Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן כולם

 

ראשית, ארצה לפתוח בתודה ענקית לשני אנשים יקרים:

 

הראשון הוא מאור30, שמאז שהכרתי אותו עוזר לי ללא לאות.

השני הוא אסף (מהכנופיה) שהפנה אותי לאייפקסמוטורס ובזכותו קניתי את כל מה שאני צריך לעבודה הזו.

 

עכשיו, אחרי התודות, ניגש לעבודה:

 

ראשית, הכלים הנצרכים לעבודה:

 

בוקסה 8 מ"מ עם ראצ'ט

סיליקון VICTOR REINZ

פילטר שמן

שמן MERCON V

 

אז בפוקוס שלי שנקנתה לפני חודש וחצי לערך, היו תופעות מעצבנות בגיר: רעידות בכניסה לרוורס, במעבר ל-D, השהייה במעבר בין ראשון לשני כשהמנוע קר, בעיטה קלילה בין הילוך 4 ל-3 בקיק והתופעה הכי גרועה: הקצפה מלאה של השמן (לא היה שמן על המדיד בבדיקה, היו פשוט בועות קצף.

 

אז עלתה ההחלטה להחליף את השמן המצוי בתיבה.

 

בשיחה עם מאור, הוא אמר שכנראה השמן ישן ויש להחליפו חלקית. לאחר התייעצות כאן בפורום אסף גם העלה הדערה התומכת במאור. אממה, עבדכם הנאמן חשש מאוד להחליף את השמן כי אנשים פה הפחידו אותי. בפורד הזאת אין בורג ניקוז ולכן יש צורך לפרק את קרטר הגיר.

 

אסף שלח אותי אחר כבוד לאייפקס מוטורס לקניית כל הדברים שאני צריך. בהתחשב בכך שהם קרובים ואיכותיים, לא אכפת לי לשלם עוד כמה שקלים על חלפים איכותיים וציוד איכותי.

 

מאייפקס מוטורס קניתי את סט הכלים שלי - KRAFTWERK 1038, ג'ק עגלה, זוג בוקים, פילטר שמן ושמן גיר וסיליקון של ויקטור ריינץ בהמלצתו של מאור. אני חייב לציין שהבחורים שנמצאים שם : גיא ואוריה הם פשוט מדהימים. לא פחות!

 

ניגשתי ביום שישי האחרון לעבודה: הרמתי את האוטו על הבוקים הדנדשים שלי, על מנת לאפשר לבחור יחסית גדול כמוני גישה נוחה מתחת לאוטו (בסוף העבודה יצאתי עם צוואר תפוס לגמרי).

 

הקרטר של הגיר נמצא צמוד לגלגל השמאלי. עליו נמצאים 20 ברגים בגודל 8 מ"מ. בעזרת הסט שקניתי, פירקתי את הברגים. הקרטר היה מודבר באמצעות סיליקון, ולכן יש צורך במברג קטן - להיכנס בין השפתיים של הקרטר ולפרוץ את הסיליקון - יש להיזהר שלא לעקם את שפת המכסה!!

 

אממה, אנחנו צריכים להיזהר של ייפתח כל הסיליקון ואז זה יהיה ממש לא נעים. לכן, נשאיר שני ברגים באחד הצדדים על מנת שיחזיקו את הקרטר שלא ייפול פתאום סתם ככה, או שנתמוך בו עם הידיים/ג'ק עגלה. מתחת לקרטר נדאג לכלי קיבול לשמן שאנחנו מוציאים. אני לקחתי ג'ריקן של 20 ליטר ישן משכן, חתכתי לו דופן אחת והשתמשתי בו. מתחתיו הנחתי שקית זבל גדולה, שאם יותזו טיפות, אוכל לאסוף אותן לכלי.

לאחר שרוקנו את השמן, נסיר בעדינות את המכסה ונחשוף את הפילטר - הוא מוחזק על ידי גומיה בלחץ עצמי. נפרק את החיישן שמחובר אליו (בעדינות!) ונשלוף אותו. נשפוך את שארית התכולה שלו למיכל. המכסה מלא באבק מתכת, שנראה כמו בוץ. ננקה את זה באמצעות התזה בריאה (ורחוקה מהגיר הפתוח) של ספריי קרבורטור, כמובן את תוך כלי הקיבול של השמן.

 

על המכסה מוצמד מגנט, שתפקידו לתפוס את שבבי המתכת. גם הוא מלוכלך מאוד ולכן ננקה גם אותו אבל עם מטלית נקייה ויבשה. אין לי מושג מה ספריי קרבורטור יכול לעשות לו, ולכן לא ניקיתי אותו עם הספריי אלא עם מטלית מיקרופייבר שנקנתה במיוחד עבור הטיפול.

 

נשייף בעזרת נייר שיוף את שאריות הסיליקון הישן מהקרטר ומהגיר עצמו, וננקה את כל האבק שנוצר על מנת שלא ייכנס לתוך הגיר.

