Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yuvalganim כתב:

אנשים בגיל 45+ (שזה רוב הקהילה פה) לעולם לא יצליחו להבין את החוסר אונים שמרגיש זוג צעיר בישראל בהקשר של רכישת דירה.

ולמרות שהם בטוחים שגם אצלם היה קשה (וזה נכון), היום קשה יותר פי כמה.

אני אומנם לא עומד בקריטריון שלך של 45+ אבל אני מסכים עם מה שרשמת. ועדיין, גם כשאני קניתי דירה לפני כעשור, יכלתי להגיד את אותו משפט, שהיום קשה יותר פי כמה (לעומת מי שקנה עשור לפני).

אבל לא עשיתי את זה, אלא בצעדי תינוק כיוונתי את עצמי למטרה.

גם היום זה המהלך הנכון לבחור בו לדעתי, גם אם ייקח לך יותר זמן להגיע למטרה לעומת מה שלקח לי. ולא לשבת ולהתבכיין על מר גורלי, או לחכות לזכות בלוטו הדירות של הממשלה.

לפני כשעה, rev-Match כתב:

אחלה הצעה.

מי משלים את ההפרש לדעתכם ? 

20230915_213909.jpg

בלי לדעת מה שאר תנאי ההלוואה הפרסומת הזו ריקה מתוכן.

יש פה שיתוף פעולה בין הבנק ליזם.

היזם מתעל את כל הלקוחות שלו לקחת משכנתא בבנק הספציפי הזה שנותן את ההטבה.

אני בספק שיש פה סבסוד צולב, אלא אם משהו רכש דירה בפרויקט המדובר ומוכן לפרסם פה את הריביות שקבל מלאומי.

בלי שום קשר, בתור מי שלקח משכנתא בחודשים האחרונים, אני יכול לספר שיש כרגע קרב אימים בין 2 בנקים, טפחות ולאומי. הם מתאבדים בריביות על כל לקוח והבנקים האחרים נשארים הרחק מאחור.

עריכה אחרונה על ידי redroze
  • אהבתי 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מסכים עם הגישה של "צריך לתכנן ולהתאמץ כדי להגיע ליעד". גם אני כזה, עובד קשה, חוסך ולא מבזבז כדי להגיע ליעד.

רק שהיום זוג צעיר צריך הון עצמי של מיליון שקל (!) כדי לקנות דירה ממוצעת בעיר פריפריאלית כמו אשדוד או נתניה.

אני לא מכיר זוג שיכול לחסוך מיליון שקל בצד גם אם יתגרזן עכשיו במשך עשור. וגם אם יש, הם לא מדגם מייצג.

במדינה שבה ההכנסה נטו לזוג היא סביב ה-15-16, לא רואה איך מגיעים למיליון שקל גם אם חוסכים ממש.

יש פה כשל שוק גדול מאוד, מה שהיה נכון ללפני 7-8 שנים, כבר לא נכון היום. היום אי אפשר לחסוך כדי להגיע ליעד.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 17 שעות, G. P. Magnus כתב:

מעבר לכך, יתר בעלי העסקים שהמימון שלהם יתייקר בעוד חצי אחוז יעלו שוב מחירים והאינפלציה שוב תעלה ....

מסכים עם הרוב, פרט להסקה שבציטוט, 

העלאת ריבית באה בין הייתר לקרר ביקושים ז"א להוריד את הצריכה ולהגדיל את החיסכון. 

בפועל זה אומר שהעלאת המחיר תגרור ירידה בביקוש (אחרת הריבית לא עלתה מספיק). 

הירידה בביקוש תגרור ירידה מסוימת במחיר לנק' שיווי משקל חדשה.

אגב, כניעה לדרישות העובדים להעלאות שכר, למעשה מזרימה עוד דלק לאינפלציה והפוכה להעלאת ריבית. 

בד"כ זה קורה מלחצים פוליטים ולא מסיבות כלכליות. 

• אהבתי 2

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לפני 13 שעות, yuvalganim כתב:

אני מסכים עם הגישה של "צריך לתכנן ולהתאמץ כדי להגיע ליעד". גם אני כזה, עובד קשה, חוסך ולא מבזבז כדי להגיע ליעד.

רק שהיום זוג צעיר צריך הון עצמי של מיליון שקל (!) כדי לקנות דירה ממוצעת בעיר פריפריאלית כמו אשדוד או נתניה.

אני לא מכיר זוג שיכול לחסוך מיליון שקל בצד גם אם יתגרזן עכשיו במשך עשור. וגם אם יש, הם לא מדגם מייצג.

במדינה שבה ההכנסה נטו לזוג היא סביב ה-15-16, לא רואה איך מגיעים למיליון שקל גם אם חוסכים ממש.

יש פה כשל שוק גדול מאוד, מה שהיה נכון ללפני 7-8 שנים, כבר לא נכון היום. היום אי אפשר לחסוך כדי להגיע ליעד.

לא נכון, צריך הון עצמי של 500 אלף ש"ח בכדי לקנות דירת 3 חדרים בתל אביב, הקבלנים מאפשרים במבצעים מסויימים לשים 10% ופריסת התשלומים מאוד גמישה עוד הרבה לפני שלוקחים אפילו משכנתא.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, adi89 כתב:

לא נכון, צריך הון עצמי של 500 אלף ש"ח בכדי לקנות דירת 3 חדרים בתל אביב, הקבלנים מאפשרים במבצעים מסויימים לשים 10% ופריסת התשלומים מאוד גמישה עוד הרבה לפני שלוקחים אפילו משכנתא.

כמו שענו מעליי, הבנק נותן לך מקסימום 75%.

