Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי בדיקה לרכב שאני מעוניין לקנות, ושם צויין שעל פי נתוני היצרן יש לרכב 188 כוחות סוס, אולם בבדיקה נמצא שההמנוע מפיק רק 162 כוחות סוס, נאמר לי על ידי הבודק שזה בסדר ותמיד זה פחות ממה שמצויין ברשיון הרכב לפי היצרן , מה הסיבה לזה? והאם זה לא פער גדול מידי?קצת מבאס לדעת שהרכב מפיק הרבה פחות ממה שחשבתי, כיצד ניתן לשפר את ההספק? מדובר ברכב שנת 2014 מאזדה 6, אשמח לשמוע תשובות

פורסם

זה תקין. המנוע "מאבד" כוח על כל מיני דברים כמו אלטרנטור, מדחס מזגן וכ'ו. לשפר רכב כזה לא ממש אפשרי.

נשלח ממקום סודי.

פורסם

מכרתי הונדה סיוויק שנת 2001 שיצאה מהמפעל עם 110 כוחות סוס

אולם בבדיקה בקומפיוטסט יצא שיש לה 126 כוחות סוס. האוטו היה מטופל כראוי אבל ללא שיפורים.

כיצד זה אפשרי? בדיקה מוטעת?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

סטייה כלפי מעלה היתה קיימת בשרירים האמריקאים בשנות ה60 וה70, יצרנים כמו פורד וGM טענו שהספק הרכבים נמון יותר על מנת שהרכבים ימכרו לפי קלאסה מסויימת....או משהו כזה....

פורסם
מעולם לא שמעתי על סטייה כלפי מעלה, מוזר מאוד ולא הגיוני

הרבה יותר נפוץ ממה שאתה מתאר, במיוחד בדגמי ב. מ. וו המוגדשים שם לא פעם נמדדים ברכבים חדשים הספקים שגבוהים ב-10-15% ביחס לנתוני היצרן.

באחד מדגמי AMG של מרצדס מהדור האחרון יש סטייה של כ-20% מנתוני היצרן שמתורגמים לתוספת של מעל 100 סוסים ביחס להצהרת היצרן.

לרוב זה נובע משיקולי הנחות מיסוי ועמידה בכל מיני תקנים כאלה ואחרים של זיהום אויר.

ובכל אופן, זו תופעה שכאמור מוכרת ברכבים חדשים, לא ברכבים ישנים שבמהלך השנים נולדו להם סוסים נוספים ללא שום שיפור משמעותי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

משום מה חלק מהיצרנים אם לא כולם מרשים לעצמם לזייף נתוני הספק, צריכת דלק ותאוצה. מתחבאים מאחורי נתוני מעבדה חסרי קשר למציאות ומטעים את הלקוחות. כל מי שמבין יודע ואני מניח שגם אלו שאמורים לפקח על זה יודעים. לא ברור לי למה ממשיכים לשחק את המשחק.

פורסם

בכל הקומפיוטסטים למניהם ,מכונות הבדיקה לא מדויקות ,ולא מקצועיות והנתונים לכן לא מדויקים. והדבר היותר גרוע שהבוחנים שם לא מבינים שכל רכב שיא ההספק שלו מגיע בסלד שונה . ומישום מה הם בודקים את כולם זהה!

לפני כשנתיים הלכתי למכור רכב שנתוני יצרן נותנים 212 HP בבדיקה יצא 158 HP .הייתי בהלם הרכב נסע כמו ביום הראשון שקניתי אותו ,ועוד הבוחן אומר לי זה טבעי שרכבים מאבדים הספק .בערב הקונה מצלצל אלי ואומר ראית באיזה סלד הרכב נבדק ב3600 ,למחרת היינו אצלם שוב והם רק אחרי ויכוחים (את כל המכוניות אנחנו מודדים זהה ) צלצלנו להונדה שיסבירו להם שצריך ומותר לבדוק את הרכב הספציפי ב6800 -7000 .

הפלא ופלא פתאום ההספק צמח ל220 HP.רק שיצאנו משם ראיתי שבדקו הונדה סיויק ב3500 סלד!!! לא לומדים.

פורסם

אז לא לייחס חשיבות לתוצאות המכון? אגב מדובר גם בקומפיוטסט...., והאם נכון שתוסף טוב ישפר את הביצועים?

פורסם

דיינו מודדים רק אצל מומחים, ולא, קומפיוטסט למיניהם לא מומחים.

כמו שצוין, יש יצרנים שמורידים בהצהרת ההספק כדי לעמוד בתקני זיהום אוויר.

סיוויק בת 16 שנה שמוציאה בגלגל 126 כס? הזוי. משהו פה דפוק לגמרי.

• תוכן חדש...