Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן נעלמה התרופה קולדקס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לא מזמן הייתה תרופה מצויינת נגד הצטננות בשם קולדקס מתוצרת חברת טבע.

התרופה נמכרה עם ובלי מרשם רופא (עם מרשם יותר זול).

לי היא מאוד עזרה בהתמודדות עם סימפטומים של הצטננות חורף/סתיו/אביב/קיץ (ואני לא הולך להוציא ימי מחלה בגלל קביעה צבאית מטומטמת שהוכנסה לי לראש בזמנו של "אין 38 חום - אין גימלים).

לפני כחודשיים היא נעלמה לגמרי מבתי מרקחת, ועכשיו הגיע משהו בשם "טבע קולד", שהרוקחים טוענים שזה אותו דבר.

מישהו יודע מה הסיפור מאחורי זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שהיה עוזר לך להיצטננות בקולדקס היה הפנילאפרין ואיתו סתם דחפו לך 300 מג פרצטמול שמזיק לכבד.

אתה יכול לקחת כל תרופה ללא מרשם שאין בה פרצטמול ומכילה פנילאפרין או עדיף פסדואפדרין שאפילו יעיל ובטוח יותר במינונים אלו.

תריץ חיפוש קל על 2 השמות האלו ותראה כמה תרופות יש ובלי להכניס רעל לכבד בדמות אקמול (פרצטמול)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קולדקס לא נעלמה - אבל אם בדקת במספר בתי מרקחת של אותה רשת - אז ייתכן ויש בעיה מקומית ברשת - בעיית מלאי או לחילופין מחיר לא אטרקטיבי.

gsi16V - פרצמטמול לא פוגע בכבד במינונים שאדם סביר יגיע אליהם. גם משתיית מים ביתר אפשר למות.

פורסם
עד לא מזמן הייתה תרופה מצויינת נגד הצטננות בשם קולדקס מתוצרת חברת טבע.

עדיין יש, נצרכת באופן קבוע אצלי במשפחה ואפילו מגיעה בכמה וורסיות (קפליות או כדורים עגולים).

בתי מרקחת, בדיוק כמו כל חנות או עסק, יכולים לקבל דיל טוב מנציג מכירות של חברה מסויימת ולהתחיל להמליץ על המוצר שלו, או אף לוותר לגמרי על הגרסה של היצרן המתחרה. עם מה שנאמר פה על חומרים פעילים אני מסכים בהסתייגות - בשורה התחתונה, מה שעובד אצלך לא תמיד יעבוד אצל השכן/חבר/בת-זוג, לכן אני גם מעדיף להיצמד לתרופות הקבועות. better life through chemistry.

בקיצור, בדוק ברשתות אחרות. במקרה הגרוע דבר איתי ואבדוק בבתי המרקחת והסופר-פארמים באזור שלי, אח"כ תבוא תיקח. פעם אחרונה רכשתי כזה לפני כחודש, ולא זכור לי שהיה דפיציט.

פורסם
קולדקס לא נעלמה - אבל אם בדקת במספר בתי מרקחת של אותה רשת - אז ייתכן ויש בעיה מקומית ברשת - בעיית מלאי או לחילופין מחיר לא אטרקטיבי.

gsi16V - פרצמטמול לא פוגע בכבד במינונים שאדם סביר יגיע אליהם. גם משתיית מים ביתר אפשר למות.

אם קראת פה ושם בגוגל אז ראית שמינון רעיל הוא 4 גרם ליום אך ישנם הוכחות שלא כתובות בויקיפדיה שהנזק שלו מצטבר ולא ב"מינון יומי" כי הוא מיצר בנזוקינון בכבד שאמור להיות מנוטרל עי נוגדי חימצון בגוף ואין עם זה בעיה לאדם בריא שאוכל וחי נכון.

אך לא כולם כך, רוב האנשים לא אוכלים וחיים נכון ונוגדי החימצון ושאר מסלקי החומרים הרעילים בגוף אינם נמצאים בשיאם וגם כמויות מועטות שלא לצורך יכולות להזיק, נזק מצטבר! נקודה.

פורסם
אם קראת פה ושם בגוגל אז ראית שמינון רעיל הוא 4 גרם ליום אך ישנם הוכחות שלא כתובות בויקיפדיה שהנזק שלו מצטבר ולא ב"מינון יומי" כי הוא מיצר בנזוקינון בכבד שאמור להיות מנוטרל עי נוגדי חימצון בגוף ואין עם זה בעיה לאדם בריא שאוכל וחי נכון.

אך לא כולם כך, רוב האנשים לא אוכלים וחיים נכון ונוגדי החימצון ושאר מסלקי החומרים הרעילים בגוף אינם נמצאים בשיאם וגם כמויות מועטות שלא לצורך יכולות להזיק, נזק מצטבר! נקודה.

באתרים מקצועיים בתחום הפרמקולוגיה אין התייחסות לכך, אז האם אתה יכול להביא רפרנס לטענות אלו ?

כמו כן, אין קשר ישיר לתזונה נכונה.

פורסם

אם אני לא טועה, להרבה תרופות נפוצות,ביחוד כאלו שלא דורשות מרשם, יש תחליפים ממותג הבית של הרשת, כמו life.

הרשתות מעדיפות למכור את המותג שלהן, כי מן הסתם מרוויחות עליו יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ע"מ להביא לפגיעה בכבד בשימוש בפרצטמול צריך לקחת 4 גרם למשך 7-8 ימים. אין קשר בין שימוש באופידים לפרצטמול.

ראיתי אנשים שלקחו 50 כדורי אקמול (25 גרם) והנזק שנגרם להם לכבד היה מזערי עד לא קיים.

אני עובד בתור אח

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
ע"מ להביא לפגיעה בכבד בשימוש בפרצטמול צריך לקחת 4 גרם למשך 7-8 ימים. אין קשר בין שימוש באופידים לפרצטמול.

ראיתי אנשים שלקחו 50 כדורי אקמול (25 גרם) והנזק שנגרם להם לכבד היה מזערי עד לא קיים.

אני עובד בתור אח

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

אחרי בדיקה, מסתבר שעלית על עוד שטות שהמרצה שלי לפרמקולוגיה פלט (ואני ממשיך לצטט אותו :-( )

פורסם

קל וחומר שאינני שומר במועדפים של הטלפון הנייד כל מאמר שקראתי.

ניתן להבין ממה שרשמתם זה שרצתם לויקיפדיה אחרי מה שרשמתי ;)

נצא מנקודת הנחה שמקבלים הרעלה מ4 גרם ביום.

נחזור לויקיפדיה ונקרא מה היא בעצם ההרעלה היא נזק לכבד וגם סכנת חיים ממשית.

מינון מומלץ של אקמול לאדם בוגר הוא 2 גרם ליום.

נראה לכם הגיוני שההבדל בין מינון לנזק וסכנת חיים הוא מינון כפול לתרופה בטוחה ללא מרשם? (לתרופות אחרות שהם לא בטוחות/מצריכות מרשם זה כן יכול להיות הגיוני).

מה בעצם אומרים ההמלצות (שמקורן בחברת התרופות וכך הן מחלחלות מהרופאים והמדיה אל המטופלים): התרופה לא מסוכנת אפשר לצרוך מינון גבוהה, אין כלל סכנה וזה למה? זה מה שהן לא אומרות - שהנזק הוא מצטבר וכמו כן במינון נמוך התרופה בכלל לא משפיעה אבל כחו בחשבון שכל פעולת פירוק שלה היא נזק, נזק מצטבר.

בא לכם לשמוע להמלצות? תפאדל, תהיו בריאים.

• תוכן חדש...