Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא היציאה מבית ההורים ראוי לדיון נפרד. יציאה מאוחרת מהבית אינה פטנט ישראלי - היא נפוצה בלא מעט מדינות אחרות - אבל אצלנו מוחמרת בגלל השירות הצבאי. היום יש גם עניין של חזרה לבית ההורים בגלל הלחץ הכלכלי.

וכמובו, הדיון שאינו נגמר, מתי לשכור ומתי לרכוש דירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Nemesis כתב:

1.4 ל 23 שנה זה בסביבות 8400 ש"ח לחודש. 

אשמח לראות תמהיל ריאלי שבו זה הסכום.

וזה לפני הצמדות כן?

לפני 3 שעות, adi89 כתב:

איש צעיר אחרי צבא, במידה והוא גר עם ההורים 10 שנים, הוא חוסך מספיק בכדי להעמיד את ההון הראשוני לרכישת דירה כזאת, זה מה שאני עשיתי.

אתה שוב לוקח את עצמך כדוגמא,

מה אתה עשית לפני אי אילו שנים פשוט לא רלבנטי למציאות הנוכחית.

הדירות היום הן היקרות ביותר בפער, פי כמה וכמה ממה שהיה כשאתה היית צעיר (ואין לי מושג בין כמה אתה).

אנשים בני 45+ פשוט לא מצליחים להבין שהמציאות הנוכחית היא בלתי אפשרית.

דירה היא דבר בלתי מושג היום, אי אפשר פשוט לשבת בבית עשור, לחסוך ולקנות דירה.

ולמה בכלל שמישהו ישב בבית עשור ורק יחסוך? מה אנחנו בני זו*** ? באמת זו ההצעה שלך (עזוב שגם אם יעשו אותה לא יגיעו לדירה).

אתה בכלל מבין את מידת האבסורד?

אני לא.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 3 דקות, yuvalganim כתב:

אשמח לראות תמהיל ריאלי שבו זה הסכום.

וזה לפני הצמדות כן?

תכניס לכל מחשבון משכנתא 1,400,000 ל 23 שנה ב 5% ריבית קבועה לא צמודה ותקבל כ 8500 ש"ח. בפועל אם הלווה סבבה ועושה קצת שופינג, כנראה שאפשר לקבל ריבית, מעט יותר נמוכה. בלי הצמדות ובלי ריבית משתנה. 

פורסם

להישאר בבית ההורים זו גם פריבילגיה.

אתה לא יכול להישאר בבית ההורים, אם הם גרים בדירת 4 חדרים ויש לך עוד 2 אחים בגילאי ההתבגרות.

כלומר אתה יכול, אבל ברור לכולם שזה אגואיזם.

כל אותם בני 40 שמקשקשים שגם פעם היה קשה... צר לי, לא קניתי.

סתם דוגמה כיפית.

ב 2007 דירת 4 חדרים בבאר יעקוב עלתה 750.

זוג ממוצע, עם שכר של 10(5 לכל אחד), יכל להישאר שנה אצל ההורים ולחסוך בכיף 100. מפה צריך לגרד עוד 90(הרי ההורים יעזרו קצת, לא? מתנות מהחתונה?) והופ, יש דירה עם משכנתא של 570k.

היום?

אותה דירה כבר עולה 2.5. פה כבר צריך להיות בעשירון העליון(פאקינג באר יעקב, כן?). הון עצמי מינימלי: 625. משכנתא: 1.875

אז בואו נלך על הדוגמה שלי מלפני 5 שנים, אז הדירה תומחרה ב 1.8

עכשיו צריך כבר 450 הון עצמי. אז השכר עלה, והזוג הממוצע מרוויח ביחד 20 בתחילת דרכם. נשארים אצל ההורים חוסכים 200 בשנה. נגיד נוסיף מתנות חתונה ועזרה מההורים - 300. אז זה כבר לא מה אלא שנה וחצי. יודעים מה, ההורים היו לארגים והשלימו ל 450.

אבל מה? יש לנו דירה עם משכנתא מפלצתית של 1.35m.

