Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אתה לא יכול להשוות שום דבר. הדור שלי (הקמת משפחה סביב 1990) לא נהנה מהון בין דורי - כי ההורים היו הדור הראשון בארץ ולא היו להם מספיק חסכונות כדי להעביר לדור הבא.

מחיר הדירות היה הרבה יותר נמוך, אבל מחיר המשכנתא הרבה יותר גדול. מבנה ההכנסות ובעיקר ההוצאות המשפחתי היה שונה לגמרי. סתם, לדוגמא, מדיח כלים גנרי עלה 4,000 ש"ח של אז (אני זוכר את המספר הזה מ-1996) שהם 7,000 ש"ח של היום, סכום שמספיק ל-3 מדיחים יקרים. אגב, @yaniv572, מה הריבית שאתה משלם על המשכנתא שלך מ-2007?

אני יכול להשוות דורות בהקשר של מספר משכורות ממוצעות לדירה ממוצעת. 

הון בין דורי? על מה אתה מדבר? באיזה פלנטה אנשים נמצאים? שצריך לקוות שההורים ילכו לעולם בשביל כסף? שצריך לרושש את ההורים מחסכונות בשביל דירה? לשכנע את ההורים לקחת הלוואה רק כדי לעזור? 

לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה את זה.

רק לצורך העניין, לא בשביל להתמסכן. גרתי אצל חמתי עד גיל 29, אני ואישתי בזבזנו בממוצע 2500 שח בשביל לחסוך. קנינו במחיר למשתכן (בלעדיו גם היינו קונים). אבל זו פריבילגיה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. הייתה לנו קומה משלנו עם פרטיות וזה לא קיים בכל בית. אני מכיר גם בתים שהמגורים אצל ההורים בדירה צפופה יצר רק ריב וסכסוך.

עכשיו בנוגע לקשקוש המשכנתא היקרה יותר, אני מעדיף לשלם 7 אחוז על 560 אלף מאשר 3.5 אחוז על 1.2 מליון (המשכנתא שאני לקחתי, לא בדיוק 3.5 אבל עדיין לקחתי אותה כשהריביות עוד היו נמוכות. ואני מודה בכל ראשון לחודש לישה)

לגבי ההוצאות - לא מבין מה אתה מנסה להציג.

כל מה שאני אמרתי שבעבר היה קל יותר לרכוש דירה. מוכח. אי אפשר לערער על זה.

זה שהחיים היו במקום כלשהו יקרים יותר - מקבל. ועדיין לא אומר כלום לגבי ה 4 קירות.

• אהבתי 2
פורסם

מה שאני רוצה לומר זה פשוט מאוד:

1. לא כל הורה חסך ולא כל הורה יכול לעזור לדור הבא. אבל בדור הקודם זה היה עוד הרבה יותר קשה. אני מדבר על הורים שטרחו לחסוך, מסייעים לדור הצעיר וגם נהנים מהנכדים ואולי הנינים.

2. אולי אתה מעדיף ריבית 7% צמודה למדד של 20%? וכשאין אפשרות לבחור קל"צ או הצמדה לפריים כי הלוואות מסוג זה פשוט לא קיימות, רק הצמדה למדד יוקר המחיה (מה שקרוי היום המחירים לצרכן) או להימור  שנקרא שערי מט"ח ואולי עוד איזה עוגן לא יציב.

3. מבנה ההכנסות, ועיקר מבנה ההוצאות לפני 30-40 שנה שונים לחלוטין מאלה של היום. הדוגמה של מדיח הכלים היתה רק דוגמה - מוצרים שכיום אתה קונה מכסף כיס עלו אז משכורות חודשיות. והוצאות כאלה הגבילו, כמובן, את יכולת ההחזר של המשכנתא.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רמת החיים של העבר לא דומה לזו של ימינו..

אנשים נמצאים בחו"ל יותר מבארץ, כל אחד מבני הבית מחזיק רכב לעצמו, ועוד ועוד.

היום יש הוצאות שלא היה בעבר - בטח לא באותם מימדים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ספריאל, באמת תעשה טובה לכולנו ותפסיק לנסות להוכיח שהיום קשה כמו פעם ולא יותר. 

החיים היום לא קרובים למה שהיה פעם, אני חיכיתי ליומהולדת בשביל לקבל ווקמן ב 120 שקל היום אנשים שמים 30 שקל ליחידת רולאפס בשביל שהילד יהיה כמו כולם. 

בשנת 2000, ב 100 שקל היית קונה כמות מצרכים שהיום עבורה אתה תשאיר לא פחות מ 500. 

