Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

בעבודה העיקרית שלי מילאתי טופס 101 לשנת 2017 וסימנתי שזו העבודה היחידה שלי (נכון לזמן מילוי הטופס).

בעוד כחודש אתחיל לעבוד בעבודה נוספת ואני יודע שאני חייב לעשות תיאום מס.

שאלתי האם אני חייב להעביר את תיאום המס (ואת המידע שיש לי עבודה נוספת) למקום העבודה העיקרי?

יש דרך שבה מקום העבודה העיקרי לא יגלה על העבודה הנוספת?

תודה לכולם,

אלון

פורסם

אם אתה משאיר אותו כמקום העיקרי זה לא משנה דבר, הוא ינכה לך מיסים לפי לוח ניכויים.

אם הוא הופך למקום עבודה משנית אתה חייב לדווח לו ולעדכן את ה-101. אני לא יודע עד כמה מס הכנסה (וביטוח לאומי) אכן מחפשים את העובדים בשתי משרות, אבל אם תתפס זה עלול להיות לא נעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בין השורות אני מנחש שהסיבה שהבחור לא רוצה לספר למעסיק העיקרי על העבודה הנוספת לא קשורה למיסוי.

אם העבודה היחידה שיש לך עכשיו תישאר עיקרית גם לאחר תיאום מס, זה לא משנה מבחינת מס הכנסה.- אלה אותם החישובים. בעבודה השניה לא יהיו לך נקודות זיכוי, ותשלם לפי האחוזים הרשומים בשומה .

אבל אם לרגע חשבת לשלם בשתי העבודות לפי הנוסחה של "העבודה העיקרית ", אני כבר אומר לך - זה לא שווה את הנקניק שאתה עלול לקבל מרשויות המס ( ויכולים לבדוק 7 שנים אחורנית ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן הסיבה לא קשורה למיסוי ואני מעדיף לשלם במלואו כל מס שאני מחויב לו.

בעבודה העיקרית אני לא משלם מס הכנסה עקב הטבת פריפריה, העבודה המשנית תהיה ברוטו לא יותר מ-2,000 ₪.

אם נניח בצד את ענייני הנקנוק המוכרים לי, שאלתי אם אחרי תיאום מס, במהלך שנת המס הנוכחית, האם המעסיק העיקרי בהכרח יגלה על העבודה השנייה?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

האם בתנאי העבודה שלך יש מגבלות על עיסוק בעבודה נוספת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול לעשות תיאום מס בעצמך, ללא דיווח בתחילת העבודה, מצד אחד ההתנהלות נופלת עלייך, אך אם לא תדווח עד מרץ/אפריל לשנה עוקבת. אתה עובר על החוק.

זאת אומרת תיאום מס שאתה עושה הוא רק הערכה, אתה מספק למס הכנסה נתונים כמה אתה הולך להרוויח נגיד בעבודה א', עם השקלול נתונים כמה שאתה מרוויח בממוצע לחודש בעבודה ב' ינכו לך.

אם בעבודה ב' שעבדת עד היום הרווחת 4000 אלף שקל, זאת אומרת אתה חייב שנתית למסך הכנסה 4800 שקלים [10 אחוז המדרגה הראשונה של המס]

הכנסה שנתית מעבודה ב' הינה 48 אלף שקל,

אם בעבודה א' תצהיר שאתה הולך להרוויח חודשית 3000 אלף שקל , זאת אומרת עוד הכנסה שנתית של 36000 אלף שקל , זה יוצא כבר בחיבור 48+36= 84 אלף = אתה נמצא כבר ב2 מדרגות מס

עד הכנסה שנתית של 74640 - אתה צריך לתת למס הכנסה 10 אחוז מעל זה ועד 107041- 14 אחוז [וישנם עוד מדרגות] .

