Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי עדיין בארץ, אבל בצרפת ראיתי אותה באדום ומאוד התלהבתי מהמראה הכללי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה השילוב צבעים שהכי אהבתי:

כן, נו... כאן זה נראה כאילו הוא רכב שטח. אפרוח שמנסה לקרקר.

כבר עדיף שיהיה בצבע של אפרוח.

הג'אנטים בתמונה הם ה-17". בכל מבחן שקראתי שטענו משהו נגד הנטייה של הרכב להתרסק לפעמים על בורות, זה תמיד היה עם החתך הזה. לארץ מביאים עם חתך 16", שזה יותר נכון, בטח לרכב הזה, בטח שבארץ (אם אתה משייט באירופה על כבישים משובחים בלבד, זה לא משנה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב, קצת ברצינות.

אני חיפשתי למעשה את הרכב הכי זול שאני יכול לקנות, שיהיה מספיק מרווח לצרכים ולא יבאס מוטורית ונפשית. כיף מוטורי לא היה על הכוונת. את האדרנלין העברתי לאופניי השטח.

יש עשרות ביקורות על הקקטוס. יש ביניהן שוני, נכון. לפעמים שוני גדול בחוות הדעת. הן נעות בין פושרות למאוהבות, תלוי בדגם, בנקודת המבט ובסדר העדיפות. הרב נעו בין "וואללה מעניין" ל-"וואללה אחלה". אני מכיר אחד שממש תיעב את הרכב (Long Term של CAR) וטען שלא נוח לו. אין מה לעשות, אם אתה לא מגיע לתנוחת ישיבה נוחה, הרכב פסול.

אבל הוא לפחות לקח גישה שאהבתי, וקודם כל הסתכל על הרכב כפונקציונאלי. משהו מעבר ל-Air Bumps והעיצוב ושאר המוזריות. קודם כל, איך הקקטוס כרכב נטו.

לטעמי, נעשו בו הרבה בחירות פונקציונאליות נכונות (כבר כתבתי את זה בשרשור שרומן, כמדומני, פתח, לפני שנהגתי), ואני עדיין חושב כך, גם אחרי אלף ק"מ עם הרכב.

קודם כל, הרכב קל. זה לא רק מס שפתיים שנועד להצדיק העדר דיפונים ובחירה של כל מיני חלקים מאוד זולים למראה (מאוד. כל מיני חיבורי גסים וכאלה). זו עובדה. וזה נעשה לא ע"י שימוש בחומרים אקזוטיים, אלא ע"י ויתור על דיפונים וריפודים וחומרי בידוד. אז כן, הרכב לא ממש שקט. לא נורא רועש, אבל בטח שלא שקט, ושומעים מנוע ומתלים וכו'.

אבל, לדעתי זו פשרה נכונה, כי היא מאפשרת...

נוחות נסיעה

ממש טובה. ברמה של מפתיע ביותר.

לדעתי, אם מכונית היא לא ספורטיבית, אז שתהיה כמה שיותר נוחה. עוד אחיזה לא ייתן לי כלום, גם ככה אני לוקח את כולם בסיבוב (כמעט כולם).

אי אפשר היה לשים מתלים יקרים, שהם גם רכים וגם מפגינים התנהגות מושלמת בכל מיני תנאים (תנהגו פעם בפורשה ותרגישו איך קשיח יכול להיות לגמרי לא מתרסק). אז הלכו על רך. ממש רך. זה אומר זוויות גלגול ניכרות ורכינה מודגשת בהאצה ובלימה. כן, זה משפיע על היכולת הדינמית ומשגר לנהג מסר "לאט לך". אבל האמת היא, שאם אתה מוכן לסבול את התנודתיות הזו, השלדה הקלה בסה"כ מתנהגת טוב, ברגע שהמתלים התכווצו דיים להפסיק את רכינת המרכב. עוד לא דחפתי אותה ממש, אבל הכניסה לפנייה (turn-in) טובה ומרגישים את הקלילות של המרכב. עם זאת, צריך להיות מוכן לזה שזה מרגיש שהבלימה וההאצה קצת מאחרות, בשל המתלים המאוד רכים, ולנהוג בהתאם.

