Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סלקל או מושב בטיחות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אלכס, אני מסכים אתך במאה אחוז. גם אצלנו יש תאומים, ומאחר ועניין הגודל בהתקנה נגד הכיוון הוא קריטי, גם אני מדדתי בזמנו את הנקסטפיט, הברייטקס מרתון, וה-סייז4מי. הנקסטפיט אכן הכי קומפקטי בהתקנה נגד הכיוון - בסביבות 71 ס"מ אורך למיטב זכרוני - ורוכן בטווח זוויות מרשים מאוד. שני האחרים נמצאים בהפרש קטן מאחוריו - סביבות 73-74 ס"מ למיטב זכרוני. הייתה לי התלבטות קשה בין הברייטקס לנקסטפיט - בסופו של דבר לקחתי את הברייטקס בגלל מערכת הקליקטייט, ואיני מצטער על כך. פטנט מצויין שמחזיק את המושב כמו יצוק בטון.

הבחור החדש - כל עוד יש מושב אחד, אין בעיה. שים אותו מאחורי מושב הנוסע (את מושב הנוסע שלח קדימה עד הסוף). עם שני מושבים נגד הכיוון - בעיה. צריך רכב עם בסיס גלגלים באזור 2.70 מ' ומעלה.

עוד משהו: לפני כן היו לנו לתקופה קצרה מאוד מושבים אמריקאיים די ישנים של Safety1st שירשתי מהמשפחה. העפתי אותם מהר מאוד. מושבים אלה, כמו גם מושבים אמריקאיים אחרים מדגמים של לפני עשור, ארוכים מאוד כתוצאה מתכנון בזבזני מאוד במיקום, ומאוד לא מתאימים להתקנה נגד הכיוון. מי שמקבל במתנה/ירושה כאלה מושבים - זה סוס שכדאי דווקא לבדוק לו את השיניים היטב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
אוי ואבוי... מה אעשה עם 2 מושבי בטיחות בפיאט פונטו?..

או שתחליף רכב, או שתתכונן לזה שאתה הולך לשבת בקופסת סרדינים.

ברכב השני שלי - שרייד (להערכתי טיפה יותר קטן מהפונטו או אותו הגודל מאחורה), התקנתי גם כיסאות של גרקו, הכסאות נכנסים, אבל מקום אין.

הייתה לי התעקשות להשאיר את הכסאות נגד כיוון התנועה עקב בטיחות, אבל לאחר שהייתי צריך לבלות שבוע שלם עם הרכב הבנתי שאין מנוס מלהפוך אותם.

לגבי אורך הנקסטפיט שאתם אומרים, מעניין לשמוע, הייתי תחת הרושם שם הייתי מחפש הייתי מוצא משהו יותר קטן.

פורסם
הכסאות מגיל 0 מגיעות בדר"כ עם ידית כיוון זווית והוראות מדויקות אם טורחים לקרוא.

בכל מקרה - למה זה מעניין אותך ? יותר שוכב, פחות שוכב, בחייאת..

א. אם הייתה בעיה עם זה, לא היו כסאות מגיל 0.

ב. כמה כבר אתה יוצא עם תינוק שרק נולד ? רוב הזמן אתה בבית.

מה זה השטות הזאת? גם אם אתה נוסע רק נסיעה אחת בכל השנה הראשונה של התינוק, אתה חייב לשים אותו בסלקל מתאים.

תינוק מתחת לגיל שנה ו9 ק"ג חייב להיות הפוך לכיוון הנסיעה.

הכיסאות המשולבים זה פיתרון גרוע מאחר ואם התינוק ישן הכי נח להוציא אותו יחד עם הסלקל ולהניח אותו במקום בו אתה נמצא.

וברור שמכוניות סופרמיני עם תינוקות זה סיוט. מכונית קומפקטית, מה שנקרא בארץ בטעות "משפחתית", מספיקה בקושי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
מה זה השטות הזאת? גם אם אתה נוסע רק נסיעה אחת בכל השנה הראשונה של התינוק, אתה חייב לשים אותו בסלקל מתאים.

תינוק מתחת לגיל שנה ו9 ק"ג חייב להיות הפוך לכיוון הנסיעה.

הכיסאות המשולבים זה פיתרון גרוע מאחר ואם התינוק ישן הכי נח להוציא אותו יחד עם הסלקל ולהניח אותו במקום בו אתה נמצא.

וברור שמכוניות סופרמיני עם תינוקות זה סיוט. מכונית קומפקטית, מה שנקרא בארץ בטעות "משפחתית", מספיקה בקושי.

איך אני מת על תגובות כאלו. עוד לא הבנתי למה התכוונת שזה שטות

ולא, אתה לא חייב לשים אותו בסלקל, יש כסאות בטיחות מגיל 0. ממשקלים נמוכים וגובה נמוך שעברו מבחני ריסוק. ועם תקן. אז מאיפה הקביעה החד משמעית שלך ??? אתה מוזמן להציץ באתרי האינטרנט של היצרנים.

ולגבי הפוך לכיוון הנסיעה, כמובן שזה נכון, אני מנסה למשוך עם זה ככה כמה שיותר גם אחרי גיל שנה, אז שוב, איפה ראית שכתבתי אחרת ?

אם התינוק ישן אבל יש לך שניים ? גם אז הכי נוח להוציא עם סלקל ? הוצאתי אותם מבית החולים ונשבר לי הגב בהליכה קצרה.

ובלי קשר, אני מניח שלא ניסית את הצד השני כדי לקבוע מה יותר נוח, נכון ?

כשהם קטנים הם לרוב לא מתעוררים גם אם אתה מוציא אותם, להרים סלקל ואפילו אחד זה לשבור את הגב, אז אני לא מבין איפה הקביעה שזה יותר נוח.

פורסם

השטות התכוונתי "כמה אתה יוצא עם התינוק".

כל אחד ואורח החיים שלו.

כתבתי מטלפון אז לא יכולתי לעשות ציטוט חלקי אלא רק מלא

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
נכון אבל לרוב האוכלוסיה זה נכון וזה טבעי

ממש לא מחפש להתנצח איתך, אבל עד כמה שידוע לי רוב האוכלוסיה לוקחת בבוקר את התינוק למעון, משתדלת לא לשכוח אותו ברכב, וממשיכים לעמל יומם בכדי שיהיה להם במה לשלם עבור המעון.

יום טוב

עמוס

פורסם

יש בתי חולים שלא משחררים תינוק ללא סלקל, בדגש על סלקל.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

לאחר קריאה ברשת והתיעצויות אני רכשתי Braitax Boulevard. עדיין לא ניסיתי אז לא יכול להשוות, אבל מהסתכלות ובחינת המוצר מדובר על כסא מאוד איכותי ובנוי היטב.

להבנתי בתי חולים לא מאפשרים להוציא את התינוק בלי סל קל, אז מתכוון לקחת מאחי לאותו הרגע.

נ.ב. אני קניתי את שלי מאיביי במכירה פומבית בכ 1250 ש"ח כולל משלוח (מארה"ב) ומיסים עד הבית בתכנית ebay global shipping.

אני לא יודע איך אבל המשלוח על הכסא (שדי כבד ולא קטן בכלל) עלה לי בסביבות ה 30 דולר.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
  • תוכן חדש...