Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שצצה לה ברשת הפכה לשיחת היום בכל קבוצות המתכנתים בפייסבוק, איך יכול להיות שמצד אחד המנכ"לים טוענים שאין אנשים ומצד שני מספר המובטלים המתכנתים גדל?

לכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4865128,00.html

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא צריך להתרגש יותר מדי. זאת טענה שממחזרים, לפחות משנות ה-90 (אז שמעתי אותה לראשונה) -> כאשר רוצים להביא עובדים זרים עם משכורות נמוכות ולא לשלם לכ"א מקצועי בארץ.

הבעיה היא שכיום יש להם אוזן קשבת במשרדי הממשלה, במיוחד אצל השר שתומך בקידום מתמטיקה בראש ובראשונה, אבל רק אחרי שנהיה אור לגויים (ונלמד ונעמיק קשר ליהדות)...

פורסם
לא צריך להתרגש יותר מדי. זאת טענה שממחזרים, לפחות משנות ה-90 (אז שמעתי אותה לראשונה) -> כאשר רוצים להביא עובדים זרים עם משכורות נמוכות ולא לשלם לכ"א מקצועי בארץ.

הבעיה היא שכיום יש להם אוזן קשבת במשרדי הממשלה, במיוחד אצל השר שתומך בקידום מתמטיקה בראש ובראשונה, אבל רק אחרי שנהיה אור לגויים (ונלמד ונעמיק קשר ליהדות)...

משכורות יותר נמוכות מאלה?

14729227_1276949718995923_4301515831071793657_n.jpg?oh=66c0a0349a59915e223bd5aad099e19a&oe=58A253CF&__gda__=1482968316_ca260053a813c6a4c8b6e37e8dddcbcb

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

השקר הקבוע. בכל פעם שאני מגייס (האחרונה, לפני שבועיים) אני מוצף בקו"ח של בוגרים טריים המשתוקקים לעבודה. תעשיית ההיטק מעוניינת במהנדסים זולים ובעלי נסיון, ומעטות החברות שמוכנות לגייס בוגרים חסרי נסיון ולהכשיר אותם (ובכך מעלות את "מחיר השוק" של בעלי הנסיון). וכן, בתחום החומרה, סיכוייהם של בני ה- 45+ שמצאו עצמם בחיפוש עבודה, די נמוך. התעשייה רוצה - 3-7 שנים, צעירים, זולים, מוכנים לעבוד קשה.

:turn-l:
פורסם

כמו בענף נהגי התובלה.

אין באמת מחסור בעובדים, יש מחסור בעובדים זולים שגם יסכימו לפחות תנאים.

בעלי אינטרסים בוכים קצת בתקשורת, והמשרד הרלוונטי ידאג כבר לאשר ייבוא של עובדי חינם, שבסופו של דבר יורידו את המשכורות בכל התחום.

פורסם

אני אתן את דעתי, כמעסיק.

אני יכול להבין אותם, שאת חלקם אגב, אני גם מכיר אישית.

קראתי תגובות זועמות על כך שלא מעסיקים בוגרים ללא ניסיון.

בתקופתי אז וגם היום, קיימת בעייתיות בהעסקת מהנדסים ללא ניסיון.

אם נניח, תגייס מהנדס טרי, ללא ניסיון, צריך לקחת בחשבון לפחות 3 עד 4 חודשי פארש.

כלומר, 4 חודשים שמשולמת משכורת והעובד מייצר תפוקה שולית עד אפסית.

אינני יודע מה המכפילים היום בהיי טק אבל זה לא פחות מפי 3.

כלומר, כל משכורת של 15,000 ₪ העובד צריך לייצר הכנסה של 50,000 ₪ לפחות.

תכפיל את זה ב-4 חודשים לפחות כפול מס' המגוייסים ללא ניסיון ותראה שיש כאן סכום לא מבוטל.

אם המשקיעים קרציות, זו בכלל בעיה.

אני גייסתי המון בוגרים ללא ניסיון, אך דבר זה עלה לי בלא מעט מלחמות ושערות לבנות.

בסופו של דבר, בודדים עזבו את החברה שעבדתי בה וכולם התקדמו לתפקידי ניהול.

