Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחשב שאורך חיי המדף (בפועל ולא באכסון במקום יעודי) של צמיג הוא כ4 שנים ואולי טיפלה יותר, אני לא מעוניין למשוך צמיג יותר מדי.

הצמיגים הקדמיים שהיו מאחורה (במשך כשלוש שנים) לאחר החלפת זוג חדש, יהיו על הכביש 3+3=6 שנים בערך עד שיוחלפו שוב.

אז..

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וככה אתה לא מייצר חוסר שוויון בין הסרן הקדמי לאחורי? הוא הרי גדול יותר כך.

בעת החלפת זוג, יש לך שני צמיגים בני 3 עם שחיקה מסויימת ושני צמיגים חדשים לחלוטין (בוא נניח מדגם זהה).

אם תבצע רוטציה, השחיקה בין הצמיגים תהיה כמעט זהה וגיל הצמיגים יהיה זהה מהתחלה ועד הסוף, בו תצטרך להחליף רביעיה כי כולם נשחקו.

תאורטית, משך הזמן עד להחלפת 4 צמיגים יהיה זהה, רק שההוצאה תהיה במכה אחת ולא בדירוג.

פורסם (נערך)
ההיגוי שהדיפרנציאל מבצע זה לא בדיוק היגוי, אין שיפוע של הצמיגים (קמבר) לכיוון הפניות וכו'.

לא זה העניין. יש לפחות שתי תופעות עיקריות שבעטיין הסרן האחורי משתתף בפעולת הפניה: קודם כל, אין מכונית שהסרן האחורי שלה לא חווה שינויים בשפיעה ובהתכנסות עם הטיית המרכב בפניה.

אבל מעבר לכך, כשאתה מתחיל להפנות את ההגה ואת הקדמיים הרכב עוד לא מתחיל לפנות הצדה. ראשית הוא מתחיל לסבסב על צירו לכיוון הפניה. כשזה קורה לאן האחוריים מכוונים לפתע? היישר לפנים? לא.

הם מכוונים ל-ת-ו-ך הפניה על ידי המרכב בדיוק כמו שהקדמיים מכוונים לתוכה על ידי ההגה. רק מהרגע שגם האחוריים מתחילים לפנות (וזה לא קורה מיד) הרכב מסוגל לפנות הצדה ולא רק לכוון את האף לכיוון הנכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תאורטית ומעשית, בחלק גדול יותר מהזמן אתה תהיה עם צמיגים אחוריים ישנים\שחוקים יותר בשיטה שלך.

במקום למשוך שהצמיגים האחוריים יהיו בני 3-5 שנים, אני מעדיף לרענן אותם כל 2-3 שנים בצמיגים טריים יותר.

וכן, אני מקריב לצורך כך את רמת השחיקה בצמיגים הקדמיים (שבטיפה פחות חשובים מול האחוריים) ואת חוסר האיזון בין הסרנים.

מה שחשוב זה שעל אותו סרן ספציפי יהיו אותם צמיגים בעלי אותה רמת שחיקה.

וכל כמה זמן בדיוק אתה מבצע רוטציה?

פורסם (נערך)

המהדרין יבצעו כל 10,000, אבל אפשר גם כפול מזה בהתאם למצב הצמיגים.

בכל אופן, האחידות בין הסרנים הוא היעד פה והיא הדבר החשוב. היא מספקת ניהוג יותר טוב, שבמובנים רבים הוא חשוב יותר מגודל מעטפת הביצועים כשלעצמה.

פורסם

תודה לכל העונים בעניין הבטיחות.

לגבי הרוטצייה כשלעצמה מוזר לי שעד היום יש אנשים שמדברים במושגים של זוגות (ישנים מקדימה, חדשים מאחורה וכו'). כמו שנאמר הרוטציה מאפשרת שחיקה אחידה לאורך הזמן והחלפת כל הגלגלים ביחד.

אגב בספרי הרכב שראיתי היצרנים מדברים על רוטציה נכונה שזה לא רק קדימה אחורה, אלא כל גלגל קדמי מעבירים אחורה באותו צד וכל גלגל אחורי מעבירים קדימה באלכסון. הרוטציה המומלצת ע"פ הספר היא כל 10000 ק"מ (מאזדה, סוזוקי)

כבר כמה שנים אני עושה את זה וזה עושה רק טוב. הפעם החלטתי לעשות את זה לבד כדי גם לבדוק את הרפידות. אם היה לי ליפט בהישג יד הייתי עושה את הרוטציה כל 5K כי זה לא יכול להזיק...

פורסם (נערך)

החלפה בין הצדדים, אפילו רק בסרן אחד, היא ממש למהדרין שבמהדרין. יש גם כאלו שמכניסים את הצמיג החליפי לסבב, במידה והוא בגודל מלא.

בצמיגים של היום כל זה לא עושה הבדל גדול ובאופן כללי שכרם של דקדוקים אלו לא שווה בטרחתם, שכן צריך לבצע אותם תוך שמירה על כיוון הסיבוב של הצמיג.

היום גם יש הרבה צמיגים א-סימטריים (מטעמי ביצועים) שלא מאפשרים להחליף צד כלל.

פורסם
שכן צריך לבצע אותם תוך שמירה על כיוון הסיבוב של הצמיג.

את זה לא הבנתי. למה צריך לשמור על כיוון הסיבוב אם מדובר בצמיגים סימטריים?

אם אני מבין נכון שמירה על הכיוון אומרת הפרדת הצמיג מהג'נט והפיכתו, האמנם?

פורסם

אכן.

אחרי שהצמיג נוסע מרחק מסוים בכוון מסוים, יש הסוברים ובצדק שלא כדאי להפוך אותו. שים לב לתוצאות המרשימות של בוקי שהובאו מוקדם יותר בשרשור. הוא רק העביר קדימה ואחורה.

פורסם
אכן.

אחרי שהצמיג נוסע מרחק מסוים בכוון מסוים, יש הסוברים ובצדק שלא כדאי להפוך אותו. שים לב לתוצאות המרשימות של בוקי שהובאו מוקדם יותר בשרשור. הוא רק העביר קדימה ואחורה.

חן, על איזה רכב אתה נוהג?

אתה מיישם את כל העיצות תחזוקה הללו?

פורסם (נערך)

"יש סבורים" זה לא כלל מחייב. אף פעם לא ראיתי שום נימוק שמצדיק את זה או אפילו מסביר מדוע, זה יותר בגדר אגדה אורבנית.

איך אתה מסביר שהיצרנים כן ממליצים ובאופן רשמי לעשות את הרוטציה בדיוק באופן שפירטתי?

rotation.jpg

רצ"פ תצלום מספר הרכבב

עריכה אחרונה על ידי נומד

• תוכן חדש...