Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתגעתי/הסבתי לגז בגטס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי שאבא הוזכר בשירשור של הלנטרה, אבל אולי אני טועה. לדעתי היו שם נימוקים אחרים לרכישה. בקיצור נראה לי שסתם משעמם שלך והתעסקות עם רכבים זה סוג של בידור עבורך. כסף שלך, אז תהנה. :lol:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין בזה שום הגיון כלכלי

כמה זמן יקח לך לכסות את ההוצאה ולהתחל להרוויח?

האוטו גם כך לא חדש, מי ערב שלא תתיקל בתקלה משביתה [בלי קשר לגז], ואז כבר לעולם לא תוכל לכסות את עלות ההתקנה?

אני מבין אנשים שמתקינים מערכת גפ"מ במכוניות חדשות יחסית, או לחלופין בביואיק לה קרוס מנוע 3800...

אבל ביונדאי גטס?

נו באמת.

אל תכנס לי לכיס...

אין סיבה שתהיה תקלה משביתה כשהרכב מטופל כמו שצריך. החזקתי מנוע דומה שהתייחסו אליו נוראי והיה בן 19 במכירה עם 320 אלף.

התקנתי גם בקאוואליר ששווה 7 במחירון מערכת...

למה לעשות חשבון כלכלי לארנק של אחרים? לא לכולם יש התחייבויות זהות .

זאת השקעה שאם פרס באשראי נניח ל36 חודשים אז - הוא משלם 153 שקל בחודש.

משמע כל השאר הוא מתקזז.

את הרוב שילמתי מזומן התשלום רק 160 בחודש נותר לי למשך שנה.

כסף לא בעיה אצלי אבל אם אפשר לחסוך למה לא.

לא ברור מאיזו שנה הגטס וכמה ק"מ עבר. כמה זמן/ק"מ ייקח עד שתחזיר את ה-5,500 ש"ח שהשקעת?

תוך שנה וחודש חודשיים.

יש בחתימה שלי וגם לפי הלוחית הגטס 2005 עם 204 אלף קמ

לא נראה לי שאבא הוזכר בשירשור של הלנטרה, אבל אולי אני טועה. לדעתי היו שם נימוקים אחרים לרכישה. בקיצור נראה לי שסתם משעמם שלך והתעסקות עם רכבים זה סוג של בידור עבורך. כסף שלך, אז תהנה. [emoji38]

אני חושב שהוזכר.

ללא ספק רכבים מסבים ליההנאה, קניתי ביחד עם 4 קרובים אליי רכבים בשבוע אחד בחודש האחרון.

היו גם נימוקים אחרים לקניית הלנטרה אבל זו הסיבה העיקרית שהייתה...

אתה אמרת שצריך לתדלק 1000 ליטר אצלו בשביל לקבל טיפול חינם.

למה? האם שווה את הנסיעה אליו?

אני בספק אם יש לך פילטר צורתי, לדעתי יש לך מסנן שדומה לצמר ברזל דחוס.

זה טיפול שאתה יכול לעשות לבד.

ולא להיות מחויב ל1000 ליטר במקום מסוים.

זה קרוב למסלול שלי בכל אופן, לא הייתי נוסע במיוחד 15 קמ על מנת לתדלק בחצי שקל פחוץ.

הפילטר עלותו 60 שח ואמר שאני יכול לבצ החלפה לבד כי זה לא קשה. תעשה את החישוב לבד לפי הידע שיש לך איזה פילטר מדובר...

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

האמת היא שזה קצת מוזר, בהתחלה אתה קונה לנטרה כדי שהגטס תשב בחניה ולא תצבור ק"מ,

עכשיו אתה מוכר את הלנטרה ושם גז בגטס כדי שתוכל לטחון קילומטרים בזול יחסית.

עד כה משהו כמו עשירייה עפה באוויר על כלום, תכלס.

מוכר הגטס, מוסיף את העשירייה, לוקח פנדה 2013 כמו של מרק עם כלום קילומטר ונהנה מרכב חסכוני ומודרני יותר.

לא מבין בשביל מה כל ההתעסקות, אבל היי, זה אני

תתחדש\תהנה\חגשמח\שנהטובה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
5500שח למערכת גז לכל רכב או רק ליונדאי?