כל המספרים שאתה כותב אולי נשמעים מפחידים אבל לא רלוונטים ואני אתן לך דוגמא, 

ההורים שלי הגיעו לארץ עם 10 אלף דולר ב 1997, אחרי שלושה חודשים קנו דירה ב 120 אלף דולר. 

אז שילמו משכנתא, הרבה משכנתא, היו חודשים ששילמו והקרן עלתה. 

זה שינה משהו? לא, היום יש להם דירה ותמיד הייתה להם דירה ואני בתור ילד לא עברתי כל שנתיים דירה כי מישהי החליט שבא לו עוד 1000 דולר רווח. 

יש אלפי אנשים שקנו דירות בבאר שבע כאילו זה לחמניות כי על דירה של 80-100 אלף דולר לא היה צריך הרבה בשביל לקבל משכנתא. 

היום זה אפשרי?

לא. 

• אהבתי 5

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מה שאני רוצה לומר זה פשוט מאוד:

1. לא כל הורה חסך ולא כל הורה יכול לעזור לדור הבא. אבל בדור הקודם זה היה עוד הרבה יותר קשה. אני מדבר על הורים שטרחו לחסוך, מסייעים לדור הצעיר וגם נהנים מהנכדים ואולי הנינים.

2. אולי אתה מעדיף ריבית 7% צמודה למדד של 20%? וכשאין אפשרות לבחור קל"צ או הצמדה לפריים כי הלוואות מסוג זה פשוט לא קיימות, רק הצמדה למדד יוקר המחיה (מה שקרוי היום המחירים לצרכן) או להימור  שנקרא שערי מט"ח ואולי עוד איזה עוגן לא יציב.

3. מבנה ההכנסות, ועיקר מבנה ההוצאות לפני 30-40 שנה שונים לחלוטין מאלה של היום. הדוגמה של מדיח הכלים היתה רק דוגמה - מוצרים שכיום אתה קונה מכסף כיס עלו אז משכורות חודשיות. והוצאות כאלה הגבילו, כמובן, את יכולת ההחזר של המשכנתא.

אתה ממשיך להתעקש שהיום זה בדיוק כמו פעם.

אבל זה לא כמו פעם, בשום מבחן אובייקטיבי זה לא כמו פעם.

אז תפסיק לנסות

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, יובל .מ. כתב:

אנשים לומדים ויורדים למשכורת סטודנט של 2000-3000, אנשים מתחתנים, אנשים חיים.

מצטער, אבל מה שרשמת פה זה "הייתה לי אפשרות לחיות אצל ההורים ולשים את כל הכסף שהרווחתי בחיסכון", זהו.

נניח משכורת 10 ברוטו, אתה עם 8000 נטו, נגיד חי אצל ההורים בצמצום ומבזבז רק 2000, אין טיסות אין כלום. זה עדיין 72 אלף בשנה, 720 אלף ב-10 שנים. דירות 3 חדרים במרכז עולות היום מעל 2 מיליון שקל, וחזרנו ל-1.3 מיליון משכנתא לפחות.

אם תגיד לי "השתחררתי מהצבא נכנסתי להייטק וקיבלתי 20 ברוטו" אני אכניס לך לחישוב טיסות, רכבים, פלאפון ומסעדות בדייטים ותחזור לאותו חשבון.

ואתה חוזר שוב לאותה נקודה שמדברים עליה - זה לא הגיוני שצריכים לחיות כמו כלבים כדי לקנות דירה מסריחה.

בדיוק, 720 אלף ב10 שנים, זה אפשרי, לא פשוט, אבל אפשרי, עם משכנתא גדולה, כן, שלא לדבר על זוג.

ומספיק כבר עם המסריחה, הדירה לא מסריחה, היא במגדל חדש, עם חדר כושר, בריכה, לאונג' עסקי, חנייה פרטית ותחנה של רכבת קלה.

לא חיים ונהנים עד גיל 35, אבל בתקווה שנשארו עוד כמה שנים לחיות, אז אפשר להיות יותר רגוע בנושא הדירה ולהתחיל "לטוס" קצת יותר מאוחר, הכל טוב, מה קרה? למה לבזבז את כל הכסף על טיסות?

עוד משהוא ששכחת להגיד על הדור הקודם, הם לא בילו כ"כ הרבה כמו הצעירים של היום, הם חסכו, ונכון שהיה להם הרבה יותר קל לרכוש דירה, אני לא אומר שלא, זה עוד יותר מחזק את הצורך במוסר עבודה קשה וחסכון בכדי להגיע לזה.