סבא וסבתא של אישתי חיו שנה אצל ההורים אחרי החתונה וקנו דירה ללא משכנתא.

הנושא כבר חרג מתחום הסביר, המדינה והקבלנים חגגו. אני חושב שנגיע הזמן שהחגיגה תיגמר.

פורסם

אתה לא יכול להשוות שום דבר. הדור שלי (הקמת משפחה סביב 1990) לא נהנה מהון בין דורי - כי ההורים היו הדור הראשון בארץ ולא היו להם מספיק חסכונות כדי להעביר לדור הבא.

מחיר הדירות היה הרבה יותר נמוך, אבל מחיר המשכנתא הרבה יותר גדול. מבנה ההכנסות ובעיקר ההוצאות המשפחתי היה שונה לגמרי. סתם, לדוגמא, מדיח כלים גנרי עלה 4,000 ש"ח של אז (אני זוכר את המספר הזה מ-1996) שהם 7,000 ש"ח של היום, סכום שמספיק ל-3 מדיחים יקרים. אגב, @yaniv572, מה הריבית שאתה משלם על המשכנתא שלך מ-2007?

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צוחק? כל ההון בין דורי פה נצבר בשנות ה60-90, עם עצירה להתאוששות בשנות ה80 אחרי הנפילות שהיו כאן עם מניות הבנקים
לא מייצג בכלל אבל 2 דוגמאות להון בין דורי שאני מכיר מחברים:
1. 3 אחים קיבלו כל אחד חלקה בחדרה (הם בעצמם ממועצה אזורית גזר) שהסבא הוריש לנכדים. אחד בנה בית קרקע השאר דוגרים עליה

2. 2 אחיות ואח *יקבלו* מהאבא חלקות צמודות לבית הקרקע של ההורים - באור יהודה

אלו דוגמאות להון בין דורי, למי באמת אין הון בין דורי, או יש הון קטן יותר - עולי ברה״מ בשנות ה90.

• אהבתי 3
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 48 דקות, maxcher כתב:

להתאוששות בשנות ה80

האינפלציה של שנות ה80 הייתה דבר רע, אבל היא גם מחקה משכנתאות של הרבה אנשים, שלמעשה קיבלו דירה כמעט בחינם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

🤔

אולי לשם מכוונים אותנו. תראה לי מישהו שיקבל דירה כמעט בחינם ולא יצביע לשלטון.

אז מה עם הכל יקר מסביב.....השלטון נתן לך דירה.....כמעט בחינם.....

פורסם

@maxcher מתי הגיעו המשפחות האלה ארצה? אם אלה בני בילויים הם הספיקו לצבור רכוש. מי שהגיעו 50 שנה יותר מאוחר כבר צברו הרבה פחות.

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

@maxcher מתי הגיעו המשפחות האלה ארצה? אם אלה בני בילויים הם הספיקו לצבור רכוש. מי שהגיעו 50 שנה יותר מאוחר כבר צברו הרבה פחות.

אז זה מחזיר להנחה הראשונה - מי שההורים שלו עלו מוקדם וצברו הסתדר, מי שלא לא.

אם נפתח גרפים אפשר לראות כי הרוב עלו לפני שנות ה70, עם מספרים אפסיים לפני העליה מברית המועצות:

image.thumb.png.d74559b66830ef88d1620e5b303fc26d.png

אז שוב, לדור שלך (שההורים היו פה וקיבלו את הדירה מתנה) היה אולי קשה, אבל פחות קשה מהיום, בהרבה. מי שההורים שלו עלו מברית המועצות יכול להתלונן, מי שלא לא. פעם לקנות דירה היה כמו לקנות היום גלקסי 23.

פורסם (נערך)

הדור של ההורים שלי לא צבר הרבה רכוש עד שנות ה-90. להורים שלי היתה דירה, אפילו לא רעה, אבל לא היה בסיס לתמיכה בדור שלי. אני מדבר על הצד היותר טוב של מעמד ביניים, שעלו, יחסית מוקדם, אמנם חסרי כל, והיו בעלי בסיס לרכישת השכלה. תסתכל על העולים מארצות ערב וממזרח אירופה שהגיעו ללא השכלה, ואחרי שאיבדו את כל רכושם. מתי הם הצליחו לצבור משהו?

