Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם אומרים על גולף GTI שנים 99-2000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת כל ההיבטים שיכולים להיות?

אמינה?

יש תמורה לכסף?

התנהגות...

יש בכלל בשוק GTI למכירה? והאם כדאי ללכת עליהן? או שכולן שחוטות?

כי אף אחד לא יילך ויפרק את הטורבו בשביל לבדוק אותו.

תודה מראש לכל תשובה!!!

Greddy Type S - טעם החיים 8)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניסית להריץ חיפוש? היו הרבה מאוד דיונים על הגולף GTI, בעיקר מול האיביזה טורבו והליאון.

חפש מודעות של shays בפורום ייעוץ, הוא בעלים של גולף GTI שנת 00 והשתתף כמעט בכל הדיונים בנושא.

גיא

פורסם
ניסית להריץ חיפוש? היו הרבה מאוד דיונים על הגולף GTI, בעיקר מול האיביזה טורבו והליאון.

חפש מודעות של shays בפורום ייעוץ, הוא בעלים של גולף GTI שנת 00 והשתתף כמעט בכל הדיונים בנושא.

גיא

אני נעול יותר לכיוון ה GTI ולא פוזל לכיוון האיביזה וחברותיה

ותודה על העצה !

פורסם

במשפט אחד:

מומלץ אבל לא כסטנדרטי.

הגולף GTI סימן IV יקרה לרכישה, ובינונית (לא יקרה ולא זולה) לאחזקה. יש לה שוק מצויין בארץ.

היא גדולה, מרווחת, גם מאחור. קל להגיע לתנוחת נהיגה מושלמת בזכות אפשרויות כיוונון רבות למושבים ולהגה.

בעלת רמות בטיחות אקטיבית ופאסיבית גבוהות (בקרת יציבות אלקטרונית, כריות אויר ועוד)

היו לה כמה תקלות נפוצות: מרימי חלונות חשמל, סליל הצתה...

מנוע ה- 1.8T בעל ארבעת הצילינדרים מחומשי השסתומים הוא מנוע מעולה. חזק, גמיש, אמין, עמיד וחסכוני.

הטורבו שמשודך אליו, יכל לנפק כח רב מסל"ד נמוך לאורך תחום רחב מאוד, וכל זאת כמעט ללא השהיית טורבו.

גיר חמשת ההילוכים מחולק מצויין ועמיד גם בכח חזק בהרבה מהכח המקורי של הרכב. היחיד שמתעלה עליו הוא גיר ששת ההילוכים אשר מגיע ב-TTQ ובליאון טורבו.

באופן סטנדרטי זהו לא רכב חזק מאוד ומהיר במיוחד. אבל... וזה אבל גדול מאוד:

זהו הרכב עם פוטנציאל שיפורים גדול.

בעזרת השקעה כספית זעומה אפשר להביא אותו ל-180-200 כ"ס, ובעזרת השקעה כספית גבוהה מעט יותר אפשר להביא אותו ל-350 כ"ס מבלי צורך לחזק מכלולים נוספים (טלטלים, בוכנות, מתלים וכו').

ה-GTI שיובאו לארץ קיבלו את המנוע הפשוט ביותר, בעל המצערת הרגילה ולא האלקטרונית, מחשב ניהול המנוע הוא קל ביותר למניפולציה, ויש ניסיון רב בארץ עם שיפור הרכב הזה.

ולכן אם חשקה נפשך ברכב בתול תצטרך לחפש טוב טוב.

תצרוכת הדלק היא נעה בין 12 - 6 ק"מ לליטר, בהתאם לשיפורים ולאופי הנהיגה.

לדעתי, התחרות הגדולה של רכב זה מגיעה דווקא מהבית.

אודי A3 יותר מפוארת, ומגיעה גם בגרסת 180 כ"ס סטנדרטית.

סיאט ליאון טורבו זולה יותר ומגיעה עם 6 הילוכים והנעה כפולה בשנתון 2002 .

