Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיתרון שלי בעסקאות מהסוג הזה, זה פשוט לא להכנס אליהם.

אם יש עסקה שאומרת לי שלמשך שנה אני אשלם 50 שקל ואז אחרי שנה זה חוזר ל"מחיר המקורי", אני מעדיף להמנע ממנה. אני אעדיף לשלם לנותן שירות אחר 70 שקל ושיהיה ככה לזמן בילתי מוגבל.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא שבלא מעט מקרים האופציה השניה לא קיימת. כל החברות נוקטות באותן שיטות, או שהפרש המחירים גדול. לכן אני דואג לתזכורת ביומן לקראת סיום החוזה.

מזכיר לי את התקופה שבה אורנג' (ושתי אחיותיה הותיקות) היו מנצלות כל חידוש חוזה בהפעלת "שירותים נלוים" - כגון רינגטונים - שהיו חינם לחודש ואח"כ החלו להיות בתשלום. הנציגים סירבו לבטל את השירותים במעמד החתימה על החוזה, כנראה שאלה ההוראות שקיבלו. בקצרה, הייתי חוזר הביתה, מתקשר למוקד השירות ומבטל את השירותים המיותרים לא יותר משעה לאחר שהופעלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אחרי שפרקתם את הכעס על מה שקורה בארץ (ואני מסכים כי חלקו מוצדק - יוסי, הנה מקרה בו אינני מצדיק בכלל את החברות) - במה זה קשור לנושא בגינו נפתח הפוסט ? במה זה תורם לנושא ?

אה , זה דווקא אני יכול להסביר לך, בפוסט מדובר באישה קשישה ששיכת לסוג האוכלוסיה שחשופים יותר מכולם לתעלולים של חברות גדולות בישראל. הנוהג הפסול של להקפיץ את התעריף במאות אחוזים ביום שנגמר החוזה הישן. אני דיי בטוח שהנציג ש"החתים" אותה בטלפון על ההסכם "שכח" לספר לה שהיא תשלם ביוקר יום אחרי שיגמר המבצע. גם זה על סמך ניסיון אישי.

פורסם
מרטינס - לגבי הגילוי הנאות הזכרתי את נושא ההסבר בשה שהלקוח מבין. טופס הגילוי הנאות בחוזה הסלולרי הוא תמצית החוזה בדף הראשון שלו.

לגבי החשבונות בדוא"ל - באופן עקבי פונים אלי בבקשות לעבור לשיטה זו, ובאפן עקבי אני מסרב. עם זאת, שתי חברות סלולריות שאינן שולחות דואר נייר (הוט מובייל ו-012 מובייל) שלחו לי את החשבונות כ-PDF המצורף לדוא"ל, בלי צורך ביוזר וסיסמא. דאבל קליק והמסמך על המסך ומוכן להדפסה. הבנק, חברות האשראי, העיריה, חברת החשמל, חברות הביטוח - אני לא מאשר לאף אחת מהן לוותר על חשבון נייר, ואני גם טורח לתייק את החשבונות ולשמור אותם לזמן הדרוש.

גם אני תמיד מבקש שישלחו לי בדואר הרגיל אבל להרבה חברות יש פתאום קשיי הבנה בנושא הזה ובכל זאת הם על דעת עצמם מחליטים לשלוח רק באימיים. זה קצת דומה לסיפורים האחרונים שלי עם חברות ביטוח שביקשתי להתנתק מהן ולבטל את הפוליסה אבל הם "לא הצליחו להבין מה אני רוצה בעצם, והם ממשיכות לחייב אותי עד היום. גם אחרי שביקשתי כמה פעמים.

פורסם

יש גופים שצריך להיות מאוד אסרטיביים אתם.

לפני הרבה שנים - כאשר 012 עוד היו "אינטרנט זהב" ביקשתי להתנתק מהם. שיחת הטלפון ארכה לא פחות מ-4 שעות - קודם המתנה אין סופית ל"נציג בכיר" ואחר כך ויכוח עקר שבסופו חתכתי ואמרתי באופן חריף ביותר - "נא לנתק אותי עכשיו"

כמה שנים אחר כך סיפור דומה עם נטויז'ן.