להזכיר לך שהעליה של שנות ה-50 הגיעה למדינה במצב כלכלי גרוע מאוד - מצד אחד כל העולם עוד ליקק את פצעי מלחמת העולם השניה, מצד שני המדינה עמה סבלה מנזקי מלחמת העצמאות והצורך בקליטת העליה העצומה הזו על בסיס תמיכה מחו"ל. להזכירך מושגים כמו צנע, מעברות ועבודות יזומות. הדור הזה התקשה מוד לחסוך עבור הדורות הבאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתה לא יכול להשוות שום דבר. הדור שלי (הקמת משפחה סביב 1990) לא נהנה מהון בין דורי - כי ההורים היו הדור הראשון בארץ ולא היו להם מספיק חסכונות כדי להעביר לדור הבא.

מחיר הדירות היה הרבה יותר נמוך, אבל מחיר המשכנתא הרבה יותר גדול. מבנה ההכנסות ובעיקר ההוצאות המשפחתי היה שונה לגמרי. סתם, לדוגמא, מדיח כלים גנרי עלה 4,000 ש"ח של אז (אני זוכר את המספר הזה מ-1996) שהם 7,000 ש"ח של היום, סכום שמספיק ל-3 מדיחים יקרים. אגב, @yaniv572, מה הריבית שאתה משלם על המשכנתא שלך מ-2007?

כל מה שאתה כותב נכון ועדיין זה לא משנה את העובדות.

מספר המשכורות האבסולוטי הדרוש היום כדי לקנות דירה ממוצעת הוא גבוה לאין שיעור ממה שהיה ב-1990.

החסם העיקרי היום לרכישת דירה הוא ההון העצמי.

כאמור צריך מיליון שקל הון עצמי, קשה עד בלתי אפשרי להביא את זה גם עם עזרה מההורים.

לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

ניחוש מושכל, 34?

הוא? אולי.

זה לא משנה, מה שחשוב זו הטענה שלי לגבי המחירים היום

לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/818559

כתבה מדויקת לדעתי. 

אני מסכים עם החלק הראשון של המאמר, עם החלק השני פחות.

נתחיל ב"עליית שכר הדירה", גם 8% עליה לא משתווה לעלייה בעלויות המימון שעלו הרבה יותר מזה.

שנית, יחס ישר בין "משקיעים רואים ששכר הדירה עולה ב-8% ומחירי הדירות ירדו ב-6%-8%, ושתי התופעות האלו מסדרות להם תשואה טובה יותר. ההשקעה יורדת, דמי השכירות עולים = תשואה גדולה יותר. כמה גדולה יותר, בפריפריה זה כבר מעל 4%, ברמת גן, פתח תקווה, חולון, בת ים, יש מקומות שאפשר להשיג 3%."

זה גם לא מדוייק, כי כל אחד קנה במחיר אחר וזה מה שמעניין אותו, האדם הפרטי אינו כלכלן בהארוורד והוא רואה כמה הוא שילם לעומת ההכנסות.

בכלל יש בעיה עם חישוב מחירי השכירות בארץ, אף אחד לא מודד את זה. וגם מה שמודדים זה רק בהחלפת חוזים שזה מיעוט של השוק (הערות מדברות על פחות מ-4% של שוק השכירות), לכן אם משקללים את העליה אל מול הרוב שלא זז להם החוזה, לא מקבלים תשואה כל כך טובה עדיין.

לגבי הפסקה האחרונה שלהם, זו כבר ספקולציה על ירידת הריבית, בינתיים מדברים על עוד 2 העלאות עד סוף שנה, אני מתקשה לראות את הריבית יורדת חזרה כבר ב-2024.

הנחת העבודה שלי היא שהריבית לא תרד חזרה למה שראינו, הבנקים המרכזיים הבינו את הטעות ועכשיו יש להם סולם רציני להישאר בריבית סבירה.

כל עוד האינפלציה סביב 5% גם בארץ, הריבית של היום נחשבת לאפסית ריאלית.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...