Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בשביל עפר טוב סופג הרבה פחות אנרגיה ואימפקטים מאשר במסלול עם באמפים.

אני נוסע הרבה בשבילי כורכר טובים ובמהירות נורמלית ועם לחץ אויר נכון לא הבחנתי בבלאי כלשהו שקשור לזה או בשחיקת צמיגים.

ההורים שלי לעומת זאת גרים במושב עם המון באמפים והוחלפו מספר פעמים תושבות מנוע.

פורסם
מי מתרטב יותר בגשם, מי שהולך 20 דקות או מי שרץ 8 דקות?

מי שהולך 20 דקות בגשם נרטב.

מי שרץ 8 דקות בבוץ מתלכלך וצריך להחליף מכנסיים.

אני מעדיף מים.

כל זאת, כאמור, אם הבאמפרים נורמליים ולא כאלה שתקלתי בהם באיזה קיבוץ, באורך מטר וגובה 15 ס"מ, ששפשפו לי את תחתית הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין הוא ששניהם סופגים אותה כמות מים, אבל אחד סובל בגשם 8 דקות והשני 20.

כל עוד לא מדובר במסלול לג'יפים עם בולדרים וטופוגרפיה מטורפת, אני מעדיף את השביל הזה מאשר גז-ברקס ב10 קמ"ש על במפרים במשך 20 דק'.

תבדוק באיזה דרך אתה מרגיש יותר זעזועים ולפי זה תחליט. לפי זה תדע איפה רכב סובל יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
העניין הוא ששניהם סופגים אותה כמות מים, אבל אחד סובל בגשם 8 דקות והשני 20.

הראשון מתעייף.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מי מתרטב יותר בגשם, מי שהולך 20 דקות או מי שרץ 8 דקות?

באופן כללי ריצה בגשם מרטיבה יותר מהליכה. בחנו את זה בmythbuster או brainiac או משהו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי 20 דקות בהליכה בגשם תאמין לי שהבגדים שלך יספגו מים בדיוק כמו ההוא שרץ.

אני בדקתי את זה במציאות, לא בטלוויזיה :)

הראשון מתעייף.

מתעייף אבל בבית ליד התנור.

פורסם

לי יש חוק, כאשר אני חייב להגיע.. אני נוסע נורמלי וסביר .

כאשר זמני פנוי, אני משחק ומבצע ניסיונות, אסע בכורכר ולכור בכרכור.

הסיכוי לבעיה מכשילה גדול יותר בדרך העפר, והזמן בבוקר חשוב ולחוץ.

בבוקר הייתי נוסע בדרך הסלולה, בחזרה כרצונך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אלא אם אתה בחורה ברור שהכביש עפר, זה הכי כייף ואתה מגלה את יכולת השטח של הרכב שלך, באמפרים זה לבחורות עם פיאט 500 ורודה, אני עם היונדאי I10 הקטנה נהנה כמה שאפשר מנסיעות בכבישי עפר (כמה שאפשר, אני זהיר ומודע ליכולות שלה אבל זה תמיד כייף).

פורסם

במפרים זו בעיה - יש כאלה שבנויים כראוי ויש כאלה שהורסים את הרכב. במושבים יש נטיה לבמפרים מאולתרים שלא עומדים בשום תקן, בעקר קצרים מדי (במפר צריך להיות באורך של איזה 4-5 מ', יותר מבסיס הגלגלים של הרכב - אם כי איני מכיר את התקן.

במדינות מתוקנות לבמפר צורת טרפז: אתה עולה בשיפועף עומד על הקטע אופקי עם כל 4 הגלגלים, ואז יורד שוב בשיפוע. בארץ נתקלתי כאלה רק בכניסה לעכו (סדרה של 8 במפרים ליד חוף הארגמן). גם כאלה מעוגלים אבל שטוחים ורחבים זה בסדר. בבתישבות העובדת בד"כ פשוט יוצקים קצת בטון או אספלט בלי שום תכנון או מדידה, ואלה הם הבמפרים שהורסים את הרכב.

מצד שני - דרך עפר שמעיפה אבנים, מקפיצה את הרכב באופן לא צפוי, ובקרוב גם גשם.. בעיה. אם הבמפרים לא משפשפים את תחתית הרכב אני מעדיף לעבור אותם לאט ובזהירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בארץ נתקלתי כאלה רק בכניסה לעכו (סדרה של 8 במפרים ליד חוף הארגמן). גם כאלה מעוגלים אבל שטוחים ורחבים זה בסדר.

יש גם בפתח תקווה ליד כמה בתי ספר וגם באשדוד יש כמה בשכונה החרדית שבדרום מזרח העיר

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המידות לבמפר (פס האטה) מעגלי זה 3.7 מטר רוחב על 10 ס"מ גובה. בפועל הם עושים מה שהם רוצים.

בד"כ בדרך עפר השינויים בקו של הקרקע מתונים יותר מקפיצות שרירותיות של במפרים, זה בערך כמו גרף של תדר גבוה מול תדר נמוך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

מצד שני - דרך עפר שמעיפה אבנים, מקפיצה את הרכב באופן לא צפוי, ובקרוב גם גשם.. בעיה. אם הבמפרים לא משפשפים את תחתית הרכב אני מעדיף לעבור אותם לאט ובזהירות.

וזה עוד מרכיב שלא ניתן להתעלם ממנו בבחינת הבלאי שנגרם לרכב שנוסע לעתים מזומנות על פסי האטה: אופן העליה על פס ההאטה.

רוב הנהגים עולים על פס האטה מעט מהר מדי. הבעיה אינה רק במהירות כשלעצמה אלא בכך שהיא מחייבת את הנהג להמשיך להאט תוך כדי העליה על הפס עצמו, דבר הגורם לדריכת המתלה הקדמי והגדלת הזעזוע המועבר לגוף הרכב.

מה שצריך לעשות הוא להאט עד למהירות שבה, עוד במרחק מסוים לפני הפס ולא ישר לפניו, הנהג מסוגל לפתוח מספיק מצערת כדי לעבור על הפס בהאצה קלה, קרי הרכב צובר כמה קילומטרים לשעה בזמן המעבר על הפס.

תנסו פעם, תראו כמה לאט זה מרגיש. בהתחלה זה מרגיש כאילו ממש נעצרת לפני הפס, אבל זה מתקזז ויותר עם העובדה שפתחת מצערת מוקדם יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...