Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה היחידב שאין פעולות חריפות בהרבה נגד ישראל זה כי יש עדיין מדינות נורמליות באיחוד.

אבל בסדר, אתה טומן את הראש בחול ומשחק אותה לא מבין. תכין את הטלאי באבי.

פורסם

אתה חושב שהאירופאים הולכים להפציץ את תל אביב?

מה זה פעולות חריפות בהרבה?

אני אשמח גם אם תענה:

אם גם בדרך הדיפלומטית (אובמה) וגם עם ההפצצות (טראמפ) הגעת פלוס מינוס לאותו ההסכם. במה הועילו ההפצצות?

האם אחרי ההפצצות אתה מאמין שהמשטר שם לא יפגע במפגינים? (אני יודע שלא). אז בעצם בהפצצות האלה לא פתרת גם את הבעיה הזאת [למרות שאני טוען שזאת בכלל לא בעיה שלך].

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל בסדר, אתה טומן את הראש בחול ומשחק אותה לא מבין. תכין את הטלאי באבי.

מת על האנשים שחיים בארץ (ולא בטוח אם אי פעם דרכו בהולנד) ומסבירים למישהו שגר שם מה קורה ומה עומד לקרות אצלו 😂

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

מת על האנשים שחיים בארץ (ולא בטוח אם אי פעם דרכו בהולנד) ומסבירים למישהו שגר שם מה קורה ומה עומד לקרות אצלו 😂

היסטוריה בבריסל – האיחוד האירופי אירח את הטליבאן: "סטירת לחי לערכים שלנו"

תמתין מותק.

בינתיים במדינות האירופאיות ה*נוצריות* משעים שוטרים ששואלים שאלות על האיסלאם:

Christian cop suspended for asking questions about Islam during DEI training wins settlement

עוצרים אזרחים שמפרסמים פוסטים נגד ארגון הטרור חמאס:

British blogger arrested for posting anti-Hamas meme on social media | Fox News

או כאלה שיוצאים נגד דגלי פלסטלינה חינם:

UK Police Arrest a Man for Criticizing Palestinian Flags in Social Media Post | CBN News

או שסתם שוטרים אוזקים אזרח תמים שנדקר על ידי מהגר ונותנים לו למות:

Murder of Henry Nowak - Wikipedia

אבל אני זה שלא מבין מה קורה.

אומנם כרגע המוקד זה בריטניה כי שם זה ממש יוצא, אבל צרפת, בלגיה, גרמניה, הולנד ועוד כבר נכבשו.

ואם מנסים לעבוד עם chatgpt מגלים שהרשויות בהולנד מסתירות בצורה מאוד ברורה את הנתונים האמיתיים:

בהולנד לא מתפרסמים נתונים רשמיים על דתם של עבריינים או חשודים, ולכן לא ניתן לחשב באופן אמין את אחוז הפשיעה החמורה המבוצעת על ידי מוסלמים. הרשויות ההולנדיות, ובראשן הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ההולנדית (CBS), מפרסמות נתונים לפי רקע הגירה (מוצא, דור ראשון/שני להגירה), אך לא לפי השתייכות דתית. (longreads.cbs.nl)

מה ידוע על פשיעה חמורה ומהגרים בהולנד?

• שיעור החשודים הרשומים בעבירות בהולנד ירד משמעותית מאז 2005 בכלל האוכלוסייה, כולל בקרב קבוצות מהגרים. (Centraal Bureau voor de Statistiek)

• גם כיום, בחלק מקבוצות המהגרים (במיוחד גברים צעירים ממוצא מרוקאי, סורינאמי ואנטילי) שיעור החשודים בעבירות גבוה מהממוצע הארצי, אך הפערים הצטמצמו לאורך השנים. (longreads.cbs.nl)

• מחקרים המבוססים על נתוני משטרה מצאו ייצוג יתר סטטיסטי של חלק מקבוצות המוצא הלא-מערביות בקרב חשודים בפלילים, בעיקר בקרב גברים צעירים. עם זאת, החוקרים מציינים כי גורמים כגון גיל צעיר, מצב סוציו-אקונומי, רמת השכלה וריכוז בשכונות מוחלשות מסבירים חלק ניכר מהפערים. (Chicago Journals)

האם ניתן להעריך את חלקם של מוסלמים בפשיעה חמורה?

