Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה בשמירה דיגטלית של מסמכים הדרושים לטווח ארוך הוא נושא הפורמטים - מה שגיבית על דיסקטים לא רלונטי כם DVD, וה-DVD כבר לא ניתן לקריאה על המחשב הנייד אז עוברים לענן, אבל גם בענן עלולה להיות בעיה של תקשורת או של קריסת ספק השירות. וכמובן יש עניין של פורמטים דיגיטליים שהופכים לא קריאים עם השנים. לך תקרא מסמך ששמרת לפני 20 שנה ב"איינשטיין".

מבחינת מדיה - אין שום בעיה, שומרים על דיסק קשיח במחשב, ומגבים איך שמגבים.

מבחינת פורמט - זה היה נכון אולי לפני 30 שנה, כשהיה איינשטיין :lol: ברצינות, פורמטים של תמונות כמו png, jpeg או מסמכים כמו pdf קיימים כבר יותר מ-20 שנה והם here to stay. אין שום סיכוי שלא תוכל לקרוא png בעוד 20 שנה. למעשה, אני לא מכיר אף פורמט של תמונות שהיה פופולרי אי פעם ולא ניתן לקריאה היום בכל קורא תמונות סטנדרטי.

פורמטים של מעבדי תמלילים, מן הסתם, הם סיפור אחר. אבל מי מגבה מסמכים בפורמטים כאלה?

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
שום עסק בעולם לא צריך לספוג עלויות כאלה ואחרות אם אתה "מפגר התנהלותית" (הגדרה שלך). יש חוקים למשחק והם ברורים לכולם. אם אתה לא יכול לשחק לפיהם - או שלא תיכנס למשחק מלכתחילה או שאל תתבכיין. מה מסובך להבין בזה ?

איציק

אני אנסה להסביר שוב ולאט מה מסובך להבין כאן.

המצב המוסרי הטבעי שאמור להתקיים במדינה מתוקנת, שכשאתה יוצר לרחוב עם הארנק בכיס, אתה מצפה שהוא יישאר שם כשאתה חוזר לביתך, גם אם אתה לא ממשש אותו כל כמה שניות. יכול להיות שפעם בכמה שנים יהיה בסביבה איזה נוכל מלוכלך שיעלים לך את הארנק אבל זה אמור להיות המיעוט שבמיעוט.

אם אתה יוצא לרחוב עם הארנק בכיס,וברוב הפעמים יבוא מישהו מכובד בעניבה ויעלים לך את הארנק כולו או את חלקו, אז יש כאן בעייה. אתה יכול להתעלם מהנוכלים ולהאשים את הקורבן שלא מישש מספיק פעמים את הארנק בכיס שלו לוודא שהוא שם ולא הוציא אותו כדי לספור את הכסף מספיק פעמים, אבל אי אפשר להתעלם מזה שיש כאן בעייה. זה מצב שלא אמור להתקיים בחברה מוסרית ומתוקנת. אנחנו עדיין מצפים לקצת מוסר במיוחד מגופים וחברות גדולות.

אנחנו מצפים, שכשאנחנו משלמים במכולת ושמנו בטעות שטר של 50 במקום שטר של 20, המוכר יתקן את הטעות עבורנו למרות שהוא לא חייב ולמרות שזו הטעות שלנו, ולא ייקח את הכסף ויאמר לעצמו שזו אשמתנו שלא שמנו לב ושהכסף מגיע לו.

וזה על אחת כמה וכמה כשמדובר בפרטים החלשים יותר בחברה - קשישים, ילדים, אנשים עם מוגבליות וכו.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס - אם אתה יודע שיש נוכלים וגנבים אתה לא מתמם, אלא שומר את הכסף בבנק ואת המעט שאתה נושא עמך אתה שם בפאוץ' מתת לחולצה. כך גם לבי החברות האלה - אתה בודק את החוזה ועוקב אחר החיובים. אתה לא יכול להתעלם מסיכונים ואז להתלונן על כך שרימו אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מרטינס, זה ממש לא אותו המקרה.

כאן אתה יודע בוודאות שמדובר בעסקה של 12 תשלומים במחיר X ולאחריה המחיר עולה, זה תנאי ברור לכולם - ואלו הם כללי המשחק. לא התקשרת להאריך את המבצע או לבטל את המנוי, זו בעיה שלך - אפילו שהיא לא "מוסרית". יש לזה גושפנקה חוקית.

החוק היום קובע שהם צריכים להודיע לפני גמר התוכנית וזה נעשה בד"כ בחשבונית עצמה או בהודעת SMS כפי שאני קיבלתי.