 

לאחר מכן נרכיב את הפילטר החדש, נצמיד עליו את החיישן שפירקנו מהישן ונבצע סגירה לקרטר:

 

נמרח כמות לא גדולה של סיליקון על ההיקף החיצוני של מכסה הקרטר נקניק ארוך של סיליקון, בעובי של בערך

מ"מ. עם האצבע נמרח אותו, אבל! אסור להגיע להיקף הפנימי של הקרטר!!! אנחנו ממש לא רוצים סיליקון בתוך הגיר שיסתום את הפילטר החדש או יגרום נזק אחר.*

 

נצמיד את המכסה לגיר לאחר שניקינו את כל הטיפות שזלגו מהגיר. אם לא, יקרה מה שאתאר בסוף.

 

נסגור בהצלבה את הברגים, על מנת לייצר לחץ אחיד על הסיליקון הטרי ונמתין. כמה? בערך שעה לייבוש ראשוני. לאחר מכן נאסוף כלים, נתארגן, נשטוף ידיים, נשתה כוס קפה ונחזור לאוטו, לבדוק שהסילקון יבש למגע. כשהוא יבש למגע (על האריזה כתוב 1H/MM. מה שהבנתי מזה זה שצריך לחכות שעה לייבוש מילימטר. כתוב עוד שהייבוש מתחיל בין 5 ל-15 דקות מרגע היישום).

 

אני הוספתי עוד שכבה היקפית חיצונית עם האצבע, כדי לחזק את האיטום.

 

נוסיף את השמן (MERCON V של MOTORCRAFT) לאט לאט, כדי שנוודא שאנחנו לא מכניסים עודף שמן.

 

לאחר 2.5-3 ליטר נניע את המנוע וניתן לשמן לעבור בגיר ע"י העברת כל ההילוכים בידית אחד אחרי השני בהמתנה של 2-3 שניות בכל הילוך. לאחר מכן נכבה את האוטו ונוסיף עוד ליטר בערך, בהתאם מה שצריך.

 

*הערה: עם הפילטר שקניתי הגיע גם אטם שעם. הזכרתי למעלה שמנקים את כל הטיפות שזולגות ורק אז מצמידים את המכסה. למה? כי אם נותרה טיפה אחת מסכנה, עם החיזוק של המכסה האטם יברח החוצה. אצלי הוא ברח החוצה וגם נקרע בגלל טיפת שמן. לכן, דילגתי על האטם, למרות שמצולם שיש אותו - הוא לא נמצא. הוא נקרע ולכן מרחתי רק סיליקון.

 

אז זהו. כל מה שתכננתי בוצע:

 

ניקוי מצערת

טיפול בתקלות מנוע P0135 ו-P0141 (חיישני למדה)

החלפת אטם מכסה שסתומים

החלפת גומיות מוט מייצב

החלפת שמו גיר.

 

כולי תפילה ותקווה שהקב"ה יסייע בידי לשמור על האוטו בצורה הטובה ביותר וימנע ממני תקלות.

 

זהו! ושוב תודה ע-נ-ק-י-ת למאור30 ו-asafasaf.

 

 

 

 

 

20161118_131536.jpg20161118_131542.jpg20161118_131850.jpg20161118_132837.jpg20161118_133158 (1).jpg20161118_135313.jpg20161118_140508.jpg20161118_131536.jpg20161118_131542.jpg20161118_131850.jpg20161118_132837.jpg20161118_133158 (1).jpg20161118_135313.jpg20161118_140508.jpg

עריכה אחרונה על ידי roeibf

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

נהנתי לקרוא, וכמובן כל-הכבוד לחברה של הכנופיה.

(ההורסים את השם הטוב של דימוי "הכנופיה",:grin: לפחות שיגיעו עם בנדנות ומסור שרשרת)

 

נסה לרשום עוד חוו"ד על המצב בעוד מספר ימים, האם יש שיפור, האטימה טובה וכו'.

 

 

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הלוואי וכל אחד יקבל את התעוזה לעשות מה שאתה עושה רק מעזרה טלפונית.

יש פה אפילו חבר פורום שלקח את זה קצת רחוק יותר וביצע אוברול בהדרכה טלפונית שלי!

  • ספונסר פורום
פורסם

יפה.

כמו שכתבתי לך גם בשירשור הקודם, הסיכוי לנזק הוא בתיבות שבהם יש שמן מסוג DEXRON .

 

ובשורה התחתונה, מה השתנה בתפעול הגיר כעת ?

 

אורן

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן חברים - להלן עדכון:

 

רעידות בכניסה לרוורס - נעלם



במעבר ל-D - נעלם

השהייה במעבר בין ראשון לשני כשהמנוע קר - התעדן, לא נעלם לגמרי

בעיטה קלילה בין הילוך 4 ל-3 בקיק - התעדן

הקצפה מלאה של השמן - הרבה הרבה הרבה פחות קצף.

 

השלב הבא הוא החלפת בולמים!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

×
×
  • תוכן חדש...