גם אם תשים 500 אלף הון עצמי, עדיין תצטרך לגייס עוד 4.5 מיליון שקל.

איך תעשה את זה בדיוק?

מצחיק שהבאת את הדוגמא הכי גרועה שיש, דירת 3 חדרים בתל אביב, הרי בוודאי שאלו דירות שהן כמעט בלתי מושגות עבור רוב האוכלוסיה.

אבל למה אתה הולך רחוק? בוא נישאר באשדוד או נתניה.

דירת 3 חדרים באשדוד מהקבלן עולה היום סביב 2.1 מיליון שקל.

דירת 4 חדרים ישנה (כמו הדירה שאני גר בה היום) ללא מרפסת, ללא ממ"ד (בעיר מוכת טילים כן?) עולה סביב 1.9

אז גם אם יהיו לי 500 אלף שקל הון עצמי לשים, עדיין אצטרך הלוואה של 1.4 מיליון מהבנק (וזה עוד לפני שהשקעתי שקל בדירה).

1.4 מיליון שקל הלוואה מהבנק בתנאים של היום משקפת בערך 12 אלף שקל החזר חודשי.

אני רוצה לראות זוג צעיר שגר באשדוד שיכול לשלם 12 אלף שקל בחודש רק על המשכנתא ולהישאר מעל קו העוני לאורך זמן.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה בסביבות השכר הממוצע במשק (נטו).

עדיין הזוי.

ולא צריך להעמיד הון עצמי בשווי רבע מהמשכנתא מראש? הקבלן יכול לחלק הלוואות ולעקוף את הכלל הזה ?

פורסם
לפני 4 שעות, yuvalganim כתב:

כמו שענו מעליי, הבנק נותן לך מקסימום 75%.

גם אם תשים 500 אלף הון עצמי, עדיין תצטרך לגייס עוד 4.5 מיליון שקל.

איך תעשה את זה בדיוק?

מצחיק שהבאת את הדוגמא הכי גרועה שיש, דירת 3 חדרים בתל אביב, הרי בוודאי שאלו דירות שהן כמעט בלתי מושגות עבור רוב האוכלוסיה.

אבל למה אתה הולך רחוק? בוא נישאר באשדוד או נתניה.

דירת 3 חדרים באשדוד מהקבלן עולה היום סביב 2.1 מיליון שקל.

דירת 4 חדרים ישנה (כמו הדירה שאני גר בה היום) ללא מרפסת, ללא ממ"ד (בעיר מוכת טילים כן?) עולה סביב 1.9

אז גם אם יהיו לי 500 אלף שקל הון עצמי לשים, עדיין אצטרך הלוואה של 1.4 מיליון מהבנק (וזה עוד לפני שהשקעתי שקל בדירה).

1.4 מיליון שקל הלוואה מהבנק בתנאים של היום משקפת בערך 12 אלף שקל החזר חודשי.

אני רוצה לראות זוג צעיר שגר באשדוד שיכול לשלם 12 אלף שקל בחודש רק על המשכנתא ולהישאר מעל קו העוני לאורך זמן.

איש צעיר אחרי צבא, במידה והוא גר עם ההורים 10 שנים, הוא חוסך מספיק בכדי להעמיד את ההון הראשוני לרכישת דירה כזאת, זה מה שאני עשיתי.

פורסם (נערך)

דרך המחשבה הזו לא עוזרת לטווח ארוך. 

נניח בעוד שנתיים יצטרכו להשאר 12 שנים ושנתיים אחרי 13 שנים וכן הלאה..

אולי לך ספציפית זה עבד, אבל לא רואה את זה כפתרון.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, adi89 כתב:

איש צעיר אחרי צבא, במידה והוא גר עם ההורים 10 שנים, הוא חוסך מספיק בכדי להעמיד את ההון הראשוני לרכישת דירה כזאת, זה מה שאני עשיתי.

איש צעיר אחרי צבא חוסך 1.25 מיליון ש"ח ב 10 שנים? שלא נדבר על זה שהוא צריך לגור אצל ההורים עד גיל 32?

פורסם
לפני 44 דקות, adi89 כתב:

ומה עם לימודים? לא בדיוק תקופה שמכניסה, למרות שהיא עשויה לתרום להכנסות בעתיד.

ולא לכל אחד הורים שאפשר לגור אתם עד גיל מאוחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Nemesis כתב:

איש צעיר אחרי צבא חוסך 1.25 מיליון ש"ח ב 10 שנים? שלא נדבר על זה שהוא צריך לגור אצל ההורים עד גיל 32?

חוסך כמעט מליון ש"ח, כן, קשה לגור עם ההורים עד גיל מאוחר, נכון. משלמים שכירות סמלית להורים בשלב מסויים.

איזו עוד ברירה יש בכדי לרכוש דירה?

לפני 34 דקות, sperial כתב:

ומה עם לימודים? לא בדיוק תקופה שמכניסה, למרות שהיא עשויה לתרום להכנסות בעתיד.

ולא לכל אחד הורים שאפשר לגור אתם עד גיל מאוחר.

נקודה טובה, לא פשוט, אבל אפשרי.

מי שלא יכול לגור עם ההורים עד גיל מאוחר, יהיה לו הרבה יותר קשר, הוא יצטרך להכניס יותר כסף בפחות זמן, עם זאת אף פעם לא כולם חיים באותם תנאים, יש אחד שיגור עוד ההורים ובעל הכנסה נמוכה ושני שיגור לבד ובעל הכנסה גבוהה, זה שגר לבד ובעל הכנסה קטנה, כמו שאתם מציינים, יהיה כמעט בלתי אפשרי לרכוש בית.

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • תוכן חדש...