אז במקרה הנל שאתה הולך להרוויח 84 אלף שקל זה יחושב ככה,

[נעגל למען הנוחות], נגיד שהמדרגה הראשונה הינה 74 אלף שקל [אז אתה חייב 7400 שקלים] ועבוד המדרגה השנייה שההפרש הינו 10 אלף, אתה צריך מתוך זה 14 אחוז [1400 שקלים] סך הכל אתה חייב 8800.

כמובן שחלק מן השכירים לא רואים בכלל ניכוי מס עקב נק' זיכוי,

עצם היותן זכר תושב ישראל יש לך אוט' 2.25 נק' זיכוי השוות ל 2592X2.25 =5832

זה הסכום שיש לך בו פטור, נחסיר 8800 פחות הסכום ונקבל =2968 -- זהו הסכום אשר תהיה חייב למס הכנסה.

כמובן שאתה עצמאי אז הגדרה הכנסה שונה [הכנסה פחות הוצאה מוכרת] .

https://www.xn----1hcmgxnk8ede.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1 -מ דרגות מס

נ.ב איני איש מקצוע, כל מידע חשוב לבדוק . אך זה מהמעט שאני יודע .

בהצלחה

פורסם
לצורך הדוגמא נניח שכן

לצורך העניין זה לא חוקי

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש דרך שבה מקום העבודה העיקרי לא יגלה על העבודה הנוספת?

אלון

במחשבה שניה, אם זהו מעסיק ממשלתי ו/או תחום בטחוני - הוא עשוי לעלות על כך.

במקרים מסוימים, זה גם עלול להיות עילה לפיטורין.

אם זהו מעסיק פרטי - יש סיכוי מסויים שהוא יעלה על כך דרך ביטוח לאומי.

הסבר : ישנם עסקים שיש להם חיבור למחשב של ביטוח לאומי לצורך דיווח ישיר.

אינני יודע לאיזה רמה של מידע הם נחשפים, אם בכלל.

שורה תחתונה - אם יש לך הסכם עם המעסיק בו הינך מחויב לא לעסוק בעבודה נוספת - ממליץ כי תכבד את ההסכם או שתפנה למעסיק כדי לקבל רשות/ הסכמה לעבוד במקום X.

למיטב הבנתי, הסכמים כאלו הם בד"כ כדי למנוע העברת מידע עסקי רגיש.

אם למעסיק אין חשש כזה - אני מאמין כי לא תהיה לו בעיה להסכים לכך (כל עוד אין פגיעה בעבודתך אצלו)

פורסם

גיא, הסיטואציה מאוד מורכבת. מדובר במעסיק פרטי, שיקולי ביטחון מידע לא רלוונטיים, והמעסיק לא הולך לאשר את העבודה הנוספת.

לצערי אי אפשר לספר את כל הסיפור מבלי לחשוף פרטים אישיים. אומר רק שהעבודה השנייה היא חיונית; לא אכפת לי אם יפטרו אותי מהעיקרית אם יגלו על העבודה השנייה, בסוף השנה.

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

מבחינת בטוח לאומי יורידו לך בשני המקומות

מבחינת מס הכנסה תבקש תיאום מס רק עבור העבודה השניה.

אין סיכוי שהמעביד הראשון ילמד על העבודה השניה אלא באקראי בלבד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דמי הביטוח שינוכו לך מהעבודה השנייה הם דמי ביטוח מקסימליים בגובה 12%, אם אתה עונה על אחד מהתנאים האלה:

• הכנסתם החודשית אצל המעסיק העיקרי או אצל משלם הפנסיה העיקרי נמוכה מ- 60% מהשכר הממוצע - 5,804 ש"ח (החל ב- 01.01.2017).
  • הכנסתם מכל המעסיקים או משלמי הפנסיה גבוהה ממקסימום ההכנסה (ההכנסה המרבית) לתשלום דמי ביטוח - 43,240 ש"ח (החל ב- 01.01.2014).

אז אתה זכאי לתיאום דמי ביטוח.

• תוכן חדש...