Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה נשמע קצת מתגונן בתגובות שלך ואני מבין למה.

כמוך, אני גם חושב שאנחנו לקראת תיקון. לדעתי חזור בערך שנה- שנה וחצי אחורה, כלומר 15%- 20%. אבל אני גם חושב שזה יהיה הדרגתי יחסית ורק אם הריבית לא תרד חזרה.

אתה נשמע קצת מתגונן בתגובות שלך ואני מבין למה.

כמוך, אני גם חושב שאנחנו לקראת תיקון. לדעתי חזור בערך שנה- שנה וחצי אחורה, כלומר 15%- 20%. אבל אני גם חושב שזה יהיה הדרגתי יחסית ורק אם הריבית לא תרד חזרה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אני שמח ולא מתבייש. ולנו אין דירה, למרות שיש לנו את הכסף כי אנחנו חוסכים במקומות אחרים כמו שוק ההון.
״העברת הון״ זה משהו טבעי שקורה בכל מקום.
כל ממנפי ה90 אחוז משכנתא, ומינופים גובהים, השוק ישטוף אותם החוצה.

• רעיון טוב! 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני שעה, Guy_25 כתב:

מי שמסתכל בצורה אובייקטיבית, איפה היינו לפני שנה והיכן אנחנו היום.

רואה (וקול לראות) שהשינוי הוא לא פחות מדרמטי, כל הסביבה הכלכלית השתנתה לנגד עינינו.

מי שחושב ששוק הנדל"ן לא יחטוף מהדבר הזה - פשוט לא מבין איפה הוא חי.

כבר יש הוכחות בשטח שהשוק משנה כיוון ומבצע התאמות, החל בקריסת מחירי הקרקעות במכרזים שהקבלנים מציעים, קריסת המכירות ותחילת ירידת המחירים (אפילו הלמ"ס כבר מראה את זה, למרות שהשיטה שלהם מלאה בבעיות ומציגה הכל בדיליי).

המון טוקבקיסטים אינטרסנטים, כתבות ממומנות ואנשים עם אג'נדה סמויה ולא סמויה מגיבים ותמיד יסבירו שנדלן לא יורד.

אבל בסוף יש מציאות

• אהבתי 3

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 14.4.2023 בשעה 18:33, yuvalganim כתב:

סבלנות היא מילת המפתח. בינתיים אפקטיבית יש ירידה של 8% בחצי שנה. 

אם עוברים מעליות של 20 לעליות של 12 זאת המשמעות.

עוד 3-4 חודשים המגמה רק תתגבר 

עם כמה שאני בעד שהמחירים ירדו וגם מאמין שזה מה שיקרה אם הריבית תמשיך לעלות ולהישאר גבוהה. זה ממש לא המשמעות. זה רק אומר שזה לא המשיך באותו קצב של עליה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

יש למישהו מידע על המיקומים במחיר למשתכן? טוב לא טוב? זמני אספקה (5 שנים+-)?
בדגש על: חיפה (@sperial), באר יעקב, פתח תקווה, ראשון לציון?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

חיפה, באר יעקב, פתח תקווה, ראשון לציון?

חיפה - זה באותו אזור שהיתה ההגרלה הקודמת. ספריאל וכמה חבובים אחרים הגיבו בנוגע לאזור הזה, תחילת שרשור כאן.

פתח תקווה - נראה שזה באזור היותר חלש של העיר, בצד הדתי-חרדי יותר. מצד שני זה צמוד לגבעת השלושה וכפר סירקין. רחוק מהרכבת הקלה (מרכז העיר). על פניו יש תחבורה ציבורית סבירה לאזור תל אביב (40 דק׳ עד שעה). ברכב זה הפקקים הרגילים של 471.

באר יעקב\ראשון - מדובר בשכונות חדשות על חשבון צריפין. מבחינת תחבורה ציבורית קיימת זה נראה סביר (40 דק׳ עד שעה). ברכב נראה די גיהנום עם שילוב 44, כביש 1 עד איילון.

בכל מקרה נראה שרוב ההגרלות הן ללא היתר ולכן 5 שנים זה במקרה הטוב אאל״ט.

