Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג פסול או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

צמיג הקדמי קיבל מכה, מצ"ב התמונות.

מדובר על צמיג חדש יחסית , בן פחות משנה.

נכנסתי לפנצריה אמרו שזה שום דבר ושאין צורך להחליף. בכל זאת, רוצה לקבל חוות דעת שלכם.

האם צמיג פסול וחייבים להחליפו, אולי לעביר אותו אחורה או שבאמת זה שום דבר... מדובר בסובארו פורסטר 4X4

תודה מראש,

נתן

IMG_3294.jpgIMG_3288.jpgIMG_3284.jpgIMG_3287.jpg

פורסם

נראה שמדובר בטסה , ובצמיג אני לא מצליח לראות מכה בדופן.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

החתך נראה שטחי יחסית ושאין חשיפה של שלד הצמיג. הוא גם באזור העקב שקצת יותר עבה.

התשובה הבטוחה - להחליף. שים לב שבהתאם לרמת השחיקה של שאר הצמיגים, יתכן וזה יגרור החלפה של בן זוגו או אף כל הארבעה, בשל מערכת ה-4X4.

אפשר לגשת אולי לעוד בעל מקצוע, שיראה במו עיניו את הנזק, להתייעצות.

מה שכן, אם אתה מחליט להמשיך לנהוג עם הצמיג הזה, עקוב אחרי שינויים בדופן באזור הפגיעה בחיפוש אחר בליטה שאולי תתפתח.

פורסם
החתך נראה שטחי יחסית ושאין חשיפה של שלד הצמיג. הוא גם באזור העקב שקצת יותר עבה.

התשובה הבטוחה - להחליף. שים לב שבהתאם לרמת השחיקה של שאר הצמיגים, יתכן וזה יגרור החלפה של בן זוגו או אף כל הארבעה, בשל מערכת ה-4X4.

אפשר לגשת אולי לעוד בעל מקצוע, שיראה במו עיניו את הנזק, להתייעצות.

מה שכן, אם אתה מחליט להמשיך לנהוג עם הצמיג הזה, עקוב אחרי שינויים בדופן באזור הפגיעה בחיפוש אחר בליטה שאולי תתפתח.

אם זה משהו מסוכן שדורש החלפה אז אני יחליף מיד, אבל מנסה להבין אם חשוב או לא ? אולי לקנות צמיג חדש ולשים מאחורה ולעביר 2 מאחורה קדימה כדי שתהיה מקדימה שחיקה זהה.

מצ"ב תמונות כדי שיהיה יותר ברור על מה מדובר

IMG_3287.jpgIMG_3284.jpgIMG_3294.jpgIMG_3288.jpg

פורסם
נראה שמדובר בטסה , ובצמיג אני לא מצליח לראות מכה בדופן.

שמתי תמונות הסימנתי באדום את המכה.

פורסם

לדעתי החתך הוא די שטחי, אין חשיפה לברזלים שבתוך הצמיג.

היה לי חתך דומה, והמשכתי לנסוע בלי שום בעיות במשך שנתיים נוספות עליו (כולל טסט שהרכב עבר ושמתי לב שהבוחנים שמו לב לחתך בצמיג).

כן תשים לב מידי פעם שהצמיג לא מתעוות באזור הזה, כי אם הוא יתחיל, אז כן יהיה כדאי להחליף את הצמיג.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
אם זה משהו מסוכן שדורש החלפה אז אני יחליף מיד, אבל מנסה להבין אם חשוב או לא ? אולי לקנות צמיג חדש ולשים מאחורה ולעביר 2 מאחורה קדימה כדי שתהיה מקדימה שחיקה זהה.

העלת את אותן תמונות מההודעה הראשונה. בכל אופן, ברור למה אתה מתייחס.

אני עדין עומד מאחורי המשפט הראשון שלי (וגם שאר ההודעה).

אבל, לאור העובדה שאינני בעל מקצוע וגם אין טוב מלראות בפועל את רמת הנזק, אני לא במעמד לקחת אחריות על חומרת הנזק ולכן ניתנה גם "תשובה בטוחה".

פורסם

אם בעל מקצוע ראה את הצמיג אז אפשר להמשיך לנסוע, נכון שזה מכה בדופן אבל כל עוד הצמיג תקין והחור אינו עמוק אז הצמיג שמיש

לשאלה שלך בנוגע להעברת הצמיג אחורה , בשום פנים ואופן לא , פיצוץ צמיג מאחור מסוכן יותר מפיצוץ מלפנים.

אם אתה רוצה להיות יותר בטוח תמלא בכל הצמיגים אותו נפח אוויר ותבדוק אחריי שבוע ימים האם הנפח בצמיגים נשמר ויורד באופן שווה אם הצמיג הפגוע יורד באופן משמעותי גש לפנצ'רייה תבדוק אם מקור ירידת הלחץ הוא מהקרע תחליף צמיג וצמיגאי על כך שלא בדק את הצמיג כמו שצריך.

8)
פורסם
העלת את אותן תמונות מההודעה הראשונה. בכל אופן, ברור למה אתה מתייחס.

אני עדין עומד מאחורי המשפט הראשון שלי (וגם שאר ההודעה).

אבל, לאור העובדה שאינני בעל מקצוע וגם אין טוב מלראות בפועל את רמת הנזק, אני לא במעמד לקחת אחריות על חומרת הנזק ולכן ניתנה גם "תשובה בטוחה".

אחלה תודה. אני יגש לפנצריה נוספת כדי להתיעץ

פורסם
אם בעל מקצוע ראה את הצמיג אז אפשר להמשיך לנסוע, נכון שזה מכה בדופן אבל כל עוד הצמיג תקין והחור אינו עמוק אז הצמיג שמיש

לשאלה שלך בנוגע להעברת הצמיג אחורה , בשום פנים ואופן לא , פיצוץ צמיג מאחור מסוכן יותר מפיצוץ מלפנים.

אם אתה רוצה להיות יותר בטוח תמלא בכל הצמיגים אותו נפח אוויר ותבדוק אחריי שבוע ימים האם הנפח בצמיגים נשמר ויורד באופן שווה אם הצמיג הפגוע יורד באופן משמעותי גש לפנצ'רייה תבדוק אם מקור ירידת הלחץ הוא מהקרע תחליף צמיג וצמיגאי על כך שלא בדק את הצמיג כמו שצריך.

תודה, לא ידעתי שצמיג אחורי יותר מסוכן אם קורה משהו בו

פורסם

אני לא הייתי לוקח סיכון ומחליף צמיג, קרה לי כבר שצמיג התפוצץ לי בנסיעה למזלי במהירות של 50 ולא 120, היה לו גם שפשוף בסגנון ממכה שקיבל מהמדרכה, נסעתי עם השפשוף חצי שנה והצמיג התבקע בדיוק במקום השפשוף

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תוכן חדש...