Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במגבר מסוג Rockford R300-4

שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש בעיה בסט שהרכבתי לרכב שלי,

שמתי בו:

מגבר מדגם rockford r300-4

סאב מדגם VEGA122 CERWIN VEGA

קומפוננט ALPINE SGS 610C

יחידת ראש PIONEER AVH-285BT

בשעות הצהריים כנראה כתוצאה מחום המגבר מתחמם וכל מה שמחובר למגבר (קומפוננט וסאב) נעלם ולא שומעים אותו, רק את האחוריים שלא מחוברים להגבהה שומעים. * מציין כי בשעות הלילה מעולם זה לא קרה לי, ויצא שעשיתי נסיעות ארוכות יותר מאשר ביום שזה כן קרה!

יש לציין כי זה לכמה שניות וחוזר..

עריכה אחרונה על ידי Tomer1992
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שהתחלתי להגיב בפוסט הקודם שננעל:

הקומפוננט הוא לדעתי מסדרת SPS.

בשרשור אחר ציינת שיש בעיה עם הטוויטרים וכן שצד אחד הפסיק להשמיע/נשרף בכלל. מה המצב כרגע, האם תקינים או שלא?

למרות שביקשתי להבחין בפרטי, האם מדובר ב-285BT או 2850BT, או 275BT/2750BT בכלל כמו שרשום בפוסט אחר שלך?ושאלת אגב, במידה ומדובר באחד הדגמים ללא ה-0 בסוף, למה לרכוש אותו על פני האחר שמציע כיוונים יותר משוכללים בעלות נספחת נמוכה מאוד?

בכל אופן לענייננו, הסאב המדובר הוא בעל שני סלילים של 2 אוהם, כלומר התנגדות סופית של 4 או 1 אוהם (ואני מקווה וגם מניח שזה מחובר אצלך כ-4 אוהם, אחרת זה מסביר למה המגבר מתחמם ונכבה, אם כי נראה לי שהוא היה נכנס להגנה הרבה יותר מהר אם הסאב מחובר ל-1 אוהם).

אם אתה לא מבין בכיוונים, אז בצע חיפוש, כולל ב-FAQ בראש הפורום.

מעבר לזה, כאמור, תעלה תמונות ברורות של הכיוונים במגבר.

מגבר מונובלוק, הינו מגבר ערוץ בודד ייעודי עבור סאבוופר.

מציע בדר"כ ערכים מוצלחים יותר עבור הגברה מסוג זה לעומת גישור ערוצים במגבר רב ערוצי.

גם אם בכוונתך למכור את המגבר 4 ערוצים הנוכחי ולרכוש אחד אחר במקומו (או כל שדרוג אחר) ולהמשיך לעבוד באותה תצורה, תצטרך להגדיר תקציב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שהתחלתי להגיב בפוסט הקודם שננעל:

הקומפוננט הוא לדעתי מסדרת SPS.

בשרשור אחר ציינת שיש בעיה עם הטוויטרים וכן שצד אחד הפסיק להשמיע/נשרף בכלל. מה המצב כרגע, האם תקינים או שלא?

למרות שביקשתי להבחין בפרטי, האם מדובר ב-285BT או 2850BT, או 275BT/2750BT בכלל כמו שרשום בפוסט אחר שלך?ושאלת אגב, במידה ומדובר באחד הדגמים ללא ה-0 בסוף, למה לרכוש אותו על פני האחר שמציע כיוונים יותר משוכללים בעלות נספחת נמוכה מאוד?

בכל אופן לענייננו, הסאב המדובר הוא בעל שני סלילים של 2 אוהם, כלומר התנגדות סופית של 4 או 1 אוהם (ואני מקווה וגם מניח שזה מחובר אצלך כ-4 אוהם, אחרת זה מסביר למה המגבר מתחמם ונכבה, אם כי נראה לי שהוא היה נכנס להגנה הרבה יותר מהר אם הסאב מחובר ל-1 אוהם).

אם אתה לא מבין בכיוונים, אז בצע חיפוש, כולל ב-FAQ בראש הפורום.

מעבר לזה, כאמור, תעלה תמונות ברורות של הכיוונים במגבר.

מגבר מונובלוק, הינו מגבר ערוץ בודד ייעודי עבור סאבוופר.

