Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב שני שישמש אותי לנסיעה לעבודה מדי יום.

נוסע כ 100 ק"מ ביום, 26000 שנתי.

הדרך ברובה בינעירונית, ויש בה הרבה עליות ופותולים, איכות הכביש לא מזהירה.

לגבי תקציב, אגדי זאת קצת שונה ממה שמוגדר בד"כ.

כנראה שאחזיק ברכב כ 5 שנים, בתקופה זו אני מוכן לספוג ירידת ערך של 30K, ללא משמעות למחיר הקניה.

עוד כמה נקודות:

- רכב חיסכוני - לפחות 1:17

- אמינות

- הכביש עמוס משאיות, לכן צריך יכולת טובה לעקוף בעליות במהירות

- לא משנה גיר ידני/אוטומט

- לא משנה בנזין/דיזל

- לא משנה חדש/יד שניה, עם כי קשה לי לחשוב על רכב חדש שיירד רק 30K ב 5 שנים.

- בד"כ נוסע לבד

- סחירות

הרכבים שחשבתי עליהם:

סוזוקי סוויפט מ2012 ידנית - לא הכי חסכונית ולא יודע איך תתנהג בעליות, ירידת ערך ואמינות נראה לי מתאימים

סקודה פאביה 2008 טורבו דיזל 1400 - לא בטוח לגבי האמינות/איכות נסיעה

פיג'ו 208 מ2015 טורבו דיזל ידנית - לא בטוח לגבי אמינות, ירידת ערך וסחירות. קשה מאוד למצוא יד2

דצ'יה סנדרו סטפווי טורבו דיזל ידנית - כנ"ל

אשמח מאוד לחוות דעתכם - בני

פורסם

עם צריכת דלק של לפחות 1/17 הפיגו תהיה בחירה טובה וגם הדאציה דיזל.

לא ציינת את התקציב שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין דבר כזה רכב חדש שמאבד 30 אלף שקלים ב 5 שנים, זה תמיד הרבה יותר.

ככל שהרכב יקר יותר, הוא מפסיד יותר.

צריכה של 1:17 אפשר לקבל במספר דגמים מצומצם ( לרוב זה דיזל, היברידי או רכב בנזין קטן מאוד עם מנוע קטן וגיר ידני ).

אני במקומך הייתי קונה רכב דיזל ידני. אם תצליח למצוא משומש במצב טוב ועם קילומטראז' שפוי - יותר משתלם לך בירידת ערך. רכב במצב ירוד יגרום להוצאות רבות במוסך.

אם לא תמצא משומש מתאים, תבדוק קקטוס/ 208/סנדרו דיזל ידנית חדשה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני גם חושב שהדרישה ל30K ירידת ערך בחמש שנים היא דמיונית, אלא ברכב שהמחיר שלו קרוב לזה.

ואז - קשה לקבל צריכת דלק כזו, כמו כן כנראה האמינות שלו תהיה פחותה מרכב יותר חדש.

פורסם (נערך)

תודה לכל המשיבים.

לגבי תקציב - אפשר גם 120K, אך כפי שאמרתי, מה שחשוב זה הירידת ערך

כפי שציינתי - אני לא מחפש דווקא חדש, ואפילו רוב הסיכויים שכפי שכתבתם אין דבר כזה.

לגבי ירידת ערך - לדוגמא, סוזוקי סוויפט 2012 58K ק"מ ב 45 אלף שח.

בעוד 5 שנים הרכב יהיה בן 9.

סוזוקי סוויפט משנת 2007(בת 9) נמכרות בסביבות 33 אלף,(אבל אוטומטית)

לכן אני מניח שבשנת 2021 אוכל למכור אותה ב 15 אלף.

אאל"ט צריכת הדלק של הנל היא 1:17(תקנו אותי אם אני טועה) והיא די אמינה.

אני חושב שהחישוב די דומה לפאביה ולפריוס 2008 - אך בהם אני לא בטוח לגבי אמינות(מצבר בפריוס).

אחרי חישוב, בצריכה של 1:20 אני חוסך כ 1300 שח שנתי, לכן אם יש רכב עם צריכה כזאת, גם ירידת ערך של 37K מתקבלת

שוב תודה לכל המשיבים

עריכה אחרונה על ידי beniloew
פורסם

העניין שאתה לא יודע איך יראה השוק בעוד 5 שנים,אולי לא ישתלם לקנות ממך את הסוזוקי כאשר אפשר לקנות מתחרות צעירות יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באופי הנסיעות שציינת אני מתקשה להאמין שהסוזוקי תגיע ל-1:14 אז 1:17 זו צריכת דלק דימיונית לדעתי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

...

פיג'ו 208 מ2015 טורבו דיזל ידנית - לא בטוח לגבי אמינות, ירידת ערך וסחירות. קשה מאוד למצוא יד2

...

פיג'ו 208 ט'ד הגיעו לראשונה רק בפברואר 2016. כך ששנתון 2015 לא תמצא בארץ בכלל.

שנת 2016 משומש יש כבר סיכוי שתמצא, אבל זכור את ההבדל בין תיאוריה לפרקטיקה.

פורסם
סוזוקי סוויפט משנת 2007(בת 9) נמכרות בסביבות 33 אלף,(אבל אוטומטית)

לכן אני מניח שבשנת 2021 אוכל למכור אותה ב 15 אלף.

סוויפט 2007 עם ק"מ נמוך אכן תוכל להמכר בסביבות 33, אבל אתה הולך להוסיף 130 אלף ק"מ לרכב כזה ולכן אני לא רואה סיכוי למכור אותה כלל.

בנוסף, אתה הרבה על הכבישים, נסיעות ארוכות עם סוויפט קטנה זה לא כיף וגם לא בטיחותי, קנה רכב דיזל בן שנתיים - שלוש, אל תחפש הרפתקאות ורד מהעניין של חישוב ירידת הערך, ל 5 שנים אתה צריך לחשב כמה יהיו ההוצאות על הרכב מבחינת דלק וטיפולים ועוד 5 שנים אינשאללה...

פורסם

גם לי להאמין שתקבל יותר מ 1/17 עם מנוע tsi.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם
סוויפט 2007 עם ק"מ נמוך אכן תוכל להמכר בסביבות 33, אבל אתה הולך להוסיף 130 אלף ק"מ לרכב כזה ולכן אני לא רואה סיכוי למכור אותה כלל.

בנוסף, אתה הרבה על הכבישים, נסיעות ארוכות עם סוויפט קטנה זה לא כיף וגם לא בטיחותי, קנה רכב דיזל בן שנתיים - שלוש, אל תחפש הרפתקאות ורד מהעניין של חישוב ירידת הערך, ל 5 שנים אתה צריך לחשב כמה יהיו ההוצאות על הרכב מבחינת דלק וטיפולים ועוד 5 שנים אינשאללה...

לא התכוונתי לקנות בוזוקי מ 2007, רק להביא דוגמא לירידת ערך של 30000 ב 5 שנים

Sent from my A0001 using Tapatalk

• תוכן חדש...