Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתגעתי/הסבתי לגז בגטס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הבעיה?

היום היונדאי גטס שלו עושה 1:14(אני מניח). 25 אלף קילומטר במחיר דלק של 5.8 זה 10,357 שקל.

גטס מוסבת גז- 1:13 .25 אלף בעלות של 2.1 =4038

הפרש של 6300 שקל בשנה אחת.

הבעיה העיקרית היא לקוות שהמנוע יחזיק את זה ולא יתפגר, ושההתקנה בוצעה בצורה טובה(5.5 אלף נשמע זול מדי).

כמו כן, מחיר הגז גם מחשיד. אבא שלי מעולם לא מצא תחנה עם מחיר פחות מ-2.5 שקל לליטר.

זו תחנת הגז של המתקין כך שלדעתי המחיר נמוך בגלל כמות מסיבית של לקוחות

נמצא ברחוב השקמה 5 באזור.

יש אישור שזה גפמ ולוגו של חברה מוכרת אם אינני טועה ישראגז.

5500 לדעתי מחיר שניתן לי בגלל שקושרתי מאדם כזה או אחר.

בהחלט מקווה לא יתפגר.

אלי אם מכל הסיפור של הלנטרה אתה עוד יוצא ברווח של אלפייה אז כל הכבוד

"מה אכפת לך?"

אני מבין car guys שאוהבים לבזבז כסף על הרכב, אני גם כזה, רק שאני מבזבז את זה על ירידות ערך בעיקר.

אבל אם כבר שופכים ים כסף אז שיהיה לפחות רכב ששווה את זה, משהו ייחודי (כמו נגיד גטס 3 דלתות 1.6 ידנית GLS) / אספנות / ספורט / שטח, פה הבחור משקיע כפול משווי הרכב (רק הגז והצבע עולים כמו הרכב עצמו) ובסופו של יום עדיין נוהג בגטס ישנה, משהו שעבור רוב אוכלוסיית העולם מהווה "רכב מעבר" זול ואמין.

יכל כבר לשדרג למשהו יותר חדש, יותר טוב, אפילו של קיה/יונדאי. פשוט חבל על הכסף.

זאת דעתי האישית וצר לי אם מישהו נפגע מדבריי.

גם בגטס 3 דלתות מלבד המראה החיצוני זו עדיין גטס עם התנהגות כביש דומה.

אני מאוד אוהב את הרכב ולמעשה מרגיש בו יותר טוב מכל רכב אחר (אלא אם כן נכנסתי לרכב לוקסורי לכמה דקות לפני כן, ואז אני מרגיש על ספסל בתחנה מרכזית)

המראה החיצוני של הרכב מיוחד ומשמח אותי כל נסיעה מחדש.

אתה מרגיש הבדל בביצועים של הרכב לטובה/לרעה?

כתבתי

הרכב לא אבד מכוחו אף לא סוס אחד.

אני רק שאלה: מה קורה במקרה תאונת דרכים בה המיכל או צינור במערכת נשברים? הרי דליפת גז מסוכנת מאוד, לא?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

ממה שקראתי והבנתי

בנזין דליק מגז

יש ניתוק של המערכת בזמן לחץ

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוך הבא לעולם הגפ"מ.

שים לב שטיפול 10 (קטן) וטיפול 20 (גדול) זה רק החלפת פילטרים פשוטה שניתן לבצע גם בבית.

רק צריך פילטרים מתאימים וספריי לגילוי דליפות.

*עבדתי תקופה בהתקנת מערכות גז.

פורסם
אני מאוד אוהב את הרכב ולמעשה מרגיש בו יותר טוב מכל רכב אחר [...] המראה החיצוני של הרכב מיוחד ומשמח אותי כל נסיעה מחדש.

זה הכי חשוב, כל השאר שטויות. :mm_yeah:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
5500 זה כולל את כל החלקים שהחלפת "מסביב", שלא היית מחליף לולא ההמרה לגז?

"כל החלקים"?

חוטי הצתה ידעתי שאצטרך להחליף כי התחיל לי קפיצות כבר לפני מספר שבועות.

150 שח

אטם ידעתי שאצטרך להחליף זו מחלה בגטס וכבר התחיל לדלוף שם

60 שקל

אני חושב שאוכל לחיות עם זה, אחסוך את ה200 שח האלו כבר אחרי התדלוק הראשון

פורסם

אם ככה, אז באמת החלקים של יונדאי זולים באופן יוצא דופן

בזמנו חוטי הצתהמקוריים לפיאט פונטו ספייס עלו לי 600₪ , וזה לרכב שנחשב לבעל חלפים זולים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

:mm_yeah:!

