Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם "חדש" הוא תמיד "יותר טוב"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה קצת פילוסופי, אבל בזמן האחרון נתקלתי ביותר מדי מקרים שבהם מוצר חדש תפקד במובנים רבים (אם לא בכל המובנים) פחות טוב מהמוצר אותו הוא החליף, ומשום מה זה תמיד נגע (עבורי לפחות) בממשק אדם-מכונה, מה שגרם לי לתהות: הרי בכל החברות הגדולות שמפתחות את המוצרים האלו יושבים בני אדם, שכנראה עובדים עם המוצרים שלהם, גם בגרסאות קודמות וגם בגרסה הנוכחית, אז איך זה יתכן שמוצר חדש פחות נוח לשימוש מהמוצר שהוא החליף?

דוגמאות (יש לי עוד המון):

• המקלדת העברית באנדרואיד הישנים (עד 4.3) טובה לעין שיעור מהמקלדת בגרסאות החדשות יותר. בישנות היה סידור מקשים שדומה למקלדת במחשב, ובחדשות הם שינו אותו למשהו שלפחות עבורי ועבור 95% מהאנשים ששאלתי הוא לכל הפחות מוזר, ולכל היותר אדיוטי ולא נוח.
  • ואם אנחנו בענייני מקלדות: לאחרונה קיבלתי לפטופ חדש בעבודה, דל כלשהו, עם מקלדת שהיא פשוט קטסטרופה - מקשים בלי מהלך כמעט בכלל, טאץ' פד שעושה לא נעים באצבעות ולחיצה עליו מרגישה מאוד לא נעימה, עם צליל ומגע לא נעים - עזבו שזה רחוק שנות אור מהלנובו X220 הותיק שלי (שהמקלדת שלו היא מבחינתי מקלדת הלפטופ הטובה ביותר שעבדתי עליה), זה משמעותית פחות מוצלח גם מהדל שהחולף לי.
  • (והנה בתחום הרכב) ברנו החדשה שלי יש לא מעט נקודות קטנות שאני כל פעם מחדש אומר לעצמי "אם רק הייתם שומרים את מה שהיה בגרסה הקודמת".

בקיצור - בניגוד לפתגם שאומר שאם זה לא שבור, אין טעם לנסות לתקן את זה, נראה לי שחברות רבות מנסות בשם החידוש לתקן דברים שעובדים מעולה, והתוצאה היא, אפעס, גרועה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעולם התחרותי של היום, חברות כול הזמן צריכות לחדש. לפעמים החידוש מצליח, לפעמים לא. אני מניח שזה גם עניין של עדיפות(אני בטוח שיש אנשים שאוהבים את המקלדות של אנדרואיד האחרונות)

פורסם

המקלדת האחרונה סבבה (של גוגל, כן?).

לענייננו.

בעולם התחרותי של היום, חייבים לחדש כדי לחדש (כן, גם אם יש לך מוצר מושלם), אחרת המתחרים יעשו את זה במקומך. גם כשאין לך מה לחדש - תוציא משהו, שינוי קוסמטי כלשהו, כדי שיהיה אפשר להכריז שהמוצר שלך All New.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כן, כי ככה עובד העולם הצרכני שלנו. כשמדובר במשהו פופולרי ביום-יום, אין שום קשר ליעילות או תפעול נכון. אתה צריך "לחדש".

אם תסתכל על דברים שנמצאים רחוק מאור הזרקורים, תראה התפתחויות אמיתיות או שלא שינו משהו מסויים 10 שנים כי זה עובד טוב.

זה מזכיר לי איזו פרסומת שהייתה לפני כמה זמן לאיזה מוצר לתינוקות (סימילאק?). כמה אימהות שנמצאות ב-circlejerk וואטסאפי מקבלות אורגזמה מזה שאין במוצר שמן דקלים.

