Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, אני יודע שאני לא צריך את זה, אבל אני כן חושב שאצל היפניות אני ארגיש "בבית" גם קצת מבחינת האמינות ובכלל מנסיון שלי איתן. ברור לי שגם הרכבים שציינתם הם זולים יותר לאחזקה מן הסתם ופחות יקרים בתיקונים אבל לא הכי מתחבר אליהם.

למשל, בI20 שיש לנו בבית , הרעשי כביש כל כך גדולים, שדה ראייה גרוע ביותר ומנוע זללן דלק. לא הייתי רוצה לקנות אחת כזאת האמת למרות שמלבד זה אחלה רכב.

לגבי ההשלמה לידני, מעדיף כרגע שלא.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אני שמח שהגעת להבנה העמוקה שהרכב שלך גרוטאה.

כמו שספראיל אמר למכור את הרכב ותח"צ תחסוך ותקנה משהו נורמלי זה.

בנוסף מחזק את בוקי תעשה רישיון לידני זה פותח כל הרבה אפשרויות שחסומות במותגים כמו טיוטה וחבריה היפנים.

שלישית לך תלמד מקצוע אמיתי או שתתמקצע בשלך "מכונאות רכב".

הרבה אנשים לא מבינים אבל היום אנשים לא אוהבים לעבוד קשה לכן עבודות שמצריכות כוח מחפשים אנשים איכותיים במוכנאות כשיש לך יכולת טכנית ורצון המסלול לקידום הוא מהיר.

או שתלך ללמוד, מבטיח לך ברגע שאתה מתחיל לחשוב על עצמך קודם הכל יסתדר (גם הרכב וגם הבחורה).

אבל תעשה משהו לשפר את מצבך הכלכלי שבטיוטה הבאה שתקנה תהיה מניילונים.

פורסם

מארק, הוא נסע פצצה , אני הפכתי אותה לגרוטאה וכשאני רואה שאני צריך לרדוף אחרי מכונאים שיסדרו כמה שאפשר , זה לא בשבילי.

לשם השוואה, הקורולה של החבר עם יותר ק"מ ובלי רעשים כאלה.

תודה על העצות, אין ספק שכולכם צודקים לגבי הכל.

פורסם

אני לא בטוח שכולם צודקים, כולל אותי. כי אין לנו את הנתונים - מה ההכנסות שלך, מה ההוצאות, מה המרחק מהעבודה וחלופה של תחבורה ציבורית. בנוסף, לפי השרשור המקביל, אתה זקוק לרכב בשביל הדייטים שלך. קיבלת כמה אלטרנטיבות והמלצות - תחשוב טוב ותחשב הכל. כל החלטה שתשפר את מצבך ( כולל רגשי ) ולא תפגע בך כלכלית ( גם להשאיר את הרכב הישן זאת החלטה ) תהיה נכונה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אפשר לעמוד ברמזור ליד אנשים שמצד אחד קנו במזומן מלא טוסון/קיה לצד כאלו שהרכב ממושכן בהלוואה של 100% ולעולם לא תוכל לדעת או להבין.

יש פתרון מעולה לזה, אבל זה קצת יזעזע את השקפת העולם של חלק מהאנשים (בעצם רוב האנשים בישראל).

מוכן?

יושב בנוח?

זה לא עניינך ולא ענייני מה הולך לאנשים זרים בכיס או חשבון בנק. קנה S קלאס חדשה במזומן? כל הכבוד, בכיף שיהיה לו. קנה ספורטאז' במימון מלא? זה ההתנהלות הכלכלית שלו ולא שלך, שיעשה מה שמתאים לו. נוהג בלנסר שנת 91 שעברה שלוש דורות במשפחה? שיבושם לו.

לא צריך להיכנס לכיס של אנשים.

אבל תפסיק לבלבל לעצמך את הראש עם כל מיני שטויות כמו "אני פאנבוי של יפניות" ו"רוצה רק טויוטה".

בניגוד לאושריקו, אני באתי לקורולה מכיוון הפוך לגמרי.

