Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון, בקומה נמוכה אפשר לשמוע כל רחש מהרחוב, אפילו אם מישהו עובר ברחוב ומדבר בקול קצת גבוה או את השכנים בדירת גן שיושבים בחוץ ומדברים.

וגם יש פחות פרטיות, אם החלון פתוח, אפשר לראות את תוך הדירה מהרחוב.

פורסם

אכן. קומה נמוכה = לשמוע את ההוא שמדבר בטלפון כשהוא מוציא את הכלב.

כמו כן, אף פעם לא מראים את הדברים הרעים בהדמיות, יראו פארק ודשא במקום מיכל האמוניה או בית הקברות שיש ליד, לכן חייבים לבקר במקום.

משכנתא זה קל

פורסם

אני גר בוקומה חמישית בערך 40 מ' מכביש אם המושבות {יש קיר של הפחתת הרעש} ולפעמים אני מתעורר מאופנועים שחושבים שזה כביש מרוצים באמצע הלילה יש גם צפירות של משאיות לפעמים אבל זה יותר ביום.

פורסם

גרתי בקומה 13

שמעתי נמלה זוחלת בכביש וכל שיחה שהתנהלה בין בני זוג אוהבים ברחוב

משהו באקוסטיקה של הרחוב , מאחורי הבניין היה מדרון תלול של הכרמל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני גר סמוך לכביש ראשי מאד, אם כי ביני לבין אותו כביש מפריד קיר תומך בגובה 15 מ' או יותר, וחדר השינה נמצא שתי קומות מעל. ביום זה לא מפריע, אבל בלילה חייב לאטום את חדר השינה בתריס אלומיניום וחלון זיגוג כפול, אחרת הרעש והאור מפריעים לי. מצד שני במרתף, שנמצא בגובה ראש הקיר התומך אבל איזה 8-10 מ' ממנו, שקט מוחלט גם בלי האיטום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום ותודה לכולם על העצות המועילות

בסוף הוחלט לוותר על הקומה הראשונה שפונה לרחוב הפנימי ולקחת קומה 5 (אחת לפני הכי גבוהה שיש) מהצד של הכביש הראשי.

נקווה שהרעש מהכביש יהיה נסבל. אומרים שמודיעין שקטה באופן כללי אז..

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם (נערך)

לא הבנתי, יש לך דירה חדשה בראש העין (עיר מרכזית, שקטה עם אוכלוסייה טובה המחוברת לכביש 4,5,6 וקרובה לכל מקום) בשכונה חדשה לגמרי ואתה מחפש לרכוש דירה חדשה זהה כמעט במודיעין? מה הסיבה בעצם? אני לא יודע מה המחירים שם "אחרי הנחה" ו"לפני הנחה" אבל נשמע לי כאילו איכות החיים דווקא יורדת... אל תשכח שהשכונה במודיעין תהיה בבניה עוד הרבה שנים והשכונה בראש העין כבר בשלבים מתקדמים מאוד... אני מכיר את מודיעין וגם את ראש העין ולמרות שהן דיי דומות, ראש העין הרבה יותר מרכזית עם אוכלוסייה טובה יותר לטעמי וברגע שהשכונה החדשה תצמח לחלוטין המחירים יעופו לשמיים, אפילו יותר ממה שהם עפו עד היום.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם
שלום ותודה לכולם על העצות המועילות

בסוף הוחלט לוותר על הקומה הראשונה שפונה לרחוב הפנימי ולקחת קומה 5 (אחת לפני הכי גבוהה שיש) מהצד של הכביש הראשי.

נקווה שהרעש מהכביש יהיה נסבל. אומרים שמודיעין שקטה באופן כללי אז..

אני לא רוצה להיות משבית שמחות, אך אני ממליץ לך לשקול את העניין שוב.

רעש מכביש ראשי יכול לשגע ולהשפיע באופן קשה על איכות החיים, במיוחד בלילה שרצפת הרעש נמוכה ושומעים כל זבוב, ועוד לא דיברתי על ההשלכות במכירה.

לקנות ולקוות שיהיה בסדר זה לא הולך יד ביד עם נדל"ן.