לומר, מטאפורית, שהם גנבו לך את הארנק - זה ממש לא נכון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מרטינס, זה ממש לא אותו המקרה.

כאן אתה יודע בוודאות שמדובר בעסקה של 12 תשלומים במחיר X ולאחריה המחיר עולה, זה תנאי ברור לכולם - ואלו הם כללי המשחק. לא התקשרת להאריך את המבצע או לבטל את המנוי, זו בעיה שלך - אפילו שהיא לא "מוסרית". יש לזה גושפנקה חוקית.

החוק היום קובע שהם צריכים להודיע לפני גמר התוכנית וזה נעשה בד"כ בחשבונית עצמה או בהודעת SMS כפי שאני קיבלתי.

לומר, מטאפורית, שהם גנבו לך את הארנק - זה ממש לא נכון.

איציק

אני לא מסכים איתך ואני אומר לך למה :

תנסה לבקש לשלם על מנוי סלולרי בהוראת קבע פשוטה, כזו שנגמרת אחרי שנה ואי אפשר לגבות יותר כסף ממנה. אני לא הצלחתי, לא בחברות סלולריות, לא חברות אינטרנט ולא בחברות ביטוח. אתה לא תצליח. הם לא יקבלו שום צורת תשלום מלבד כטרטיס אשראי כי זה המדיום הכי נוח להוציא לפועל את הרמאות הקטנה הזו שלהן.

החברות מאוהבות ברעיון שיש להן כח לגבות כסף ישירות מהחשבונות של המנויים ולא צריך להיות גאון בשביל להבין שבאחוזים גדולים מהאוכלוסיה ישכחו מידי פעם אחרי שנה להחליף תוכנית, ישכחו לבטל ביטוח, ישכחו בכלל שיש להם ביטוח.

החברות הגדולות נאחזות בכל הכח בכספים האלה שהן שהן מצליחות להוציא.

זה ניצול של עקרונות פסיכולוגיים פשוטים כדי ליצור רווחים ואני טוען שזה לא מוסרי לחלוטין.הם רוצים להרויח על השירות שהם נותנים, יופי מגיע להם כל שקל שהם דורשים, אבל כשהם מנסים להרויח בצורה מסריחה אני טוען שזו מרמה. קצת יותר מתוחכמת, קצת יותר מבלבלת אבל בבסיס זו רמאות. לקבל כסף שלא מגיע לך רק בגלל ששמת מלכודת למישהו והוא נפל בה זו רמאות.

וזה בדיוק מה שעושות החברות הישראליות, ניצול ציני של הכח שלהן ועשיית רווחים תוך ניצול של עקרונות פסיכולוגיים פשוטים.

ומצד שני

אתה מסתכל על הדברים באופן אישי פרטני ואתה אומר "היא אשמה כי היא לא בדקה" אבל אם תסתכל על הדברים מגבוה יותר על החברה כולה אז הרי ברור שבקבוצת אנשים גדולה אחוז הטועים והשוכחים והמשלמים בכוח יהיה גדול יותר כששמים את התנאי לחידוש אוטומטי אחרי שנה בתנאים דרקוניים של ייקור השירות במאות אחוזים.

ספציפית לגבי הגברת שעליה נסוב הנושא, אני די בטוח שלא טרחו אפילו לומר לה שהמחיר של השירות יקפוץ בתוך שנה, ואל טרחו לומר לה כמה היא תשלם (מניסיון עם כמה חברות בעבר). ואם אני צודק , אז זה בפירוש לגנוב לה את הארנק.

או אולי אני אציג לך עוד סיפור על ניסיון גניבה ממני - חברת אינטרנט שהחליטה שאני חייב לה קנס בגלל שביקשתי להפסיק את השירות בשנה השניה. לא אמרו לי מילה על קנס כשהתחברתי, וכשהתנתקתי עשו כל שיכלו כדי שלא אבין על מה אני משלם (שורה אחת בלבד של סכום לתשלום) וכשהבנתי ושילמתי רק את מה שהגיע להם על השירות, רדפו אחרי עם עורך דין על סכום של 180 שקל שתפח עם כל ההוצאות ההזויות ליותר מ 1000 שקל, במשך שנים, תוך כדי זה שהם מפריחים לאויר איומים שיקריים על הוצאות לפועל וצווי יציאה מהארץ וכו.

בשום שלב לא הצליחו להראות שום מסמך שמראה שחתמתי על הקנס הדימיוני שלהם. לא השמיעו לי שום הקלטה, הדבר היחיד שהיה להם זה שורה שלטענתם כתב הנציג שלהם.