אני רוצה להרכיב בפורד פוקוס 2011

מניח שיעלה טיפה יותר אול לכיוון ה7

בפוקוס 2011 המערכת יושבת מעולה (אפילו אחד החליפיים שלהם הוא כזה)

האמת היא שזה קצת מוזר, בהתחלה אתה קונה לנטרה כדי שהגטס תשב בחניה ולא תצבור ק"מ,

עכשיו אתה מוכר את הלנטרה ושם גז בגטס כדי שתוכל לטחון קילומטרים בזול יחסית.

עד כה משהו כמו עשירייה עפה באוויר על כלום, תכלס.

מוכר הגטס, מוסיף את העשירייה, לוקח פנדה 2013 כמו של מרק עם כלום קילומטר ונהנה מרכב חסכוני ומודרני יותר.

לא מבין בשביל מה כל ההתעסקות, אבל היי, זה אני

תתחדש\תהנה\חגשמח\שנהטובה

איפה עשיריה נזרקה לעזאזל? מהלנטרה יצאתי רק מורווח כי לא הכנסתי אותה למוסך.

5500 שקל שהוצאתי על המערכת יחזרו אליי די מהר.

אני לא חובב של פיאט ובגדול אני פאן בוי של יונדאי, אמנם קצת הגזמתי בהגדרה אבל אני לא אחליף רכב שכל חלק בו עולה כמה שקלים עד עשרות שקלים בודדים, כאשר בכל יצרן אחר החלקים עןלים לפחות פי 2.

דרך אגב הגטס עם תוספות שמבחינת ערך טכני מעלות את שוויה לבערך 15 אלף שקל, אבל אני לא אקבל יותר מ10 כי לא מעריכים דברים כאלו, לכן אין סיבה שאמכור... אני אוהב את הרכב מרוצה ומיושר איתו מבחינה מכנית.

איך הגעת לכך שפיאט פנדה 2013 עולה פחות מ20 אלף שקל

של איזו חברה המערכת? מי היצרן?

כמה ליטרים יש במיכל הגז?

איזה טיפולים שוטפין הצערכת דורשת וכל כמה זמן?

נשמח לעדכון לגבי צריכת הגז

Brc

35 ליטר

כתתבי לגבי טיפולים

תודה שלומי

פורסם

אני לא שופט כי גם אני מגיע ממקום שעשיתי כמה טעויות כלכליות בחיים,

מאיפה הוצאתי עשירייה זה קל: תחשב כמה סה"כ כסף יצא לך מהכיס על "צי הרכב של אלי" ב6 חודשים האחרונים

לנטרה, העברת בעלות, חלקים, זמן, צמיגים שקנית לגטס והעברת ללנטרה, הצבע שעשית לגטס וכו'

נראה לי גם אמרת שקנית עוד אחת בתור תורמת חלקים? משהו כזה?

עכשיו עוד 5.5 על גז לגטס, אני לא מתמטיקאי גדול אך סבור שכל שאר הדברים שמניתי עכשיו מגרדים 4.5 בקלות. תוסיף את הגז והנה יש לך 10

תמכור הגטס יש לך עוד 12-13

הפנדה של מרק עלתה משהו כמו 23 נדמה לי, אולי 27. משהו באזור הזה (מרק אל תרביץ לי)

רכב עם כלום וחצי קילומטרים, הכל חדש, איזה חלקים כבר יצטרך?

נכון שביונדאי הכל יותר זול אבל אל תשכח שרכב צעיר ב8-10 שנים גם מגיע עם משמעותית פחות בלאי ומשם גם פחות צורך להחליף דברים בזול

אולי זה נשמע כאילו אני הנודניק הזה שכל פעם נכנס לשרשורים שלך ומפזר סרטן על ההחלטות שאתה עושה, אבל באמת שזה לא הרעיון, כל המצב הזה פשוט נראה לי קצת .. לא יודע .. מוזר ?

כל החיים עוד לפניך, זה לא הרכב האחרון שלך ולשפוך כסף על רכב שהוא בסה"כ (בוא נשים את זה על השולחן רגע) גטס זה.. well, צריך להיות משוגע לדבר.