פורסם
לא הבנתי, יש לך דירה חדשה בראש העין (עיר מרכזית, שקטה עם אוכלוסייה טובה המחוברת לכביש 4,5,6 וקרובה לכל מקום) בשכונה חדשה לגמרי ואתה מחפש לרכוש דירה חדשה זהה כמעט במודיעין? מה הסיבה בעצם? אני לא יודע מה המחירים שם "אחרי הנחה" ו"לפני הנחה" אבל נשמע לי כאילו איכות החיים דווקא יורדת... אל תשכח שהשכונה במודיעין תהיה בבניה עוד הרבה שנים והשכונה בראש העין כבר בשלבים מתקדמים מאוד... אני מכיר את מודיעין וגם את ראש העין ולמרות שהן דיי דומות, ראש העין הרבה יותר מרכזית עם אוכלוסייה טובה יותר לטעמי וברגע שהשכונה החדשה תצמח לחלוטין המחירים יעופו לשמיים, אפילו יותר ממה שהם עפו עד היום.

השכונה במודיעין עומדת וקיימת, הבנייה הצפוויה להיות בהמשך זה שאר הפרוייקטים בהמשך הכביש ולא מסביב לבניינים של הפרוייקט הנ"ל.

השכונה בראש העין רחוקה מלהיות מוכנה בשנים הקרובות. לגביי איכות החיים לפי מה שאני מבין היא אמורה רק לעלות לעומת ראש העין בימינו.

לגביי מיקום גיאוגרפי של ראש העין אני מסכים שראש העין עדיפה.

לגביי אוכלוסיה אני חושב שהן זהות וטובות בשניהן, לנו אישית קורצת העובדה של עיר שכבר מוכנה ועומדת כבר היום ובהרגשה שלי הרבה יותר מסודרת ואיכותית.

לגביי מחירים שיעופו לשמיים זה נכון לכל חלקי הארץ. במיוחד גם למודיעין בהמשך הדרך.

אני לא רוצה להיות משבית שמחות, אך אני ממליץ לך לשקול את העניין שוב.

רעש מכביש ראשי יכול לשגע ולהשפיע באופן קשה על איכות החיים, במיוחד בלילה שרצפת הרעש נמוכה ושומעים כל זבוב, ועוד לא דיברתי על ההשלכות במכירה.

לקנות ולקוות שיהיה בסדר זה לא הולך יד ביד עם נדל"ן.

אני מסכים איתך וזה סיכון עצום שאנחנו לוקחים כרגע.

הדילמה הייתה בהתחלה בין קומה ראשונה לחמישית, עכשיו במהלך גיוס כספים לתשלום ראשון ישנה גם דילמה כללית.

למרות שההחלטה היא איננה סופית יש לנו את כל פסח להתחבט בנוגע לזה. חתימת החוזה תתבצע אחרי החג השני.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם (נערך)
השכונה במודיעין עומדת וקיימת, הבנייה הצפוויה להיות בהמשך זה שאר הפרוייקטים בהמשך הכביש ולא מסביב לבניינים של הפרוייקט הנ"ל.

אוקי, זה באמת יתרון. שים לב שבפסגות אפק הבניה מתקדמת במהרה ורוב הפרוייקטים המרכזיים כבר מאוכלסים או מתאכלסים ממש בקרוב. אני מבקר שם חברים פעם בחודש בערך ורואה את זה בכל פעם.

השכונה בראש העין רחוקה מלהיות מוכנה בשנים הקרובות. לגביי איכות החיים לפי מה שאני מבין היא אמורה רק לעלות לעומת ראש העין בימינו.

איכות החיים בראש העין פנטסטית. שקט, פארקים, אוכלוסייה, קהילה, בתי ספר איכותיים, קרבה לכל מקום וכו'. בשכונה החדשה היא תעלה במהירות, לא יודע איפה שמעת שהיא לא הולכת להשתפר... לגבי הבניה, הרוב המוחלט של השכונה במתחמים A ו B כבר דיי מוכן ומתחם הקניות\משרדים הגדול יהיה מוכן בעוד שנה וחצי. יש לך בצמוד לשכונה (200 מטר) מתחמי קניות נוספים (שכונת "נווה אפק", "גבעת טל" וכו').