סיאט איביזה 20VT קטנה יותר אבל זולה בהרבה וגם קלה יותר, אך מגיעה עם מנוע זהה.

פורסם

בקצרה.

במחיר הנוכחי שלה, לדעתי היא מהווה קניה מצויינת.

(למי שלא יודע, המחירון של 99 התרסק לסביבות ה67 אלף ש"ח , וגם המחירון של 2000 לא רחוק)

היא הרבה יותר אמינה מהגולפים 1.6, 1.8 רגילה ו2.0 , ומאובזרת בכל טוב.

על המנוע המצויין חבל להרחיב בדיבור, כי הרחיבו כבר בהודעה מעליי.

למען האמת, סימנתי את הרכב הזה כמטרה הבאה שלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התשובה המעמיקה!

שנית האוטו ממש אבל ממש "נדיר" .

אני מחפש לקנות בנרות , אבל אני אחד שלא מתפשר !

אני מחפש אחת סטנדרטית ולא עם צ'יפ וצנרת , זה כבר שופך אור על ההתעללות שברכב.

ואני לא מחפש להיכנס לצרות עם הרכב השני שלי סך הכל במהלך חיי :wink:

לגבי האיביזה והלאון... הם לא מדברות אליי כל כך, אני מעדיף הרבה יותר את הגולף.

טוב נמשיך בחיפושים , אני מקווה למצוא אחת.

כי ממש אבל ממש העיתון ריק מ GTI למיניהן, וגם הם צצה איזו אחת, היא עם צ'יפ ועוד כמה מכלולים שונים במנוע שמרתיעים אותי מדיי.

בכל מקרה תודה רבה לשניכם!!!

אגב המחירון של 99 - 70 אלף, ביקשתי מאמא שלי לבדוק לי היום

ושל 2000 - 80 אלף...

פורסם
רכבים כאלו לא מוצאים בעיתון בדרך כלל, למרות שיש הרבה זקנים שקנו את הרכב בגלל רמת גימור,

ולא ממש יודעים מה GTI אומר.

בקיצור אני אצטרך לשבור את הראש בחיפושים אחר אחת כזאת אה ? :roll:

פורסם
בקצרה.

במחיר הנוכחי שלה, לדעתי היא מהווה קניה מצויינת.

(למי שלא יודע, המחירון של 99 התרסק לסביבות ה67 אלף ש"ח , וגם המחירון של 2000 לא רחוק)

היא הרבה יותר אמינה מהגולפים 1.6, 1.8 רגילה ו2.0 , ומאובזרת בכל טוב.

על המנוע המצויין חבל להרחיב בדיבור, כי הרחיבו כבר בהודעה מעליי.

למען האמת, סימנתי את הרכב הזה כמטרה הבאה שלי.

לקביעה כי הGTI אמינה יותר מדגמי הגולף האחרים, אין כל בסיס ולו לוגי. ראשית היא חולקת מנוע זהה עם ה1.8, בתוספת טורבו. היינו מכלול נוסף, רגיש, עדין ולא אמין במיוחד. באשר למנועים האחרים, הם פשוטים יותר ולפיכך אמינים לא פחות ולדעת הכותב, אף יותר. ל GTI משומשת, קרוב לודאי, תהא הסטוריה " קרבית " יותר מלדגמים מקבילים של גולף ומכאו שסביר שתהיה פחות אמינה ולא להפך. לטעמי ודעתי הדגם המועדף הוא ה1.8 ידני שאומנם מחזיק 125 כ"ס לעומת 150 ל GTI, אך הוא חזק ומהיר מספיק, במיוחד באופציה הידנית ובד"כ יגלה אמינות גבוהה יותר.
פורסם
לקביעה כי הGTI אמינה יותר מדגמי הגולף האחרים, אין כל בסיס ולו לוגי. ראשית היא חולקת מנוע זהה עם ה1.8, בתוספת טורבו. היינו מכלול נוסף, רגיש, עדין ולא אמין במיוחד. באשר למנועים האחרים, הם פשוטים יותר ולפיכך אמינים לא פחות ולדעת הכותב, אף יותר. ל GTI משומשת, קרוב לודאי, תהא הסטוריה " קרבית " יותר מלדגמים מקבילים של גולף ומכאו שסביר שתהיה פחות אמינה ולא להפך. לטעמי ודעתי הדגם המועדף הוא ה1.8 ידני שאומנם מחזיק 125 כ"ס לעומת 150 ל GTI, אך הוא חזק ומהיר מספיק, במיוחד באופציה הידנית ובד"כ יגלה אמינות גבוהה יותר.

