Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מותקנת אצלי מערכת עם הרכיבים הבאים:

HU: pioneer deh-x2750ui

comp: morel tempo 6.5

amp: JBL GTO-804EZ

sub: morel primo 10

אני מרגיש שהמגבר לא סוחב את הרכיבים כפי שציפיתי, בווליום יחסית נמוך (25 בערך) הנורות האדומות במגבר נדלקות ומראות כאילו זה גבוהה לו מדי.

האם המגבר הנ"ל אמור לסחוב את הרכיבים האלו או שהוא קצת חלש ולכן זה קורה? או יכול להיות שהבעיה היא בעצם בכיוונים של המערכת?

אשמח לעזרה.

Toyota Yaris TS

פורסם

אני לא חושב שכתוב על המגבר יכולת "סחיבה".

יש הבדל בין להפעיל את הרמקולים באופן סביר לבין למצות אותם. אם הוא תקין ושאר הדברים תקינים (ובהנחה והסאב שלך בהתנגדות 4 אוהם סופית)- הוא אמור להפעיל את הציוד באופן סביר (25 ווליום לא אומר כלום כל עוד לא ידוע מה שאר הכיוונים, ובעיקרם הגיין).

מה שכן- הוא לא נועד למקסם את הרכיבים עד תום.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

נורות אדומות כנראה מעידות על כך שהמגבר שלך נכנס למצב PROTECTION מה שמעיד על התחממות יתר.

מה עובי החיווט (חיווט הכוח) אל המגבר?

מה עובי החיווט בין הסאב וופר לבין המגבר?

האם אתה יודע מה עובי החיווט בתוך התיבה בין הסאב למגבר?

מעבר לכך לא מדובר על מגבר חזק במיוחד - JBL בסדרות הפשוטות שלהם גם ככה מצהירים הספקים שהם נכונים או לאחוזי עיוות גבוהים או למתח גבוה - בכל המקרה המגבר הזה יהיה חלש במקצת ממה שמוצהר עליו.

הוא לדעתי מספיק חזק בשביל הסט קומפוננט אולי הסאב וופר יאתגר אותו קצת.

אבל מה שמדאיג אותי זה שהוא נכנס בכלל למצב הגנה וזה בראש ובראשונה מצריך לבדוק את מסלול המתח של המגבר.

מעבר לכך נתוני הדאמפינג פקטור של המגבר הזה ועוד בגישור בוודאי בקנטים ולא הייתי מצפה ממנו להזיז סאב וופר כמו שצריך גם אם היו לו עתודות של כוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה

הייתה אי הבנה קטנה- המגבר לא נכנס למצב פרוטקשן אלא הנורה עם החץ פונה מטה נדלקת.

מצרף תמונה של הכיוון של המגבר כרגע ותמונה מיום ההתקנה אם תצליח לזהות את החיווט (אם לא אלך לצלם אותו).

IMG-20151007-WA0016.jpg

IMG-20150918-WA0004.jpg

Toyota Yaris TS

פורסם

אדי, הסדרה הזו דווקא אמורה להיות בסדר.

יש סרטון בדיקה של המונובלוק מאותה סדרה ע"י סטיב מיד והוא מוציא יותר הספק מהמוצהר.

כיצד בוצע כיוון גיין במגבר?

אם אני זוכר נכון, יש טעות בחוברת הפעלה גם לגבי רמת הווליום במכשיר הראש וגם לגבי מיקום הכפתור ליד כניסות ה-RCA שאמור להיות על LOW ולא HI1.

תוריד גם את הבאס בוסט ל-0. אם יש צורך השתמש בפונקציה דרך ה-HU.

פורסם

את כיוון הגיין עשיתי עם הדיסק שהגיע עם המגבר, אם אני לא טועה הגברתי את הווליום בHU לשלושת רבעי מהעוצמה (45 מתוך 60) ופתחנו את הגיין עד שהנורה של הV דלקה.

Toyota Yaris TS

פורסם

והכפתור שהתייחסתי אליו נמצא על מה?

אפשר להרים את הווליום יותר גבוה.

במכשירים חדשים, בשימוש עם יציאות RCA, נקודת העיוות היא סביב ה-90%.

(ע"ב מספר סרטונים ברשת במכשירים שונים).

פורסם

ממה שנראה החיווט תקין בעובי שלו לפחות מהתמונות זה נראה כמו 4 גייג' אם אני קולט נכון.

מונובלוק מתנהג אחרת לגמרי ממגבר שני ערוצים מגושר במובן הדאמפינג פקטור - הנתון הזה בד"כ נמדד בכלל בתדר 1K הרץ במגברים רבי ערוצים בעוד במונובלוק הנתון נמדד בתדר 100 הרץ ומטה - זה הבדל עצום.

ממה שאני מבין הנורות האלו נועדו בכדי לתת לך חיווי אם הגיין נמצא במצב אופטימלי - נמוך מידי, גבוה מידי או אופטימלי וממה שאני מבין הנורית עם החץ כלפי מטה נועדה לתת לך חיווי להוריד גיין.

וכן - תוריד גם את הבאס בוסט - לאפס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הכפתור המדובר נמצא על low

לגבי החיתוכים אני לא כ"כ יודע לענות על זה.. אפשר הסבר למה הכוונה?

Toyota Yaris TS

פורסם

בשרשור הקודם המערכת לא הייתה מכוונת, היום אני אחרי כיוון ומרגיש שזה עדין לא כ"כ מספק.

לכן השאלה שלי האם המגבר הזה יכול למקסם את הרכיבים הנ"ל ואז צריך להמשיך לשחק בכיוונים או שצריך בכלל לשדרג את המגבר/מערכת?

ד"א מסבתר שהתמונה שהעלתי היא מלפני הכיוונים שעשיתי, מצטרף את התמונה עם הכיוונים והחיווט כיום.

20160828_151926.jpg

20160828_151940.jpg

20160828_151959.jpg

Toyota Yaris TS

פורסם

מה לא מספק בדיוק עם הכיוונים? העוצמה של המערכת? של הסאב? הקומפוננט?

בוא תפרט קצת יותר מה חסר לך, אולי זה לא קשור בכלל לכיוונים של המגבר.

פורסם

האמת שהקומפוננט די עושה את העבודה לטעמי, חסר לי קצת הסאב מאחור שיתן דחיפה

לא להרעיד שכונות אבל שיהיה פחות אנמי

ניסיתי לשחק קצת עם הכיוונים אבל כמו שאמרתי שאם אני נוגע טיפה בעוצמות הנורות חיווי האדומות במגבר נדלקות (מה שנראה לי אומר שזה גבוה לו מדי)

Toyota Yaris TS

פורסם (נערך)

נראה שהסאב (חוטים ירוקים) מחובר בחיבור רגיל ולא בגישור.

התחתון אמור לעבור אחד ימינה.

תעביר גם את הכפתור בצד של ה-RCA ל-F&R (כשהמערכת כבויה).

כרגע מנוצלת רק הכניסה הקדמית לטובת כל ערוצי ההגברה. וכל שליטה דרך ה-HU בנפרד על הסאבוופר אינה פעילה ככה (במידה וגם ההגדרה ב-HU נכונה, עליה פירטתי בשרשור הקודם).

ואוי, נראה גם שה-RCA הימניים מחוברים ליציאת AUX ולא לכניסת REAR!

מקווה שלא נגרם נזק.

פעם הבאה, אל תסמוך על חברים שחושבים שיודעים להתקין.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...