לא באופן מהימן. קיימות הערכות או טענות המנסות להסיק זאת דרך ארצות מוצא שרובן מוסלמיות (למשל מרוקו, טורקיה, סומליה וכו'), אך:

• לא כל המהגרים ממדינות אלו הם מוסלמים;

• יש מוסלמים שמוצאם ממדינות אחרות;

• הרשויות ההולנדיות אינן מקשרות בין נתוני פשיעה לבין דת. (longreads.cbs.nl)

נתון היסטורי מעניין

מחקר שצוטט בדוחות ובסקירות שונות מצא כי מתוך 447 בני נוער שהורשעו בעבירות חמורות במיוחד בהולנד בשנים שנבדקו, כ-63% היו ילדים להורים שנולדו מחוץ להולנד. עם זאת, הנתון מתייחס למדגם היסטורי וספציפי של עבריינים צעירים בעבירות חמורות, ולא לכלל הפשיעה החמורה במדינה כיום. (ויקיפדיה)

אם תרצה, אני יכול גם להביא נתונים עדכניים על:

1. שיעורי רצח, שוד ואונס בהולנד בעשור האחרון;

2. שיעורי חשודים לפי ארץ מוצא (מרוקו, טורקיה, סוריה, סומליה וכו');

3. השוואה בין הולנד, גרמניה, שוודיה ודנמרק בנושא פשיעה והגירה.

בהולנד לא מתפרסמים נתונים רשמיים על דתם של עבריינים או חשודים, ולכן לא ניתן לחשב באופן אמין את אחוז הפשיעה החמורה המבוצעת על ידי מוסלמים. הרשויות ההולנדיות, ובראשן הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ההולנדית (CBS), מפרסמות נתונים לפי רקע הגירה (מוצא, דור ראשון/שני להגירה), אך לא לפי השתייכות דתית. (longreads.cbs.nl)

• שיעור החשודים הרשומים בעבירות בהולנד ירד משמעותית מאז 2005 בכלל האוכלוסייה, כולל בקרב קבוצות מהגרים. (Centraal Bureau voor de Statistiek)

• גם כיום, בחלק מקבוצות המהגרים (במיוחד גברים צעירים ממוצא מרוקאי, סורינאמי ואנטילי) שיעור החשודים בעבירות גבוה מהממוצע הארצי, אך הפערים הצטמצמו לאורך השנים. (longreads.cbs.nl)

• מחקרים המבוססים על נתוני משטרה מצאו ייצוג יתר סטטיסטי של חלק מקבוצות המוצא הלא-מערביות בקרב חשודים בפלילים, בעיקר בקרב גברים צעירים. עם זאת, החוקרים מציינים כי גורמים כגון גיל צעיר, מצב סוציו-אקונומי, רמת השכלה וריכוז בשכונות מוחלשות מסבירים חלק ניכר מהפערים. (Chicago Journals)

לא באופן מהימן. קיימות הערכות או טענות המנסות להסיק זאת דרך ארצות מוצא שרובן מוסלמיות (למשל מרוקו, טורקיה, סומליה וכו'), אך:

נתון היסטורי מעניין

מחקר שצוטט בדוחות ובסקירות שונות מצא כי מתוך 447 בני נוער שהורשעו בעבירות חמורות במיוחד בהולנד בשנים שנבדקו, כ-63% היו ילדים להורים שנולדו מחוץ להולנד. עם זאת, הנתון מתייחס למדגם היסטורי וספציפי של עבריינים צעירים בעבירות חמורות, ולא לכלל הפשיעה החמורה במדינה כיום. (ויקיפדיה)

פורסם

לול אפילו הצ'אט הכניס לך...

מתפרסמת סטטיסטיקה מעולה לפי המוצא, מה שדי סוגר לך את הפינה עם הדת.

אגב, סיקהים הם לא מוסלמים. אגב 2, התיפקוד של השוטרים שם היה פח ברמה מביכה ואני מקווה שהם יפוטרו ללא יכולת להיות מועסקים אחר כך בשום עבטדה שדורשת שיקול דעת כולשהו

- By lifting money bags

פורסם

אם רוצים סטטיסטיקה בלי הטיות, משום-מה דווקא בדנמרק היא קיימת.

