Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה, דגם מנוע D16Y8 כרגע עובד עם שמן 10W40 והמפלס יורד ברבע כל 3K בערך (לפי המדיד). משיטוט בפורומים בחול הבנתי שעדיף להשתמש בשמן מסוג 5W30 סינטטי מלא. מה המלצתכם?

פורסם

אם אין נזילה נראית לעין והמנוע שורף שמן מעבר לשמן 5W30 יגביר את הצריכה. גם מעבר ל 5W40 סינטטי מלא עלול להביא לצריכה מוגברת אך הוא יתרום לשמירה על מצבו של המנוע והאטת שחיקתו. בכל מקרה הקפד להשתמש בשמן מחברה מוכרת ובתקן שקבע יצרן הרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין נזילות בכלל, נראת או לא נראת לעין, העניין נבדק בזכוכית מגדלת. יותר מזה הרכב לא מעשן, אין לא פיח ולא ריח ונבדק בכל שיטות הסבתא שיש. אני אשאל אחרת, צריכה של בין רבע לחצי לפי המדיד כל 4-5 אלף קילומטרים לבערך היא צריכה סבירה? מעניין אותי לבדוק את העניין כי הרכב ננהג בעדינות יחסית לא נלחץ ולא נסחט והוא גם לא עבר הרבה (פחות מ-140K), נסועה בין עירונית באופן עיקרי, ולצורך השוואה הרכב של אבי לא נוגע בגרם שמן בתנאי נסיעה דומים. יש הסבר לעניין הזה?

אשמח לקבל המלצה לשמן מתאים לפי תקן, צמיגות וכל המסביב ממכם כי אני שומע המלצות לכאן ולכאן ולצערי אני לי ספר רכב שאוכל לבדוק בו.

פורסם

צריכה סבירה, השמן מתאים, היה לי את ה1.4 עם 180 אלף. הצריכה היתה דומה או יותר.

אין סיבה לעשות משהו בנידון.

אם אני זוכר נכון במוסך שמים Liqui Moly חצי סינטטי 10W40 בקבוק צהוב. השמן היה מגיע למינימום אחרי 5-7 אלף ק"מ והיתי עושה טיפול שוב, רכב ישן - לר צריך למשוך עד לטיפול 10 אלפים.

• תוכן חדש...