בפרסומת לא הובהר כלל מדוע השמן מזיק, לפי איזה מחקר, מה הוא אמור היה לעשות במוצר ומה התחליף שלו. (בוא נתעלם מכתבות ממומנות של אותו פרופ' שיכתוב הכל כדי למכור את רמדיה, סימילאק ועוד)

זו בערך הרמה אליה מכוונים. שינויים הגיוניים תראה אולי במכונות עם תפקיד הנדסי מובהק.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
הרבה פעמים זה גם מאוד אינדיבידואלי.

כמו אנשים שהעדיפו את WIN7 ולא סבלו את Windows 8 .

8 זה דוגמא למוצר טוב, שמנהלי מוצר של מייקרוסופט הפכו לגרוע בגלל התלהבות יתר מטאבלטים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם כבר מקלדות, אין כמו המקלדות הישנות המכאניות של IBM שכאשר פירקת אותן קפצו לך איזה 100 קפיצים שונים. חוץ מהמקרה שנשפך קפה על המקלדת היא כמעט ולא התקלקלה, יצאה משירות עקב חוסר במקשים וחוסר התאמה של החיבורים.

אבל בגלל עלויות גבוהות ביצור , לא יצאו לה ממשיכות טובות. (לפחות לא שאני מכיר)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בחלק מהמקרים, חידוש ושינוי לטובה במקום אחד יגרור פשרה ושינוי לרעה במקום אחר. בדיוק כמו בדוגמה עם המקלדת של הלפטופ. כדי להפוך את כל המחשב לקל ודק יותר, היו חייבים להוריד את הפרופיל של המקלדת ולהקטין את אורך המהלך של המקשים. אותו סיפור עם הקליקיות של הטאצ'פאד המעפן. אל תשכח שפה גם נכנס עניין של מיצוב - אולי הלפטופ הקודם שלך היה מסדרה גבוהה ואיכותית יותר עם פיצ'רים שעדיין לא ירדו לסדרה הנכוחית.

בחלק אחר, עושים מחקר (בטא עם משתמשים לפיתוח ארוך כמו תוכנה עם עדכונים או מחקר מבוסס קבוצה לפיתוח של משהו חד פעמי, כמו מוצר חומרתי) ועל פיו מחליטים מה יותר טוב - מה שיש עכשיו או הזה החדש הזה.

ולפעמים, סתם מישהו בכיר בהנהלה של החברה (בדרך כלל חברות קטנות עם מנכ"לים עם אגו גדול) מחליטים משהו כי "ככה נראה להם".

בחלק מהמקרים, זה באמת יותר טוב. בחלק, המשתמשים מתרגלים. בחלק, בגלגול הבא חוזרים אחורה. ובחלק, גוגל המפגרים האלה שהחליטו ש-alt ושמאלה זה פתרון טוב יותר ללחזור אחורה בדפדפן מאשר Backspace שהיה הפתרון במשך 20 השנה האחרונות, מוציאים extension לדפדפן שמאפשר את זה שוב מחדש. פשוט סתומים באמא שלי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הדוגמה של הדפדפן חרפנה גם אותי, שינוי לשם השינוי בלי שום היגיון או שיפור.

בנוגע למקלדות - לטעמי אפל הצליחו עם המקלדות של המקבוקים שלהם, ונוח לי איתן ממש כמו המקלדות המסורתיות או המקלדות של ניידי ibm זצ"ל.

אצל שאר היצרנים יש המון פספוסים עם הסגנון הזה של המקלדת, לפעמים ברמות מתסכלות.

ככה העולם זז, קדימה אך לא תמיד למעלה. בשביל האיזון אני מנגר עם כלי עבודה מתחילת המאה ה-20, אין כמו כלים עתיקים עשויים היטב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בשביל האיזון אני מנגר עם כלי עבודה מתחילת המאה ה-20, אין כמו כלים עתיקים עשויים היטב.

מעניין.

אפשר תמונה ופירוט?

תודה.