עם זאת, המצב היום שלא כל אחד ירצה לעצור את החיים שלו ל10 שנים בכדי לרכוש דירה, אני מבין, ולכן הבעיה שלא בטוח שהוא יוכל לעשות זאת.

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

פעם מישהו כתב פה בפורום שבמדינה מתקדמת נמדדת לא לפי אם לעניים יש רכב, אלא אם העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית.

ככה המדינה צריכה להימדד.

כן, אם זוג בגיל 23 עובד בהייטקס, גר אצל ההורים בחינם ומרוויחים ביחד 35 נטו לא כולל אופציות ובונוסים אז הם יצליחו לחסוך לדירה מהר מאוד, אבל מה עם מי שלא?

גם מורים, שוטרים, גננות ואפילו רחמנא ליצלן עובדים סוציאלים צריכים להיות מסוגלים לקנות דירה בארץ, או לפחות לקבל אפשרות לדיור הוגן. 

שכירות לטווח ארוך אין פה, אז נשארים עם דירה במחיר נורמלי. 

ואם אנחנו רוצים להימנע ממצב כמו באירופה עם ילודה שלילית, שכולם מסכימים שזה לא טוב, אנחנו צריכים שגם אנשים עם שכר ממוצע יוכלו לקנות דירה ולהביא ילדים.

אז הם לא יקנו דירת גג במגדל של טרנספורטר ולא יביאו 8 ילדים, אלא רק 2-3 ילדים ודירת 4 חדרים במיקום סבבה, אבל בהצלחה לקחת משכנתא של 1.3 עם 2 ילדים ושכר של שני בני הזוג על 16-18 נטו.

לפני 1 דקה, adi89 כתב:

בדיוק, 720 אלף ב10 שנים, זה אפשרי, לא פשוט, אבל אפשרי, עם משכנתא גדולה, כן.

ומספיק כבר עם המסריחה, הדירה לא מסריחה, היא במגדל חדש, עם חדר כושר, בריכה, לאונג' עסקי, חנייה פרטית ותחנה של רכבת קלה.

לא חיים ונהנהים עד גיל 35, אבל בתקווה שנשארו עוד כמה שנים לחיות, אז אפשר להיות יותר גרוע בנושא הדירה ולהתחיל "לטוס" קצת יותר מאוחר, הכל טוב, מה קרה? למה לבזבז את כל הכסף על טיסות?

עוד משהוא ששכחת להגיד על הדור הקודם, הם לא בילו כ"כ הרבה כמו הצעירים של היום, הם חסכו, ונכון שהיה להם הרבה יותר קל לרכוש דירה, אני לא אומר שלא, זה עוד יותר מחזק את הצורך במוסר עבודה קשה וחסכון בכדי להגיע לזה.

עם זאת, המצב היום שלא כל אחד ירצה לעצור את החיים שלו ל10 שנים בכדי לרכוש דירה, אני מבין, ולכן הבעיה שלא בטוח שהוא יוכל לעשות זאת.

והנה, בול המחשת את מה שאני כותב.

באיזה מדינה בעולם דורשים מהדור הצעיר לעצור את חייו לעשור בשביל לקנות דירה? איפה זה נשמע הגיוני?

ועוד אנחנו מתחילים את החיים באיחור של 3 שנים לעומת העולם.

אז בגיל 35 תהיה עם דירה, אבל גם עם 2 ילדים קטנים שיקחו לך את כל הריכוז ואנרגיה.

כשאתה צעיר יש כוח, יש זמן אין כסף.

כשאתה מבוגר יש כוח, אין זמן, יש כסף.

כשאתה זקן אין כוח, יש זמן, יש כסף. 

בהצלחה עם לטייל ולחוות בגיל 60.

וכמובן להתעלם מהדבר הכי בסיסי - כנראה לרוב האנשים אין את האפשרות לחיות ביחידת דיור נפרדת אצל ההורים. (אלא אם הבן אדם סבבה שישמעו אותו ואת אשתו נהנים בלילה).

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

נכון, זו בעיה גדולה, וגם אפשר להסכים שהמדינה לא דואגת למורים, שוטרים, גננות ואפילו רחמנא ליצלן עובדים סוציאלים, משום מה הקהל ממשיך להצביע לאותה ממשלה כבר 20 שנה, כנראה שטוב לאנשים כאן.

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

פעם מישהו כתב פה בפורום שבמדינה מתקדמת נמדדת לא לפי אם לעניים יש רכב, אלא אם העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית.

כן, הוא עזב את הארץ... 

