Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4929870,00.html

גילוי נאות - מה שהולך להיכתב כאן הוא תיאור עובדתי של חוויה אישית, אינו פרשנות ואינו המלצה לפעול כך או אחרת - היות ויתכן שהיה מקרה כשל נקודתי ואינו מעיד על הכלל.

לפני כחצי שנה נפגענו מרכב בבעלות שלמה סיקסט שבוטח ע"י החברה עצמה, הנהג ברכב הפוגע הודה באשמה. לצערנו הרב טורטרנו ללא הפסקה במשך חצי שנה עד שראינו את הכסף, וגם אז הם לא הסכימו לשלם את מלוא הנזק - שלחו צ'ק בניכוי שרירותי של כמה אלפי ש"ח בתואנה של "שכר הטרחה של השמאי מוגזם" ו "ירידת הערך שחושבה אינה תואמת את המקובל בשוק" - כל זאת בשונה מקביעת שמאי מוסמך. עד שלא איימנו מפורשות בתביעה משפטית לא שולם הסכום במלואו - השבוע התבשרנו שהם נאותו לשלם את ההפרש.

הרכב שלנו מבוטח ביטוח חובה ומקיף בביטוח ישיר. לבקשתנו ולפי תנאי הפוליסה, החברה סייעה בתהליך דרישת הנזק מהחברה הפוגעת. לצערנו הרב, התהליך נוהל על ידם בצורה שלומיאלית, לא מקצועית, טרחנית ולא אפקטיבית כך שגרמה לנו לבזבז מזמננו היקר ואנרגיות מיותרות (אני יכול לספר רבות על כך ולפרט, אך נמנע מלבזבז את זמנכם היקר). אלמלא היינו תקיפים עמם ובעקביות, בדרישתנו שיסייעו לנו מול החברה הפוגעת, לרבות הנחיות שאנחנו נאלצנו לתת להם כיצד לפעול מול החברה הפוגעת, להערכתנו לא היינו רואים את הכסף כמעט בכלל או את חלקו העיקרי.

כל טוב וסופשבוע נפלא.

פורסם

בכתבה רבים הטוקבקיסטים שמציעים לתבוע את הנהג הפוגע ושהוא ירדוף אחרי חברת הליסינג.

עד כמה העצה הזאת מעשית?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

למה לתבוע אחד

הנייר סובל הכל

תובע את הנהג את המעביד ואת חברת הליסינג . אם מדובר ברכב שמעסיק מעמיד לעובדו

אם זה ליסינג פרטי

את הנהג את בעל הרכב ואת חברת הליסינג

כמובן אם יש חברת ביטוח מוסיף גם אותה כנתבעת.

לגבי הכותרת של השרשור

תקבל

רק ייקח קצת יותר זמן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא קראתי את הכתבה.

במידה והעניין מגיע לתביעה משפטית, עליך לתבוע את הנהג המעורב (אפשר לצרף לתביעה גם את חברת הליסינג וחברת הביטוח).

במקרה כזה, הנתבע יכול להגיש תביעה כנגד צד ג' (חברת הליסינג ו/או חברת הביטוח) ובזה, פחות או יותר, מסתיים תפקידו.

מניסיון של אחרים (לא ניסיון אישי) - חברות הביטוח מחפשות תירוצים למה לשלם בחוסר (ואם אפשר להתחמק מתשלום - מה טוב).

פורסם

אם פגע בכם רכב בבעלות חברת ליסינג, והיא מצידה מסרבת לשלם או מתחתמקת ו "מורחת" אתכם, תתבעו תביעה קטנה.

אין הרבה דברים ששופטי בית המשפט לתביעות קטנות מתעבים יותר מחברות ביטוח שמנצלות את כוחן ומתעמרות באזרחים.

נתקלתי במקרה ששופט בית המשפט השית על חברת שומרה הוצאות ניהול משפט בסך 3,200 ש"ח.

כמה עשרות מיקרים כאלו, והן ישלמו כמו שעון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מהכרות קרובה של חברת ליסינג , דווקא רוב הפעמים שמקבלים תביעות ממש לא עושים בעיות לצד שנפגע (אם הלקוח של החברה מודה שהוא אשם כמובן)

אבל כן מנסים לשכנע אותם לתקן בתוך המוסכים של חברת הליסינג כיוון שזה חוסך הרבה כסף, הם לא חייבים להסכים.

