Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת גיר DSG 7 (סיאט איביזה 2009)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סיאט איביזה 2009 בעלת DSG 7, זמן קצר אחרי שקניתי את האוטו גיליתי שהקלאצ'ים לא במיטבם. המשכתי לנסוע איתם עברה כמעט שנה וחשבתי שהגיע זמנם, הגעתי לצ'מפיון באר טוביה אמרו לי שהמוח גיר תקול גם לגבי זה אני בספק כי התקלה שהייתה לי היא שפשוט הוא היה מהבהב הD וקופץ מ 2 ל 4 ל 6 אם הייתי מניע מחדש זה היה מסתדר רק הקלאצים היו רועשים.

החלטתי להחליף גיר הבאתי מפירוקייה ב3000 שקל אחד שעבר 60 אלף ק"מ עם קלאצ'ים חדשים ומוח גיר חדש שניתנו בריקול. הרכיבו לי אותו בבאר טוביה בצ'מפיון עבור 1500 שקל, אחרי עדכון תוכנה קידודים Basic setting וAdaption שלא סופר את המהלכים הגיר עבד עד הילוך שלישי, שאני מגיע לשלישי הוא לא עולה לי, אני שם N וD ואז הוא עולה ועובר חלק גם את השאר. הם טוענים שהגיר הוא הבעיה, אני לא בטוח לגבי זה. במהלך הנסיעה חזור כל הגיר התחיל לדפוק, הD להבהב בסקלה שם והוא מנטרל לי לבד, הנעתי איזה 10 פעם עד שהגעתי הביתה.

אני אובד עצות, אם מישהו יוכל לייעץ לי אני באמת אשמח. הכיוון שחשבתי הוא שאולי הגלגל תנופה באוטו שלי תקול והוא לא מסתדר עם הגיר החדש הזה והקלאצים שלו, או שפשוט לא כיוונו טוב אם הAdaption לא עבר כראוי. הם מנגד חושבים שזה תקלה בגיר או במכטרוניק..

שילמתי 1500 על העבודה ואם אחליט לשים גיר שונה אקבל את הכסף על הגיר הזה ואשלם שוב על עבודה, אז אני באמת לא יודע אם כדאי לי להביא גיר אחר מפירוקייה שונה כי אני לא בטוח שזה הגיר הבעיה פה.

פורסם

אם היית מתקין גיר משומש שרכשת מהמוסך, זו הייתה עשויה להיות הבעיה שלהם והם היו מחליפים את הגיר באחריות.

עכשיו זו הבעיה שלך. יש לך על פי חוק שלושה חודשי אחריות מבעל מיגרש הפירוקים שמכר לך אותו. דרוש ממנו החלפת הגיר על חשבונו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מהיכן אתה בארץ ? אם מהמרכז,עדיף שתגש למוסך רון,חבר הפורום,המתמחה במכוניות הקונצרן.

יבצעו שם דיאגנוסטיקה מסודרת ויאמרו לך בדיוק מה הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במצבו עם הגיר הקיים הוא לא יגיע לשם ותל אביב דיי רחוק בשביל מוסך שאצטרך לבקר אצלו כנראה יותר מפעם אחת בשביל לסיים את הסיפור הזה.

בכל מקרה ממתין לרון לראות אולי הוא יוכל לייעץ לי ואם הוא מאמין שיוכל לפתור את הבעיה אגיע גם לת"א

פורסם

אל תמתין לרון - שלח הודעה, או התקשר אליו למוסך.

למוסך רון יש מחשב לטיפול ובדיקת רכבי VAG כשלך.

בחולון יש את מוסך אורן, (יותר קרוב) הוא מתמחה יותר בצרפתיות אבל עם ידע רב בכל.

נסה להתקשר אליו למוסך ולעבור, אולי יש להם מחשב המתאים להתחבר למערכות הרכב אצלך.

בחולון יש גם את מוסך אדמונד עשה לי טוב - גם להם יש ניסיון וידע בממסרות VAG.

(ההמלצות עליו די מעורבות, אבל לזכותם הרבה בעלי מוניות מטפלים שם )

לעתיד - מערכות מורכבות, מנוע ממסרה וכו' - כדאי לקנות במוסך המתקין והמטפל.

כך האחריות על הממסרה והעבודה החוזרת הייתה במלואה שלהם.

