Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם סגולות עם פנים סגול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בצומת סגולה מן הסתם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הבת שלי (6) מבקשת שאשים Royal Blood כל הזמן :roll:

.

גאד דאם, ריספקט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סיטרואן סוף סוף חוזרת למקורות - חדשנות, תעוזה, מקוריות ועיצוב.

פשוט רכב מקסים ושובב עם נשמה ואופי.

ומעל לכל משפחתית במחיר ללא תחרות by far עם איכות ושיק צרפתי מודרני (ולא איזה עודפי ייצור אנכרוניסטים ממזרח אירופה...).

שאפו ענק לסיטרואן וגם ללוביסנקי על התמיכה בדגם והתמחור האטרקטיבי.

פורסם

במבי, או פספסתי או שלא ציינת, בגרסה המדוברת, באיזה מנוע מדובר וכמה עלה לך לרכוש את התענוג הזה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

^ זה מנוע טורבו 3 צילינדר ותיק, שגם נמצא ב-2008. בקקטוס הוא מפיק 110 כ"ס.

שלמתי את המחיר של הקקטוס במבצע ההשקה שהיה + הנחת סלב + דירה במגדלי YOU שקבלתי על פרסום חוות דעת חיובית.

איפה אתה רואה את הדמיון לדה שבו?

זה משהו שסיטרואן מפמפמים.

הקקטוס היא מכונית מעניינת בבחירות שלה, אבל הנדסית אין לה שומדבר שמתקרב למכוניות מהפכניות ממש.

את דעתי הלא מחמיאה על הקקטוס הבעתי לפני שנה, כאשר חזרתי מדנמרק. אבל כנראה מדובר במנוע שאינו מוכר בארץ (eHDI 92HP או משהו דומה)

הדיזל משום מה גם זוכה בפחות שבחים מבחינת התנהגות/נוחות. אולי המשקל על האף משנה. בכל מקרה, אם אתה נוהג בכבישים חלקים למשעי, אחד היתרונות הגדולים של הקקטוס נעלם.

יש לי בעיה קשה עם מכונית שאני צריך להתכופף כיד לקרוא את מד המהירות שלה. במיוחד בארץ עם הקפדה יתרה על הנושא.

כשכתבתי על זוטות שמיחסים להם יותר מדי חשיבות, זה העניין.

גם בלאון שלי, בתנוחת הנהיגה הכי טובה לי, ההגה הסתיר את מד המהירות. כמה פעמים כבר אני בודק את המהירות שלי בנהיגה?

וממתי להזיז את הראש קצת למעלה או למטה זה "להתכופף"?

אם נורא חשוב לי לא לעבור מהירות מסויימת, אפשר להגדיר את הלימיטר ברכב, לפי הצורך.

הרבה הרבה הרבה יותר מפריע לי שאין מד סל"ד (וואט-דה-פאק?! למה לא?!), אבל זה פתיר.

מבחינת שימושיות תא המטען אכזב אותי, בקושי הסתדרתי עם שתי מזוודות בניגוד לגולף (מגדיר הקבוצה בהשכרה) שהצלחתי למצוא בו דרך להכניס 2.5 מזוודות.

שוב, אני בד"כ לא מסיע מזוודות בשוטף. גם המושב האחורי מתפצל, אז קשה לראות איך הטענה תהיה בעיתית. רכשתי גם מנשא אופניים לגג, אבל האופניים נכנסים גם מאחור, כמו בלאון (שני זוגות 29"). בכל מקרה, יש לי הכנה למנשא גג, אם אני אחליט לאמץ תאומים או לעשות מסע של שבועיים במדבר.

וגולף לא רלוונטית כאן, היא עולה עוד 40 אלף ש"ח. אם כבר לאון 1.2 ידנית, מאובזרת למשעי, שנמכרה לא מזמן ב-110 אלף ביום מכירות של סיאט. המון אוטו לכסף. עדיין משמעותית יקרה מהקקטוס.

וזה מחזיר למה שכבר כתבתי, קודם כל צריך לקנות רכב שהוא גדול מספיק לשימושים שלך. אבל יכולת להעמיס מזוודות... כמה זה נדרש ועד כמה זה לא פתיר?

אוטו מדליק, שונה ויחודי.

כמעט קנינו אחד במקום הרומסטר אבל אז גילינו שהחלון האחורי לא נפתח.

סוגיית החלון האחורי.

זה כבר תלוי באופן השימוש של כל אחד. אצלי הם לא נפתחים כמעט לעולם.

אצל מי שזה ממש חשוב ליושבים שלו מאחור, אני מניח שזה יכול להיות דיל ברייקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דווקא יש בו חומרים ״אקזוטיים״. מכסה מנוע עשוי אלומיניום, כל המרכב הקדמי שלפני קיר האש עשוי אלומיניום. כל המנוע עשוי אלומיניום. דשבורד (החלק המצופה) ומדף אחורי עשויים מאותו חומר שב.מ.וו עושה בו שימוש ב i3.