פילוחים מדויקים בלי הסתרות, לפי ארץ מוצא ומה לא.

מעורבות המוסלמים בפשיעה הוא אסטרונומי.

סדרי גודל בהשוואה ל-natives.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

אתה קורא את זה? כל הכבוד לך. 

אני רואה את הקופי-פייסט הזה מהצ'אט, מדלג מיד. עברו הימים שהייתי קורא סיכומי מאמרים, וגם את זה עשיתי בשביל כסף. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איפה מהגרים לא מעורבים יותר בפשיעה?

מה שיעורי הפשיעה בקרב יוצאי אתיופיה או רוסיה בארץ (דור שני וכאלה שהגיעו כילדים בעיקר) שלא לדבר עם הפשיעה בארצות הברית?

ולדבר על פשיעה של מערביים כמהגרים זה קצת כמו לדבר על פשיעה של חיפאים שעברו לתל אביב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

מתפרסמת סטטיסטיקה מעולה לפי המוצא, מה שדי סוגר לך את הפינה עם הדת.

אגב, סיקהים הם לא מוסלמים. אגב 2, התיפקוד של השוטרים שם היה פח ברמה מביכה ואני מקווה שהם יפוטרו ללא יכולת להיות מועסקים אחר כך בשום עבטדה שדורשת שיקול דעת כולשהו

לא הוא לא.

לפי גוגל יש 18.4 מיליון איש בהולנד, 3 מיליון מתוכם בלבד מהגרים.

מתוך 447 בני נוער שהורשעו 63 אחוז הם מהגרים, זה לבד אומר שהמצב שם מזעזע, וכמו שרשום במילים יפות הרשויות מסתירות.

חוץ מזה, אסכם נקודות עיקריות בשביל @yohai71:

1.

גם כיום, בחלק מקבוצות המהגרים (במיוחד גברים צעירים ממוצא מרוקאי, סורינאמי ואנטילי) שיעור החשודים בעבירות גבוה מהממוצע הארצי, אך הפערים הצטמצמו לאורך השנים

2. הסתרה:

• הרשויות ההולנדיות אינן מקשרות בין נתוני פשיעה לבין דת

3.

מחקרים המבוססים על נתוני משטרה מצאו ייצוג יתר סטטיסטי של חלק מקבוצות המוצא הלא-מערביות בקרב חשודים בפלילים, בעיקר בקרב גברים צעירים. עם זאת, החוקרים מציינים כי גורמים כגון גיל צעיר, מצב סוציו-אקונומי, רמת השכלה וריכוז בשכונות מוחלשות מסבירים חלק ניכר מהפערים

לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה שיעורי הפשיעה בקרב יוצאי אתיופיה או רוסיה בארץ (דור שני וכאלה שהגיעו כילדים בעיקר) שלא לדבר עם הפשיעה בארצות הברית?

ולדבר על פשיעה של מערביים כמהגרים זה קצת כמו לדבר על פשיעה של חיפאים שעברו לתל אביב.

ההבדל הוא שהאוכלוסייה שהגיעה וממשיכה להגיע אומרת לך בבירור שהיא לא רוצה להשתלב ורוצב להחיל את הערכים שלהם על הסביבה, שבמילים עדינות לא מתאימים לערכים של דוד ושכניו.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

מה שיעורי הפשיעה בקרב יוצאי אתיופיה או רוסיה בארץ 

יוצאי אתיופיה לא משויכים ל-95 אחוז ממקרי האונס במדינה.

בדנמרק לעומת זאת, אחוז כזה בערך משויך למוסלמים (סומלים בראש, אחריהם מצעד גאווה שלם, סורים ו״פלסטינים״).

אבל כשרוצים לעוות, קל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

ממוצא מרוקאי

יצא לך פעם לבדוק מה חלקם של יהודים יוצאי מרוקו בקהילת האסירים? מה היה חלקם בשנות ה50, ה60 והיום?