אני אישית הייתי מחכה שיהיה בחניה שלי משהו יותר אקזוטי לפני שהייתי משקיע בו כל כך הרבה זמן\כסף.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מאיפה הוצאתי עשירייה זה קל: תחשב כמה סה"כ כסף יצא לך מהכיס על "צי הרכב של אלי" ב6 חודשים האחרונים

לנטרה, העברת בעלות, חלקים, זמן, צמיגים שקנית לגטס והעברת ללנטרה, הצבע שעשית לגטס וכו'

עכשיו עוד 5.5 על גז לגטס, אני לא מתמטיקאי גדול אך סבור שכל שאר הדברים שמניתי עכשיו מגרדים 4.5 בקלות. תוסיף את הגז והנה יש לך 10

הפנדה של מרק עלתה משהו כמו 23 נדמה לי, אולי 27. משהו באזור הזה (מרק אל תרביץ לי)

נכון שביונדאי הכל יותר זול אבל אל תשכח שרכב צעיר ב8-10 שנים גם מגיע עם משמעותית פחות בלאי ומשם גם פחות צורך להחליף דברים בזול

אולי זה נשמע כאילו אני הנודניק הזה שכל פעם נכנס לשרשורים שלך ומפזר סרטן על ההחלטות שאתה עושה, אבל באמת שזה לא הרעיון, כל המצב הזה פשוט נראה לי קצת .. לא יודע .. מוזר ?

כל החיים עוד לפניך, זה לא הרכב האחרון שלך ולשפוך כסף על רכב שהוא בסה"כ (בוא נשים את זה על השולחן רגע) גטס זה.. well, צריך להיות משוגע לדבר.

אני אישית הייתי מחכה שיהיה בחניה שלי משהו יותר אקזוטי לפני שהייתי משקיע בו כל כך הרבה זמן\כסף.

טעות בידך זה ממש לא הרבה כסף.

אני רואה בן אדם עם הונדה נכנס למוסך ויוצא עם טיפול בלפחות 1000 שקל.

תאמין לי שאלו יהיו ההוצאות היחידות של אנשים על רכב, זה מה שאני מאחל.

כשיגיע הזמן אעלה סיכום הוצאות על הגטס אבל כרגע אתה בעיקר מדבר מחוסר ידע:

על הלנטרה ארוויח בערך 1000 שקל (כן כולל הכל.)

כלומר אני כבר במינוס 1000 של הוצאות

צבע עלה לי 3 אלף שקל לפני חצי שנה, ואני לא מתחרט על שקל בהוצאה הזו.

הגפמ עלה 5500 שקל שהתועלת כאן גדולה מאוד ותחסוך לי מאות שקלים בחודש, כך שהכסף לא נשרף לחינם.

אז הגענו ל7500 שקל.

אף אחד לא יקנה את הגטס ב12 אלף, אני אוכל לבקש עד מחר.

פורסם

אני רק שאלה: מה קורה במקרה תאונת דרכים בה המיכל או צינור במערכת נשברים? הרי דליפת גז מסוכנת מאוד, לא?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

פורסם

אחת הסיבות שלדעתי אלי אוהב יונדאי היא בגלל יונדאי שופ: חלפים מקורים או חליפים איכותיים במחיר זול.

עם כל הגודל הענקי של אלי, יש לו גם שכל, ויש לו גם את אסף. הם הידע והכח, הם יכולים להגיע רחוק עם הרכב.

התיאוריה של "להחליף כל פגם ברכב" לדעתי הוא מוטעה. כמו שאתה רואה עדין מאזדה לנטיס וטיוטה קורלה (סטייל של אושירקו) על הכביש, רק מסביר שיש מכוניות שעדין שורדות בגלל טיפולים בזמן.

אבל אתה יודע מה, נעזוב. אתה צודק במיליון אחוז שהוא בזבזן רציני, ופאן בוי של יונדאי. מה אכפת לך? הוא יכל לזרוק את הכסף על חופשה, אבל הוא רצה על המכונית. אז עכשיו כל מי שיוצא לחופשה במלון באילת לשבוע, אז הוא בזבזן? אלי אוהב להנות עם הרכב.

פורסם

מה הבעיה?