דבר שאני מאוד לא מסכים איתו הוא שלצערי, לא מזמנים מבוגרים עם ניסיון לראיונות.

שם נמצאים הטאלנטים האמיתיים.

חג שמח לכולם.

פורסם

כאשר חברות מנסות לגייס עובדים בני 25 עם 30 שנות ניסיון, אנגלית שפת אם, ניסיון בתכנות, בישול ואוריגמי בשכר שבקושי מגרד את ה-5 ספרות, נוצר "מחסור" בעובדים.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

תחום החומרה בארץ למעשה די מת.

החברות שעדיין מחפשות מהנדסי חומרה הן לרב בתחום הביטחוני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בתקופתי אז וגם היום, קיימת בעייתיות בהעסקת מהנדסים ללא ניסיון.

אם נניח, תגייס מהנדס טרי, ללא ניסיון, צריך לקחת בחשבון לפחות 3 עד 4 חודשי פארש.

כלומר, 4 חודשים שמשולמת משכורת והעובד מייצר תפוקה שולית עד אפסית.

כשהייתי מנהל פיתוח, דאגתי לגייס לפחות 2-3 סטודנטים כל שנה (לקבוצה של 25 איש) מהמחצית השנייה של שנה ג' (הנדסת חשמל). כך היה לי מספיק זמן לתהות על אופיים, להכשירם בצורה איטית ויסודית להשפיע על תחומי ההתמחות שלהם, כך שאם סיום לימודיהם הם היו מייצרים תפוקה של קרוב ל-100%.

גם אני התחלתי את הקריירה שלי כסטודנט, וזה הוכיח את עצמו. רב המהנדסים ששירתו תחתי היו סטודנטים וה-ROI על ההשקעה היה מצויין לרב.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כשהייתי מנהל פיתוח, דאגתי לגייס לפחות 2-3 סטודנטים כל שנה (לקבוצה של 25 איש) מהמחצית השנייה של שנה ג' (הנדסת חשמל). כך היה לי מספיק זמן לתהות על אופיים, להכשירם בצורה איטית ויסודית להשפיע על תחומי ההתמחות שלהם, כך שאם סיום לימודיהם הם היו מייצרים תפוקה של קרוב ל-100%.

גם אני התחלתי את הקריירה שלי כסטודנט, וזה הוכיח את עצמו. רב המהנדסים ששירתו תחתי היו סטודנטים וה-ROI על ההשקעה היה מצויין לרב.

לא במקרה כתבתי מהנדסים :-)

במקרה של סטודנטים אני מסכים איתך לחלוטין.

פורסם

תמיד הרגשתי שמדובר בשקר גס. אם היה מחסור באלפי מתכנתים חברות הייטק היו חוטפות בוגרי מדעי המחשב ומכשירות אותם. בפועל כמעט ואין מודעות דרושים לבוגרים חסרי ניסיון. במודעות הבודדות שיש מחפשים סטודנט (סטודנט, לא סטודנטים) מצטיין. חברות לא מעוניינות להשקיע בהון האנושי ומחפשות רק עובדים עם ניסיון.

פורסם

הבעיה עם גיוס אנשים ללא ניסיון זה שאתה משקיע בהם (לא רק את השכר שלהם אלא גם את השכר של זה שחונך אותם) וזה הימור. יכול להיות הם לא יתאימו, שהם סתומים או שהם ילכו בתום ההכשרה כך שהסיכוי שלך להחזיר את ההשקעה קטן.

רוב המהנדסים חסרי הניסיון שהעסקתי עבדו כחצי שנה עד שנה, היו בטוחים שהם כבר יודעים הכל, הלכו למקומות אחרים כ"בעלי ניסיון", עפו אחרי חודשיים וחזרו למשרות דומות למה שהיה להם אצלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השנה גייסתי שני בוגרים ללא נסיון ושני מהנדסים עם מעל 20 שנים נסיון. זה לא רק ה"שאריות" של השוק (שמבקש "4-7 שנים נסיון") אלא גיוסים טובים.

ועוד נקודה לדמעות התנין: כשלהייטק באמת חסרו ידיים עובדות, בסוף שנות ה-90, התעשייה ידעה לעזור לעצמה בדמות הסבת אלפי (?) אקדמאים למקצועות הייטק.

:turn-l:

• תוכן חדש...