Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם מחשבה שעברה לי, במיוחד בשוק של הרכבים הקטנים.

היום רכבים סבירים ביותר כמו קיה פיקאנטו, איי 10 ושברולט ספארק אוטומטיות נמכרות בסביבות ה-66 אלף ב-0 קילומטר.

רכבים כאלה בני 3(לוקח ירידת ערך של 40 אחוז, נניח) ימכרו בפועל ב-35 אלף. מה יקרה עם אותם רכבים(ללא הספארק שכן לא הייתה קיימת בגרסה הנ"ל) בני 6? ימכרו לכול היותר ב-20 אלף.

וכאן דיברתי על הדגמים היותר פופולריים. מה יקרה עם רכבים רובוטיים בדמות C1 או 108? ימכרו ב-25 אלף, ורכבים בני 6 ימכרו ב-10-15 אלף.

אז בעוד 3 שנים, מי שיחפש רכב קטן אוטומט בזול מאוד, יוכל לקנות פיקנטו מלוקקת ב-20 אלף או C1 שמורה ב-12 אלף(ממוצע) בנות 6

ועכשיו כשאפשרי לקנות רכב בן 6 , ליסינג 0 קילומטר לשעבר ב-10-15 אלף(הפרטים הפחות מלוקקים), מה זה הולך לעשות לשוק הרכב?

איזה עוד רכבים יעלו בערך 15 אלף שקל בשנת 2020?

יאריס, פולו פאביה, מאזדה 2, סוזוקי סוויפט. כמעט כולם יהיו רכבים בני 14,15.

יהיו מלאיים שלמים של רכבים כאלה, שלמעט רכבי יד 1 עם קילומטראז' נמוך במיוחד, כול השאר ימכרו במחיר של גריטה. על רכבים עם שוק חלש כמו פיזו 206, סיטרואן C3, פיאט גרנדה פונטו אני בכלל לא אדבר.

אם אני הייתי צריך להיות עכשיו בעל סופרמיני במחירון של בערך 30 אלף, הייתי דואג.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סה"כ די נורמליזציה של שוק היד השניה.

הפתרון יהיה המזקת רכב לתקופה יותר ארוה. אם אינך נזקק לנסועה גבוהה מאד אין כל סיבה למכור רכב לפני הגיעו לגיל 6-8, ורכבים עם נסועה גבוהה ממילא מאבדים מאד מערכם.

מה שייקבר יהיה שוק הרכבים בני 3-4 מיד ראשונה. בעליהם יצטרכו להחזיקם יותר שנים, או לתמחר מראש ירידת ערך גדולה מזו שבה היו מורגלים עד כה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה. אבל היי, יש הזדמנות לחפירה, שככה אני אוותר? :-)

בגדול, שוק הרכב הישראלי עובר שינוי מהותי בשנים האחרונות. יש כמה גורמים כלכליים מאחורי זה, ביניהם הריבית הנמוכה, המשבר הכלכלי של 2008 שיצר עודף היצע עולמי, השקל החזק, שווי השימוש הלינארי בליסינג התפעולי והמיסוי הירוק. מתנצל בפני כל אלו ששכחתי.

קצת על כל הגורמים האלו: השקל החזק ועודף ההיצע העולמי פשוט עוזרים למחירי הרכב לרדת בשקלים. כשהיצרנים יכולים לייצר יותר ממה שהם מוכרים והיבואן יכול לשלם פחות שקלים על כל רכב, יש ליבואנים מרווח לא רע להנחות.

המיסוי הירוק ושווי השימוש הלינארי עזרו ליצור שינוי בסוג הרכבים שנמכרים כאן. אם המיסוי הירוק בעצם יצר פה את קטגוריית המיני, שווי השימוש הלינארי אפשר ליבואנים להציע רכבים שלאו דוקא מתומחרים שקל מתחת לתקרת הקבוצה. שניהם ביחד עזרו ליצור פה שוק מגוון יותר, שפונה לצרכנים רבים יותר.

הריבית הנמוכה כמובן הגדילה את הביקוש כי היא אפשרה להרבה מאוד רוכשים לקחת מימון על חלק, רוב או כל שווי הרכב בעלויות כמעט לא מורגשות.