ההגה לא מלא תחושה, אבל כבד למדי, עם נטייה חזקה למרכוז. לא רע. טוב מבלאון שלי. רק חבל שהוא דק כזה וקשיח, גם אם נאה.

הרכות הזו ממש מבורכת, כשסוקרים את סביבת עבודות הרכבת הקלה בתל אביב, לדוגמא. היא מתחברת טוב למושבים, שהם רחבים ורכים, אבל לי לפחות, ממש נוחים, עם תמיכה טובה לגב. זה שההגה לא מתכוונן לרוחק מונע ממני להגיע לתנוחת נהיגה אידיאלית, אבל הגעתי לאחת ממש קרובה לזה. בו נגיד ככה, בפורד אקספלורר היה לי פחות נוח, עם כל אפשרויות הכיוונון האינסופיות של ההגה, כסא, דוושות.

כן, מהלך ידית ההילוכים קצת ארוך, אבל לא משהו בעייתי. היו לי ספורטיביות גרועות יותר, מבחינה זו. טוב שגם בחרו בארץ בג'אנטים 16". הם נראים טובים וכנראה נותנים נוחות עדיפה בהרבה (לפי הביקורות שקראתי).

דבר שני שהמשקל מאפשר זה...

ביצועים

כן, זה לא רכב ספורטיבי, אבל אין לי סבלנות לרכבים איטיים. מכיוון שעוד לא סיימתי הרצה, עוד לא נותן דרור למנוע, אבל כבר ניכר שהרכב זריז באופן מפתיע. המנוע מרגיש קצת דיזלי בטורים נמוכים, גם מבחינת תגובת דוושה וגם מבחינת רעש. כשמאיצים קצת מרגישים את השהיית הטורבו, אבל גם מקבלים דחף ממש נאה.

הקקטוס גם, באופן די מפתיע, משייטת היטב במהירויות של 130+. גם כאן המנוע עובד טוב, והרעש הרבה פחות גרוע ממה שציפיתי. הנינוחות גם נשמרת. קרוזרית לא רעה בכלל. מעולה.

כל זה הופך את הקקטוס למכונית מאוד מפתיע למחיר שלה, מבחינת נהיגה. ממש ממש נעים לנהוג בה, גם בעיר וגם מחוץ לעיר. היא גם מאוד נוחה וגם מהירה דיה.

תקראו לי שמרן, אבל רכב צריך קודם כל להיות טוב לנהיגה וטוב לנסיעה. הוא גם צריך להיות מספיק פרקטי לשימוש (גודל מתאים, בעיקר). אח"כ כל הדברים שבאים מסביב, ועושים את החיים קצת יותר קלים ונעימים או קצת יותר קשים ומעצבנים, אבל מתרגלים אליהם ומפסיקים לשים אליהם לב לאחר זמן מה: אבזור, תכנון החלל, ארגנומיה של פקדים וכו'.

על הדברים הפחות חשובים (לי), בהמשך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דה שבו מודרנית. אני מכבד כאלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
קודם כל, הרכב קל. זה לא רק מס שפתיים שנועד להצדיק העדר דיפונים ובחירה של כל מיני חלקים מאוד זולים למראה (מאוד. כל מיני חיבורי גסים וכאלה). זו עובדה. וזה נעשה לא ע"י שימוש בחומרים אקזוטיים, אלא ע"י ויתור על דיפונים וריפודים וחומרי בידוד. אז כן, הרכב לא ממש שקט. לא נורא רועש, אבל בטח שלא שקט, ושומעים מנוע ומתלים וכו'.