לגביי מיקום גיאוגרפי של ראש העין אני מסכים שראש העין עדיפה.

עדיפה בהמון. חפש בWAZE הגעה מראש העין לת"א כ20-30 דקות בשעות סבירות, ממודיעין באותן שעות 45-55 דק'. מראש העין להרצליה בין 15-20 דק', קיסריה 45 דק', חוף הצוק (החוף הקרוב ביותר) ביום שבת 15 דק' לכל היותר. כביש 6 נמצא ביציאה מהעיר, כביש 4 ממש קרוב וכביש 5 ביציאה מהעיר. 15 דק' מנתב"ג. 10 דק' מהוד השרון, 15 דק' מרמת השרון, 15-20 דק' מרמת החייל, 10 דק' מפתח תקווה ו10 דק' מכפר סבא. בקיצור העיר מרכזית בטירוף (אך שקטה ומשפחתית) וזה היתרון העצום שלה.

לגביי אוכלוסיה אני חושב שהן זהות וטובות בשניהן, לנו אישית קורצת העובדה של עיר שכבר מוכנה ועומדת כבר היום ובהרגשה שלי הרבה יותר מסודרת ואיכותית.

זו כמובן הרגשתך ואכן אתה גר כרגע בסוג של אתר בניה אבל זו בדיוק ההשקעה שאתה עושה. אתה משקיע בעתיד השכונה ולא בהווה. אתה סופג את מה שהקונים העתידיים לא היו מוכנים (או לא יכלו) לספוג ולכן תרוויח.

לגביי מחירים שיעופו לשמיים זה נכון לכל חלקי הארץ. במיוחד גם למודיעין בהמשך הדרך.

בתור מישהו ששכר במודיעין, אין לי שום הסבר לעובדה שהמחירים שם קצת יותר יקרים מראש העין. לדעתי, המגמה הזו תתהפך בקרוב (חפש באתר מדלן ותראה איך הפער הצטמצם דרסטית בין הממוצע מחירים בשני הערים). אין למודיעין דבר להציע שאין בראש העין וראש העין משמעותית יותר אטרקטיבית מבחינת המיקום (פקטור קריטי). לדעתי ראש העין תעקוף בשנים הקרובות בענק את מודיעין מבחינת המחירים.

בנוסף, שים לב להגבלות ב"מחיר מטרה", אני לא מכיר את הנושא אבל לפי מה ששמעתי יש הגבלות לא מבוטלות. שים לב גם למס שבח שאולי תצטרך לשלם על מכירת הדירה וכמובן אם שדרגת את הדירה הנוכחית, אתה לא באמת תרוויח את השדרוגים במכירה (ברוב המקרים) ולכן בעצם תזרוק לפח חלק מהכסף הזה. שלא נדבר על הזמן שצריך לביורוקרטיה הנוראית.

בנוסף אני לא יודע איך אתה מתכנן לממן את הרכישה אבל שים לב למס תשומות בניה וריבית קבלן על התקופה של הבניה. בסופו של יום, ההנחה תתברר כהנחה קטנטונת ואולי לא כדאית בכלל. יש פה הרבה לחשב מעבר לסתם לקנות ולמכור כמו רכב...

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם
אוקי, זה באמת יתרון. שים לב שבפסגות אפק הבניה מתקדמת במהרה ורוב הפרוייקטים המרכזיים כבר מאוכלסים או מתאכלסים ממש בקרוב. אני מבקר שם חברים פעם בחודש בערך ורואה את זה בכל פעם.

אני גר במתחם A שאמור להיות מוכן לפני כולם ויש עוד מלא שטחים שכרגע במכרזים וייבנו עליהם בתים בשנים הקרובות. לגביי מתחם B גם זה ייגדל כמובן ותהיה עוד יותר בנייה. (ועוד לא התחלתי לדבר על מתחמים C-F שייבנו לדעתי ב 10 שנים הקרובות לפחות)

איכות החיים בראש העין פנטסטית. שקט, פארקים, אוכלוסייה, קהילה, בתי ספר איכותיים, קרבה לכל מקום וכו'. בשכונה החדשה היא תעלה במהירות, לא יודע איפה שמעת שהיא לא הולכת להשתפר... לגבי הבניה, הרוב המוחלט של השכונה במתחמים A ו B כבר דיי מוכן ומתחם הקניות\משרדים הגדול יהיה מוכן בעוד שנה וחצי. יש לך בצמוד לשכונה (200 מטר) מתחמי קניות נוספים (שכונת "נווה אפק", "גבעת טל" וכו').