מציע בדר"כ ערכים מוצלחים יותר עבור הגברה מסוג זה לעומת גישור ערוצים במגבר רב ערוצי.

גם אם בכוונתך למכור את המגבר 4 ערוצים הנוכחי ולרכוש אחד אחר במקומו (או כל שדרוג אחר) ולהמשיך לעבוד באותה תצורה, תצטרך להגדיר תקציב.

הטוויטרים לא תקינים.. קניתי את זה מאלוף הציפויים, הוא טוען שהם נשרפו אצל אלה שהרכיבו לי אותם AR מערכות - אני בספק אם זה קרה כתוצאה מההתקנה שלהם.. בהתחלה הייתי די נאיבי היום אני ממש נגעל מהשוק הזה ואיך שהכל מתנהל שם - בכל אופן הוא החליף לי למעפנים מסוג ZED לא פירט את הדגם והכל.. הוא היה נחמד אבל עדיין אכלתי אותה אצלו בטוויטרים.

ציינתי פעמיים כי מדובר בדגם ה- 285 BT, זה קישור http://pioneer-mea.com/en/products/avh-285bt/ למנוע בלבולים.. AR מערכות הציעו לי את זה ב-1800 ש"ח.

השורה התחתונה היא שאני כבר בהוצאה הן מבחינה כספית ומבחינת זמן שאני מבזבז על זה כבר עברו את גבול הטעם הטוב. אין לי מושג כמה אוכל לקבל על המגבר שלי אני יודע שחדש עולה 1000 שקל ושלי במצב מעולה רק שהסאב יושב עליו חזק מדי כנראה, אני מניח שאוכל לקבל עליו 500-600 שקל.

אם זה מגבר איכותי אין לי בעיה להשקיע עד 1,000.

בהתחלה היו לבטים וחשבנו כי זה כבל RCA (חבר של דוד שלי מבין בזה אבל גם הוא עושה קטע מסריח, אגב הוא אמר שאפשר להשיג FOCAL KP 165 במחיר של 600 שקל זה נשמע לך הגיוני בצורה כלשהיא? הוא טוען שזה לא נפל ממשאית\משומש\מזוייף למרות שהדגם היחידי שמצאתי באיזור המחיר היה מזוייף מאליאקספרס ב-115$.. באיביי הרמקולים האלה לא יורדים מ-500$.. אשמח לקבל תגובתך בעניין)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום כן, אבל רציתי רק לוודא סופית.

בכל אופן, 1800 ש"ח למכשיר הזה, זה מחירון רשמי של היבואן הרשמי. ובקיצור, יקר לדעתי.

אפשר לקנות את הדגם עם ה-0 בעוד 100 ש"ח (אם כי יתכן ומדובר ביבוא מקביל), וכאמור עם יכולות כיוון מתקדמות יותר.

ואפשר גם לקנות את הדגם הקודם, 2750 (למען האמת גם את ה-275) בכ-1300 ש"ח.

הסאב לא חזק מדי עבור המגבר. אין דבר כזה בהגדרה.

המגבר מפיק הספק X שאותו הסאב "סופג".

הספק הספיגה של הסאב (וואט RMS) הוא מדד לעמידות הטרמית של הסליל שלו. במקרה שלך מדובר על 200W RMS והמגבר מוציא בגישור 150W. כך שאין פה מצב של underpower נוראי.

רק צריך לוודא שהכיוונים נכונים והמגבר לא מתאמץ מעבר לתכנון שלו (וכן שהציוד שמחובר אליו תקין ומחובר כראוי).

מציע להיכנס לפורום יד שניה ולחפש מגברים הולמים. יש הרבה אפשרויות לא רעות ואף טובות שם (לא עיינתי לאחרונה לבדוק תמחורים).

לגבי הפוקאל, נדמה לי שעלתה שאלה דומה לא מזמן. אם יש תמחור רשמי כזה בכמה אתרים לדגם המדובר, אז הסבירות שלא מדובר בדגם מזויף. יכול להיות שמדובר בדגם ישן פשוט ושארית מלאי שרוצים להיפטר ממנה. לא יודע להגיב מעבר.

בכל אופן, אתה צריך כרגע גם להחליט אם אתה מחליף בנוסף את הקומפוננט או נשאר עם הקיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום כן, אבל רציתי רק לוודא סופית.