את התוצאות אנחנו מכירים: מס' הרכבים החדשים שנמכרים עולה כל שנה באחוזים מאוד יפים.

הנה מקור מידע מעניין לגבי יבוא רכב, עם נתונים עד תחילת שנות ה-2000 (או אולי אפילו קצת לפני, לא עברתי על הכל). בין 2002 ל-2006 יובאו בין 100-150 אלף כלי רכב כל שנה. הזינוק התחיל ב-2007, וממשיך כל שנה. ב-2016 יובאו בערך 290,000 (לא זוכר מס' מדויק) כלי רכב. קפיצה של יותר מ-100% בעשור (ולא, האוכלוסיה או מס' בעלי רישיון הנהיגה לא עלו ב-100%).

פקטור חשוב לא פחות לגבי שוק המשומשות, הוא שהרבה מאוד קונים פוטנציאליים של רכבים משומשים עברו לקנות חדשים. באופן מפתיע משהו, חלק מהם (לא קטן לדעתי, אבל אין לי נתונים) הם דוקא החלשים יותר - כאלו שהסכום שהיה להם ביד (10-30) הספיק מצויין למקדמה, אבל הרבה פחות לרכישת רכב משומש. לדעתי יש ביניהם גם הרבה צעירים שהיה קל יותר לפתות ברכב חדש ובתנאי מימון "נוחים".

אם אתה רוצה להבין איזה שינוי מהותי קרה פה אפשר להסתכל על הפרסום בענף הרכב. זה אמנם ממש לא מדעי, אבל למיטב זכרוני בערך לפני עשור מעט מאוד מודעות הדגישו את נושא המימון. יצא לי לבלות כ-3 חודשים בארה"ב לפני 10 שנים (סוף 2006), ואני זוכר שהזדעזעתי מהפרסום לרכב מהסיבה הפשוטה שהדבר היחיד שדובר עליו היה המימון - רק כמה מקדמה (או בכלל בלי, הכי טוב) ומה התשלום החודשי, אף אחד לא הזכיר בכלל למה הרכב הספציפי שהוא מפרסם עדיף על המתחרים. בישראל 2017 הגענו בדיוק למצב הזה (וממש לא היינו שם לפני 10 שנים).

מאחורי כל הגורמים הכלכליים האלו יש גם שינויים התנהגותיים. גם אם כל הגורמים הכלכליים ישתנו, לא בטוח שהשינוי ההתנהגותי של הצרכנים יתהפך מייד בחזרה. כדוגמא אפשר להסתכל על הליסינג התפעולי, שהיה מאוד משתלם כששוי השימוש היה נמוך משמעותית, והפסיק להיות משתלם כששווי השימוש הלינארי נכנס והקפיץ את מחיר העסקה החודשי. באופן לא מפתיע, הרבה עובדים שבמשך כמעט עשור התרגלו לקבל רכב מהעבודה בלי לדאוג לכלום ושום דבר המשיכו להחזיק רכב ליסינג גם כשהוא נהיה הרבה פחות משתלם עבורם. כמובן שחלק לא קטן לא חידש את חוזה הליסינג שלו, אבל עדיין לא מעט נשארו. אפקט דומה עלול לקרות גם כשיהיה פחות משתלם לקנות רכבים חדשים - חלק מהקונים יחזרו לשוק המשומשות, חלק ימשיכו לרכוש חדשות.

ואחרי כל החפירה הזו - אין שום סיכוי לדעת מה יהיה (חוץ מל-EliC25, קטונתי). זה גם תלוי בהמון גורמים אחרים. בוא ננסה לבחון כמה אפשרויות:

