Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סלקל או מושב בטיחות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בקרוב יצוץ לו צורך לרכוש את אחד מהם, אבל אינני בטוח לגבי איזה מהם.

אשתי ואני יחסית גבוהים, 1.75 ו 1.85. החשש הוא כי הסלקל כבר יהיה קטן מידי לאחר תקופה קצרה.

מצד שני, הבנתי שמושב בטיחות לא הכי מתאים לילדים טריים, מבחינת זוויות ונוחות שכיבה.

כדאי לוותר על הסלקל או שאין מנוס?

פורסם (נערך)

עניין של גובה ומשקל של הילד. המושב לא מתאים לתינוקות קטנים והסלקל לא מתאים ליותר גדולים. תזקק לשניהם, וזה ממש לא מקום שבו מתקמצנים.

מציע לך לקרוא את הערך בויקיפדיה. תבין שהסל-קל מיועד עד משקל 9-10 ק"ג, המושב רק מעל משקל זה. אני מניח שגם אם אתם נפילים הילד יוולד במשקל נורמלי ויקח לו כמה חודשים טובים - בסביבות 9 - עד שיגדל מתוך הסל-קל.

עוד שלוש נקודות:

1. אני מניח שזה ילד ראשון, מדובר במוצר שיהווה השקעה גם עבור הילדים הבאים.

2. המושב והרצועות מאבדים את תכונותיהם עם הזמן, בודאי בשמש הישראלית. נדמה לי שיש יצרנים שמציינים תאריך תפוגה למושבים! להקפיד להשתמש רק במושבים תקינים.

3. ולהקפיד על רתימת המושב לרכב והילד במושב לפי ההוראות. וכמובן לבטל כריות אויר, אם נדרש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אפשרי לקחת סלקל בהשאלה לכמה חודשים, זה מצויין.

הבאסה היא שסלקל באופן כללי פחות בטיחותי ממושב, כי הוא פחות עוטף ושוקל פחות, אך הוא מתאים יותר לחודשים הראשונים (בד״כ).

אני ניסיתי לשים תינוקת שאך נולדה, במשקל 2.5 קילו בכיסא בטיחות, אך היא ״טבעה״ בו, ואת החודשים הראשונים העברנו בסלקל. אם הייתי יכול להושיב מDAY 1 במושב, הייתי עושה זאת.

ד״א, סלקל הוא בעיקר ״סל״ וממש לא ״קל״ (רק כשהוא ריק :lol:)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גם לדעתי, הפיתרון המשולב הוא עדיף (כסא - לא סלקל - מגיל לידה),

אפשר להרכיב נגד / עם כיוון התנועה, לכוון את הזווית של המסעד והמושב ולקבוע את האורך הכללי בין הרתמות כך שיתאימו בדיוק למידות הילד.

M-TECH E46

פורסם

הכסאות מגיל 0 מגיעות בדר"כ עם ידית כיוון זווית והוראות מדויקות אם טורחים לקרוא.

בכל מקרה - למה זה מעניין אותך ? יותר שוכב, פחות שוכב, בחייאת..

א. אם הייתה בעיה עם זה, לא היו כסאות מגיל 0.

ב. כמה כבר אתה יוצא עם תינוק שרק נולד ? רוב הזמן אתה בבית.

פורסם

בערך 1300+

אנחנו קנינו NextFit, הוא מאסיבי וגדול, אם אין לך רכב גדול (רמז: יותר גדול ממאזדה 3), יהיה צפוף מאחורה וקדימה (תצטרך להזיז את הכסאות קדימה יותר כדי שהכסא יכנס). לך לחנות, תתרשם, ותבקש להכניס את הכסא תצוגה לרכב כדי לקבל מושג איך הוא.

אנחנו קנינו אחרי הסתכלות בחנות ונסענו משך שנה בצפיפות.

לך על מותגים מובילים עם כוכבי ריסוק, graco, chicco וכו'.

פורסם

את הבלוג של אבי ורון קראת? אם לא אז הגיע הזמן.

אפשר לקנות חדש מהניילונים ואפשר לקנות משומש במצב טוב בתנאי שיש למושב עוד כמה שנים לחיות עד תאריך התוקף. לרוב המושבים מדובר בשבע שנים.

