Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שנים של מעקב אחרי הפורום, קריאה מרובה ופנטזיה על רכב ראשון - הגיע תורי

עברתי על הארכיון, המדריכים השימושיים שיש בטופ והתמקדתי כמה שיכלתי

(הסיבה לפתיחת שרשור חדש בנושא הכל כך מדובר והטחון הזה היא שלמרות הצבת המידע שמצאתי כאן עדיין יש שאלות אישיות שלי ולבטים בנושא

ועכשיו לעניין

מתחיל לימודים באריאל, הרכב ישמש לנסיעה בעיר, נסיעה פעם בשבוע הלוך וחזור אריאל לקריות ועבודה במרכז

ומכאן האילוץ הראשון - רכב שאדע שמחזיק נסיעות אשר מעבר לנסיעות עירוניות

קריטריון שני - חסכונות בשימוש בדלק כמובן, קריטריון חובה לכל סטודנט

קריטריון שלישי - אמינות אחזקה וטיפולים (חלפים לא יקרים וזמינים)

קריטריון אחרון - אומנם לא הכרחי אבל יש חשיבות, מאחר ואני חולה מוטוריקה והחלום הגדול הוא רכב ספורט (חלום שקשה לממש עכשיו) שיהיה רכב זריז ומהנה לנהיגה. מהסיבה הזו פחות נוטה לכוון רכבי המיני בהם יצא לי לנהוג לא מעט ולדעת בוודאות שזריזות וחווית נהיגה לא נמצאת שם.

תקציב : 25000, מוכן להגדיל רק תמורת איביזה רכב חלומותיי (אשמח לשמוע אם היא שווה את זה ומתאימה לקריטריונים)

האופציות :

פיאט פונטו גרנדה או איבו - פורד פיאסטה - אופל קורסה - והלב נוטה לכוון האיביזה..השאלה אם זה מתסדר הם ההגיון

פתוח להצעות נוספות

תודה מראש ומקווה לתגובות

פורסם

ידני או אוטומט?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם נדלקת על האיביזה, ממליץ לך לבדוק גם את הפאביה, הייתי במצב דומה לשלך וגם הייתה איביזה אחת שקרצה, אחרי שראיתי ש האיביזה נמכרת במחיר גבוהה משמעותית יחסית מהפאביה(36-37 יחסית ל31-30) קח בחשבון גם שהביטוח של האיביזה יקר יותר בכ2000 שקל מאשר הפאביה(אין לי מושג למה זה כזה פער ענק).

אני לא מצטער לרגע שרכשתי את הפאביה, האוטו זריז יחסית למיני עם מנוע 1.4 אטמוספרי, שקט בצורה שמפליאה אותי ואת הנוסעים ברכב-שיוט על 100 מתבצע בקצת מתחת ל3000 סל״ד ואין שום בעיה לנהל שיחה ברכב ולשמוע מוסיקה בווליום נמוך.

אם יש לך עוד שאלות מוזמן לשאול.

פורסם

אם אתה כבר גם בעניין של פיאט, אז בתקציב הזה תוכל למצוא פיאט בראבו 2009 שתהיה בעלת מנוע טורבו חזק, מאובזרת ומרווחת יותר מהפונטו איבו וגם מהאיביזה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

לדעתי הבראבו טורבו היא לא רכב לסטודנט מכמה סיבות:

א.השנתונים האחרון שלו הוא 2012 ובמחירים האלו זה רק גיר רובוטי,למרות אמינותו הסבירה החלפת קלאץ בגיר כזה היא אינה זולה.

ב.טורבו מכלול עדין שאם לא טופל נכון יכול לעלות לא נעט כסף להחליף.

ג.תקלת מצערת ידועה(יש מדריך תיקון כבר בפורום).

ד.אחת משנת 2009 רוב הסיכויים תצטרך להחליף תושבות מנוע.

בראבו טורבו מתאימה לאנשים עם תזרים קבועה

לעומת זאת בראבו אטמוספרית ידנית תראה אמינות גבוהה יותר.

פורסם

אגיב לפי הסדר :

yulianx

תיבה ידנית, למרות שלא נהגתי על ידני 5 שנים והפוביה מהדרדרות באזורים הרריים כמו אריאל חוזרת :lol:

saharmen

גם אני שמעתי המון דברים טובים על הפאביה (אבל אני מדבר על הפאביה החדשה של השנתונים האחרונים עם המתיחת פנים שלצערי לא בתקציב שלי)

האמת שההדלקות על איביזה היא מהעיצוב היחסית ספורטיבי שלה, מזה שהיא רכב סופר מיני והבנתי שהאמינות שלה מעולה. נושא של בידוד רעשים הוא חשוב אבל פחות קריטי בעיניי

טוב שאתה מעלה את נושא הביטוח, זהו קריטריון נוסף ששווה לי לבדוק

mark_Avn, מולטיפלה 05

בראבו טורבו מדהימה

אבל בנוסף לסיבות שמארק מנה, לא ראיתי הרבה מבחר בשוק של יד שנייה

אם אני רוצה לבדוק את האטמוספרית הידנית שאתה מדבר עליה, פשוט לחפש בראבו רגילה ?