1. אם לא יהיה שינוי מהותי בגורמים החיצוניים (ריבית, אבטלה במשק, משכורת ממוצעת, משבר בטחוני / דיפלומטי משמעותי) לדעתי יש סיכוי לראות עוד קצת עליות בשנים הקרובות, מכל אלו שלא קנו עדיין רכב חדש / החליטו שהגיע הזמן להחליף אחרי שנתיים כי עוד מעט הרכב יוצא מאחריות). במקרה כזה לא תהיה למחירי המשומשות שום ברירה, והם ימשיכו וירדו. לנסות לחזות לאן זו שטות מוחלטת, אבל לדעתי תהיה ירידה, והיא תהיה משמעותית.
  2. אם מצב המשק ישתפר (כמעט לא סביר בעיני) תהיה עליה חדה עוד יותר במכירות רכבים חדשים מאשר במקרה הקודם.
  3. אם מצב המשק יורע קצת (נניח עליית ריבית לא מטורפת, גידול מסוים באבטלה) תהיה עצירה בגידול או אפילו ירידה קלה במכירות רכבים חדשים. במצב כזה מחירי המשומשות אולי ימשיכו קצת לרדת (כי יש הרבה רכבים בצינור), אבל לא בצורה ממש מהותית.
  4. אם תהיה פה קטסטרופה (אבטלה מזנקת, סנקציות, משבר נדל"ן או הכל ביחד) כמובן שימכרו פה פחות רכבים חדשים. אבל זו תהיה הבעיה הכי קטנה שלנו. לפחות נוכל להתנחם בזה שערך הרכב שלנו יורד פחות.

אני, אישית, בתחושת בטן חושב שאנחנו בדרך המהירה (שנתיים-שלוש במקרה הטוב) ל-4, עם אופציה ל-3. מצד שני, אופטימיות אף פעם לא היתה הצד החזק שלי. וכמו שכבר אמרתי - אני בטח לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

שמע כרגע לפי הלוחות הפיקנטו בנות 6 (אוטומאטיות) נמכרות ב35 40 אלף שקל.

לא חושב שתהיה יותר מירידה של 15 אחוז.

פורסם

כבר כיום יש אנומליה של מחירי משומשות, שמתיחסים כנראה למחיר הרשמי של רכב חדש ולא מתואמים למחיר של 0 ק"מ.

למשל, המחירון של קיה סיד מליסינג 2013 הוא כ-75 אש"ח, כאשר אפשר לרכוש סיד חדשה 0 ק"מ מודל 2017 ב-104 אש"ח. בפער הזה לדעתי לא שווה לרכוש משומש בן 4 אלא חדש.

פורסם

EliC25, זה קצת מצחיק מה שאתה אומר. למה דווקא 15%?

כדי לענות על השאלה הזו צריך לפחות להשוות כמה פיקנטו עלו על הכביש ב-2011 (בנות 6 כיום), כמה ב-2014 (שיהיו בנות 6 ב-2020), כמה גדל כל סגמנט המיני בשנים האלו (כי מי שיקנה פיקנטו משומשת ב-2020 אולי יעדיף רכב מיני אחר), מה הביקוש (או לפחות כמה עסקאות היו) לרכבי מיני בכלל ולפיקנטו בפרט השנה, גם חדשות וגם משומשות ולחזות את הביקוש הזה ב-2020. בלי בכלל לחשוב על מה יקרה במדינת ישראל עד וכולל 2020.

יכול מאוד להיות שב-2014 נמכרו הרבה יותר פיקנטו חדשות מאשר ב-2011. יכול להיות שבגלל המחיר הנמוך, המימון הנח והקונה הממוצע (שבקושי יכול לשלם את המקדמה) הביקוש לרכבי מיני משומשים הולך ויורד. יכול להיות שיהיה פה כזה משבר נדל"ן עוד שנה שנתיים שאף אחד לא יקנה כלום ב-2020. סתם לזרוק מספר זה נחמד, אבל לא באמת אומר כלום ושום דבר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אחרי התגובה של פו, שיניתי את דעתי. לא הסתכלתי על זה ככה. מעניין באמת מה יהיה.

לצורך השוואה - לפני 5 שנים היית יכול לקנות רכב בן 15 מיצרן זול, למשל יונדאי אקסנט ב4000 שח. היום אותו רכב (גטס) בן 13 עולה אותו דבר.

אותו דבר לגבי שברולט בנות עשר, מיצובישי לנסר וסובארו.

