Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במערכת שבה לרדיאטור יש פקק לחץ ואילו מיכל העודפים סגור במכסה אמורה להיות התאדות מסוימת של נוזל קרור .

עד לאיזו כמות יכולה להגיע התאדות כזו של נוזל ממיכל העודפים ?

פורסם (נערך)

אצלי ביונדאי בהחלפה של נוזל הקירור (מקורי של יונדאי, מהול) בטעות השארתי את הפקק במיכל העודפים לא סגור עד הסוף (נראה שהפקק היה סגור אך לא היה "קליק"). הרדיאטור היה מלא עד הסוף.

תוך שבוע התנדף לי בערך ליטר של נוזל קירור ומיכל העודפים היה יבש לגמרי, הרדיאטור היה מלא (בדיקת מפלס אחרי הוצאה של פקק הלחץ). מזל שבבדיקה השבועית ראיתי את זה כי אחרת הרכב היה מתחמם ונתקע. היה לי נוזל ספייר מוכן מראש אז הוספתי.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

לפני שנים, איבדתי נוזל קירור באופן קבוע ולא הצלחתי למצוא מהיכן, אחרי שהרמתי ידיים, הלכתי למוסך והסתבר שהפקק של מיכל העודפים היה פגום, החלפה שלו פתרה את הבעיה, אז אני מניח שלשאלתך, תלוי אם מדובר על מערכת תקינה או לא, במידה ולא, התשובה היא - "כמות רבה"

כבר חתמתי...

פורסם

השאלה היא לגבי הפוקוס ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

איבוד נוזל יכול לקרות מציר של משאבה, פקק לא אטום או דליפה מחיבור צינור.

שלא לדבר על מצבים קשים של אטם ראש - ואז יש "טחינה".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
השאלה היא לגבי הפוקוס ?

בפוקוס יש פקק אחד במיכל העיבוי והוא פקק לחץ . זו מערכת סגורה לגמרי ובמצב תקין אין איבוד של נוזל קירור .

כוונתי למקרה בו למיכל העודפים יש מכסה פשוט .

פורסם

אם תחליף את הפקק המקורי לפקק ללא שסתום אתה עלול לגרום נזק למערכת הקירור.

אם הלחץ ייעלה מעבר לסף מסויים הדבר יגרום לפריצה במקום אחר של נוזל קירור.

אל תשכח שלפקק יש 2 תפקידים כאשר הלחץ עולה השסתום נפתח וכאשר הלחץ יורד כתוצאה מהתקררות נוזל הקירור השסתום נפתח והלחץ במערכת הקירור משתווה בכדי שלא ייגרם נזק לצנרת ושאר הרכיבים כתוצאה מתת לחץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

איני מחליף דבר ואני יודע את תפקידם .

כוונתי שיש שני סוגים של מערכות קרור - הראשונה בה פקק הלחץ ברדיאטור ובמיכל העודפים יש מכסה פשוט

והשניה בה לרדיאטור אין פקק ובראש מיכל העודפים יש פקק לחץ .

בסוג הראשון בו מיכל העודפים סגור עם מכסה פשוט נראה לי שישנה התאיידות טבעית .

פורסם

איבוד טבעי של נוזל קרור

אין דבר כזה. במערכת סגורה תקינה אין ״איבוד טבעי״, אלא אם מלאת יותר מידי ויש איבוד מכוון למיכל עודפים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש מכוניות עם מיכל התפשטות, במכסה מיכל ההתפשוטת יש צינורית ניקוז פתוחה לאטמוספירה, כל שאידוי של כמה גרמים בשנה זה באמת דבר טבעי.

פורסם
מירכת הקירור היא מערכת סגורה בלי קשר לפקק אחד או שניים ולכן לא אמור להיות חוסר בנוזל קירור!

במשך כמה שנים טובות, היו לנו רק רכבים חדשים לגמרי מהסוכנות. לא ליסינג, לא השכרה, אלה חדשים מהיבואן עם "0" ק"ם.

בכל הרכבים הללו,{5},שהם מיצרנים שונים, וללא יוצא מהכלל, הייתה ירידה של מפלס נוזל הקירור, בין טיפול לטיפול.

אין לי הסבר לתופעה הזו, וזה קורה גם ברכב הנוכחי {איביזה 2014}.

לא ייתכן שכל הרכבים הללו היו מקולקלים, נכון? אם קיים הסבר, אשמח להתעדכן.

יוסי.

פורסם

אין חדש בעניין. כמעט כול רכב מאבד כמות מסויימת של נוזל קירור בתלות סוג האטימה של ציר המשאבה וזה תקין.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...