Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם כל מנוע עם טורבו צורך ממש הרבה שמן מנוע בהשוואה למנוע אטמוספרי שצורך בדרך כלל בין החלפות כמעט אפס. מענין אם קיימים דגמי רכבים עם טורבו שאצלם הצריכה פחות או יותר דומה למנועים אטמוספריים, מצב שלא מחייב הוספות בין החלפות. מהם גבולות הסביר בצריכת השמן ספציפית ב V40 מהשנה שנתיים אחרונות שאני מחפש. אם יש מישהו עם רכב כזה חוות דעת תועיל מאד לקבלת החלטה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אצלי באיביזה יש צריכה קטנה מאוד - 200 מ"ל בערך ל10k,

באוקטביה שלי - טורבו דיזל לא צורך כלל מטיפול לטיפול.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

הייתה לי אוקטביה 1.4 שצרכה די הרבה שמן (ליטר ל5k בערך). הפוקוס הנוכחית 1.6 טורבו למרבה ההפתעה לא צורכת שמן בכלל, ב12k שעשיתח מהקניה עד הטיפול הראשון אצלי לא ירד מילימטר במדיד, וכנ״ל מאז הטיפול (עוד 6k שעברו).

לעומת זאת מנועי 2.0 ליטר אטמוספריים שהיו לי במזדה 3 2006 ופוקוס 2012 צרכו די הרבה שמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

Alf3, יש קשר מסויים והוא רינגים. מנוע טורבו עובד בתנאים קשים יותר ממנוע אטמופסרי, אם הוא יחסית קטן נפח והוציאו ממנו הרבה כוח, יש עומס גדול על המכלולים וזה דורש חומרים עמידים במיוחד (היצרנים לא תמיד מצליחים מפעם הראשונה להתאים חומרים, לפעמים בגירסאות הראשונות זה בא לידי ביטוי בדברים כאלה, אחרי זה לעיתים בא מנוע משופר שפתרו את הבעיות).

באוקטביה שלי - טורבו דיזל לא צורך כלל מטיפול לטיפול.

גם אצלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

זה פאק בתכנון, כמו במנוע ברכב שלי. אחרי החלפה של רינגים, הצריכה היא 0 בין טיפול לטיפול.

מדובר בTFSI 1.8.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
זה פאק בתכנון, כמו במנוע ברכב שלי. אחרי החלפה של רינגים, הצריכה היא 0 בין טיפול לטיפול.

מדובר בTFSI 1.8.

אם מדובר במנוע CDA - התכנון של הרינגים היה לא משהו בלשון המעטה, לא מעט אנשים מתלוננים על זלילת שמן מטורפת במנוע הזה

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

באיביזה שלי - הגעתי ל 65K ולא הוספתי שמן אפילו פעם אחת בין הטיפולים. אני בודק כל כמה אלפים ומפלס השמן יורד אולי בחצי סנטימטר בין הטיפולים.

פורסם

יש לי נסיון עם שלושה מנועי טורבו בנזין שונים מיצרנים שונים ולא היתה להם צריכת שמן... באחד הרכבים פתאום התחיל לרדת שמן אחרי שנתיים וחצי. במוסך טענו שגומיות איטום התיישנו ונחלשו ואחרי שהם החליפו אותם שוב לא היתה צריכת שמן.

• תוכן חדש...