פורסם (נערך)

אלי, כאשר אתה רוכש רכב חדש ההבדל בין מכירתו בגיל 13 שנה לבין מכירתו בגיל 15 זניח לחלוטין, משה בסביבות 2-3% ממחיר הרכב כחדש (בהנחה של אבדן ערך קבוע בשעור 15% בשנה). לגבי רכב מיני מדובר במאות ש"ח, למשפחתי באלפים בודדים.

זו, יחד עם העליה באמינות כלי הרכב, הסיבה שבגללה הטירוף של החלפת רכב כל 3 שנים צריך להפסק, והזמן הסביר להחלפת הרכב מגיע סביב 8-10 שנים. השלב שבו עלות תיקוני הרכב מתחילה להתאזן עם ירידת הערך הוא סביב תקופה זו, כמובן בהנחה של נסועה ממוצעת ורכב לא בעייתי.

לגבי התחזיות - אני עם הדוב, ולו משום שאנחנו יותר מדי זמן "על הגל" והירידה חייבת להגיע. ואי חושש מאד מחלק מרכיבי אופציה 4 שלו. אבל עם ישראל יראה להם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ה "טירוף" של החלפת רכב לחדש כל 3 שנים לא תמיד נוסע מהפחד מתקלות, אלא מהרצון להוסיף כמה שפחות בעת החלפת המשומשת בחדשה.

יתרונן הגדול של מכוניות המיני, הוא שאבדן הערך המוחלט נמוך במונחים מוחלטים.

ברור שמכונית שעלתה 55K לא יכולה לאבד הרבה ערך גם אם תאבד 30% ממחירה בשנתיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמובן שההוספה של "פחות" בהחלפה אחרי 3 שנים היא טעות אופטית. בהחלפה אחרי 6 שנים תוסיף פחות מאשר בשתי החלפות אחרי 3 שנים כל אחת. כמובן שחלק יתקזז מול תיקונים, אבל אם לא מדובר ברכב בעייתי עדיין הכף תיטה בבירור לטובת החלפה בתדירות נמוכה.

לי נדמה שהבעיה המרכזית היא שהרכב של השכן מבהיק יותר, ובקרוב למספר שלו תהיה ספרה נוספת.

יתרונן של מכוניות המיני הוא בהתאמה לצרכים ואוכלוסיות מסויימים.

פורסם

[*]אם מצב המשק ישתפר (כמעט לא סביר בעיני)

למה?

לדעתי מחיר הרכבים שציינת (סופרמיני למיניהן) בהמשך המצב הנוכחי, בעוד 6 שנים יהיו שוות גג 30% ממחירן כחדשות. זה הגיוני, היום, כשכל ליצן יכול לקבל מימון, אז מה הטעם בלקנות רכב משומש שחוט ביותר משליש מחירו כחדש, כשבתוספת קלה אפשר להוציא אותו "מהחברה"? כמו עם הטלפונים או המקררים. הרי לא עולה בדעתכם לקנות מקרר משומש או טלפון, נכון? זה פשוט נהיה נגיש מאד, אפילו לאנשים "גמורים" מבחינה כלכלית.

Elic25,

מה שחשוב זה בכמה נסגרות העסקאות ותוך כמה זמן הרכב נמכר. אפשר לבקש גם 50 או 60, זה לא עולה כסף. אבל מי שבאמת רוצה למכור, חייב לחתוך במחיר. מכונית ממוצעת הפכה למוצר צריכה סתמי כמו מוצר חשמל ביתי. הגיעה הזמן שאנשים יבינו את זה, ולא יבנו על מכירה עתידית בסכום "כמו פעם", אחרת מצפה להם הפתעה, מאד לא נעימה (וזה גם מה שיקרא ללא אחראיים).

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

בוודאי, אבל המימון הזול הופכים החלפה כל 3 שנים לקלה ואפשרית, עם תוספת כספית לא גבוהה יחסית.

בנוסף, סביר להניח שמכוניות לא יחיו 20 שנה, פלוס מינוס, כפי שהיה עד השנים האחרונות, אלא פחות, וזה לכשעצמו מבורך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...