Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני ככל הנראה מתחיל לעבוד במקום במרחק של כ30 קמ מביתי, משמע הלוך חזור כ-60 קמ.

נניח ואני עוד אצא אל העיר בערבים, אני משער שבסך הכל ביום אני אנהג כ80 קמ (גר מחוץ לעיר).

בשנה יצא בערך 20000 קמ.

הנסיעה היא משולבת- 50% עירוני 50% בינעירוני קל (ביום אני נוהג על 90, בלילות על 60-70 בגלל שיש המון תאונות עם בעלי חיים).

התכנון שלי הוא לעבוד במקום כ12-18 חודשים, למטרת חיסכון לטובת לימודים.

בשונה מהרבה אנשים בגילי ולמרות האהבה שלי לעולם הרכב, השקעה ברכב כרגע היא בתחתית סדר העדיפויות, משמע אני מחפש לנהוג בכמה שפחות השקעה בנושא. (הסעות ותחבורה ציבורית לא יהוו פיתרון, אני מתכנן תוך כדי העבודה ללמוד ככה שהזמן הוא משתנה חשוב, ובשבילו אני מוכן להחזיק רכב).

כרגע יש ברשותי שברולט ישנה מודל 95׳, אני ממש אוהב אותה אבל נהיגה בה הופכת לא כלכלית- מנוע 2.2L גיר אוטומט 3 הילוכים, בנהיגה רגועה מאוד אני מצליח להשיג איתה צריכה של 9 קמ לליטר בממוצע, משולב.

-אני שומר על השבי במצב טוב, על אף הזדקנותה הכל פועל והכל תקין כחדש, יש לי רכב שמספק לה חלפים.

-כמעט שנה עברה מאז שקניתי רכב שיספק לה חלפים ב1500 שח, ומאז החזרתי את ההשקעה.

אם אני סומך על המזל אני יכול לשרוד איתה עוד כמה שנים, כל פעם לקנות רכב חלפים ולשחק, להשקיע זמן והרכב ימשיך לפעול, יש לי ראש וידיים טכניות.

בגלל שאחזקת השברולט הופכת לא כלכלית:

-רכב ישן, למרות שהיא אמינה כל יום שהיא מניעה אני אומר תודה שאין תקלות, במהלך העבודה+לימודים יהיה לי פחות זמן לתקן אותה לבד.

בנוסף היא לא בטיחותית כמו רכב מודרני.

השוואה בינה (9קמ לליטר) לבין רכב חסכוני (17 קמ לליטר) מעלה בשנה חיסכון של כ7000 שח בשנה בקירוב (או כ10k ב18 חודשים בקירוב).

חשבתי שאולי כדאי יהיה לי להשקיע ולקנות רכב מודרני בתקציב של עד כ25 אלף שח,

שישרת אותי ויחסוך לי בזמן העבודה, ולאחר מכן הוא ישרת אותי באמינות כסטודנט.

הדרישות שלי לפי הסדר הם: יכיל אותי 1.95 מטר בלי שאסבול, כמה שיותר חדש, חסכוני, אמין.

פה אני צריך,המלצה איזה רכב יתאים לדרישות שלי, יצא לי ליסוע באלטו (גם מלפנים וגם מאחור) ולא סבלתי בנסיעות קצרות. (גם 107 תואמת לה)

לעומת זאת אני זוכר שבעבר ישבתי במושב נהג של קליאו 3 והיא הייתה צפופה.

- חברים הציעו לי לקנות רכב ב10 אלף שח, אבל אני לא רואה בזה צעד נבון.

לרכב במחיר כזה אין יתרון מובהק על השברולט שלי שאני מאוד אוהב.

לעומת זאת לדעתי אפילו מיני מ2010 ומעלה תכיל יתרון מובהק על השברולט בתכונות כמו חסכוניות ואמינות.

לסיכום

אני לא מצליח לגבש דעה לבד ולכן אני פונה אליכם כדי למצוא מהי הבחירה הנכונה:

-להשאר עם השבי (זללנית, משקיע הרבה אנרגיה בכדי שהיא תתפקד כחדשה).

-לקנות רכב חסכוני ומודרני בסכום של עד 25 אלף שח. (צריך המלצה גם לאיזה רכב בהתאם לדרישותיי)

-למתוח תקציב ולקנות רכב כמו פיקנטו למשל.

תודה רבה.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

צריכת דלק 1:17 ? תקבל רק ברכב היברידי/רכב דיזל ידני כל השאר ? סיפורי מעשיות/סבתא/פוגי וכו'...

אם יש לך תקציב לקנות את אחד מהרכבים הנ"ל אז הם יכולים להיות אופציה טובה יותר אם כי לצד החסכון בדלק,יטתכן שהאחזקה במוסך תהיה יקרה יותר (מצבר היברידי מעבר לאחריות /מצתים מיוחדים/שמן גיר מיוחד ואפילו בלתמ"ים כמו גנרטור גיר בפריוס שהוזכר כאן לפני מספר חודשים ועולה כמעט כמו מחיר הרכב).

לדעתי,במצב העניינים הזה עדיף להישאר עם השברולט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רכבי מיני עם מנוע צנום וגיר ידני לא יתנו צריכה כזאת לדעתך?

אני שומע מלא מעט אנשים וגם ככה מדווח באינטרנט

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

ברור לך שאם תקנה רכב ב 25 אלף שקלים, תהיה לו ירידת ערך של 5-7 אלפים בשנה (לפחות בשנים הראשונות ), מה שמקזז בחישוב הכללי את החיסכון על דלק? לשברולט שלך כבר אין ירידת ערך בכלל.