יש מושבים טובים וסבירים ברמת 700-1000 ש"ח, ויש את מושבי העלית בסביבות 1500 ש"ח וצפונה. בקבוצה השניה יש בין השאר את משפחת הברייטקס ואת ה-Chicco NextFit, שניהם מתאימים מגיל 0, מגיעים עם infant insert לתינוקות, ויש להם טווח זוויות שכיבה הגדול ביותר בשוק (מאלה שבדקתי), המאפשר להגיע לזווית נכונה בשכיבה כמעט בכל רכב. במקרה הכי גרוע משתמשים בשיטת המגבת.

אני קניתי את המושבים (2 ברייטקס ו 2 Graco Size4Me) בטוילנד בכפר סבא. הבחור שם מבין היטב בכסאות בטיחות והתקנתם, תוכל לקבל ייעוץ וכמובן אל תוותר על מדידה פיזית ברכב.

חזיר דיזל

פורסם

אנחנו בהתחלה קנינו סלקל של צ'יקו דגם KeyFit30. בהתחלה הוא היה מאוד נוח לילד, נשלף בקלות, ניראה ומרגיש מאסיבי, יש לו חיבור איזופיקס וניתן לכוון אותו לכמה מצבים. החסרונות הן שהסלקל עצמו כבד ולכן כשאתה מוציא את הילד מהרכב עם הסלקל זה בכלל לא קל! (עלות - 750 ש"ח).

מה גם שהילד קצת לפני גיל שנה התחיל להרגיש לא נוח וממש שנא לשבת שם ולכן החלטנו לרכוש כיסא בטיחות של חברת infanty שמתאים לילד החל מגיל 0 (יש כרית שמתאימה את המושב לתינוק).

עדיין לא ניסינו להניח תינוק שם, אבל כרגע הילד יושב שם בנוח, עלה לנו 390 ש"ח במבצע. החסרון הוא שאין חיבור Isofix וכמובן הוא לא נשלף לתינוק.

אז לסיכום: לדעתי אם יש לך אפשרות להשאיל סלקל לחודשים הראשונים ולאחר מכן לקנות מושב רב גילאי - עדיף.

במחשבה לאחור - זה מה שהיינו עושים.

פורסם
בערך 1300+

אנחנו קנינו NextFit, הוא מאסיבי וגדול, אם אין לך רכב גדול (רמז: יותר גדול ממאזדה 3), יהיה צפוף מאחורה וקדימה (תצטרך להזיז את הכסאות קדימה יותר כדי שהכסא יכנס). לך לחנות, תתרשם, ותבקש להכניס את הכסא תצוגה לרכב כדי לקבל מושג איך הוא.

אנחנו קנינו אחרי הסתכלות בחנות ונסענו משך שנה בצפיפות.

לך על מותגים מובילים עם כוכבי ריסוק, graco, chicco וכו'.

התאומות שלי בנות עשרה חודשים, ועד עכשיו השתמשנו בסלקלים מושאלים (לרוב לא הוצאנו את הסלקלים מהאוטו, כך שבפועל הם שימשו בפורמט של מושבי בטיחות). לאחרונה חיפשתי מושבי בטיחות כדי לא לחכות לרגע שבו הסלקלים כבר יהיו קטנים מדי. על אחד אין מגבלות גודל כי הוא ימוקם מאחורי מושב הנוסע, ואשתי לא גבוהה במיוחד.למיקום זה קנינו את הברייטקס עם הקליקטייט בשביל נוחות שליפה והתקנה של הכסא. השני לעומת זאת, צריך להכנס מאחורי מושב הנהג, וגובהי מעל 1.85 מטר. מכל הכסאות שבדקתי דווקא ה-NextFit הוא אחד הכיסאות שתופסים הכי פחות מקום מבחינת אורך. יתכן שברוחב הוא לא קטן, אבל כאשר הוא מותקן נגד כיוון הנסיעה, הוא קצר ממרבית המושבים בשוק. בתור בונוס, יש לו גם את טווח ההטיה הגדול ביותר שאני ראיתי. אני מתכנן לקנות אותו, למרות שנורא רציתי לקנות כיסא של מקסי-קוזי כי יש לי תווים לשילב, אבל אף כיסא שלהם לא נכנס באורך.

הרכב המדובר הוא טויוטה ראנקס והיא בעלת מרחב פנים כמו כל משפחתית אחרת. במזדה 3 כנראה אף כיסא לא היה נכנס מאחוריי. אחד הרכבים עם המרווח הכי גרוע במושב האחורי.

• תוכן חדש...