Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לקחתי היום לבדיקה רכב (ג'יפון משנת 2011) והתוצאות היו די סבירות, כלומר אין שום פגיעה בשלדה, ההספק המנויע טוב והגיר תקין, ואפילו הבוחן עצמו, שכמובן לא ימליץ לי אם לקנות או לא, אמר לי שהאוטו נראה לו בסדר גמור.

אם זאת, היו כמה דברים שלא ברורים לי ואשמח לחוות דעתכם.

1. מנוע, מערכת קירור מערכת דלק והצתה - רעש אבזרים וגלגלות, סימני פירוק אגן שמן (הבוחן אמר משהו על ה"קרטר" ושזה כנראה נובע ממהחלפת שמן מנוע - האם זה נשמע הגיוני? - כמו כן, האם זה מחייב אותי לאיזה המשך טיפול או מעקב במידה ואני לוקח את הרכב?)

2. לגבי מערכת הבלמים, הבוחן אמר שצריך לפרק את הגלגלים ולבדוק את עובי הרפידות (?) כדי לראות אם הן שחוקות או לא. בהנחה שהן כן, מה עלות החלפה של סיפור כזה לערך?

3. המוכר אמר לי שהוא ניתק את הקודן של הרכב כי הוא עשה בעיות, בהנחסה שחברת הביטוח תחייב אותי לקודן תקין, כמה אמור לעלות בערך מישהו יודע (או שאולי אפשר לתקן את הקיים)

תודה על העזרה!

פורסם
סעיפים 1 ו2 לא מעלים תקלה. זה בכל רכב. ייתכן שהגיפון ניסה קצת שטח ולכן הוחלף קרטר(=אגן שמן)

תודה,

לגבי סעיף 1 האם הדבר מעיד על סיכויים גבוהים יותר להחלפת רצועת טיימינג בקרוב (הכוונה ל

רעש אבזרים וגלגלות) והאם לאותו החלפת קרטר (שאגב זה משהו שהבוחן אמר לי בע"פ זה לא מצויין בדוח הרסמי) יש איזו שהיא משמעות מבחינת תקינות וערך הרכב? המטרה העיקרית שלי בשאלה היא להבין אם הגיוני שצפויות לי הוצאות נוספות על הרכב בקרוב על סמך הממצאים המופיעים בסעיף הזה?

תודה

פורסם

על סמך מה שכתבת התשובה היא שלא. אין סיבה להימנע.

טיימינג עושים כל תקופה או ק"מ. ככל שרק הקרטר הוחלף זו לא סיבה לדאוג.

עדיף שתעשה עבודה מלאה. בדוק טיפולים, מקוריות, העלה לכאן בדיקה מלאה. כתוב את סוג הרכב והקמ.

פורסם

הי שוב ותודה על העזרה. אין לי כ"כ יכולת להעלות כרגע את הבדיקה. אנסה מאוחר יותר. שאלה נוספת. בבדיקה נאמר כי יש להחליף את שני הצמיגים הקדמיים - האם נהוג במקרה זה לדרוש המוכר להוריד את העלות ההחלפה מהמחיר שסגרנו עליו לפני הבדיקה (שהוא אגב נמוך מהמחירון ) או שזה מבחינת בלאי טבעי של רכב בין כמעט שש?

שוב תודה רבה

• תוכן חדש...