--

מי שיכול לתקן\להוסיף יהיה אחלה (אני גם משתתף בלוטו הדירות הישראלי).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

יש למישהו מידע על המיקומים במחיר למשתכן? טוב לא טוב? זמני אספקה (5 שנים+-)?
בדגש על: חיפה (@sperial), באר יעקב, פתח תקווה, ראשון לציון?

צריך הרבה מזל מבחינת מועד האכלוס.

בשיטה החדשה של מחיר למשתכן לא בטוח שזה משתלם לגשת ולזכות.

אבל הייתי בהחלט נרשם, מנסה לזכות ואז בודק מה קורה (בכל מקרה עד חתימת חוזה אתה לא מחוייב לכלום).

בפרויקט בגן יבנה שאני זכיתי , הגרלה ב-2017 והכניסה תהיה רק בעוד 5 חודשים (כלומר 6 שנים), בדיעבד למי שהיה כסף היה עדיף לקנות בשוק החופשי ולחסוך 6 שנות שכירות ובינתיים להקטין משכנתא. 

• רעיון טוב! 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה כבר עניין אחר וכנראה משתלם יותר.

ועדיין הייתי בודק טוב טוב בתנאים החדשים.

ההנחה קטנה משמעותית מבעבר והריביות גבוהות יותר.

ייתכן בהחלט מצד שהמחיר שישלמו הזוכים בהגרלות הנוכחיות, יהיה גבוה יותר ממחיר השוק בכניסה בעוד 5 שנים.

כמו שאמרתי - הייתי נרשם ומנסה לזכות, לאחר מכן מחשב ומשקלל שוב רגע לפני החתימה על החוזה.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני בא מעמדת התייעצות. לא היה לי תכנון לקנות כי לא מאמין כי החזקת נכס זה משהו הכרחי בימינו אבל יצא כך שנרשמתי ו"זכיתי בהגרלה האחרונה של 22 של המשתכן"

הזכיה היא בחיפה מיקום הזכיה מבחינת התור לבחירת דירה הוא ממש טוב, המיקום זה פרס ב. הכוונה היא רק לקנות ואחרי 7 שנה או 2030 למכור (אבל מיו יודע). מכיוון שלא היה לי תכנון וגם בגלל שהפרוייקט בהחלט יקח עוד 6-7 בתסריט האופטימי לכן חתימת חוזה במקרה הטוב או 2-3 שנים ואחרי זה משכנתא חלקית עד שיגיע למלא אפשר יהיה כבר למכור . המחיר למר סביב ה 12200 אחרי ההנחה כשההגרלה היתה לפי מחירי 2020 שהם 15200 והיום מחירי השוק כבר סביב ה 20000 למטר בשכונה. קשה לי לראות את השוק מתרסק לרמה של כמה שנים אחורה וגם אז בסוף ישראל קטנה ואין באופק ממשלה שבאמת מקדמת בניה או בניה להשכרה . זה אוזור בלי זיהום האויר  של חיפה ואם אולי מתישהו יישמו את ההבטחות להוציא התעישה מהמפרץ אז בכלל מעולה בנוסף לזה בקרבה לפארק ההיטק של חיפה( מרחק רכיבה של קורינט) ובנוסף שגם בטירת הכרמל מקודם פארק עסקים הקרבה לרכבת ואולי אפילו מחלף שיבנו שם מתישהו . נראה לי כהשקעה זה יכול דיל לא רע . יש פה הרבה אנשים אשמח לעוד תגובות .

פורסם

לא מאמין שאני קורא את מה שכתוב שם. פשוט חלם.

העצוב שיש אנשים שיקנו שם, ולא יהיו מודעים בכלל לזה שהתכנון תקוע ולא צפוי להשתחרר בקרוב.

פורסם
לפני 14 שעות, dani12 כתב:

אני בא מעמדת התייעצות. לא היה לי תכנון לקנות כי לא מאמין כי החזקת נכס זה משהו הכרחי בימינו אבל יצא כך שנרשמתי ו"זכיתי בהגרלה האחרונה של 22 של המשתכן"