מצד שני, הרכב הנוכחי שלך ישן מדי לריבוי הנסיעות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי הולך על משהו ״אמצע הדרך״, נניח פונטו גרנדה ידנית (עדיפות למנוע 1.4, אבל אם אין דרישה מיוחדת לכוח חוץ מעמידה בקצב התנועה וקצת מעבר). רכב זול יחסית (10-15K), לא ישן מידי (מניח ששנתון 08 ריאלי מבחינך), חסכוני, בטיחותי מהשברולט, די פשוט מכאנית וחלפים יש (אז תוכל לטפל בו לבד).

גם אם תשלם יותר, אלמנט הזמן הוא קריטי שאתה גם לומד וגם עובד, אני לא חושב שיהיה לך זמן להתעסק עם הרכב (וגם הבטיחות פחות טובה בשבי, כנל לגבי 2 טסטים בשנה).

פורסם
צריכת דלק 1:17 ? תקבל רק ברכב היברידי/רכב דיזל ידני כל השאר ? סיפורי מעשיות/סבתא/פוגי וכו'...

אם יש לך תקציב לקנות את אחד מהרכבים הנ"ל אז הם יכולים להיות אופציה טובה יותר אם כי לצד החסכון בדלק,יטתכן שהאחזקה במוסך תהיה יקרה יותר (מצבר היברידי מעבר לאחריות /מצתים מיוחדים/שמן גיר מיוחד ואפילו בלתמ"ים כמו גנרטור גיר בפריוס שהוזכר כאן לפני מספר חודשים ועולה כמעט כמו מחיר הרכב).

לדעתי,במצב העניינים הזה עדיף להישאר עם השברולט.

1:17 אולי לא, אבל 1:15 זה נתון מציאותי למדי לסופר מיני ידנית.

ניר, לדעתי - סופר מיני ידנית כלשהי בת כמה שנים זה הפתרון הנכון. אתה מתקדם למשהו חסכוני יותר, מתקדם יותר משמעותית, בטיחותי יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה ממש תאהב פיאט פנדה סימן 2.

יש כאלה משנתון 2012 והלאה, מחירים מצחיקים, סביבות 30K לרכב בן 3. רכב בן 5 בטח יהיה יותר קרוב ל-20K מלמטה.

מנוע סופר חסכוני, 1:15 בנסיעה לא רגועה בתוך העיר.

בנויה בצורה "ג'יפונית", אתה תרגיש בה בנוח גם עם הגובה שלך.

כמו כן, די פשוטה לטיפולים עצמיים והמנוע נפוץ מאוד - כך שגם לא יעלה לך יותר מדי להחזיק אותה.

את הכסף לרכישה תוכל לקחת בהלוואה שתקוזז מהחיסכון המאסיבי שלך בדלק לעומת השברולט - לדעתי ההוצאות ייחתכו בחצי באופן מיידי.

פורסם

1:15 בתוך העיר? עם פנדה? זה אותו מנוע שיש ב-500 שלי, ששוקלת כ-200 ק"ג פחות מהפנדה, ועדיין בעיר לא הצלחתי לעשות יותר מ-1:13. (היצרן מצהיר על 1:15 בעיר בערך)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

זה מה שהשגתי עם הפנדה שלי.

מן הסתם, כאשר עברתי לחיפה - הצריכה התדרדרה משמעותית, לסביבות 1:13. זה משהו שלוקחים בחשבון כשנוסעים בעליות.

אני מניח שאתה נוהג אפילו יותר אגרסיבי ממני, אם אתה משיג 1:13 בשטח מישורי.

אגב - הצלחתי כמה וכמה פעמים להשיג עם המנוע הזה גם תוצאה של 1:20, אבל בשביל זה צריך לנהוג לפי הספר - הילוך חמישי, מהירות 90, בלי האצה והאטה מיותרים לאורך זמן.

פורסם

למען האמת אני נוהג רגוע, לא פתיחות ברמזורים, לא משתולל, לא מהירויות גבוהות בתוך העיר. הנסיעות לרוב הן קצרות יחסית, סביב 6 ק"מ.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפנדה, הייתה בבעלותנו אחת שנת 2005 שהשיגה 1-16 בנסיעה משולבת. לאורך 35000 קילומטר, רק טיפולים ( היא הייתה בת 11) שנתון 2005

כדי לסדר לך את האוזן כמה סמכנו על הרכב הזה, ירדנו איתו לאילת 3 אנשים ביוני, נסע חוזר בלי תלונות. וגם עבר את ה17 קמ לליטר

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

פורסם

הפנדה לא תתאים לו, מנסיון של גבוהים לפנדה יש בעיה של מבנה הקונסולה (ביחוד ידית ההילוכים) שפשוט לא מאפשר לחיצה על הגז עקב זווית הרגל.

פורסם

כתבת שאתה שוקל למתוח את התקציב כדי לקנות מכונית כמו הפיקנטו - לדעתי זאת תהיה טעות. אתה לא תהנה מהפיקנטו במרחקים שאתה צריך לעשות ברמה היומיומית, כך שאם כבר רכב של קיה לך על הסיד או ריו, שתיהן פופלריות מאד בשוק היד שנייה ויעשו את הנסיעות האלו בכיף (אבל אז תצטרך למתוח את התקציב קצת יותר משתכננת, כמובן זה לשיקולך).

• תוכן חדש...