ובכלל שיעורי הפשיעה אצל יהודים ישראלים ממשפחות ממדינות מוצא ערביות/מוסלמיות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל עניין של כמה המדינות האלה מוכנות להתמודד עם שילוב המהגרים. ברור שאנשים שמגיעים מתרבות אחרת ולא רוצים לאמץ את התרבות המקומית יעשו בעיות. בטח אם זה משהו דתי. השאלה מה המדינה עושה בנידון. אם היא מסתירה מתחת לשטיח כדי לא להצטייר כגזענית או אוכפת את החוק ביד קשה, או איפשהו באמצע.

לא זוכר איפה קראתי את זה, במקומות שהקפידו שהמהגרים לא ילכו לגור כולם ביחד באותה שכונה אלא פזרו אותם, הכריחו אותם ללמוד להסתדר עם המקומיים וללמוד את השפה, ההסתגלות הצליחה יחסית והפשיעה היתה נמוכה יותר מבמקומות שנתנו להם להיות ביחד, לא להשתלב, לחגוג על הטבות מהמדינה, לנהל את עצמם ולהקים כנופיות באמתלה של "העשרת התרבות המקומית" כדי לא לצאת גזענים.

בסוף לא כל התרבויות שוות, ויש סיבה למה הפליטים האלה בורחים דווקא למערב ולא למקומות עם תרבות שדומה יותר לתרבות שלהם.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

היסטוריה בבריסל – האיחוד האירופי אירח את הטליבאן: "סטירת לחי לערכים שלנו"

תמתין מותק.

בינתיים במדינות האירופאיות ה*נוצריות* משעים שוטרים ששואלים שאלות על האיסלאם:

Christian cop suspended for asking questions about Islam during DEI training wins settlement

עוצרים אזרחים שמפרסמים פוסטים נגד ארגון הטרור חמאס:

British blogger arrested for posting anti-Hamas meme on social media | Fox News

או כאלה שיוצאים נגד דגלי פלסטלינה חינם:

UK Police Arrest a Man for Criticizing Palestinian Flags in Social Media Post | CBN News

או שסתם שוטרים אוזקים אזרח תמים שנדקר על ידי מהגר ונותנים לו למות:

Murder of Henry Nowak - Wikipedia

אבל אני זה שלא מבין מה קורה.

אומנם כרגע המוקד זה בריטניה כי שם זה ממש יוצא, אבל צרפת, בלגיה, גרמניה, הולנד ועוד כבר נכבשו.

ואם מנסים לעבוד עם chatgpt מגלים שהרשויות בהולנד מסתירות בצורה מאוד ברורה את הנתונים האמיתיים:

נתון היסטורי מעניין

נתון היסטורי מעניין

אתה זורק לי את הצ'אט? 😆 אתה רוצה שאני אזרוק לך את תשובתו על פשעי מתנחלים בשטחים? אבל ארחם עליך 😆

עוד פעם מניסיון אישי:

כדי להבין מה בדיוק קורה במדינה אחרת, אתה צריך לחיות בה לפחות 5 שנים (ובמקרים רבים גם יותר), לשלוט היטב בשפת המקום, להיות מעורה במה שקורה במדינה (לפחות לראות ולהבין את החדשות), ולדאוג שיהיו לך חברים מקומיים ולא רק להתבשל בגטו ישראלי. וגם אז, לא בטוח שזה יספיק.

ואתה רוצה לספר משהו לבן אדם שחי ועובד שם? 🤣🤣🤣

אתה בדיוק כמו אמריקאים או אירופאים, שחלקם הגדול לא יודעים איפה זה ישראל ואולי אפילו איפה זה המזרח התיכון, אבל צועקים "מהנהר עד הים" 😂

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

יצא לך פעם לבדוק מה חלקם של יהודים יוצאי מרוקו בקהילת האסירים? מה היה חלקם בשנות ה50, ה60 והיום?

ובכלל שיעורי הפשיעה אצל יהודים ישראלים ממשפחות ממדינות מוצא ערביות/מוסלמיות?

אייי איייי למה אתה הולך לשם. אשכנזי מאנייק. 

לפני 4 שעות, yohai71 כתב:

אתה קורא את זה? כל הכבוד לך. 

