Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות,

חזרתי מטיול ארה"ב,

לפני הטיול הכינותי מבעוד מועד חשבון מט"ח דולרי, ויצאתי מנקודת ההנחה המוטעית שהחיובים של האשראי ירדו משם ישירות ללא המרה.

בינתיים באפליקציה לא ראיתי שום חיוב בגלל שכל החיובים של חו"ל נדחים לחודש הבא.

עכשיו הגעתי הביתה ונזכרתי שדרך האתר של חברת האשראי אני יכול לראות גם חיובים עתידיים, חיש מהר עשיתי חשבון באתר ובדקתי - שוד ושבר, כל החיובים מופיעים כמומרים לשקלים.

שאלותיי הן-

1) מה עשיתי לא בסדר? למה החיוב לא ירד מחשבון המט"ח?

2) היות ועדיין לא התבצע חיוב מהחשבון, האם עדיין ניתן לתקן את המצב?

רוב תודות, הו פורום יודע כל.

פורסם

האם על כרטיס האשראי מופיע מספר החשבון של חשבון המט״ח או של חשבון העובר ושב שלך? כלומר לאיזה מס׳ חשבון משויך כרטיס האשראי?

פורסם

מלכישוע - אין קשר בין הדברים.

לפני מספר שנים היה הסדר שאפשר קבלת הנה על רכישת מט"ח אם עושים זאת בהוראת קבע. ניצלתי זאת לקראת טיול באירופה וקישרתי את כרטיס האשראי שלי לחשבון כזה באירו, בעוד שבמטבעת אחרים או אם חשבון האירו מתרוקן החיוב הוא בהמרה מחשבון העו"ש השקלי שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי. אולי פות״ש לא עשה את הקישור הנדרש? (בין כרטיס האשראי לחשבון המט״ח)

בכל אופן, יש לי חבר שנתקל לפני 3 שנים באותה בעיה בדיוק (בילה תקוה ארוכה בסקוטלנד). בסופו של דבר, הוא פתר את הבעיה ע״י שימוש ב-Paypal (במקום בכרטיס אשראי). אבל זה כמובן לא פתרון מלא, לא בכל מקום ניתן להתשמש ב-Paypal.

פורסם

עדיין שימוש בכ"א זול ממשיכת מזומן בחו"ל

לפני שבועיים היתה לי בעיה , בעלת צימר דרשה תשלום במזומן שחיסל כחצי. אירו שרכשתי במבצע של בל"ל. את מרבית שאר התשלומים שילמתי בכרטיס אשראי, על מנת לחסוך עמלת כספומט בחו"ל. אצלי ההפרש 1.6%

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכולם על התשובות,

דיברתי עם הבנק וביצעתי את הקישור,

דיברתי גם עם חברת האשראי ומסתבר אכן שמאוחר מידי ואי אפשר רטרואקטיבית להפוך את החיובים לדולריים כי ההמרה לשקלים כבר נעשתה...

נו שויין, אני משער שהפסדתי כמה מאות שקלים על המרות מיותרות, מה שנקרא רבה-געלט...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתעלק.

אצלי בבנק הנוכלים לוקחים 20 ש"ח עמלת מינימום המרה,ז"א אם אני משלח במטבע זר והם מבצעים את ההמרה לשקלים הם לוקחים 20 שקל גם אם מדובר בדולר בודד.

מה שמאלץ אותי לרכוש כל הזמן דולרים/יורו/ליש"ט ואני לא רוצה להתעסק בחרטא הזה יותר.

הבנתי שלחברות האשראי יש עמלות המרה נמוכות משמעותית,יש לי מאסטרכארד,עם מי אני צריך לדבר בשביל שחברת האשראי תבצע את ההמרה ולא הבנק?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קשר את כרטיס האשראי לחשבון העו"ש השקלי שלך. חברת האשראי תמיר למט"ח לפי טבלת ההמרות שלה ותחייב את חשבון הבנק בשקלים לפי כללים אלה.