בהתחלה חשבתי ש"זה הכל סטיגמות, הכל מתקלקל בסופו של דבר", אבל אחרי התמודדות עם יורוטראש כזה או אחר, אני רוצה רק טויוטה (מוכן לשקול הונדה או מאזדה, אבל לא יותר מזה), ולא מעוניין לשמוע על משהו אחר, כי אותו ה"הרבה פח לשקל" יחזור אליך פי כמה בעלויות תיקונים, ואובדן של זמן ושקט נפשי, שאותם לא ניתן להעריך בכסף.

@אושריקו, קורולה כמו שאתה רוצה אפשר לקנות מהשנים 10-12 באיזור ה50-60. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"קורולה נורמלית", אבל כנראה שתצטרך להתפשר. לדוגמא עבר ליסינג במקום פרטי, ורמת גימור SUN ולא פלאטינום (המנוע והגיר במילא אותו דבר). כל עוד היא מטופלת בזמן, היא תשרת אותך לאורך זמן.

אין כסף? אתה עובד? אם כן, קח הלוואה. מה שאתה שם על תיקונים באוטו הקיים, יכול ללכת לקניה של אוטו חדש ואמין יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יצאתי לדייטים, עם קאוואליר 2003 ... גם בשנת 2013 .

וגם עם סובארו ג'אסטי .

וגם לאירועים לפעמים מעדיף ליסוע קאוואליר ישנה מאשר CX5 חדשה (שאשתי לעתיד התלבשה עליה) .

לדעתי בחור צעיר יכול להתפשר בשלב הזה בחיים, בלי חלילה להכנס לאף אחד לכיס .

פורסם

כן, אבל כאשר רכב ישן גורם להוצאות שוות להחזר הלוואה לרכב יותר חדש, זה כבר לא עניין של דימוי - פשוט הגיע זמן להתקדם, וזאת החלטה כלכלית נכונה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זאת הבעיה, שאין לי רצון כבר להשקיע בתיקונים על האוטו, משום מה אני גם מרגיש שלאף אחד אין כח יותר לטפל בה, כנראה הבינו את מה שאני הבנתי , סע קדימה ותחליף.

אני חייב להגיד לכם שאני מדבר על תיקונים שאני בעצמי גרמתי להם ושהדבר היחיד שאפשר לעשות זה לפרק הכל ולקנות חלקים מקוריים מה שיצריכו עוד השקעה של אלפי שקלים ולזה כבר אין לי כח. אני לא מתייחס לשאר הדברים שאני משתדל לעקוב אחריהם ולטפל.

בכל מקרה, ולאד , זה לא רק , אני בחור שאוהב ניידות ולא תחבורה ציבורית\רגלית. בחורות וכל השטויות זה בונוס, בלי קשר , רואה מקרוב חברים בלי רכב עם נשים...

לגבי ואדים, זה אפשרות, אבל להרוג את עצמך בשביל קורולה מליסינג שמאובזרת כמו רכב בשנת 95 זה OVER KIIL.

פורסם

אתה הורג את עצמך איך בדיוק?

סך הכל איבזור זה עוד דברים שמדליקים נורה בלחיצת כפתור. מנוע? יש. גיר? יש (ואפילו לא רובוטי) מזגן? יש. הגה כח? יש. נעילה מרכזית? יש. מדבקת סאנרוף? אין, אבל יש באליאקספרס :lol:

מה עוד אתה רוצה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בהתחלה חשבתי ש"זה הכל סטיגמות, הכל מתקלקל בסופו של דבר", אבל אחרי התמודדות עם יורוטראש כזה או אחר

אתה החזקת קסנטיה, שזה המיצוי של היורוטראש (מניסיון, היתה לי כזו, אין דברים כאלה וטוב שכך). איך היתה ה-zx שלך? כי גם כזו היתה לי, והיא היתה אמינה באופן מעורר התפעלות כמעט.

בקיצור - לא כל היורו זה גם יורוטראש, צריך לדעת לבחור וגם קצת מזל.

