Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם זה בטיחותי לעשות רוטציית הגלגלים עם 2 ג'יקים רגילים

נומד
שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני רוצה לעשות רוטצייה של הגלגלים ברכב שלי (קדימה - אחורה) ועל הדרך גם למדוד את העובי של הרפידות+צלחות.

אין לי מה שנקרא מגבה עגלה ולא בוקים. יש לי רק שני ג'יקים סטנדרטיים משני רכבים שיש ברשותי.

ברור שאפשר לעשות את זה עם ג'יק אחד ע"י שימוש בגלגל ספייר אבל זה די מייגע. אני רוצה להרים את הצד כולו ע"י 2 הג'יקים ואז להחליף את הגלגלים בינהם.

האם זה בטיחותי לעשות את זה או כדאי לוותר על ההרמה הכפולה?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

בבקשה לא , אל תעשה את זה למען ביטחותך , לא קרה מקרים , מאיפה אתה בארץ ?

אם אתה מאזור רחובות והסביבה אשמח להשאיל לך 4 בוקים וג'ק .

אבל בבקשה אל תעשה זאת ללא אמצעיטם הביטחותיים יש הרבה חברי פורום שישמחו לעזור.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על ההצעה.

ובכל זאת למה זה לא בטיחותי הרי אין בעיה להחליף גלגל בלי שום אמצעים? זה רק בגלל שמדובר בשני ג'יקים ביחד?

ג'ק נועד להרים את הרכב לא לתמוך בו , ואם מאיזה שהיא סיבה המערכת הידרואלית של הג'ק תכשל , ואתה מרוקן שמן ? הסוף ידוע

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון של כמעט ונפגע, תיעזר בספייר ותחליף גלגל גלגל,

אצלי בסיאט ברגע שצד אחד באוויר ואתה מתחיל להרים את הצד השני הזווית של הרכב מתחילה להשתנות כך שכמעט נפל לי הרכב, למזלי עצרתי בזמן ושמתי בלוקים מתחת שהיו שם במקרה...

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון אישי רק עם רוטציה של גלגל הספאר. אפילו שזה נשמע יותר מסובך....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון של כמעט ונפגע, תיעזר בספייר ותחליף גלגל גלגל,

אצלי בסיאט ברגע שצד אחד באוויר ואתה מתחיל להרים את הצד השני הזווית של הרכב מתחילה להשתנות כך שכמעט נפל לי הרכב, למזלי עצרתי בזמן ושמתי בלוקים מתחת שהיו שם במקרה...

תודה על ההסבר. החכמתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין למה להחליף בין האחוריים (שבדר"כ במצב טוב יותר מהצמיגים הקדמיים המקבלים את ההנעה ואת ההיגוי) לקדמיים שבמצב פחות טוב?

הכלל: עדיף צמיגים חדשים בהכל, אבל אם מחליפים זוג אז: צמיגים טובים יותר מאחורה, צמיגים טיפה פחות טובים קדימה.

לא שמים צמיגים פחות טובים מאחורה.

בטח יש ויכוחים פה בפורום, תחפש "צמיגים חדשים, אחורה או קדימה?".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ג'ק נועד להרים את הרכב לא לתמוך בו , ואם מאיזה שהיא סיבה המערכת הידרואלית של הג'ק תכשל , ואתה מרוקן שמן ? הסוף ידוע

הבחור מדבר על רוטציה של גלגלים בלבד, לא טיפול לרכב.

הרמה של הרכב מצד אחד בלבד והחלפה בין גלגל קדמי לאחורי ולהיפך.

אין סיבה להכניס חלקי גוף מתחת לרכב.

רצוי כמובן מעבר לשימוש בבלם יד/הכנסת הילוך/פארקינג אולי להשתמש גם בסדי עצירה לגלגלים הנותרים על הרצפה ולבצע העבודה על משטח ישר. וכמובן שאם יש בוקים, מה טוב.

יאני - אם בוצע איזון בעת התקנת הגלגלים הראשונית בכללם, אין צורך עקרוני לבצע כזה בעת רוטציה, אלא אם כן משקולות עפו מהם.

סקייליין - כדי להגיע לשחיקה זהה בכל הצמיגים מבצעים רוטציה בתדירות כזו שלא מובילה לפערים גדולים בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים. אין עם זה שום בעיה וזהו נוהל מומלץ באופן כללי כדי למקסם את השימוש בכלל הצמיגים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין למה להחליף בין האחוריים (שבדר"כ במצב טוב יותר מהצמיגים הקדמיים המקבלים את ההנעה ואת ההיגוי) לקדמיים שבמצב פחות טוב?

הכלל: עדיף צמיגים חדשים בהכל, אבל אם מחליפים זוג אז: צמיגים טובים יותר מאחורה, צמיגים טיפה פחות טובים קדימה.

לא שמים צמיגים פחות טובים מאחורה.

בטח יש ויכוחים פה בפורום, תחפש "צמיגים חדשים, אחורה או קדימה?".

את הצמיגים הטובים שמים על כל הגלגלים, ואז מבצעים תקופתית החלפה בין הקדמיים לאחוריים כדי ששחיקת הקדמיים תואט על ידי העברתם לאחוריים וכך כל הרביעיה תישחק באופן סימטרי.

אגב, גם האחוריים מבצעים היגוי. פחות מהקדמיים, אבל גם. אם הם לא היו פונים אלא ממשיכים ישר לא היה אפשר לפנות בשום צורה. זה למה חשוב כל כך שהם יהיו טובים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההיגוי שהדיפרנציאל מבצע זה לא בדיוק היגוי, אין שיפוע של הצמיגים (קמבר) לכיוון הפניות וכו'.

הגלגל הפנימי בסיבוב מסתובב לאט יותר מהשני, זה כמעט כמו עגלה.

זה לא בדיוק היגוי, אבל בסדר אתה צודק וגם פה יש שחיקה.

מה שאני מבצע בעניין החלפת הצמיגים:

רביעייה חדשה בהתחלה

זוג קדמיים נשחק ברמה שכדאי להחליף לאחר כ 2-3 שנים - רוכש זוג צמיגים ומעביר אותם לאחוריים, את האחוריים קדימה.

הצמיגים הקדמיים שהוחלפו, זה שבמצב טוב יותר (ללא\פחות פנצ'רים) עובר לרזרבי.

אני לא מאמין שאני היחידי, נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...