פורסם

זה לא עניין פילוסופי. זה עניין לוגי פשוט. "חדש" ממש לא בהכרח "טוב יותר".

למען האמת, בשנים האחרונות, "חדש" כמעט תמיד הוא פחות איכותי ופחות אמין.

יש המון סיבות: ירידה דרסטית באיכות הR&D בחברות הטכנולוגיה בעקבות ירידה דרסטית באיכות המהנדסים בתחום החשמל וגם בתחום התוכנה (בעיקר בעקבות מסחור\פופוליזם טכנולוגי). מעבר כמעט כלל-עולמי לייצור בסין, ירידה דרסטית באיכות הQC וQA במוצרים חשמליים. שימוש באסטרטגיה הרשעית המכונה Planned Obsolescence (בקיצור: תכנון מוצרים חשמליים מראש לירידה קיצונית בביצועים כדי שהלקוח ישדרג וישלם עוד $$$).

התעשייה החשמלית\טכנולוגית עברה שינוי אדיר ב15 השנים האחרונות. מלתת דגש על איכות\אמינות\פיתוח\מחקר, התעשייה עברה לדגש על גימיקים שיווקיים וזה בעיקר בגלל שיש תחרות מטורפת שמעולם לא הייתה. היום יש חבר'ה אירופאים צעירים שעוברים להונג קונג ופותחים מותג סמארטפון בתוך פחות מחצי שנה עם השקעה מצחיקה. בעולם כלכלי גרידא כמו שהוא היום - המחקר (אותו מחקר שהניע את התחום מלכתחילה) בד"כ ממוצב הרחק מאחורי המכירות, השיווק והמיתוג (לא בצדק אגב, אבל זה המצב ברוב החברות). מזכיר מאוד את הגישה הישראלית: בוא נמכור מהר מהר כמה שאפשר ולא נשקיע אפילו 5 דקות למחשבה אסטרטגית כדי שיהיה לנו מה למכור גם עוד 10 שנים.

עד לפני כמה שנים בודדות, עבדה אצלי טלוויזיה של SONY שיוצרה ביפן לפני כמעט 30 שנה. כשזרקתי את הטלוויזיה, היא שידרה באיכות שאפילו היום קשה למצוא במסכי FHD מודרניים. הרזולוציה שלה אומנם לא מתקרבת למודרניות, אבל האיכות הכללית הנובעת משיטת ההקרנה, מאיכות החומרים המרהיבה וכמובן מאיכות הצבעים המדויקת ומאיכות ההרכבה המדויקת להחריד - פשוט עשרות מונים יותר יפה ואיכותית מכל טלוויזיה שתמצאו היום בחנות. לא נדרשתי לתקן אותה אפילו פעם אחת ולא שמרתי עליה בצורה יוצאת דופן. אף אחד לא רצה לקחת אותה לתרומה כי הוא שוקלת בערך 50 קילו (אם לא יותר).

קחו לדוגמה את הWindows. נכון, ה10 מיוחצ"ן עם כל מיני גימיקים כאלו או אחרים, הוא הרבה יותר יפה, אבל בחיאת, אפילו הדבר הבסיסי ביותר הוינדוס לפעמים לא עובד כשלוחצים עליו (תפריט ההתחל). החיפוש לא עובד הרבה פעמים. ובתכלס, הרוב המוחלט של המשתמשים לא נהנים מהחידושים המעפאנים יחסית שלו. כמה פעמים עשיתם ריסטרט בוינדוס XP שיצא לפני 15 שנה? בשורה התחתונה, למרות שאני אוהד של מייקרוסופט ומתעדכן תמידית בכל החידושים, וינדוס XP ו7 פשוט הרבה יותר טובים (ועדין אני משתמש ב10).