להגיד "אבל אלה כללי המשחק" זה כמו להגיד שכאן החלטנו שחלים חוקי הג'ונגל, נרמוס קשישים, נרמוס ילדים, נדחוף אנשים מוגבלים, וננצל חולשות של אנשים , רק בגלל שיש לנו כח. זו החברה שאתה מאחל לעצמך לחיות בה?

פורסם

כפי שכתבתי קודם - החברות האלה הופכות על עצמן את הרשויות.

אין יותר חידוש אוטומטי של ביטוח. החברה מודיעה לך על סיומו כ-3-4 שבועות לפני המועד, והכדור עובר אליך. חידשת? טוב. לא חידשת? זב"שך אם יהיה ארוע.

חברות הסלולר נתונות לפיקוח הדוק, ו"תיקונים" ברשיון שלהן מבוצעים בתדירות גבוהה, בדיוק מהסיבות האלה. במקרה של חברות התקשורת המדינה לא רוצה ניתוקים לא צפויים, אז הכניסו את ההוראה לגבי הודעה מוקדמת על שינויים בחיוב או בתמורה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כפי שכתבתי קודם - החברות האלה הופכות על עצמן את הרשויות.

אין יותר חידוש אוטומטי של ביטוח. החברה מודיעה לך על סיומו כ-3-4 שבועות לפני המועד, והכדור עובר אליך. חידשת? טוב. לא חידשת? זב"שך אם יהיה ארוע.

חברות הסלולר נתונות לפיקוח הדוק, ו"תיקונים" ברשיון שלהן מבוצעים בתדירות גבוהה, בדיוק מהסיבות האלה. במקרה של חברות התקשורת המדינה לא רוצה ניתוקים לא צפויים, אז הכניסו את ההוראה לגבי הודעה מוקדמת על שינויים בחיוב או בתמורה.

הרשויות מפגרות 10 צעדים אחרי מה שקורה בשוק. אי אפשר לסמוך עליהן. אבל מעבר לזה הרשויות חשופות להמון מניפולציות מצד החברות

למשל שימוש בלוביסטים, או שוחד בצורות גלויות יותר (תפקידים נחשקים לשרים הממונים בתום הקדנציה למשל)

הפיקוח לא ממש הדוק, והתיקונים ברישיון מבוצעים מעט מידי ומאוחר מידי.

אלו החברות שלא רוצות "ניתוקים לא צפויים" מהכסף שזורם אליהן, לא משרד התקשורת. אני הייתי מצפה לפחות שיתנו את הבחירה באם להתנתק בסיום החוזה או להמשיך אותו אוטומטית.

אני יכול לספר לך מתחום הביטוח של הרכב שלי שבשנים האחרונות חברות הביטוח מאוד "דאגו" לי שלא אהיה מבוטח אפילו לרגע ומיהרו לחדש לי את הפוליסה בתנאים הרבה יותר גרועים ועל דעת עצמן תוך שימוש בכרטיס האשראי שלי, חודש לפני הזמן, וזה למרות שכלל אין סעיף בחוזה שמתיר להם ולא חתמתי להם על כל הסכמה כזו. הכל רק מתוך דאגה לי כמובן.

פורסם

חברת ביטוח ישירה או סוכן?

פורסם

ביטוח ישיר הייתה החברה הבעייתית.

עם סוכנויות קטנות ועבודה מול סוכנים לא הייתה לי בעיה כזו. אבל היו בעיות אחרות עם סוכנים של ביטוחים אחרים .

פורסם

אפשר לסכם?

חברת הסלולר של רמי לוי התנהלה באופן שהחוק מתיר אבל שאינו מוסרי.

לפיכך אני מקווה שבחקיקה עתידית יהיה סעיף עונשין - לגלגל את המנכ"ל בזפת (קרה אבל דביקה) ואז בערימת נוצות, ואת המוצר שיתקבל לגלגל בככר מרכזית בעיר. מצידי שזה יקרה בכמה ערים.

והנקודה השנייה - מילים כמו משתתף בצערך, חבל לי וכדומה היו מתקבלות בברכה.

יוסי

פורסם
מרטינס - לגבי הגילוי הנאות הזכרתי את נושא ההסבר בשה שהלקוח מבין. טופס הגילוי הנאות בחוזה הסלולרי הוא תמצית החוזה בדף הראשון שלו.