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם
לפני 14 דקות, adi89 כתב:

לא חיים ונהנים עד גיל 35, אבל בתקווה שנשארו עוד כמה שנים לחיות, אז אפשר להיות יותר רגוע בנושא הדירה ולהתחיל "לטוס" קצת יותר מאוחר, הכל טוב, מה קרה? למה לבזבז את כל הכסף על טיסות?

ציטוט

מדיח כלים גנרי עלה 4,000 ש"ח של אז (אני זוכר את המספר הזה מ-1996) שהם 7,000 ש"ח של היום, סכום שמספיק ל-3 מדיחים יקרים

זה עדיין מצחיק אותי שטיעונים כאלה עדיין קיימים. 

כול שנה לטוס לחו"ל, יכול להסתכם ב5-10 אלף שקל לזוג. להחליף אייפון כול שנתיים זה 2000 שקל.

לא תעשה שום דבר מזה, תחסוך בלחץ 100 אלף שקל ב-10 שנים. זה מה שיעשה את ההבדל? 

אנשים צריכים להפסיק להתלבל משטויות. הדברים העיקריים שנוגסים במשכורת בצורה רצינית, זה עלויות שכר דירה, עלויות רכב, ומזון.  ובדברים הללו, אין לך מה לעשות מלבד לקבל את הזרנוק ולשלם. 

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

אז אתה לא מעודכן כמה כסף מבזבזים בני הדור שלי, טיסות לא פעם בשנה, אלא פעם ברבעון, מסעדות, יציאות, בילויים בלי סוף, מבזבזים ה-כ-ל, זה חוסר אחריות משווע.

התירוץ: אי אפשר גם ככה להגיע לדירה, אז למה לנסות מראש.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.9.2023 בשעה 22:50, redroze כתב:

אני אומנם לא עומד בקריטריון שלך של 45+ אבל אני מסכים עם מה שרשמת. ועדיין, גם כשאני קניתי דירה לפני כעשור, יכלתי להגיד את אותו משפט, שהיום קשה יותר פי כמה (לעומת מי שקנה עשור לפני).

אבל לא עשיתי את זה, אלא בצעדי תינוק כיוונתי את עצמי למטרה.

גם היום זה המהלך הנכון לבחור בו לדעתי, גם אם ייקח לך יותר זמן להגיע למטרה לעומת מה שלקח לי. ולא לשבת ולהתבכיין על מר גורלי, או לחכות לזכות בלוטו הדירות של הממשלה.

מצטער לנפץ לך את האשליה,מחיר ממוצע של דירה בישראל הוא 1.95 בערך.
495 אלף בערך הון עצמי.
עוד 1.45 בערך משכנתא,שזה אומר ל30 שנה בערך 7700 ,ל25 שנה זה 8400,ול20 שנה זה 9600,כל זה והשכר הממוצע הוא 12 אלף ברוטו וחציוני הוא 6200 ברוטו (נכון ל2022).
היום לא קשה,היום בלתי אפשרי.

אגב לבחור שרשם שלחסוך 720 אלף ש"ח ב10 שנים זה הגיוני,לא יודע באיזה כוכב אתה חי,בארץ זה בלתי אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי ArikC
  • אהבתי 2

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 16.9.2023 בשעה 19:38, adi89 כתב:

איש צעיר אחרי צבא, במידה והוא גר עם ההורים 10 שנים, הוא חוסך מספיק בכדי להעמיד את ההון הראשוני לרכישת דירה כזאת, זה מה שאני עשיתי.

בן כמה אתה?

ההורים שלי, בני 60+, היו צריכים לגור שנה אחת אצל סבא וסבתא כדי לחסוך בשביל הון ראשוני לדירה בקריות, ושניהם לא היו שיאני שכר.

אתה היית צריך פי 10 מזה, ולא ברור אם במהלך התקופה הזו גם הקמת משפחה או אם זה בכלל אפשרי להקים משפחה כשגרים בבית ההורים, כי לא לכל ההורים יש בית עם יחידת דיור או דירה ענקית.

הילד שלי כנראה יצטרך לגור איתנו עד גיל 40 כדי לממן הון ראשוני לדירה, במידה והוא לא יצליח למצוא תרופה לסרטן או להקים מתחרה לגוגל.

היום, בלי כסף מדורות קודמים או הצלחה פנומנלית בקריירה שמגיעים אליה איזה אחוז וחצי מהאוכלוסייה, אין לך סיכוי גדול להיות בעלים של דירת מגורים בישראל.

המצב הזה מתדלק את עצמו כי נדל''ן הפך למשהו שראוי להתאבד בשבילו עבור לא מעט אנשים גם היום כשהריבית גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...