Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג על i10 ולא מזמן עברתי לגור במושב הבעיה היא שאני עדיין עובד בעיר ולפני 2 אופציות לנסוע לעיר - האחת קצרה, נסיעה של 8 דקות בערך בשביל עפר עם אבנים קטנות ומעט מהמורות והשניה דרך היישוב רבע שעה נסיעה עם באמפרים כל 10 מטרים. מה עדיף מבחינת הרכב? מה הנזקים של נסיעה קבועה יום יומית בשביל עפר?

תודה.

פורסם

בשביל עפר אתה מלכלך את האוטו סותם קצת את הפילטר אוויר, שוחק טיפה יותר את הצמיגים, ומסתכן באיזה כניסה לבור עמוק שיכול לתת מכה חזקה.

מצד שני אתה יכול לנסוע דרך כביש סלול שיש עם מספר רב של במפרים.

אם הבמפרים הם לא הענקיים מהסוג שצריך להאט ל5 קמש ועדיין לסבול אני הייתי מעדיף את הנסיעה דרכם

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

פורסם

מבחינת צריכת דלק כנראה שדרך העפר אבל כמו שרשמו לך אתה פוגע באוטו ( צמיגים ואולי גם פילטרים ) תמיד עדיף לנסוע על כביש רגיל לדעתי.

פורסם
על הכביש עם הבאמפרים , סה"כ לרכב יש בולמי זעזועים וזה היעוד שלהם..

וגם משולשים ועוד דברים אחרים. בהחלט היעוד שלהם, אבל נסיעה תכופה על באמפרים , במיוחד במהירות גבוהה מדי , תגרום לקיצור משך החיים שלהם.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

תראו ככה או ככה אני נוסע לאט, דרך היישוב אני נוסע קבוע ב30 קמש ומשחרר טיפה גז לפני הבאמפר, בשביל העפר נוסע לאט ועל האבנים אני עובר במהירות זחילה כמעט.

העניין או שיכול להיות באמת שבבוקר הדרך הארוכה תהיה 20 דק' נסיעה מול 8 דקות וזה כבר הבדל משמעותי אני באמת לא יודע מה עדיף כבר מבחינת חסכון בסופו של יום בכסף וכמובן זמנים בבוקר

עריכה אחרונה על ידי AlonDrilich
פורסם

תראה את החסכון בדלק אתה תשלם בסוף בבלאי בצמיגים ואף יותר.

ככה שפה אין באמת חסכון אמיתי בנוסף הרכב יהיה מטונף כל הזמן , אז בעצם הדבר היחיד שנשאר הוא פקטור הזמן.

2017 Type R

פורסם

אני ממש ממש נמנע מנסיעה בדרכי עפר. מילא שחיקת הצמיגים אבל כל אבן שעפה יכולה לשרוט את הרכב.

מצד שני אני מכיר את הבאמפרים הנוראיים שיש בכמה מושבים ואני בטוח שהם גורמים נזק לכל מכלול המתלה/ זרוע וכו.

למה הנזק? קודם כל כי הם לא בנויים לפי שום תקן, אבל בעיקר בגלל שאתה לא באמת נוסע על 20 לאורך כל הדרך אלא יותר 40 ובשאיפה מאט לפני (גם לא טוב, כי אתה מכווץ את הקפיצים מקדימה לקראת המכה דווקא).

אם אתה יכול לזחול ממש בנחת על שביל הכורכר לאורך כל הדרך , בלי לחץ של נהגים מאחוריך, הייתי הולך דווקא על זה.

פורסם

^^ זה בדיוק המקום לשחק עם העברות משקל. להאט לפני הבמפר , ואז לתת מכה קטנה בגז להעביר משקל אחורה ולפתוח מחדש את הבולמים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

סע דרך שביל העפר.

רכבי יונדאי ידועים באמינות החלקים שלהם ואין לך סיבה לדאגה.

מבחינת לכלוך, הרכב יתלכלך ככה או ככה.

מבחינת בולמים, נסיעה כזו של 8 דק' מול נסיעה על כביש של 20 דקות על במפרים ממילא תישחוק לך משהו,

אם זה לא הבולמים, אז זה הקלאצ' או הברקסים.

בבוקר לפי דעתי תחסוך כמה שיותר בזמן, ותצבור כמה שיותר דקות שינה :)

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי מתרטב יותר בגשם, מי שהולך 20 דקות או מי שרץ 8 דקות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
מי מתרטב יותר בגשם, מי שהולך 20 דקות או מי שרץ 8 דקות?

השאלה היא האם עדיף להירטב הרבה מגשם רגיל או מעט מגשם של קולה

פורסם

באמפרים. הנסיעה תהיה איטית (אין טעם להאיץ בין באמפר לבאמפר) אבל תשמור על האוטו.

בשביל עפר אתה יכול לפגוש מישהו שטס ויעיף עליו מלא אבנים. כמו גם אתה תתפוס איזו אבן או 2 במוקדם או במאוחר.

מי לעזאזל עובר באמפרים ב-20 קמ"ש? או 40. משוגעים לגמרי.

האטה מראש בעת זיהוי הבאמפר, גלישה ממש איטית מעליו (5 - 7 קמ"ש) והמשך נסיעה בהאצה מתונה. ב-20 קמ"ש אתה מ*יין את האוטו. ב-40 כנראה מישהו פה רוצה לעוף עם האוטו קצת.

פורסם (נערך)

שמע זה יציאה מישוב אני כבר שבוע נוסע ככה אף אחד לא טס ואני לא מעיף אבנים, זה מקום מבודד אתה נוסע לבד שם 4-5 דקות בעפר אין בורות בעייתים או משהו כזה פשוט הכל חצץ ויש טיפה אבנים מעט יותר גדולות אני פשוט לא לגמרי מודע לשאר הנזקים פשוט ובאיזה רמה הם (מערכת מתלים, צמיגים, פילטרים וכו'). לגבי הבאמפרים אני לא צוחק איתך אבל יש אולי 20 באמפרים, כל 20 מטר נסיעה באמפר אתה נוסע על 30 קמ"ש קבוע ובא לך למות.

כמובן שיש את השיקול של הזמן בבוקר אבל אם באמת הנזק בשטח עפר הוא משמעותית גבוה יותר ומומלץ בחום להמנע ובטח שלא לנסוע יום יום אני אעריך ואסע את כל הבאמפרים למרות שגם זו אופציה לא נוחה במיוחד.

• תוכן חדש...