Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על החלק העגול במרכז הדשבורד.

מדובר באופל אסטרה 2014.

לא הצלחתי למצוא מידע בשום מקום - מה זה החלק הזה? מה תפקידו?

והאם ניתן לכסות אותו (להניח עליו משהו)?

IMG_20161114_124003.jpg

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
אולי חיישן קרינת שמש המשמש את מערכת בקרת אקלים.

אני חושב שיש לו שני תפקידים:

מודידת קרינת שמש עבור בקרת אקליו ופעלת אורות אוטומטיים.

ומה זה נותן בעצם? אם אני מכסה אותו? מה התפקיד שלו מה הוא עושה תכלס? תודה.

נניח, נסעת בצל או שהיו עננים, בקרת אקלים על 22 מעלות. בקרת אקלים מפעילה את המאוורר הפנימי במהירות X, מדף אוויר חום/קור נמצא במצב Y.

התפזרו העננים, טמפרטורת אוויר ברכב לא תעלה כל כך מהר אבל אנשים שברכב ירגישו שיותר חם להם כי יש קרינת שמש ישירה, ז"א צריך להוריד את טמפ' אוויר או להגביר את עוצמת המאוורר הפנימי. בשביל זה בקרת אקלים נעזרת בחיישן הזה בנוסף לחיישני טמפרטורה פנימית וחיצונית רגילים.

פורסם

בשום מקרה אסור לכסות את החיישן אלא אם אתה רוצה לוותר על פונקציונליות מסויימת של המזגן או התאורה.

האם ברכבך קיימת מערכת בקרת אקלים וגם תאורה ראשית אשר נדלקת אוטומטית ?

האם ברכבך קיימת אפשרות להפעלה אוטומטית של הווישרים כאשר יורד גשם ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אני חושב שיש לו שני תפקידים:

מודידת קרינת שמש עבור בקרת אקליו ופעלת אורות אוטומטיים.

אינני יודע איזה מערכות ברכב הספציפי משתמשות במידע אשר מגיע מהחיישן אבל יישנם רכבים שלחיישן יש תפקיד נוסף מעבר לשני התפקידים שציינת והוא הפעלה אוטומטית של הווישרים בזמן שיורד גשם כלומר חיישן גשם.

ייתכן מאוד שהחיישן במקרה של פותח האשכול משמש כחיישן אור יום וחיישן גשם לכן מבלי לבדוק בספרות ייצרן קשה להחליט. :roll:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

חיישן גשם נמצא בחלון עצמו במיקום שהווישרים מנקים, ככה יודע המחשב באיזו מהירות להפעיל את הוישרים. החיישן שלגביו שאליו פותח התכוון הוא חיישן אור להפעלה אוטומטית של הפנסים

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Golf MK3 1997 1.8

פורסם
אינני יודע איזה מערכות ברכב הספציפי משתמשות במידע אשר מגיע מהחיישן אבל יישנם רכבים שלחיישן יש תפקיד נוסף מעבר לשני התפקידים שציינת והוא הפעלה אוטומטית של הווישרים בזמן שיורד גשם כלומר חיישן גשם.

ייתכן מאוד שהחיישן במקרה של פותח האשכול משמש כחיישן אור יום וחיישן גשם לכן מבלי לבדוק בספרות ייצרן קשה להחליט. :roll:

הבעיה שהספר רכב הוא הכי לא אינפורמטיבי שיש. תודה לכולם.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
הבעיה שהספר רכב הוא הכי לא אינפורמטיבי שיש. תודה לכולם.

לדעתי ברכבך מותקנים שני חיישנים.

חיישן גשם (לחות) כולל חיישן אור יום הנמצא מתחת למראה בתא הנוסעים או בחלק האמצעי של המראה באיזור העליון אשר אחראי

גם על הפעלת אורות וגם על הפעלת הווישרים בזמן שיורד גשם.

חיישן עוצמת השמש (Sunload Sensor) המותקן בדשבורד מודד את עוצמת הקרינה של השמש ומשמש את מערכת בקרת אקלים.

תמיד ניתן לכסות את החיישן בדשבורד בעזרת מגבת ולראות איזה מערכת מפסיקה לתפקד או מתפקדת בצורה לקוייה. אפשרות נוספת ניתוק הקונקטורים של החיישנים בכדי לבדוק איזה מערכת מפסיקה לתפקד כראוי.

* ייתכנו שינויים במספר החיישנים בתלות רמת האיבזור של הרכב וגם בשנתון הרכב.

ראה דוגמא לחיישן גשם.

5cb33-dsc08150.jpg

• תוכן חדש...