שים לב, פעם תדלקתי בתחנה במרכז שגרמה לרכב ולמחשב שלו להשתגע (ולקרטע). הגז היה מלוכלך.

מסתבר שצריך להקפיד על תחנה מוכרת וטובה גם בזה.

ט.ל.ח

פורסם
אם ככה, אז באמת החלקים של יונדאי זולים באופן יוצא דופן

בזמנו חוטי הצתהמקוריים לפיאט פונטו ספייס עלו לי 600₪ , וזה לרכב שנחשב לבעל חלפים זולים

אתא מחליף לבד כמוהו? או ששילמת גם על העבודה?

פורסם
:mm_yeah:!

שים לב, פעם תדלקתי בתחנה במרכז שגרמה לרכב ולמחשב שלו להשתגע (ולקרטע). הגז היה מלוכלך.

מסתבר שצריך להקפיד על תחנה מוכרת וטובה גם בזה.

זה ברור. הוא לימד אותי שצריך להסתכל על ספק הגז שיופיע בתחנה כחברה גדולה ומוכרת כגון פז גז אמישראגז וכו

פורסם

גם שם יש... מדבקה היא רק מדבקה. אנשים תמיד עומדים מאחוריה.

תחנה מוכרת, כגפ"מ, לא אם יש שם אלפים שמתדלקים בנזין, שיהיו הרבה שמתדלקים גפ"מ. לא רק ספק מוכר.

ט.ל.ח

פורסם

מצה שידועה לי המנוע של פיאט בא מוכן לגז מהמפעל ואפילו יש מדינות בעולם שהוא נמכר בגרסה גז/בנזין.

המנוע הזה קיים מפנדה כבר משנת 2007 ולכן אפשר בקלות למצוא פנדה דגם קודם בפחות מ20 אלף ש"ח עם ק"מ נמוך.

לכן החלטה להשקיע בגטס אכן קצת תמוהה,אבל בסופו של אני מברך כל אדם שבוחר לזהם קצת פחות את הסביבה שלנו.

פורסם

הוחלף אטם היום תודה לאליאנס על העזרה וההדרכה.

bb740494d347fba9bb89173e3d2233e8.jpg4e5756a6d4a0d959f35a7888e3352637.jpgd79040ea9134863dc0a8169c7f433a61.jpg

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מעדכן לאחר חודש ו2000 קמ

צריכת גז לאחר איפוס מערכת עומד על 1:12 בנסיעה שרובה פקקים (רעננה רמת גן הלוך חזור כל יום, לעיתים עם רכב מלא), או נסיעות קצרות.

רוב הנסיעות שלי מתחילות בשעות קרות, או מוקדם בבוקר, או מאוחר בלילה, כך שלוקח למערכת הגז להכנס לפעולה בערך 3 דקות מרגע ההנעה.

בימים החמים בתחילת ההתקנה לפני כחודש, לקח למערכת בערך 45 שניות להכנס לפעולה, הקור עושה את שלו, וכך גם צריכת הבנזין טיפה יותר משמעותית.

סיכום ביניים:

לאחר 2000 קמ בחודש האחרון:

ירידה של 2 סוסים בין נסיעה על גז לנסיעה על בנזין.

קצת כואב לצרוך 1 ל12 כשאני רגיל ל14.5, אבל מילא... החסכון שווה את זה, מניח שהשינוי בנסועה הרגילה שלי גם קושר קשר לצריכה.

לאחר 2000 קמ תדלקתי פעם אחת בנזין - 13 ליטר, כשהשימוש היחידי הוא בבדיקות שנעשו לרכב במצב בין בנזין לגז, או במנוע קר - 3\4 דקות בכל הנעה.

סיכום חסכון חודשי ממוצע:

עלות בנזין 70 שקלים בערך

עלות גז 417 שח

עלות בנזין באותה נסועה צפוי היה להיות 857 שח

קרוב ל400 שח חסכון חודשי.

טנק גז מחזיק ל430 קמ בערך (35 ליטרים) בנסיעה משולבת אשר רובה עירונית\פקוקה

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

שמח בשבילך

5700 עלות התקנה

מינוס 370 חיסכון בחודש הראשון

שווה 5340

בקצב הזה ייקח לך רק שנה וארבעה חודשים לכסות את ההשקעה [מבלי להכניס לחישוב טיפול תקופתי במערכת הגז שאיני יודע מה עלותו]

מעניין לראות איך זה יתפתח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...