היום התקנות מחייבות את חברות כרטיסי האשראי להמיר את המט"ח לפי יציג + מרווח קבוע, בלי עמלות נוספות. כך זה פועל לגבי המטבעות שלהם יש שער יציג בבנק ישראל. בשאר המטבעות מבוצעת המרה לדולר ארה"ב או אירו על ידי חברת האשראי הבינ"ל (כאן הערים כבר לא מבריקים) ואז המרה לש"ח לפי היציג+מרווח.

פורסם

מתעלק.

אני טס לאמסטרדם בעוד שבועיים, מה אני צריך לעשות ( בשפה פשוטה ) כדי להשתמש בכרטיס האשראי שלי? .

בבעלותי כרטיס ויזה של לאומי קראד.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

לודא שמדובר בכרטיס בין לאומי. אם אין לך EMV (צ'יפ) התקשר מחר על הבוקר לחברת האשראי על מנת שישלחו לך כרטיס עם הצ'יפ - בלעדיו תתקשה להשתמש בכרטיס באירופה.

שיטת השימוש המקובלת באירופה: אתה מכניס את הכרטיס עם הצ'יפ לתוך קורא, ומקיש את ה-PIN (סיסמת הכספומט) שלך. אם אינך יודע את הסיסמא - גש לבנק והזמן חדשה. גם זה לוקח כמה ימים.

רצוי לדעת מה עמות ההמרה בכרטיסך.

פורסם
לודא שמדובר בכרטיס בין לאומי. אם אין לך EMV (צ'יפ) התקשר מחר על הבוקר לחברת האשראי על מנת שישלחו לך כרטיס עם הצ'יפ - בלעדיו תתקשה להשתמש בכרטיס באירופה.

שיטת השימוש המקובלת באירופה: אתה מכניס את הכרטיס עם הצ'יפ לתוך קורא, ומקיש את ה-PIN (סיסמת הכספומט) שלך. אם אינך יודע את הסיסמא - גש לבנק והזמן חדשה. גם זה לוקח כמה ימים.

רצוי לדעת מה עמות ההמרה בכרטיסך.

תודה רבה, לכרטיס אצלי יש צ'יפ.

מדובר בכרטיס חוץ בנקאי, אני בבנק פועלים והכרטיס של לאומי קראד "כרטיס בהצדעה".

הכרטיס בין לאומי, אני משתמש איתו באופן קבוע ב - eBay .

את הקוד PIN - זה משהו שלא ידעתי, אני לא זוכר אותו כי אף פעם לא השתמשתי בו, אתקשר מחר לחברת האשראי.

האם בגלל שאני משתמש בכרטיס חוץ בנקאי יש יותר עמלות?, שסגרתי את הטיסה דרך האשראי שילמתי בערך 120 ש"ח עמלת המרה, יש דרך להימנע מזה? .

טיסה ראשונה שלי לחו'ל :) אשמח לכל טיפ אפשרי .

תודה, איציק.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם (נערך)

עמלת המרה תשלם (כמעט) בכל כרטיס, השאלה מה גובהה

עד כמה שאני זוכר העמלות הזולות ביותר הן בכרטיסים של בנה"פ (ישראכרט ואמריקן אקספרס), אח"כ של לאומי קארד והיקרות ביותר של כאל.

יש כרטיסים עם עמלות נמוכות עד אפס - במועדונים מסויימים.

אני ממליץ לך להוציא כרטיס נוסף בתור רזרבה, וגם כמקור למסגרת יותר גדולה למקרה הצורך. אם אין לך הנחה בעמלות בכרטיס הנוכחי ואין לך אפשרות להוציא כרטיס של מועדון עם הבה כזו ממליץ לך להוציא כרטיס בנקאי. אם תזמין אותו מחר הא יגיע לפני הנסיעה.

קנה מזומן בארץ, אבל אם הוא נגמר (או עומד להגמר) יהיה לך יותר זול לשלם בחו"ל בכ"א מאשר למשוך שם מזומנים. זה מה שעשיתי בנסיעה האחרונה שלי, שבה, באופן בלתי צפוי, הייתי צריך שלם כ-500 אאירו במזומן (לצימר שבעליו לא קיבל כ"א) ונותרתי עם חסר מזומנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...