הזכיה היא בחיפה מיקום הזכיה מבחינת התור לבחירת דירה הוא ממש טוב, המיקום זה פרס ב. הכוונה היא רק לקנות ואחרי 7 שנה או 2030 למכור (אבל מיו יודע). מכיוון שלא היה לי תכנון וגם בגלל שהפרוייקט בהחלט יקח עוד 6-7 בתסריט האופטימי לכן חתימת חוזה במקרה הטוב או 2-3 שנים ואחרי זה משכנתא חלקית עד שיגיע למלא אפשר יהיה כבר למכור . המחיר למר סביב ה 12200 אחרי ההנחה כשההגרלה היתה לפי מחירי 2020 שהם 15200 והיום מחירי השוק כבר סביב ה 20000 למטר בשכונה. קשה לי לראות את השוק מתרסק לרמה של כמה שנים אחורה וגם אז בסוף ישראל קטנה ואין באופק ממשלה שבאמת מקדמת בניה או בניה להשכרה . זה אוזור בלי זיהום האויר  של חיפה ואם אולי מתישהו יישמו את ההבטחות להוציא התעישה מהמפרץ אז בכלל מעולה בנוסף לזה בקרבה לפארק ההיטק של חיפה( מרחק רכיבה של קורינט) ובנוסף שגם בטירת הכרמל מקודם פארק עסקים הקרבה לרכבת ואולי אפילו מחלף שיבנו שם מתישהו . נראה לי כהשקעה זה יכול דיל לא רע . יש פה הרבה אנשים אשמח לעוד תגובות .

זאת השקעה אפשרית, קח בחשבון שזה מאוד רחוק ולכן זה ספקולטיבי לגמרי.

יכול להיות רווח ויכול להיות כלום ושום דבר.

השיקול הוא אחר - האם עם אותו הכסף אתה יכול לעשות יותר כסף בהשקעה אחרת.

תשקלל את עלות המשכנתא, עלות הריבית, שווי הכסף, המחנק הכלכלי הכרוך בתשלום של שכירות לצד משכנתא במקביל (בתור אחד שעושה את זה כבר שנה וחצי ומחכה לדירה, זה לא פשוט ומצריך הקרבה).

זה לא תשובה של כן ולא וכל מי שיהיה נחרץ בעניין פשוט חרטטן.

בתור התחלה, הייתי מחכה לראות מתי החוזה ומה כתוב בו ואז מחליט

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:
ציטוט

"כל פעם ש'בעיה' נפתרת, מהנדס העיר מייצר שתיים חדשות"

כן בטח. מהנדס העיר מייצר את הבעיות. כי יש לו אינטרס שלא יבנו לזוגות צעירים והם יברחו לברלין.זה פייק ברמה שכבר בא להקיא ממנה.

הותמ"ל מוצא לשיווק פרויקטים על קרקעות שאין בהם כלום. פשוט כלום. לא תשתיות תחבורה, לא ניקוז/תיעול/ביוב/מים/חשמל, ואין שום צפי להקמה של כאלה.

אני כבר לא מדבר על תשתיות חינוך/מסחר/שירותים עירוניים. זה בקטנה.

חלק מהקרקעות האלה נמצאות במרחק מהמרקם הקיים של העיר, ונקבעים בניגוד לתמא"ות ותבעו"ת כוללניות שגובשו במשך שנים, באחריות, ותוך מחשבה על פיתוח נכון והגיוני.

אני מכיר עוד כמה מקרים כאלה (בחלקם הגדול הולת"ב המקומית נעמדה על הרגליים האחוריות, והצליחה לעצור את הפרויקטים לפני שיווק לקונים אומללים).

רשות מקומית לא יכולה לעמוד בעלויות של פרויקטים כאלה. גם לא בעזרת דמי הפיתוח שמשולמים על ידי היזמים. זה לא להרחיב תשתית קיימת. זה בסד"גים אחרים לגמרי. זה צריך להיות פרויקט לאומי.  99% מההבטחות שקיבלו ראשי ערים שהסכימו לתכניות כאלה לא מומשו.  

לפעמים זה מצריך בכלל היתרים מות"ל, או מוועדה מחוזית (כמו אם צריך להקים כביש מחוץ לתחום שיפוט עירוני, לבנות מט"ש, או להתחבר לתשתיות מים ארציות).

אבל משווקים חלומות לאנשים תמימים שלא בודקים סטטוס תכנוני, ואז מפרסמים באיזה סמרטוטון שמוכן לזה, ש"ראש העיר/ראש הולת"ב המקומית /מהנדס העיר מערים קשיים", ובגללו לא יהיה לכם בית גם עוד 6-7 שנים.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 7
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...