לגביי המשרדים / קניות לדעתי אתה טועה וזה ייקח יותר משנה וחצי לפי מה שאני שמעתי. וכל מה שאתה אומר מבחינת איכות חיים קיים כיום בעיקר בשכונות הוותיקות יותר ואין לי ספק שזה יהיה כך גם בעתיד בשכונה הנוכחית. היום זה עוד מוקדם לטעמי.

עדיפה בהמון. חפש בWAZE הגעה מראש העין לת"א כ20-30 דקות בשעות סבירות, ממודיעין באותן שעות 45-55 דק'. מראש העין להרצליה בין 15-20 דק', קיסריה 45 דק', חוף הצוק (החוף הקרוב ביותר) ביום שבת 15 דק' לכל היותר. כביש 6 נמצא ביציאה מהעיר, כביש 4 ממש קרוב וכביש 5 ביציאה מהעיר. 15 דק' מנתב"ג. 10 דק' מהוד השרון, 15 דק' מרמת השרון, 15-20 דק' מרמת החייל, 10 דק' מפתח תקווה ו10 דק' מכפר סבא. בקיצור העיר מרכזית בטירוף (אך שקטה ומשפחתית) וזה היתרון העצום שלה.

מבחינה גיאוגרפית אין לי וויכוח אבל לנו למשל כרגע גיאוגרפית מבחינת משפחה עדיפה מודיעין. באופן כללי כן ראש העין במיקומה כיום עדיפה.

זו כמובן הרגשתך ואכן אתה גר כרגע בסוג של אתר בניה אבל זו בדיוק ההשקעה שאתה עושה. אתה משקיע בעתיד השכונה ולא בהווה. אתה סופג את מה שהקונים העתידיים לא היו מוכנים (או לא יכלו) לספוג ולכן תרוויח.

בתור מישהו ששכר במודיעין, אין לי שום הסבר לעובדה שהמחירים שם קצת יותר יקרים מראש העין. לדעתי, המגמה הזו תתהפך בקרוב (חפש באתר מדלן ותראה איך הפער הצטמצם דרסטית בין הממוצע מחירים בשני הערים). אין למודיעין דבר להציע שאין בראש העין וראש העין משמעותית יותר אטרקטיבית מבחינת המיקום (פקטור קריטי). לדעתי ראש העין תעקוף בשנים הקרובות בענק את מודיעין מבחינת המחירים.

בנוסף, שים לב להגבלות ב"מחיר מטרה", אני לא מכיר את הנושא אבל לפי מה ששמעתי יש הגבלות לא מבוטלות. שים לב גם למס שבח שאולי תצטרך לשלם על מכירת הדירה וכמובן אם שדרגת את הדירה הנוכחית, אתה לא באמת תרוויח את השדרוגים במכירה (ברוב המקרים) ולכן בעצם תזרוק לפח חלק מהכסף הזה. שלא נדבר על הזמן שצריך לביורוקרטיה הנוראית.

בנוסף אני לא יודע איך אתה מתכנן לממן את הרכישה אבל שים לב למס תשומות בניה וריבית קבלן על התקופה של הבניה. בסופו של יום, ההנחה תתברר כהנחה קטנטונת ואולי לא כדאית בכלל. יש פה הרבה לחשב מעבר לסתם לקנות ולמכור כמו רכב...

כל חישובי המס שבח ותשומות בניה וריביות בנק של הלוואות גישור נכנסו לחישובים. לגביי הגבלות כאלה ואחרות גם מודעים לזה וגם מודעים למצב של הוספת כספים לדירה החדשה בכניסה שלה. ועדיין כרגע מבחינת כסף זה משתלם (הכל תלוי במחיר מכירת הדירה הנוכחית)

.....

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תוכן חדש...