Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוניק LTZ או פיג'ו 208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אחרי בירורים וחיפושים ארוכים כדי למצוא סופר מיני אוטומטית שעונה לדרישות שלי הגעתי ל-2 מעומדים אחרונים.

אני מתלבט בין

פיג'ו 208 1.6 ACTIVE שנתון 2013.

לשברולט סוניק LTZ שנתון 2013 5 דלתות.

אני בחור צעיר שבקרוב מתחיל ללמוד ומחפש רכב לשנים הקרובות(4-5 שנים) אמין, בטיחותי, זול לתחזוקה ועם צריכת דלק סבירה.

המראה החיצוני והאבזור חשובים לי, מהבחינה הזו יש עדיפות לסוניק(סאן רוף, מולטימדיה ועוד).

ועוד שאלה קטנה. מי מהשתיים תשמור על הערך(פחות או יותר)?

אשמח ליעוץ והכוונה כדי להגיע לבחירה סופית.

תודה רבה!

פורסם

יצא לי לנהוג על סוניק LTZ+ סדאן כרכב חלופי -

הרכב בגירסאת ה1.6 מרגיש יחסית למה שציפיתי ממנו זריז אבל רועש,הרכב מרגיש כמו פלאפון של ילדה יפנית(מלא מסכים נורות כחולות,ואבזור מכל טוב) אבל! ברכב החלופי הנל שעבר חיים מאוד קשים(ובלאי מוגבר) המצב שלו בפנים היה על הפנים - הכל היה מקרקש הרגיש מתפרק ונראה כבר במצב רע והמתלים פשוט רכים מידיי עד כדי בחילה.

לא יצא לי לנהוג על ה208 1.6 אוטומטית..נהגתי על 308 הישנה והC4 עם אותו מנוע וגיר והמנוע-גיר מרגישים דיי עצלים.

הצריכת דלק של שתיהן תהיה דומה לדעתי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש ל208 גם גרסת 1.2 רובוטית שתהיה יותר חסכונית מה1.6 אוטומט, כמובן עדיף לנסות לפני לראות שמתרגלים לאופן פעולת הגיר.

הפיג'ו יותר נוחה גם מבחינת מושב וגם מבחינת שיכוך.

פורסם

היה לי את הסוניק LTZ 1.6 (5 דלתות) במשך מספר חודשים (קיבלתי אותה חדשה):

סוחבת לא רע בכלל.

משייטת היטב במהירויות גבוהות (גיר 6 הילוכים).

מאובזרת היטב.

הגיר עובד בסה"כ בסדר, בזחילה בפקקים לפעמים יש קפיצות.

נוחות נסיעה בינונית בלבד.

כסא נהג לא מוצלח (אני איש גדול).

די מרווחת.

סה"כ תמורה לא רעה לכסף.

פורסם

בדקת אם קליאו 4 נכנסת בתקציב שלך?

אם לא אז תבדוק, היא נראית טוב (לדעת הרבה צעירים), היא מאובזרת, סוחבת טוב, חסכונית יחסית, בטיחותית, נראה לי שהיא יכולה לענות היטב על הדרישות שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגבי הקליאו בדקתי. בגירסא האוטמטית היא ממש יקרה. סביבות ה-70 אלף ביד 2.

אני מחפש לכיון ה55 פלוס מינוס.

כרגע יש לי כמה אופציות נחמדות על הפיג'ו 208 ועל השברולט סוניק.

מבחינת נוחות הבנתי שהפיג'ו הרבה יותר טובה. הבנתי שבפיג'ו יש גיר בעייתי בגלל 4 הילוכים ושזה קצת מפריע באיכות הנסיעה, לעומת זאת הגיר בשברולט הוא 6 הילוכים אבל בעייתי במהיריות נמוכות. נוחות זה משהו חשוב בהחלט אבל אני לא הולך לנסוע כל כך הרבה או לעשות נסיעות אורכות ככה שזה פחות חשוב.

מבחינת אמינות ושקט נפשי(להכניס למוסך רק לטיפולים) מי מהם עדיפה?

ואומנם אני קונה רכב ל-4 שנים אבל בכל זאת אם יש מישהו שיכול לשאר מי תשמור על הערך יותר ולמי יש שוק ער יותר.

תודה רבה!

פורסם

את האמת שבחרת בשתי מכוניות שלא נהנות משוק חזק במיוחד.

הגיר בפג'ו בשנתונים האלו כבר נחשב יותר אמין.

להגיד מי תהיה יותר אמינה? אי אפשר לדעת. תלוי איך שמרו עליהן ואיך טיפלו בהן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

את מתכוון שהגיר בפיג'ו 208 2013 כבר לא בעייתי? כי חשבתי שרק מה-2015 הם החליפו גיר.

ולגבי האמינות. אני אנסח את השאלה שוב. התכוונתי אם יש לאחד הרכבים איזשהיא מחלת ילדות מוכרת או בעיה נפוצה שצריך לדעת מראש?

קראתי באחד הנושאים פה שיש איזשהיא בעיית חשמל לפיג'ו, מכיר משהו?

פורסם

לא קונים רכב בלחץ. (חוץ מזה שהלימודים האקדמאיים מתחילים רק עוד קצת פחות משבועיים אז יש לך זמן)

הבעיות חשמל רלוונטיות לדגמים ישנים, לא לרכב 2013.

פורסם

כרגע מבחינת כמעט הכול פרט למראה חיצוני יש העדפה לפיג'ו.

אני קצת מפחד מצריכת דלק גבוהה מאוד בפיג'ו (מכוון ל1-12 בערך) מה ההבדלים בין הרכבים מבחינת הדלק?

והבנתי שהשוק של הפיג'ו בארץ בריצפה. עד כמה נורא המצב ועד כמה יהיה קשה למכור את הרכב ביום מן הימים?

פורסם
כרגע מבחינת כמעט הכול פרט למראה חיצוני יש העדפה לפיג'ו.

אני קצת מפחד מצריכת דלק גבוהה מאוד בפיג'ו (מכוון ל1-12 בערך) מה ההבדלים בין הרכבים מבחינת הדלק?

והבנתי שהשוק של הפיג'ו בארץ בריצפה. עד כמה נורא המצב ועד כמה יהיה קשה למכור את הרכב ביום מן הימים?

השוק של שניהם ברצפה ובכללי שוק יד 2 לא משהו, בכל מקרה יש כלל קונה בזול מוכר בזול...

• תוכן חדש...