דווקא יש בו חומרים ״אקזוטיים״. מכסה מנוע עשוי אלומיניום, כל המרכב הקדמי שלפני קיר האש עשוי אלומיניום. כל המנוע עשוי אלומיניום. דשבורד (החלק המצופה) ומדף אחורי עשויים מאותו חומר שב.מ.וו עושה בו שימוש ב i3. ובדגם הטורבו בנזין וטורבו דיזל לא חסכו סנט אחד בבידוד מרעשים. גלגלי הסגסוגת קלים במיוחד וגם הצמיגים נבחרו במיוחד כאלה שהם ירוקים ושקטים. שלא כמו במכוניות אחרות, שם כמה זכייני צמיגים מתקינים בקו הייצור, כל הקקטוסים בעולם משווקים עם גודייר אפישיינט גריפ. מבחינת בידוד בוצע (במנועי הטורבו בנזין ודיזל!) מה שסיטרואן מגדירה ״בידוד רעשים אופטימאלי״. ציפוי תחתית מכסה מנוע, ראש מנוע, תחתית תא מנוע, תחתית דשבורד, קיר האש, מאחורי קיר האש, בתי גלגלים מלפנים ומאחור, גג הרכב, כל רצפת הרכב ותא המטען.

נכון הדבר שהדגם האטמוספרי מגיע כמעט ערום לגמרי מהגנת רעשים!

עם מנוע טורבו בנזין אני בכלל לא שומע את האגזוז, רק את השאון האופייני למנוע שלוש בוכנות שחודר לתא למרות הבידוד. אבל זה רעש נעים לי. וזה רק בתאוצה. בשיוט לא שומעים כמעט כלום, רק את רחש הרוח על פני האוטו.

חסרון בתחום ״רעש״? הצפצפה בדיחה (-: MeeeeeeP

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

כ"כ הרבה דיבורים על המשקל בלי להציג את הנתון פצצה...965 ק"ג.

רק להשוואה, ניסן ג'וק שוקלת 1350 ק"ג.

כבוד!

פורסם

בדגם האטמוספרי! הטורבו בנזין שוקל 1020 ק״ג כולל נהג וכל הנוזלים. בכל מקרה, הקקטוס שוקלת 200 ק״ג פחות מה c4 (-:

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
דה שבו מודרנית. אני מכבד כאלו.

איפה אתה רואה את הדמיון לדה שבו?

פורסם

ברעיון. זול נוח עם אופי ועיצוב שונה.

פורסם

אה, סבבה :-)

פשוט הדה שבו עשתה חלק מזה ע"י כך שהייתה ספרטנית להחריד אפילו לתקופתה, מה שהקקטוס לא.

אבל בכל מה שציינת, בהחלט יש "המשך אידיאולוגי".

פורסם

ציינתי מודרנית. הכל יחסי לתקופה...

פורסם

את דעתי הלא מחמיאה על הקקטוס הבעתי לפני שנה, כאשר חזרתי מדנמרק. אבל כנראה מדובר במנוע שאינו מוכר בארץ (eHDI 92HP או משהו דומה)

יש לי בעיה קשה עם מכונית שאני צריך להתכופף כיד לקרוא את מד המהירות שלה. במיוחד בארץ עם הקפדה יתרה על הנושא.

מבחינת שימושיות תא המטען אכזב אותי, בקושי הסתדרתי עם שתי מזוודות בניגוד לגולף (מגדיר הקבוצה בהשכרה) שהצלחתי למצוא בו דרך להכניס 2.5 מזוודות.

והעניין הטוב במכונית - עיצוב. להנבתי אפשר לקבל הרבה מאד שילובי צבעים. המכונית שבה נהגתי היתה צהובה עם דיפוני חוץ וג'אנטים שחורים, בהחלט יפה מאד. לידה, במלון, חנתה אחת לבנה עם דיפונים שחורים וג'אנטים בהירים יותר - לא רע. בעבודה אני רואה מדי פעם אדומה עם דיפנים שחורים (לא שמתי לב לחישוקים), הרבה פחות מלהיבה. וכך גם השחורות עם הדיפונים הבהירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...