לגבי החשבונות בדוא"ל - באופן עקבי פונים אלי בבקשות לעבור לשיטה זו, ובאפן עקבי אני מסרב. עם זאת, שתי חברות סלולריות שאינן שולחות דואר נייר (הוט מובייל ו-012 מובייל) שלחו לי את החשבונות כ-PDF המצורף לדוא"ל, בלי צורך ביוזר וסיסמא. דאבל קליק והמסמך על המסך ומוכן להדפסה. הבנק, חברות האשראי, העיריה, חברת החשמל, חברות הביטוח - אני לא מאשר לאף אחת מהן לוותר על חשבון נייר, ואני גם טורח לתייק את החשבונות ולשמור אותם לזמן הדרוש.

012 מובייל שולחת חשבונית נייר.

פורסם

[h=1]הנה - טרי מהיום

המובטל שקיבל ארבעה טאבלטים "במתנה" - ומצא את עצמו במעצר[/h]התןפעה של נציגי מכירות שמנצלים את חולשתם וחוסר ההבנתם של לקוחות מבוגרים אינה, למרבה הצער, דבר חדש. אבל במקרה הזה, האירועים התדרדרו מהר מאוד והסתיימו במעצרו של לנג והגשת כתב אישום נגדו.

פורסם (נערך)

הסיפור הזה הזוי במיוחד, כיון שהנאשם אינו מבוגר, ויש לו עבר פלילי. לא נשמע כמו הקורבן הסטנדרטי של חלקלקי הלשון.

הזכרתי קודם את האופציה שנפתחה לביטולי עסקה מאורים לאוכלוסיות מוחלשות, בעקר מבוגרים (זה התחיל על מנויי שירותי החירום למיניהם שנחתמו ל-3 שנים ולא ניתנו לביטול אפילו עם מות המנוי, אבל התרחב גם לעסקות אחרות. הזכרתי זאת במעלה השרשור). יש בעיה בשיטת התגמול של נציגי המכירות, המבוססת על הספק מכירות, מה שגורם להם להגזים עם הלחץ שהם מפעילים על הלקוחות ובמיוחד בכמות המכשירים שהם דוחפים. אני סקרן מה התדריכים שמקבלים אנשי המכירות בהכשרה שלהם, בישיבות התקופתיות ובתחילת המשמרת. ההוראות שהם מקבלים הן אלה שצריכים לקבוע את חלוקת האחריות בין החברה לבין הנציגים מבחינת ה"תקלות" הבלתי מקובלות האלה.

אבל זה ממש לא המקרה של פות"ש, כאן מכרו לגברת מוצר תקין לחלוטין (שירות סלולרי לתקופה מוגדרת) במחיר סביר ובלי לדחוף לה מוצרים נוספים מעבר לזה שבגינו פנתה למקום המכירה, והיא זו שהתעלמה ממההודעות שנשלחו לה ומשינוי התנאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לפות"ש -

חשבתי הרבה על השרשור הזה ועל התגובות אליו.

למרות, שאני בצד של אלו שטענו שזוהי אשמת אמך, אני אציע לך להגיש תביעה נגד החברה.

בכתב תביעה תרשום בדיוק את מה שרשמת כאן.

במשפט אתה תעמוד מול נציג חברה ושופט, שופט הוא לא בן אדם אטום והוא מכיר בדיוק את השטיקים של החברות ואם תשכנע אותו בעמדתך הוא ישמח לבוא לקראתך.

חוץ מזה, אל תתייחס למה שאמר נציג החברה - זה סוג של תפקיד שלו להרפות לך את הידיים.

אבל!! יכול להיות שתפסיד ותצטרך לשאת בהוצאות.

פורסם

סנופ - בסיפור של פות"ש יש יותר מדי חורים.

נציג החברה ישאל אותו בדיוק על נקודות התורפה - מדוע לא נעשה מעקב אחר הדואל והחשבונות. ויציג את החוזה, ובראשו דף הגילוי הנאות שבו מפורטת תקופת החוזה והתנאים שאחריה (קרוב לודאי בניסוח חצי מעורפל - יופיע מחיר העסקה המלא ואח"כ תצויין "הנחה" מוגבלת בזמן).

הניחוש שלי - השופט לא יחייב את החברה בפיצוי, ולא יפסקו הוצאות משפט.

לטעמי 1700 ש"ח הם סכום קטן מכדי שיצדיק את ההתעסקות במשפט, אבל זה כבר עניין של פות"ש, אמו וכמה זמן, מרץ וימי חופש מהעבודה הם רוצים להקדיש לעניין.

• תוכן חדש...