Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל המומחים,

אז ככה, ברשותי שברולט קרוז 2011 1.6 יד ראשונה עם 48K סה"כ.

הרכב ביצע לאחרונה טיפול 75K שכלל גם החלפת שמן גיר + צנרת קירור כאשר הסתבר שהייתה שם הזעה והיה חסר משהו כמו ליטר שמן עקב כך, לכן הוחלפו 4 ליטר לפי הוראות יצרן + עוד 1 ליטר.

כמו כן נאמר לי כי שהשמן הישן שהוחלף היה ממש שחור אך לא נמצאו בו חלקיקי מתכת למזלי אשר יכולים להעיד על חיכוך ועל שחיקה.

ובכן הבעיה שלי כעת (וגם לפני הטיפול) די מוזרה, אני מתחיל בנסיעה ראשונה עם הרכב, משהו כמו 20 דקות הגיר מתנהג פיקס ומעביר הילוכים חלק.

לאחר 20 דקות של נסיעה אם עכשיו בוא נגיד אני עומד על הילוך סרק כמה דקות ומתחיל בנסיעה יש לי מן החלקה אבל ממש קטנה בין ההילוך השני לשלישי.

השאלה היא מדוע ב20 דקות הראשונות הגיר מתנהג כמו שצריך ורק כאשר אני עומד עם האוטו מתחילה לי הבעיה? מה שכן שמתי לב שזה קורה הסאונד של המנוע נשמע שונה במקצת מאין זמזום קטן.

האם יכול להיות שהשמן גיר מתחמם יתר על המידה לכן הוא מאבד מהתכונות שלו ?

תודה מקרב לב לכל העוזרים :-D

עריכה אחרונה על ידי erezc24
פורסם

האם הוכנס שמן גיר בתקן הנכון ובכמות הנכונה?

יש ריקול לגיר גש למוסך מורשה של שברולט (עדיף מרכזי) לבדוק עם האוטו שלך ברשימה.

פורסם (נערך)

בגיר, בניגוד למנוע, שמן שחור הוא זה שמעיד על שחיקה מוגברת של רכיבי ההצמדה (קלאצ'ים) בגיר.

שמן גיר שחור בקילומטראז נמוך כלכך זה סיבה לדאגה.

אם ישנה החלקה בגיר אחרי החלפת שמן שחור, זה סימן רע מאוד לכך שאחד מרכיבי ההצמדה שחוק לחלוטין.

אם באמת יש מה לעשות מול היבואן כמו שמארק הזכיר מעלי, הייתי משקיע בזה את כל מירצי.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

שכחתי לציין שהרכב עבר טיפול במורשה כמובן, השמן שהוחלף הוא ע"פ תקן יצרן DEXRON VI ולגבי הריקול הכל תקין, היה ריקול לדגמים 2009-2010.

פורסם (נערך)

היי יגאל, מה שאתה אומר הוא דיי הגיוני אבלללל איך יכול להיות שהגיר פיקס ב20 דקות הראשונות בלי שום סימן לזה.

לדעתי משום מה השמן בתיבה מתחמם יתר על המידה בעיקר כשאני עומד בניוטרל.

האם דרוש שיפוץ גיר על כזה דבר ?? או שפשוט כדאי לי לגשת למכון גירים על מנת לבצע דיאגנוסטיקה, הבאסה זה שאני גר באילת אז אני מניח שאצטרך לבצע זאת בבאר שבע.

עריכה אחרונה על ידי erezc24
פורסם

אפילו אם זה המצב רצויי להיכנס למרכזי לראות מה הם יכולים לעשות.

גיר לא אמור למות בק"מ כזה נמוך לפחות לא הגרסה המשופרת שלו.

כל עוד יש תיעוד של טיפולים יש מצב שהם יבדקו לעומק את הגיר.

מתי קנית אותו?

פורסם
היי יגאל, מה שאתה אומר הוא דיי הגיוני אבלללל איך יכול להיות שהגיר פיקס ב20 דקות הראשונות בלי שום סימן לזה.

לדעתי משום מה השמן בתיבה מתחמם יתר על המידה בעיקר כשאני עומד בניוטרל.

כשאתה עומד בניוטראל השמן מבצע הכי פחות עבודה, כלומר מתחמם הכי פחות. רוב ההתחמות היא בדילוגים בין רמזורים בעיר.

אתה בטוח שהרכב הוא באמת 2011, ולא 2010 שנימכר כמו 2011?

יום טוב גם לך

פורסם

הרכב שנת 2011 עלה לכביש ביוני 2011.

אם בניוטראל השמן מבצע הכי פחות עבודה אז אני אובד עצות.....

זה קורה אך ורק לאחר 20 דקות נסיעה לפחות ואחרי עמידה של כמה דקות

• תוכן חדש...