בכל אופן, 1800 ש"ח למכשיר הזה, זה מחירון רשמי של היבואן הרשמי. ובקיצור, יקר לדעתי.

אפשר לקנות את הדגם עם ה-0 בעוד 100 ש"ח (אם כי יתכן ומדובר ביבוא מקביל), וכאמור עם יכולות כיוון מתקדמות יותר.

ואפשר גם לקנות את הדגם הקודם, 2750 (למען האמת גם את ה-275) בכ-1300 ש"ח.

הסאב לא חזק מדי עבור המגבר. אין דבר כזה בהגדרה.

המגבר מפיק הספק X שאותו הסאב "סופג".

הספק הספיגה של הסאב (וואט RMS) הוא מדד לעמידות הטרמית של הסליל שלו. במקרה שלך מדובר על 200W RMS והמגבר מוציא בגישור 150W. כך שאין פה מצב של underpower נוראי.

רק צריך לוודא שהכיוונים נכונים והמגבר לא מתאמץ מעבר לתכנון שלו (וכן שהציוד שמחובר אליו תקין ומחובר כראוי).

מציע להיכנס לפורום יד שניה ולחפש מגברים הולמים. יש הרבה אפשרויות לא רעות ואף טובות שם (לא עיינתי לאחרונה לבדוק תמחורים).

לגבי הפוקאל, נדמה לי שעלתה שאלה דומה לא מזמן. אם יש תמחור רשמי כזה בכמה אתרים לדגם המדובר, אז הסבירות שלא מדובר בדגם מזויף. יכול להיות שמדובר בדגם ישן פשוט ושארית מלאי שרוצים להיפטר ממנה. לא יודע להגיב מעבר.

בכל אופן, אתה צריך כרגע גם להחליט אם אתה מחליף בנוסף את הקומפוננט או נשאר עם הקיים.

מבאס.. ממש עצוב לי שאלה האנשים במדינה שלנו.. אתה בא לחנות דופקים אותך במחיר וגם נותנים לך חרא של מוצרים, פשוט ביזיון.

במקרה הבחור של הרמקולים זה חבר של דוד שלי ההתקנה לא יוצאת לפועל בסוף (סיבות דביליות), אולי רק אחליף מגבר כי אני שונא את הירידות שיש לי חוץ מזה קומפוננט זה עכשיו סתם הוצאה - יש לך גישה לרמקולים טובים במחיר בלי לנסות להרוויח עליי? שחטו לי את הכיס מכל הכיוונים כבר החולירות בחוץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הימנע בבקשה מציטוט הודעה אחת מעליך (מעוגן גם בחוקי הפורום), זה מעיק על השרשור.

לא מדובר בחרא של מוצר, והמחיר הוא רשמי של היבואן.

האם אפשר למצוא יותר בזול - כן. האם אפשר למצוא מוצרים עדיפים ברמה הטכנית לאותו מחיר, בגדול כן (אבל יכולה להיות משמעות של יבוא מקביל מול רשמי ואחריות נלווית למשל או הפרשי דור, כך שהענין הכספי עשוי להיות מוצדק בעיני חלק מהאנשים).

לפני שאתה מחליף מגבר, ביקשתי שתעלה תמונות של הכיוונים שבוצעו בו.

יכול בהחלט להיות שהנמכת הגיין מעט, תקל עליו מספיק כדי שיוכל לתפקד לאורך זמן בצורה מספקת.

לגבי רמקולים, בצע חיפוש להודעות של Audio King בטווח מחירים עד 700 ש"ח למשל ואז בצע חיפוש בזאפ/גוגל לגבי מקומות לרכוש אותם.

אפשר במקביל לחפש המלצות למתקינים בפורום באזור המרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הגיינים מכוונים ל-5 ולא פתוחים שם עד הסוף, אז זה דווקא בסדר, ואולי אפילו נמוך ממה שאפשר (טווח של המגבר 150mV-8V ואות מוצא של הר"ד במקסימום 2V). אבל צריך לנסות להבין לאן זה באמת מצביע. האם ידוע לך התהליך שבו בוצע כיוון הגיין?

את ה-Punch Bass תוריד ל-0 בשני הצדדים.