אקבל את ההערה לגבי הדשבורד (לא מכיר).

אבל אלומיניות ואקזוטיקה... שויין.

ובדגם הטורבו בנזין וטורבו דיזל לא חסכו סנט אחד בבידוד מרעשים. גלגלי הסגסוגת קלים במיוחד וגם הצמיגים נבחרו במיוחד כאלה שהם ירוקים ושקטים.

מילים מברושורים ומפרטים זה נחמד, בשורה התחתונה, הרכב לא מבודד טוב מרעשים, יחסית למשפחתיות/קומקפטיות אחרות.

עם מנוע טורבו בנזין אני בכלל לא שומע את האגזוז, רק את השאון האופייני למנוע שלוש בוכנות שחודר לתא למרות הבידוד. אבל זה רעש נעים לי. וזה רק בתאוצה. בשיוט לא שומעים כמעט כלום, רק את רחש הרוח על פני האוטו.

חסרון בתחום ״רעש״? הצפצפה בדיחה (-: MeeeeeeP

אני חושב שהעובדה שאתה מחבב את הרכב מעבירה את השיפוט שלך לצד האמוציונאלי עד לירי. "רחש רוח"?!

רעש. רעש רוח.

יש רעש רוח די דומיננטי במהירויות גבוהות (מודה, יש לי גגון).

ולא "שאון אופייני" אלא רעש מנוע, שבאוטו כזה לא מוסיף כלום לחוויה.

טירטורו של מנוע שלוש הבוכנות בסרק, גם הוא מורגש. כמו מנוע דיזל. כשעולים בטורים זה משתפר, אבל כשמנוע כבה בעמידה, זה תמיד מבורך.

בו... הרכב מעולה, אבל בו לא נהפוך כל שומה לנקודת חן.

פורסם

איך פותרים את עניין מד הסלד?

אבא שלי מסיים חוזה עם רכב חברה בינואר ויש סיכוי שהוא יקנה רכב. הוא נוסע 40K בשנה לפחות וגירסת הדיזל של הקקטוס די קוסמת לנו.

מישהו נהג במקרה על שתי הגרסאות עם הטורבו ויכול לתת חוות דעת?

תודה על הסקירה מצפה להמשך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

למרות שמעצבן שלא קיים, העדרותו של מד הסלד ברכב כזה משולה ל...העדרו של מד חום מנוע.

לדעתי, ניתן להתחבר ולהשאיר ברכב טלפון סלולרי ישן עם כבל תקשורת ולהציג סלד על צג הנייד (בנוסף לחיווי מנוע נוספים שלא קיימים ברכב).

פורסם

אני מאמין שלעניין הסל"ד מתרגלים, הרי זה לא מנוע חרישי לחלוטין,

ואפשר להעביר הילוכים "בערך" לפי הצליל.

יש עשרות אלפי אלטו על הכביש שנוסעים בדיוק ככה בלי להתלונן..

לעקשנים יש כל מני מקרני-HUD-על-השמשה שעובדים על OBD

ונותנים הרבה אינפורמציה, בין היתר יש גם RPM.

או שאפשר להפעיל torque בטלפון ולהתחבר דרך bt-obd, גם אופציה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

טירטורו של מנוע שלוש הבוכנות בסרק, גם הוא מורגש. כמו מנוע דיזל. כשעולים בטורים זה משתפר, אבל כשמנוע כבה בעמידה, זה תמיד מבורך.

אני בעלים של קקטוס זהה לשלך לכאורה ומשום מה על פי התאורים שלך כאילו המכוניות שונות. אצלי המנוע לא מטרטר בסרק, לא שומעים אותו בכלל! הוא כל כך שקט ששומעים את נהמת מדחס המזגן!

אצלי אין שום רעשי רוח במהירויות גבוהות וכל מי שנוסע איתי מופתע מהשקט. אצלי הבידוד אופטימאלי בדיוק כפי שסיטרואן מגדירה את רמת הבידוד באתר הסרוויס של סיטרואן (בדקתי מיפרט טכני מורכב ברכב עם המספר שילדה שלי) ווידאתי זאת בבדיקה חזותית.

אם תשלח אלי מספר שילדה בה״פ ( VIN ) אוכל לבדוק המפרט שלך ולהשוות. אשמח גם להעביר אליך למייל.

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני נוהג ב 2008 עם מנוע זהה רק אטמוספרי (חסר רלוונטיות בסרק) והמנוע שקט לחלוטין.

פורסם
אני בעלים של קקטוס זהה לשלך לכאורה ומשום מה על פי התאורים שלך כאילו המכוניות שונות. אצלי המנוע לא מטרטר בסרק, לא שומעים אותו בכלל!

אז אני אכניס אותו לבדיקה.

ואולי ההבדל ביננו זו נקודת ההשוואה והרגישות השמיעתית.

למשל, מערכת האודיו שבאה עם הרכב היא באוזני לא יותר מנסבלת.

• תוכן חדש...