Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מידה של ספל - באפיה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרגמתי מתכון עוגה מגרמנית ושם אחת המידות (לקמח למשל) היא בספלים. לא הצלחתי למצוא ברשת כמה זה "ספל". הרי יש שם גם מידה שהיא כוס, אז ספל מן הסתם יהיה יותר מכוס.

אבל כמה?

פורסם

אינן כמו ויקיפדיה

כיון שמדובר בגרמניה מדובר ב-250 מ"ל (רבע ליטר)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי מה החומר.

דין CUP קמח לא כמו CUP סוכר.

בגלל שCUP זו מידת נפח וגרם זו מסה, יש תלות בחומר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - ספל הוא מידת נפח, לא מידת משקל. כפי שק"ג ברזל שוקל כק"ג נוצות, כך נפחו של ליטר מים כנפח ליטר אויר.

גולש גבוה - 238 מ"ל הוא הגדרה אחת של ספל. ההגדרות נעות מ-200 מ"ל (יפאן) עד 284 מ"ל (בריטי). כיון שמדובר במרשם גרמני קרוב לודאי שמדובר בספל המטרי (הלא רשמי) - 250 מ"ל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היחידים שסגורים באופן מדויק על גודל הספל הם האמריקנים - 238 מ"ל בדיוק.

אצל שאר עמי העולם, כולל הגרמנים למרבה התמיהה, זאת מידה משוערת כללית בין 200 ל-250.

מתכונים צרפתיים בצרפתית כתובים בגרמים ובמיליליטרים, אפס הפתעות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מתאים לסבתא המרוקאית שמבשלת "לפי הטעם\ההרגשה".

מילדות הכרתי ספלי מדידה אירופיים, אם כי מעולם לא טרחתי לבדוק את יחס ההמרה שלהם ליחידות נפח רשמיות.

פורסם (נערך)
ניקו - ספל הוא מידת נפח, לא מידת משקל. כפי שק"ג ברזל שוקל כק"ג נוצות, כך נפחו של ליטר מים כנפח ליטר אויר.

גולש גבוה - 238 מ"ל הוא הגדרה אחת של ספל. ההגדרות נעות מ-200 מ"ל (יפאן) עד 284 מ"ל (בריטי). כיון שמדובר במרשם גרמני קרוב לודאי שמדובר בספל המטרי (הלא רשמי) - 250 מ"ל.

תלוי מה החומר.

דין CUP קמח לא כמו CUP סוכר.

בגלל שCUP זו מידת נפח וגרם זו מסה, יש תלות בחומר.

מדגיש כדי שלא יתפספס שוב.

שוב מסביר, בגלל שבאפייה עובדים עם מסה ולא עם נפח [בחומרים יבשים], יש תלות בסוג החומר. ספל של קמח וספל של סוכר אינן בעלות אותה המסה. הן בעלות אותו הנפח [במ"ל] אבל לא אותה המסה [בגרמים].

יותר ברור מזה קשה לי להתנסח.

מי שעושים את זה נכון אלו הצרפתים שעובדים מראש במידות של מסה.

מי שלא צרפתי או שיקנה כוס מדידה או שיבחר לעצמו אמדן ויישאר אתו בכל החומרים היבשים.

ממליץ לקנות ספל לאפייה וזהו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
עילגות על

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ניקו - יש ויש. יש מרשמים ביחידות משקל, ויש מרשמים שחלקם או כולם ביחידות נפח - שלוש כוסות קמח, כוס סוכר, וכפית מחוקה של מלח.

בילדותי אני זוכר שלאמא שלי היה כלי עם שנתות שייצגו משקל של מוצרי בישול ואפיה נפוצים, כלומר יכולת למדד כמה גר'\אונקיות, כלומר, לפי השנתות, יכולת לדעת מה נפחם של 100 גר' או 3 אונקיות סוכר או קמח. כמובן שמדובר בתקופה שלפני עליאקספרס, ושבה מאזני מטבח היו מוצר יקר ולא שכיח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עד כמה שאני יודע, cup באנגלית מתרגם ל״כוס״ בעברית (כשזה מגיע למידות נפח באפיה).

פות״ש שאל בפירוש על ״ספל״ בניגוד ל״כוס״ הסטנדרטית. הוא בפירוש ציין זאת בשאלה שלו. השאלה היא אם יש מידה כזו ״ספל״, בניגוד ל״כוס״.

פורסם

התחושה שלי היא שהאשמה היא בתרגום גוגל או שירות דומה, אשר מתרגם מילולית "cup" כ-"ספל", שהוא השימוש הרגיל, ולא כ"כוס" שהוא התרגום בקונטקסט של מתכון לבישול ואפיה.

האמור לעיל נכון באנגלית. השאלה היא מה שפת המקור לתרגום, באיזה מונח נעשה בו שימוש ומה המשמעות באותה שפה.

פורסם

בדקתי בגוגל טרנסלייט. מאנגלית לפחות הוא מתרגם ״3 cups״ (או כל מספר אחר) ל-״3 כוסות״ ולא ספלים.

השאלה באמת מה קורה בגרמנית. למרות שאני הבנתי מהשאלה של פות״ש (ואולי טעיתי) שבאותו מתכון מופיעות גם כוסות ולכן הוא תוהה בקשר לספלים.

פורסם

יש מספיק דוברי גרמנית צחה בפורום כדי לפענח את המתכון. יתכבד פותח השרשור ויעלמו הנה ותנוח דעתנו סלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסתבכנו... ספל זה כוס ורבע. פשוט. ואם נראה שלא מספיק אז תוסיף עוד כף.אפייה זה מדע מדוייק אבל גם בפיסיקה מעגלים מספרים ועושים קרובים.

גם ככה כמה גרמים נשארים בכלי והטמפ' והלחץ האטמוספרי בזמן העבודה משתנים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...