כן, עם יובל כן.

במיוחד כשזה בנושא שאני מכיר יותר מקרוב.

בגלל זה זיהיתי ישר שהוא טועה ובגדול.

עכשיו למה הוא טועה:

אין הסתרה. לעומת גרמניה בה אתה צריך לשלם מיסים לקהילה הדתית שלך (או להירשם כלא מאמין) בהולנד אף אחד לא שאל אותי אף פעם במה/מי אני מאמין, כי יש הפרדה קלה בין דת למדינה. מה שכן ידוע זה איפה נולדתי, אז ישר העבר שלי ידוע. מעבר לכך, הילדים שלי (אם היו קיימים) היו נחשבים לילדים של מהגר מישראל. בגלל זה הסטטיסטיקה מחולקת לארצות מקור. 
מעבר לכך גם את מדינות המקור מחלקים לקבוצות. אבל בסדר, לא רלוונטי. יש גם מחקר שמראה כמה "עולה" או "תורם" כול אזרח מקומי \ מהגר \ ילד של מהגר כתלות בארץ המקור (ושם נגלה, ששחורים מאפריקה הם נטל על החברה בקטע קיצוני. סטטיסטי - לא גזענות שלי). גם שם אין פילוג לפי דתות ולעומת מרוקו, להחליט האם המהגר מחוף השנהב הוא מוסלמי או נוצרי - זה יותר קשה. 

יותר מזה, האוכלוסיות שיובל ציין הם לא המהגרים/פליטים שהוא חושב עליהם.

דומה לסיפור עם הסיק שדקר ושיקר... אם לא יודעים - מהגר מוסלמי מסריח. אם נכנסים לפרטים, מסתבר שהוא לא מוסלמי בכלל, אבל את השנאה (שמגיעה לו על כך שהוא רוצח ושקרן) הוא כבר קיבל.

אבל קצת סדר:

סורינאמים הם לא מוסלמים, ואם כן אז זה לא רלוונטי. הם לא ממש מהגרים אלא הם היו חלק מקולוניה הולנדית, אותו הדבר לגבי כול החברה מהאיים (רק שהאיים עדיין תחת ממלכת הולנד, אז לקרוא להם מהגרים זה קצת... מוזר?). 

יש גם אינדונזים, הם כן מוסלמים, אבל שוב הם שונים. 

יש מאלוקים שהם גם מאינדונזיה, ואין לי מושג מה הם. 

עכשיו, יש טורקים שהביאו אותם מזמן בתור עובדים זרים, ויש מרוקאים שהגיעו בתור עובדים זרים. זה היה עד משהו כמו 1970 או משהו כזה. הסטטיסטיקה שהבאת... אלה הם.

אז הם לא מהגרים. סורי. כאילו, הם ילדים של מהגרים שהולנד (וגרמניה) הביאה ככוח עבודה ונתנה להם להשתקע. 

וכן, המרוקאים פה עושים בדיוק את אותו השיט שהשכנים המרוקאים שגרו מתחתי כשגדלתי עשו. זה סיים סיים, אפילו שניהם דיברו ערבית, רק שאלה שבהולנד לא שרים 'שלום עליכם מלאכי השלום'.

אז כאילו, ברור שאני יכול להגיד שזה כי הם מוסלמים. אבל זה לא רק. אגב הם חווים קשיים וקשיים בזהויות שלהם, אבל גם זה לא מאוד מעניין כדיון בקארספורום בעברית. 

ובתכלס יש לי תיאוריית גזע שלמה, שלא מתבססת על גזע בכלל אלא על התנהגות, ואני בטוח בזה שצריך לנהוג בכול ההגירה ביד קשה הרבה יותר, וממש לפני שבוע או שבועיים סיימתי שוב את החטא ועונשו ואני לא מרגיש כמו רסקולניקוב. אבל כול זה עם כול כך הרבה יותר ניואנסים מ "הם מהגרים מוסלמים שעושים פשעים". 

---------

קצת משעשע, כי אני נתקל בזה פה גם כן. גם אני וגם קולגה חושבים שישראל לא צריכה להיות בלבנון, פשוט הסיבות שלנו שונות לגמרי. 

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

• תוכן חדש...