לפני חודשיים בב"ל ניתקו אותי מיד כאשר התקשרתי, הסיפור ארך לא יותר מכמה דקות. אבל כאשר ביקשתי לבטל את תשתית ה-DSL של בזק משכו אותי מיום חמישי (התקשרתי אחה"צ) עד יום שני (אז חזר אלי "נציג בכיר"). בזק הרגיזו אותי גם כאשר התקשרתי כדי לנתק את שני הקוים של אמי שעברה לבית אבות. ניסו בכוח לשכנע אותי לשמור על המספרים - כי אולי מישהו ירצה את המספר המוכר והישן (45 שנה, והשינוי היחיד היה הוספת הספרה השביעית ב-1995). נאלצתי להבהיר שוב ושוב שאין סנטימנטים למספר, ושבבקשה ינתקו את הקוים.

הסיפור שלך על חברות הביטוח שממשיכות לחייב אותך למרות שביקשת להפסיק את הביטוח הזוי. אני לא מבין מדוע אתה מאפשר זאת. שלח מכתב רשום ודרוש לבטל את הפוליסה. לא תבוטל - פנה למפקח על הביטוח. או בטל את כרטיס האשראי (והוצא חדש במקומו. לא להודיע על אבדן, שכן חברת האשראי תגרור את הוראות הקבע לכרטיס החדש). מניסיוני בנסיבות של ביטול כרטיס אשראי (במקרה שלי לצורך שדרוג) חברת הביטוח רצה אחרי כדי שאתן להם את אמצעי התשלום החדש, ואיימה בביטול הפוליסה. אבל זו בדיוק תוצאה הרצויה מבחינתך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בשנתיים האחרונות נאלצתי להחליף את המייל שלי פעמיים - פעם אחת בגלל שינוי המייל של בוגרי הטכניון ובפעם השניה כאשר עזבתי את בב"ל ועברתי לתשתית ה-4G של פרטנר. בשני המקרים ההודעות לכל מי ששולח לי דוא"ל היו בעייתיות - יש אתרים שלא מאפשרים להחליף דוא"ל. בעבר היו לי גם בעיות עם חשבונות שאישרתי לשלוח בדוא"ל, אבל כיום שלמדתי את הלקח הפסקתי עם זה, ואני כבר לא זוכר פרטים.

החלפת דוא"ל הרבה יותר תדירה משינוי כתובת מגורים. חייב לומר שכאשר עברתי דירה לפני 3.5 שנים הייתי צריך להקדיש קצת זמן להודעה על שינויי כתובת. אבל זה קורה לעתים די רחוקות, והרבה יותר קל לעקוב אחר הדואר שמגיע ולהוציא הודעה כל אימת שמגיע חשבון או דו"ח מאשר לעקוב אחר הדוא"ל ולהזכר ביוזר ובסיסמא של אתרים שלא ביקרתי בהם שנים.

הפתרון מאוד פשוט - פתח חשבון אימייל קבוע באחד הספקים החינמיים (כמו גוגל, מיקרוסופט, לא חסרים) שמיועד בדיוק לדברים כאלה. אותו לא תצטרך לשנות לעולם. אם אתה לא רוצה להשתמש בספק כזה בתור האימייל הראשי שלך (וזה מובן לגמרי) - תעשה פורוורד ממנו לחשבון הראשי שלך. כך אם החשבון הראשי משתנה כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשנות את הפורוורד לחשבון הראשי החדש. אתה יכול אפילו לעשות פורוורדים שונים לפי חוקים שונים לחשבונות שונים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני עשיתי שימוש בחשבון של בוגרי הטכניון במחשבה שהם לא ישנו את הדומיין ואפילו הסיסמא שלהם היתה "mail for life" או משהו דומה. אבל כאשר הם החליפו את ספק השירות שלהם לא הצלחתי להגדיר מחדש את התיבה עם אותו יוזר. בסופו של דבר הגדרתי לי חשבון עם יוזר חדש,אבל הפסקתי להשתמש בו. במקום זאת, כיון שאני לא אוהב את חברות הריגול, נשארתי עם בב"ל. כאשר עזבתי אותם העברתי את כל הדואר שלי לג'ימייל שפתחתי ב-2004 ממש ביצים הראשונים לעלית השירות. עכשיו אני מקוה שגוגל לא תעשה תרגילים לא צפויים.