היום היונדאי גטס שלו עושה 1:14(אני מניח). 25 אלף קילומטר במחיר דלק של 5.8 זה 10,357 שקל.

גטס מוסבת גז- 1:13 .25 אלף בעלות של 2.1 =4038

הפרש של 6300 שקל בשנה אחת.

הבעיה העיקרית היא לקוות שהמנוע יחזיק את זה ולא יתפגר, ושההתקנה בוצעה בצורה טובה(5.5 אלף נשמע זול מדי).

כמו כן, מחיר הגז גם מחשיד. אבא שלי מעולם לא מצא תחנה עם מחיר פחות מ-2.5 שקל לליטר.

פורסם

אלי אם מכל הסיפור של הלנטרה אתה עוד יוצא ברווח של אלפייה אז כל הכבוד

התיאוריה של "להחליף כל פגם ברכב" לדעתי הוא מוטעה. כמו שאתה רואה עדין מאזדה לנטיס וטיוטה קורלה (סטייל של אושירקו) על הכביש, רק מסביר שיש מכוניות שעדין שורדות בגלל טיפולים בזמן.

אבל אתה יודע מה, נעזוב. אתה צודק במיליון אחוז שהוא בזבזן רציני, ופאן בוי של יונדאי. מה אכפת לך? הוא יכל לזרוק את הכסף על חופשה, אבל הוא רצה על המכונית. אז עכשיו כל מי שיוצא לחופשה במלון באילת לשבוע, אז הוא בזבזן? אלי אוהב להנות עם הרכב.

"מה אכפת לך?"

אני מבין car guys שאוהבים לבזבז כסף על הרכב, אני גם כזה, רק שאני מבזבז את זה על ירידות ערך בעיקר.

אבל אם כבר שופכים ים כסף אז שיהיה לפחות רכב ששווה את זה, משהו ייחודי (כמו נגיד גטס 3 דלתות 1.6 ידנית GLS) / אספנות / ספורט / שטח, פה הבחור משקיע כפול משווי הרכב (רק הגז והצבע עולים כמו הרכב עצמו) ובסופו של יום עדיין נוהג בגטס ישנה, משהו שעבור רוב אוכלוסיית העולם מהווה "רכב מעבר" זול ואמין.

יכל כבר לשדרג למשהו יותר חדש, יותר טוב, אפילו של קיה/יונדאי. פשוט חבל על הכסף.

זאת דעתי האישית וצר לי אם מישהו נפגע מדבריי.

פורסם

אגב , אני רוצה להוסיף על מישהו שאמר כאן על מחיר הגפ"מ 2.1 שזה זול מדי .. אז ככה על רגל אחת.. בעולם הגז יש שני סוגי הגז הגז בישול וגז אוטומטיבי שנועד לרכבים , וכמו שאוהבים בכל עסק למקסם את הרווחים אז מה שקורה שקיימות תחנות אצלינו בארץ שאומרות שהן אוטומטיבי אבל בפועל אתה נוסע על גז בישול ,עכשיו מה המשמעות מבחינתך זה שאתה נוסע על גז פחות נקי משהו שלא אמור להיפתר ברמת "אז הפילטר שמנקה את הגז אז הוא פשוט יתלכלך יותר מהר .. , אם תלמדו את זה ברמת המיקרו תבינו שיש לכלוך של הגז הבישול שפילטר גז לא נועד לסנן , אז לצומת ליבך , ואני אומר את זה מניסיון של שנים עבודה בתחנת למילוי גז ושמעתי אלפי סיפורים של נהגים המונעים על גז. וממחקר אישי שביצעתי ,

עכשיו בנוגע לחשש של תאונה , המערכת גפ"מ בנוייה בצורה כזאת שיש לה מערכת שנועדה להישבר למפרקים והגז יצא עד רמה מסויימת מדובר ברמות ממש קטנות עד שסתום אל חזור - אולי אני טועה בשם אבל התפקיד שלו למנוע את המשך יציאת הגז מהבלון , ומבחינת פיצוץ של הבלון באוטו , תסתכל מבחני ריסוק שנעשו וכל האוטו היפה שלך יהפוך להיות פחית שימורים למחזור לפני שהבלון הזה יתפוצץ מעומס עליו..

• תוכן חדש...