כן אני מודע לעניין שה 1.8 אמוספירי יותר חזק מה 2 ליטר של גולף.

אבל למנוע המוגדש יש יותר פוטנציאל לשיפורים, וזה מה שאני מחפש בעצם ידידי.

פורסם

הטורבו שמותקן בגולף K03 מראה אמינות טובה מאוד, מוכיחים את זה עשרות רכבים בארץ שגודשים הרבה מעל הסטנדרט (בערך פי 2) ועדיין ממשיכים לנסוע ללא תקלות.

לגבי הקביעה שבGTI מתעללים יותר מיתר דגמי הגולף, כל מקרה לגופו, בגולף 1.6 שלי התעללתי הרבה יותר ממה שאני מתעלל בGTI, בנוסף לא חסרים המון בעלי גולף 1.6/2.0/V5 וכו שחושבים שהרכב שלהם ספורטיבי ומתעללים בו.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אני יודע זאת ממקור ראשון שהוא חבר שעובד/עבד במחלקת הדיאגנוסטיקה באחד ממוסכיה הראשיים של רשת צ'מפיון, כבר אמרתי זאת פעם, והאבחנה לא השתנתה.

V5 ו GTI הן באמינות מעל כל שאר קשת הדגמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אולי זה לא חלק מן הנושא הזה

אבל יש גולף וי 6 שהיא עולה בערך כמו הGTI ודעתי רמת הביצועים יותר טובה מהGTI

שישה הילוכים, 204 כוחות סוס, מומנט של 27.5 בערך, מנוע 2800 .

ו4 MOTION

וגולף לדעתי גם GTI וגם V6 עדיפות על לאון ואיביזה

פורסם
אולי זה לא חלק מן הנושא הזה

אבל יש גולף וי 6 שהיא עולה בערך כמו הGTI ודעתי רמת הביצועים יותר טובה מהGTI

שישה הילוכים, 204 כוחות סוס, מומנט של 27.5 בערך, מנוע 2800 .

ו4 MOTION

וגולף לדעתי גם GTI וגם V6 עדיפות על לאון ואיביזה

אם אני זוכר נכון עדיין יש הבדל במחיר בין GTI לV6,

הV6 שונה לחלוטין מהGTI וכל אחד והעדפות שלו

אני מעדיף את הGTI שאגב לא כזאת רחוקה מהV6 אחרי ציפ (מבחינת הספק)

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
אם אני זוכר נכון עדיין יש הבדל במחיר בין GTI לV6,

הV6 שונה לחלוטין מהGTI וכל אחד והעדפות שלו

אני מעדיף את הGTI שאגב לא כזאת רחוקה מהV6 אחרי ציפ (מבחינת הספק)

שי

אתה צודק ב100% אבל כמעט כל אוטו עם ציפ ישנה את הכוח שלו מבחינה משמעותית

והבחור פה אמר עם אינני טועה שהוא לא רוצה צ'יפ באוטו שלו בכלל אז זה לא רלוונטי .

לגבי המחיר ?

מחירון של V6 שנת 2000 עולה בערך 103,000 עם אני לא טועה ?

מה התקציב לGTI ?

ובאמת כל אחד והעדפות שלו

• תוכן חדש...