עוד דוגמה: טלפונים ניידים. Nokia. מותג איכותי שייצר טלפונים איכותיים ואמינים ביותר. איכות החומרים מורגשת כמעט מיד בטלפונים הPremium של נוקיה (כמו N9, לומיה 920). הטלפונים לא נשברים ועוברים הכל, גם בלי הסרטיפיקציה הסקסית IP68 וכו'. הסוללה עובדת ימים שלמים בלי להסס. אגב, זה נכון שמסכים גדולים ומודרנים צורכים יותר ממסכי Nokia ישנים, אבל כל המחקרים קובעים שזו לא עיקר הבעיה. עיקר הבעיה היא איכות המתכנתים ואיכות הפיתוח (שכולל בתוכו המון אלמנטים כלכליים, ניהוליים ושיווקיים) שמפתחים את הAndroid. זו מערכת הפעלה זבל (לא מתייחס לUI וUX שהם מצוינים), איטית ברמה בלתי נתפסת עם ניהול זיכרון הזוי כאשר כל האפליקציות שלה הן Java. כל מתכנת סביר היה מייעץ לגוגל לא להשתמש בJava כשרוצים לתת חווית שימוש טובה למשתמשים בכל זאת ההימור שלהם השתלם כי עדיף לפנות לשפת פיתוח קלה יחסית שפונה למליוני מתכנתים, גם במחיר של איכות.

התעשייה למדה שתיקונים, חלקי חילוף, עדכונים ושדרוגים הם מקור ההכנסות העיקרי שלה. זה פשוט תשלום Subscription במקום משהו חד פעמי. זה גם עוזר להשאיר את הלקוח בתוך המותג. זה הפרדוקס שגורם לירידה באיכות המוצרים.

פורסם (נערך)

בנוגע להשבתה מתוכננת - צודק.

השבתה מתוכננת זה סימפטום של תרבות הצריכה שאנחנו חיים בה. אנשים כל הזמן רוצים לקנות מוצרים חדשים, אבל אין להם סיבה להחליף מוצר קיים מאחר והשיפורים בהשוואה לדורות הקודמים מינוריים. לכן יצרנים נוקטים בהשבתה מתוכננת.

אם כבר מקלדות, אין כמו המקלדות הישנות המכאניות של IBM שכאשר פירקת אותן קפצו לך איזה 100 קפיצים שונים. חוץ מהמקרה שנשפך קפה על המקלדת היא כמעט ולא התקלקלה, יצאה משירות עקב חוסר במקשים וחוסר התאמה של החיבורים.

אבל בגלל עלויות גבוהות ביצור , לא יצאו לה ממשיכות טובות. (לפחות לא שאני מכיר)

עדיין יש מקלדות מכאניות טובות (אני משתמש באחת כזאת), אבל הן עולות באזור ה-400 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

המקלדות והטאץ׳פדים זו דוגמא מצוינת אגב.

אכן נגררים למלחמת העובי בלי להשקיע את הR&D הנחוץ כדי להיראות כמו אפל (בימינו כמעט כל הניידים ה״יוקרתיים״ מאמצים את הגוף אלומיניום ומקלדות וטרקפאדים שטוחים) - אבל כדי להצליח ליצור מקלדת עם Low key travel ושעדיין מרגישה טוב - צריכים להשקיע הרבה עבודה וזה לגמרי לאל טריוויאלי.

גם אני עברתי מIBMים ישנים (ומקלדות מכאניות) לכאלו של אפל - ואני לא ממש מרגיש את ההבדל , אבל כל פעם שיוצא לי לגעת בדל של ההורים שלי או במקלדת דל הביתית בבית - בא לי לבכות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל מה שלנו נראה לא נוח ולא אינטואיטיבי בגרסאות החדשות נראה הפוך למי שהתנסה קודם במוצר החדש.

שנית, תמיד יש עניין של פשרות. אתה רוצה מחשב דק, קל, זול ועם מהלך נורמלי במקלדת. על אחת מהדרישות תיאלץ לוותר ובגלל שהשוק דורש מחשב דק, קל וזול מקריבים את המהלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...