כמובן שהגיוני שתרגיש קצת ירידה בבאס באופן ראשוני, אבל סביר שיהיה ניתן להסדיר זאת ע"י כיוון נכון של הגיין וכיוונים נכונים דרך ה-HU.

קרוס על AP זה בסדר, אבל תוודא שמופעלים הקרוסים דרך ה-HU (יכול להיות שמכוון כבר, אבל ראה למטה את הצעותי).

בחוברת ההפעלה, ראה עמודים 26-27:

• Loudness על OFF או LOW לכל היותר.
  • לוודא ש-Subwoofer Output על ON, יכול להיות שצריך גם לבצע שם את ההגדרה תחת Rear Output Setting ולשנות ל-Subwoofer.
  • אחרי הנ"ל, יתאפשר לך שליטה נפרדת על הסאב דרך ה-HU כולל פאזה, הגברה שלו וכן נקודות קרוס מסוג LPF (כיוון ראשוני על 80 למשל בתור התחלה).
  • אם יש לך צורך עקרוני בהפעלת ה-Bass Booster אז בעדינות.
  • את ה-High Pass Filter תתאים פחות או יותר לכיוון שבוצע לסאב (ב-LPF).
  • משחק עם האיקוולייזר זה שלב מתקדם יותר. :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת נתונים יבשים הוא אכן עדיף על הקיים, וגם נדמה לי שהוא אנדרייטד (מספק יותר מהמוצהר).

אבל נדמה לי שהוא לא צעיר במיוחד ולכן תלוי גם במחיר ואילו תלאות הוא עבר בחייו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי תומר.

אני מוכר מגבר

BOSTON ACOUSTICS GT-475,

לדעתי יכול להתאים בדיוק למערכת ולתקציב שלך.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?602707-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%98-ALPINE-MOREL-BOSTON-ACOUSTICS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תומר,

לדעתי אתה רץ מהר מידי, קוצים וחוסר סבלנות.

למה אתה רץ להחליף מגבר?

רמקולים הבנתי, נשרפו.

אמנם בהודעות פרטיות מראש הזהרתי לגבי עלויות התקנה זולות ועבודה לא מקצועית ולכן זה כל כך חשוב לבחור מתקין טוב, בפורום לפחות אפשר לקבל המלצות על בעלי מקצוע טובים אבל לא הכל נמדד שם.

תוכל לתמצת עבורי כרגע את המצב הנוכחי?

מה מותקן כרגע?

ממה אתה מרוצה וממה לא?

מה אתה רוצה להשיג?

האם יש בידוד בדלתות הקדמיות? תא המטען?

תעשה לי קצת סדר כי עבר קצת זמן ויש כאן קצת בלגן.

תהיה סבלני, לאט לאט, פרה פרה, מגבר מגבר ואתה תראה שבסוף יסתדר, אבל תקשיב לנו בבקשה, לפחות לוותיקים כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצב הנוכחי -

רמקולים ALPINE SGS 610C

מגבר R300-4 של רוקפורד

סאב VEGA122 של סרווין ווגה

HU מדגם פיוניר 285 AVH BT

יש לי סלט בראש כי עשו לי התקנה חרא וכבר עברתי את זה,

יש לדוד שלי חבר שאומר שהוא ישים לי מגבר חדש וFOCAL KP 165 אבל זה לא קורה וזה גם מבלבל אותי כי מי יכול לסרב להתקנה בחינם ורמקולים של פוקאל ב-700 שקל? אף אחד.

אני לא מרוצה מהרמקולים ומהעובדה שיש לי פתאום ירידות כי המגבר מתחמם ונכנס לפרוטקשן

אני רוצה להשיג רמקולים יותר טובים בתקציב נמוך (מה שלא קיים אלא אם כן יש לך חבר כמו חבר של דוד שלי שמושך אותי באף כבר 3 שבועות וכל יום אומר לי מחר ובעצם ההתקנה לא יוצאת לפועל)

ואני חייב לטפל במגבר שזה אומר למכור את שלי ולקנות חדש חזק יותר.

אה ואין לי ממש כסף (נתתי לבחור ההוא 900 שקל בסה"כ, נגיד אני לוקח את הסט קלארוס כמו שהמליצו לי פה זה לבד 1400 שקל, איפה התקנה? איפה עמייאת?)

זה הכל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...