Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתגעתי/הסבתי לגז בגטס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל חודש יש שגעון חדש שאני מוציא מהשרוול.

1.בעקבות שינויים קטנים בנסיעות היומיומיות שלי הנסועה השנתית צפויה להגיע ל23k ומעלה (בשנה האחרונה נסעתי 21 אלף קמ).

2.מחירי הדלק בארץ לא מאפשרים מנוח כלכלי.

3. עובד שלי סיפר על 15 רכבים במשפחתו שעברו הסבה לגז אצל עידן הגז באזור (azur לא area)

וכך הוחלט - תתבצע הסבה.

במשך חודש חקרתי באינטרנט ולמדתי.

המסקנות שהגעתי אליהן הן כאלו:

1. קודם כל החסרונות העומדים בפניי: חניונים תת קרקעיים - לא אמור להפריע בנסיעות היומיות שלי.

תא מטען שקטן משמעותית - גם, לא מפריע יותר מדי אך אפשרי לוותר על הגלגל רזרבה, מיכל הגז יושב במקומו למטה.

סיכון למנוע - מקווה שעם טיפול טוב הכל ילך חלק.

2. צריך ללכת למתקין מורשה מוסמך ובעל המלצות וחוות דעת טובות, על עידן הגז קראתי ושמעתי דברים רבים וטובים אך כמובן ישנו האחוז הקטן שמלכלך, הנסיון שלי עד כה בסדר גמור, על כך בהמשך.

3. נסועה שמוציאה פחות מ500-600 שח בחודש על דלק לא משתלמת לדעתי (אני מוציא בין 700 ל850)

4. עד שנת 2011 בערך קראתי על המון תקלות והתקנות חאפריות, נראה שהשתדרגו והתקדמו מאז וב2014 והלאה כמעט ולא ראיתי תלונות על מערכות גז.

אז הגעתי מוקדם בבוקר אל דודי פרץ בעידן הגז, שמתי את רכבי בדגש על זהירות בפח בצבע וכל מה שמסביב.

ב12 כבר הרכב היה מוכן, במהלך ההתקנה ושליפת חוטי ההצתה שמו לב שאחד כבר קרוע וזה דבר מאוד בעייתי במערכת גז, בנוסף עליי להחליף אטם מכסה שסתומים שהוא כידוע מחלה במנוע הזה (חתיכת גומי זולה שעומדת בחום אימתני קצת יותר משנה ומוסרת נפשה)

זליגות שמן גם משהו בעיתי למערכת הגז לכן הגעתי מיד אל שלי בקוראה פלקון (יונדאי שופ) וקניתי רביעיית חוטי הצתה ואטם .

במהלך הנסיעה נורת check נדלקה לסירוגין כל פעם שהחוט הבעייתי הבריח ניצוץ וגרם לגמגום בסרק או בהאצה, מודה קצת חששתי.

חזרתי אל דודי שם החליפו לי את חוטי ההצתה בחדשים, את האטם אחליף ביחד עם חבר בשישי כנראה.

עד כה נסעתי 60 קמ , ותדלקתי פול טנק בפחות מ55 שקלים. ליטר גז עולה 2.10 שח.

הרכב לא אבד מכוחו אף לא סוס אחד.

במערכת מותקן כפתור לביטול הגז ומעבר לבנזין, ונורת בקרה אחת על מצב הרכב ; אור אדום משמעותו בנזין ואור ירוק משמעותו גז.

מתחת לאור הבקרה ישנן 4 נורות מצוף גז, שמסמלות את תכולת המיכל.

עלות ההתקנה 5500 שח.

לאחר 1000 ליטרים שאתדלק בתחנה אני זכאי לטיפול 10k למערכת בחינם.

טיפול 10 k כולל החלפת פילטר למערכת ובדיקת נזילות או בריחות.

אמשיך לעדכן בנושא.

aaefe041d2acfbf0e7348aa4949bcd83.jpg6755ca2e184c4f716568fafb958e043a.jpg6ce8634de5762a1a4732a29559b664c6.jpg640f2a8c04c2e14b628346f396327eeb.jpg

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ברור מה החיסכון אם רכב עומד לך בחניה רוב הזמן. ולמה השקעת במערכת ששווה עלות של רכבך?