פורסם

כפי שכתבתי, אני לגמרי מבין אנשים שלא רוצים להשתמש בג׳ימייל ושות׳ בתור החשבון הראשי שלהם, אבל בתור חשבון יוטיליטי בדיוק עבור דברים כמו קבלת חשבונות באימייל - ג׳ימייל הוא פתרון מצויין. ותמיד אפשר לעשות פורוורד לחשבון הראשי.

בכל אופן, אם אתה משתמש בג׳ימייל אין שום מניעה לדעתי לקבל אליו חשבונות במקום לדואר הרגיל, וזה אפילו עדיף בהרבה (אני לא מאמין שגוגל יעשו משהו כמו לשנות לכל היוזרים שלהם את חשבון האימייל..). אני לא רואה שום יתרון בשימוש בדואר רגיל על פני אימייל, רק חסרונות.

פורסם

אולי זה ההבדל בין הדורות, אבל כיון ש"נשרפתי" בעבר עם חוסר אמינות בקבלת חשבונות במייל אני מעדיף נייר. אני גם מעדיף לתייק נייר, ושההדפסה לא תהיה על חשבוני.

יש לי אין ספור חשבונות במיילים חינמיים, בסופו של דבר נותרתי עם הג'ימייל, וכבר איני זוכר את היוזרים והסיסמאות של שאר החשבונות.

פורסם

לא יודע מה אצלכם אבל בשנה+ האחרונה הייתי עם 2 קווים ברמי לוי (עכשיו כבר 3) ובערך שבועיים לפני תום המבצע קיבלתי הודעות SMS, בשני המכשירים, על כך שהמבצע עומד להיגמר בתאריך כך וכך, ואני מוזמן להיכנס לאתר ולבחור המשך תוכנית אחרת (ובאמת כמה ימים לאחר מכן, לפי שהמבצע הסתיים לגמרי, נכנסתי לאתר ועכדנתי לתוכניות של ה 8GB\Unlimited ב 29.90שח לחודש לקו).

מעבר לזה - אם קיבלתם מחיר מבצע לשנה ואתם יודעים על זה - פשוט לשים תזכורת ביומן או באימייל או בנייד ולהתקשר לפני. כולם עושים ככה גם בכבלים, במנוי לעיתון, בסלולארי, במנוי לאינטרנט וכד'. עם הכל הכבוד - אין מקום להפיל את האחריות על נותן השירות במקרה הזה, שכן מניסיוני הם מודיעים ובנוסף זה גם רשום בחשבונית.

אם אתה לא בודק את חשבון האשראי שלך ולא בודק את חשבונות הסלולאר שלך, על מי תלין אם לא על עצמך ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אולי זה ההבדל בין הדורות, אבל כיון ש"נשרפתי" בעבר עם חוסר אמינות בקבלת חשבונות במייל אני מעדיף נייר. אני גם מעדיף לתייק נייר, ושההדפסה לא תהיה על חשבוני.

כנראה :-)

אני בדיוק להיפך - כבר מזמן מקבל רק חשבונות דיגיטליים - הכל כולל הכל - וקיצצתי משמעותית בכמות הנייר שאני שומר ומתייק.

גם מסמכים מודפסים שאני לא מחויב לשמור את המקור שלהם - אני סורק וזורק.

כמובן דואג לגבות הכל באופן שוטף.