(התקשר למקום אשר קניתה ממנו את הממסרה - רצוי לאחר בדיקה במקום נוסף, ונסה למצוא אתם פתרון)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על הייעוץ חברה. למי ששאל אני מהדרום מקרית גת. יצרתי קשר עם מוסך רון שבאמת שיגעתי אותו עם הרבה שאלות אבל הוא באמת עזר לי וסיפק תשובות להכל. הוא חושב לדעתו שזה לא גלגל תנופה שהוא לא יכול לגרום לדברים האלה, ושבכיוון אין יותר מידי מקום לטעויות כי בכל זאת טיפלתי במוסך חברה וזה דבר שהם מבצעים ביום-יום. הוא חושב לדעתו שזה הגיר שכנראה לא טוב. הוא לא מוכן לטפל באוטו בגלל שהתעסקו בו בחברה כבר והוא מעדיף לא להכנס לזה.

המשכתי למוסך ספיר בבאר טוביה שאליו שלחו אותי מהפירוקיה - שמוליק הבן אדם שהיה שם באמת נראה אחד שמבין, הם לא מתעסקים בDSG אך הוא ביצע בדיקה וגם הוא חושב שזה הגיר, הוא גם חושב שגלגל תנופה לא יכול לגרום לכזה דבר, הוא גם אומר שבמיוחד במנוע 1600 הגיר לא היה תואם אם היו מרכיבים והגלגל תנופה היה שחוק. אף על פי כך שאלתי אותו האם רעש ההנעה השונה יכול להעיד על משהו, והרעשים בבוקר שהאוטו קר התיקתוקים, הוא אמר שזה גלגל תנופה אבל זה לא מה שגורם לבעיה כנראה.

אין שום מקום שמוכן להציע לי גיר ולהתחייב. TG חלפים מוכנים למכור לי גיר ב4600 וכמובן לא להתחייב, אני מתלבט אם לקחת שוב ולשלם שוב על עבודה ושוב פעם להסתכן..

פורסם

אם מישהו יוכל להגיד לי רציתי לשאול במקרה שאני מחליף את הגלגל תנופה על הדרך כשאני מחליף גיר, אמורים לקחת תוספת כבדה? או שזה לא סיפור רציני והמחיר של הכולל של ההחלפת גיר והגלגל תנופה לא יעלה בהרבה בגלל ההחלפה הנוספת של הגלגל תנופה?

פורסם

לא יקחו לך תוספת על החלפת גלגל תנופה אולי תוספת סמלית , נסיעה עם גלגל תנופה פגום

תגרום נזק לקלאצים , תנסה להשיג גיר וגלגל תנופה מפרוק , כל אופציה אחרת תעלה לך הרבה

יותר .

פורסם
לא יקחו לך תוספת על החלפת גלגל תנופה אולי תוספת סמלית , נסיעה עם גלגל תנופה פגום

תגרום נזק לקלאצים , תנסה להשיג גיר וגלגל תנופה מפרוק , כל אופציה אחרת תעלה לך הרבה

יותר .

יש לי גיר מפירוק ב4600 מTG כולל מע"מ, אני מחזיר את הקודם שקניתי ב3K ואמרתי לו שאני מתכוון גם ככה למכור את האוטו (אני באמת מתכוון) אבל רוצה לקחת גלגל תנופה אם הוא יתן לי מחיר זול הורדתי אותו ל300 אני חושב שאקח אותו. אני מתקן אותו סתם בשביל הקונה הבא כי אני נכוויתי כבר מרכבים שלא טופלו שכואב לי על הקונה. חוץ משתי אלה האוטו שלי באמת בובה.

פורסם

לנתקלים בתקלה הזו או דומה: בסופו של דבר נפתרה התקלה הודות למוסך צ'מפיון בבאר טוביה. החלטתי לבצע ניסיון נוסף להחליף גיר וגלגל תנופה בנוסף. אך להצעתו של יהודה מנהל המוסך המכטרוניק של הגיר הקודם נלקח על מנת לקחת ממנו את הנתונים והם נצרבו על המכטרוניק הקיים בגיר מפירוק. שבועיים שהייתי בלי אוטו ולאחר שעתיים קלות לאחר החגים האלו הפתרון הזה צלח. הגיר מתפקד באופן מדויק בניגוד למקודם שהוא היה דופק בצורה מטורפת ומנטרל במהלך הנסיעה. באמת ממליץ על המוסך הזה, רבים שהתייעצתי איתם לא עלו על התקלה.

פורסם

כדאי להוסיף לכותרת (מנהלים) שהתקלה נפתרה ומה הפתרון שבוצע, טוב לאחרים לעתיד.

• תוכן חדש...