אני כבר שיפצתי את הלנטרה והיא למכירה.

פורסם
לתדלק 1000 ליטר אצלו בשביל טיפול? בספק אם יש לך מסנן בכלל או סתם ספוג מתכת דחוס.

מה הכוונה.. לא הבנתי את ההקשר בין כמות הליטרים לפילטר.

קנית הלנטרה כדי למכור ?

בשביל מה התקנת מערכת על גז ברכב שהוא גם כך לפי סיפור שלך חיסכוני .כמה זה כבר חיסכוני ?

קניתי כדי שאבא שלי יסע ברכב חסכוני יותר מהgmc שלו אבל הוא בסוך לא היה מעוניין והחלטתי לשפץ ולמכור, הרכב ממצב של המון תקלות כרגע בלי תקלות בכלל.

אין קשר אם הוא חסכוני או לא (1 ל14) אלא לכמה אני נוסע, חסכון של 350 450 שקל בחודש יביא אותי לחסכון גדול מאוד לאחר מספר שנים.

איזה שנה הרכב? דגם מתיחת פנים מנוע 1400 או 1350?

זה שהגיב שהמערכת עולה יותר מהרכב תמיד אפשר לפרק אותה ולהעביר לרכב הבא.

1341 הדור ראשון ידני

פורסם

אתה אמרת שצריך לתדלק 1000 ליטר אצלו בשביל לקבל טיפול חינם.

למה? האם שווה את הנסיעה אליו?

אני בספק אם יש לך פילטר צורתי, לדעתי יש לך מסנן שדומה לצמר ברזל דחוס.

זה טיפול שאתה יכול לעשות לבד.

ולא להיות מחויב ל1000 ליטר במקום מסוים.

פורסם

יש משמנת?

אם כן קח בחשבון גם את עלות השמן.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תתחדש אל תשכח שצריכה היא לא זזהה כמו בנזין אלה בערך 90% .. לטובת הבנזין ובמידה הוא צורך יותר אז אתה צריך לבצע כיוון למערכת , קיצר לחזור לעידן הגז , ודבר אחרון שאולי לא אמרו לך , חוץ מבהנעה כאשר לוקח לרכב עד שהוא מתחמם להחליף לגז , אז מדי פעם תן לרכב להרגיש את הדם האמיתי שלו ולא "הסינטטי" , בנסיעה בכביש מהיר נגיד איזה 5 ק"מ ל 500 ק"מ שתיסע על גז וחוץ מי זה , תהנה . וכמו שאומרים ברגע שניסית ותרגיש את זה בכיס לא תרצה לחזור.

פורסם

גפ"מ מעולה, מנסיון משולב של 600 אלף ק"מ .

שים דגש כמו שכבר אמרתי לך על מערכת ההצתה, היא רגישה פי כמה כשהרכב על גפ"מ כי גפ"מ הוא קלורי יותר.

שים לב לנוזל קירור, כדי למנוע בעיות של פקקי אוויר.

מעברי פלסטיק שאתם התחברו לצנרת החימום- תדאג שיהיו לך רזרבה למקרה ואחד יסדק.

אצלי פשוט השגתי מנחושת וזהו.

פורסם

אין בזה שום הגיון כלכלי

כמה זמן יקח לך לכסות את ההוצאה ולהתחל להרוויח?

האוטו גם כך לא חדש, מי ערב שלא תתיקל בתקלה משביתה [בלי קשר לגז], ואז כבר לעולם לא תוכל לכסות את עלות ההתקנה?

אני מבין אנשים שמתקינים מערכת גפ"מ במכוניות חדשות יחסית, או לחלופין בביואיק לה קרוס מנוע 3800...

אבל ביונדאי גטס?

נו באמת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

התקנתי גם בקאוואליר ששווה 7 במחירון מערכת...

למה לעשות חשבון כלכלי לארנק של אחרים? לא לכולם יש התחייבויות זהות .

זאת השקעה שאם פרס באשראי נניח ל36 חודשים אז - הוא משלם 153 שקל בחודש.

משמע כל השאר הוא מתקזז.

• תוכן חדש...