פורסם (נערך)
מרטינס - אני מצטער, לא מדובר ב"קרבן". כל אחד אחראי למעשיו, ואם הגברת היתה טורחת לבדוק את המיילים ואת חיובי האשראי\חשבון הבנק שלה היא היתה מזהה את הבעיה לפני כמה חודשים. אבל היא בחרה להתעלם מהחשבונות וכנראה גם לא עקבה אחר חיובי חשבון הבנק\אשראי, וזה המחיר שהיא משלמת.

יודע מה - לפני שבוע בדקתי את חשבון הבנק של אמי (ושיהיה לך ברור, היא עוקבת אחריו באופן מסודר), ומצאתי חיוב של למעלה מ-200 ש"חלטובת 012 מובייל, כאשר החיוב הרגיל הוא סביב 40 ש"ח. לפני שהתקשרתי אליהם דיברתי אתה, התברר כי היא ביצעה שיחה ארוכה לטלפון נייד בחו"ל, ולא היתה מודעת להבדל בין שיחות לנייד לשיחות לנייח (לא זכרה מה שהסברתי לה בעניין לפני מספר חודשים) מעבר לכך שמדובר בשיחה חריגה ביותר. העניין הוא שמיד אחרי סיום השיחה היא קיבלה פניה מציג פרטנר\012 שהסביר לה את החיוב החריג, אפילו לפני שהופיע בחשבון. לא עלה בדעתה להתלונן על כך ש"רימו אותה".

למה אתה חושב שכל האוכלוסייה נוהגת כמוך ובודקת בצורה קפדנית את חיובי חשבון הבנק שלהם? אני לא אומר שאתה לא צודק, אבל אני מנחש שאתה עדיין צעיר ואין לך כ"כ הרבה חיובים לעבור עליהם מידי חודש. אימא שלי לעומתך, אישה מבוגרת עם תדפיס חיובים של 3 דפים מלאים בחיובים שונים ומשונים, תוסיף למשוואה את העובדה שלא כל חברה מציגה את שמה בצורה ברורה (מעניין מאוד למה), ולפעמים צריך להיות בלש כדי להבין איזו חברה עומדת מאחורי כל חיוב ותגיע למסקנה שיש הרבה אנשים כמו אימא שלי שלא שמים-לב לשינויים בחיוב אחד מתוך עשרות.

מבחינה חוקית רמי לוי בהחלט מכוסה (כל הכבוד), אבל זה לא מעיד על התנהלות הוגנת של חברות הסלולר, אתה יודע כמה לקוחות שוכחים לחדש חבילה ומשלמים מחירון כמו אימא שלי? אני לא יודע להגיד באחוזים, אבל אני בטוח שהרבה מאוד! חברות הסלולר בונות על זה שאחוז מסוים של לקוחות (בד"כ מבוגרים) ישכחו לחדש את החבילה וחולבות מאותם לקוחות את כל הכספים שהם כביכול מפסידות על לקוחות ערניים ומושלמים כמוך.

מן הראוי שהיו צריכים ליצור קשר טלפוני כדי לעדכן על סיום תקופה ההטבה, ולא לשלוח SMS (לא שלחו) או לציין שהתעריף ישתנה בשורה קטנה בחשבונית, אבל זאת בעיה כבר של משרד התקשורת. חברות ביטוח לדוגמא מתקשרות תמיד לפני שמסתיים התוקף של הפוליסה וזה עובד יפה מאוד, מעניין למה חברות הסלולר לא יכולות לאמץ את הנוהל הזה.

אני יותר מתלונן על השירות הביזיוני שקיבלתי מאשר על הקנס הכספי, אבל אתה וכל המצדדים האחרים בהחלט צודקים, החוק בסופו של דבר עומד לצידם אז כנראה שמותר להם להתנהג בצורה בהמית וחסרת כל רגש. אם הייתי מקבל מענה נורמלי עם הסבר מתחשב שלא ניתן לקבל החזר אז לא הייתי בכלל ממשיך את הדיון הזה כאן.