אבל לא כל החברות זה ככה ובעיקר מול חברת שלמה זה סיוט עד שהם פותחים את הארנק.

פורסם

מניסיון, רכב של שלמה סיקסט השכרה פגע במכונית שלי מאחור, לקח להם 4 חודשים לשלם לי, וכמו שאמרו, הם קיזזו קצת משכר הטירחה של השמאי ומירידת ערך שהיתה גם ככה מזערית.

יכול להיות שזה היה מהיר כי גם הביטוח מקיף שלי היה של שלמה ביטוח. (כמובן שלא הפעלתי אותו).

דרך אגב, יום אחרי התאונה, הם צלצלו אלי והציעו לתקן את המכונית אצלם, אבל לא הסכמתי.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

שיטת הקיזוזים היא שיטת מצליח. יצא לי פעם לקחת חברה לבהמ"ש בגלל קיזוז שקר כלשהוא.

ניסו כל מיני טריקים במשך חודשים ואז לפני הדיון שילמו הכל.

פורסם

אם הייתי בעל עסק, והייתי חראיית, הייתי עושה בדיוק את אותו דבר.

כאשר במקרה הכי גרוע אני אשלם מקסימום את מה שאני חייב ועוד כמה פרוטות בתור הוצאות משפט, אז למה לא?

עד שבתי המשפט לא יקבעו תשלום + דמי טיפול+ קנס של 100 אלף שקל על שיטת מצליח וטרטור, החברות האלה לא ילמדו.

פורסם

עד שבתי המשפט לא יקבעו תשלום + דמי טיפול+ קנס של 100 אלף שקל על שיטת מצליח וטרטור, החברות האלה לא ילמדו.

הבעיה היא שמצפים מחברה להתנהל לפי שיקולים מוסריים בעוד שחברה תמיד תתנהל לפי שיקולים כלכליים.

לא 100 אלף אבל

עשרת אלפים ש"ח וזה גם ייגמר

לא מצפים כלום מחברה

מצפים שתשלם את הנזק שגרם רכב שלה בלי תחכומים ובלי שיטת מצליח.

ואילו בתי המשפט היו עושים עבודתם, שיטת מצליח הייתה חולפת לה וגם בתי המשפט היו מתפנים מכל התיקים האלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבעיה הוא דו מימדית: גם הצד הנפגע מנפח עלויות שמאי ותיקונים שלא לצורך... בעיקר אם מדובר ב"מוסך ההסדר"

פורסם (נערך)
לא 100 אלף אבל

עשרת אלפים ש"ח וזה גם ייגמר

לא מצפים כלום מחברה

מצפים שתשלם את הנזק שגרם רכב שלה בלי תחכומים ובלי שיטת מצליח.

ואילו בתי המשפט היו עושים עבודתם, שיטת מצליח הייתה חולפת לה וגם בתי המשפט היו מתפנים מכל התיקים האלה.

למה שהם ישלמו? במצב הקיים, במקרה הכי גרוע ביהמ"ש יחייב אותם לשלם את הסכום שהיו צריכים לשלם מלכתחילה. תחת תנאים אלו, אף אחד לא ירוץ לשלם.

מבחינתם אין סיבה לשלם בכלל אלא רק אחרי צו ביהמ"ש. כמובן שאם זו הייתה ההתנהלות בכל המקרים זה היה מושך את תשומת לב המחוקק, אז מפעילים את "מצליח" רק בחלק מהמקרים.

בשורה התחתונה, כמו שכתבת, עד שלא יחייבו אותם בדמי פיצויים בנוסף לסכום המקורי בגובה שיגרום לשיטת מצליח להיות לא כלכלית, לא ישתנה דבר.

נ.ב. באשר לסכום, גם 100k וגם 10k הן שליפות מהמותן.

לדעתי, מכיוון שהאיום הוא גם תודעתי, אז עדיף 100 במקום 10.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אותי דווקא מעניינת הביקורת שלך על החברה שאתה מבוטח בה.

כמו שאומרים תמיד, אין כזה דבר ארוחות חינם.

אכדאח.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

לא הבנתי למי שיש ביטוח מקיף, תובע עת הביטוח שלו, לחברת הביטוח "כאב הראש" הם יידעו איך לקבל את הכסף מהפוגע.

סוף הסיפור

מה לא הבנתי נכון?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...