איך היא מבחינת הקריטריונים שפירטתי בהתחלה (צריכת דלק, עלות טיפולים ואמינות) ?

פורסם

אני אקרא, אבל הסתכלתי ביד 2 אין הרבה שמוכרים

פחות הכיוון שלי

אשמח לשמוע על הדגמים השונים של הפונטו

פורסם (נערך)

הפונטו גרנדה אמין אבל רכב עייף על הכביש. יש מעט דגמים עם 75 כ"ס למכירה עם מנוע 1.4L. חלפים זולים בפיאט זאת אגדה לדעתי בקוראניות החלפים זולים יותר והרכב קצת אמין יותר. i20 מאוד מעניינת, אבל תצטרך עוד 10k בתקציב אבל תקבל רכב יד ראשונה 50k בקילומטראג' ושנתיים שלוש על הכביש והרבה הרבה פחות כאבי ראש.

אבל אם אתה סגור על איביזה לך עליה בגדול רכב נראה חלום ואמין מאוד לפי מה שהבנתי. אל תמהר ואל תתפשר בתקציב כמו שלך.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם
הפונטו גרנדה אמין אבל רכב עייף על הכביש. יש מעט דגמים עם 75 כ"ס למכירה עם מנוע 1.4L. חלפים זולים בפיאט זאת אגדה לדעתי בקוראניות החלפים זולים יותר והרכב קצת אמין יותר. i20 מאוד מעניינת, אבל תצטרך עוד 10k בתקציב אבל תקבל רכב יד ראשונה 50k בקילומטראג' ושנתיים שלוש על הכביש והרבה הרבה פחות כאבי ראש.

אבל אם אתה סגור על איביזה לך עליה בגדול רכב נראה חלום ואמין מאוד לפי מה שהבנתי. אל תמהר ואל תתפשר בתקציב כמו שלך.

מעניין מה שאתה אומר ונותן חומר למחשבה

יצא לי לנסוע טרמפ בפונטו גרנדה עם עוד שלושה סטונדטים ברכב ובגג' מלא והיא הייתה זריזה יחסית

ואם פונטו, אז על איזה דגמים כן כדאי להתסכל ולבדוק ? אני מניח שהם נבדלים משנה לשנה ובטח גם ברמות אבזור שונות

ובעניין הוקריאניות, במידהו אתה מדבר מנסיון אני שובר כמה סטיגמות שטפטפו לי אנשים, להתרחק מקוריאניות ושהאמינות שלהן ירודה

I20 תמיד משכה אותי במראה, אבל בגלל אותן הסטיגמות לא הסתכלתי הרבה לכוונה.

אגב אתה מדבר על I20 החדשה ? מאוד אהבתי את רמת האבזור שלה, יש כזו לחבר שלי

סיריון אחלה רכב ממה ששממעתי..אבל קשה עם העיצוב המרובע שלה

פורסם (נערך)

כן הסריון לא הכי מושכת לעין. אני הייתי שוקל גם פולו בשנתון 2009-2010 אם אתה בראש של VAG. חסכונית יחסית, יש לה מערכת מולטימדיה מעניינת ואמינות כמובן. המנוע שלה מאוד מאוד שקט פשוט לא מורגש והיא מגיבה מהר ללחיצה על הדוושה.

פורסם

VAG תמיד בלב ^^

בזמנו קראתי שהרכבים האלה מאוד רגישים להזנחה (כמובן שכל הרכבים רגישים) ואם הרכב לא טופל טוב בעבר הבעלים החדשים יכול להדפק חזק, בין היתר בגלל עלות החלפים

אבל אבדוק את הכוון

פורסם (נערך)

אני גם שוקל לקנות רכב קטן וראיתי כבר כמה אקזמפלרים "מהפנטים" אם אתה יורד לסוף דעתי. התחום לא פשוט ברגע שרוצים לקנות רכב משומש וצריך הרבה סבלנות ולא למהר בכלל. אחרי 8-10 שנים על הכביש רוב האנשים מוכרים בגלל שהם עומדים לפני הטיפול הגדול (קלאץ', ממיר קטליטי, וטיימינג).

פורסם
כן הסריון לא הכי מושכת לעין. אני הייתי שוקל גם פולו בשנתון 2009-2010 אם אתה בראש של VAG. חסכונית יחסית, יש לה מערכת מולטימדיה מעניינת ואמינות כמובן. המנוע שלה מאוד מאוד שקט פשוט לא מורגש והיא מגיבה מהר ללחיצה על הדוושה.

פולו של 2009 זה הדגם הישן, פולו של 2010 זה הדגם החדש, אף אחת מהן לא הגיעה מהחברה עם מולטימדיה, ובתקציב הנ"ל נכנסת 2009 בקושי.

• תוכן חדש...