אני חייב להגיד שחלק מהמגיבים כאן נשמעים ומתנסחים כמו נציגים של חברות סלולר במסווה, זה מרגיש כאילו חלק מהתגובות שאני קורא נכתבות ע"י נציגים של שירות לקוחות. יש כאן ממש סנגוריה שלמה.

סופ"ש נעים לכולם!

עריכה אחרונה על ידי Acejin
פורסם

מסכים עם כל מילה.

מוסר יהודי אין באף תגובה מלומדת שנכתבה כאן באוקספורדית.

גם אם אין כאן מגיבים מטעם, תגובות נוסח אתה אשם, חוסר אחריות וכך הלאה לא משדרות אהדה והבנה למצוקה של אלה המפגרים התנהלותית.

לא חושב שמישהו לא מבין שרשמית וחוקית ההתנהלות מותרת, הטיעון ובפעם האלף הוא שזה לא מוסרי.

ולכן, אם תמצא מישהו שייתן לך שירות בחצי גרוש פחות, תחתוך בלי סנטימנטים.

יוסי

פורסם

מלכישוע - מסמכים שאני שומר לטווח ארוך אינם רבים מדי - תלושי שכר, מסמכים של קרנות פנסיה, גמל והשתלמות, מסמכים משפטיים כגון אלה הקשורים לרכישת ומכירת דירות ועוד כמה מקבילים. השאר או שמושלכים לאר שנבדקים או שמתוייקים ומושלכים לאחר 1-2 שנים באיזה יום קרב נגד הבלגן.

הבעיה בשמירה דיגטלית של מסמכים הדרושים לטווח ארוך הוא נושא הפורמטים - מה שגיבית על דיסקטים לא רלונטי כם DVD, וה-DVD כבר לא ניתן לקריאה על המחשב הנייד אז עוברים לענן, אבל גם בענן עלולה להיות בעיה של תקשורת או של קריסת ספק השירות. וכמובן יש עניין של פורמטים דיגיטליים שהופכים לא קריאים עם השנים. לך תקרא מסמך ששמרת לפני 20 שנה ב"איינשטיין".

Acejin - אילו הכרת אותי מהפורום היית יודע שאני מהזקנים בו. אולי זו הסיבה בגללה אני שמרני. אבל למדתי משהו מההורים הייקים שלי, והוא להיות ערני לסביבה הצרכנית שלי. אז לפני היות האינטרנט הייתי מוציא פעם בשבוע דו"ח מהמכשיר בבנק, אחרי כן הצטרפתי לשירותי המידע הבנקאיים שפעלו בחיוג ישיר למערכת של הבנק, ומאז שהכל התכנס לאינטרנט אני משתשמש בשירות האינטרנטי כדי לבדוק את מצב החשבונות מספר פעמים בשבוע. זה לוקח לי מספר דקות ביום, וכיון שאני יודע מה הפעולה האחרונה שבדקתי אני יכול לדעת מה התחדש - ואיזה סכום לא מוסבר הוא בדרך כלל זוג נעליים חדש שאשתי קנתה, אבל פה ושם אני עולה על דברים לא צפויים.

פורסם
מסכים עם כל מילה.

מוסר יהודי אין באף תגובה מלומדת שנכתבה כאן באוקספורדית.

גם אם אין כאן מגיבים מטעם, תגובות נוסח אתה אשם, חוסר אחריות וכך הלאה לא משדרות אהדה והבנה למצוקה של אלה המפגרים התנהלותית.

שום עסק בעולם לא צריך לספוג עלויות כאלה ואחרות אם אתה "מפגר התנהלותית" (הגדרה שלך). יש חוקים למשחק והם ברורים לכולם. אם אתה לא יכול לשחק לפיהם - או שלא תיכנס למשחק מלכתחילה או שאל תתבכיין. מה מסובך להבין בזה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...