אושריקו, זו רק בדיחה, בסדר? אל תיקח אותי ברצינות. אבל במסגרת התקציב שלך יש גם כאלה:

http://yad2.co.il/s/c/uwwzl5

שהן משמעותית אמינות יותר מהתדמית, ויספקו לך נושא שיחה עם בנות רעננה ("איזה קטע, גם לסבא שלי יש כזה אוטו"). אבל לא בטוח שהחברים שלך יקבלו אותך אם תקנה כזו.

מצד שני, פעם אחרונה שהצעתי שידוך כבדיחה זה נגמר בשלושה ילדים. אז אני מדגיש שזו רק בדיחה. שוב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בגוף השאלה ישנו גם מושג יחסי "משהו נורמלי".

מבחינתי זה רכב שלא מתקלקל ומשרת את בעליו ( ולא ההיפך ), מבחינת אושריקו קורולה sun הורגת אותו בחוסר אבזור.

לפעמים "קיבה לא מסוגלת להתמודד עם תיאבון".

פורסם

אני לא החזקתי רכב עד גיל 22(באותו בגיל גם הוצאתי רישיון).

העבודה משלמת לי על נסיעות בשעות לא שגרתיות וזה בנוסף לתשלום הנסיעות הקבוע מכסה את רוב הדלק שאני צורך בנוסף נשאר לי בממוצע רווח של 400 ש"ח מהנסיעות.

אם לא הייתי מפונק היי לי משאיר את הרכב בבית ונוסע בתחבורה ציבורית בימים הרגילים וחוסך עוד 400 ש"ח בחודש,אבל אני מרוויח מהרכב האם העבודה מכסה לך את הדלק שצריך כדאי להגיע לעבודה,במידה ולא לא משתלם להתניע לך את האוטו לעבודה.

וזה לא שנמאס לאנשים לעזור לך אלא אתה לא מקשיב לאף אחד.

אני מבטיח לך אם הייתי מיישר קו נכון לרכב שום דבר לא היה נהרס.

פורסם

@pooh-bear

ה-ZX הייתה עוד יותר דרעק. אבל זה כנראה בגלל שאני שברתי אותה.

אבל הקש ששבר סופית את גב הגמל הייתה מונדאו. אחרי שהצלחתי לדכא את הדחף לשפוך עליה ג'ריקן דלק ולרוקן קופסת גפרורים, החלפתי אותה בקורולה, ולא הסתכלתי אחורה. בהתחלה רציתי קורולה כמו שאושריקו רוצה, אבל הציעו לי את דגם 2013 עם ק"מ נמוך, וראיתי שהוא משמעותית עדיף (למשל מבחינת חיסכון בדלק), אז לקחתי מימון בבנק וקניתי.

פורסם (נערך)

אגב,

קורולה כמו של ואדים משמשת אצלי בצי כרכב "פול" - רכב פנטסטי .

גם כשלקוח מתקשר לדווח על תקלה - בסוף אני מתאכזב וזה נורית לחץ אוויר שדולקת .

אושריקו, לדעתי תן לקורולה למות בשקט... אל תשתגע עם התיקונים, אגב- את רובם אתה יכול לעשות לבד ולפרוק אנרגיות עליהם .

בקאוואליר שלי למשל אני עושה הרבה DIY בעיקר כשאני עצבני, ולא בא לי להרים את הבית על טיל .

אושריקו אתה בחור צעיר, ועברתי את זה בעצמי... עדיף מקרר מלא, ולצאת מדי פעם עם החברה... מאשר רכב "מרשים" ואין לך כסף לצאת אתו .

אם הקורולה סוס עבודה - תשקיע בה 2000 שקל, ותמשיך להנות ממנה .

אם תצטרך עזרה - בטוח שישמחו לעזור לך החברים בתחזוקה .

ואל תקנה לאף אחד שומדבר, פשוט תבוא בגישה של " אני אעשה לבד-אתה תזרוק עין" .

הסיפוק אדיר!

גם לליבידו זה עושה טוב ;)

מרק, יש כיף בליסוע ברכב שלך ולא להיות תלוי באף אחד .

וכן, באסה רצינית לצאת עם כל בחורה שעברה גיל רשיון וליסוע באוטובוס/ מונית לסרט .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...