Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי בעיה,אני חזיר גז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא שאף אחד מאיתנו לא נהג במהירות לא חוקיות.

נהגתי במהירות מפלילות אבל לא כל פעם שיצאתי לכביש מהיר נכנס בי הג'וק להגיע עד 160 קמ"ש(עדיין סוזוקי באלנו וקטנוע 250 סמ"ק).

פותח השרשור מציג כאילו כל פעם שהוא על כביש מהיר ב-12 בלילה משתלט על הרגל שלו שד מכריח אותו ללחוץ חזק על הגז.

העצה הכי טובה אם אף אחד עדיין לא הציע זה פשוט לא לנהוג בשעות שהכביש ריק.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מסכים עם ירון

1. גם אני מסכים עם ירון.

2. הסכנה שבמהירות היא לא במהירות עצמה, אלא בתנאי הדרך שבה היא מבוצעת. 80 בעיר מסוכנים פי כמה מ150 בכביש 6.

3. אני לא רואה בעיה לנסוע מהר בעניין כשלעצמו. כל עוד אתה מקפיד להתייחס למשתמשי הדרך האחרים בכבוד (ע"ע פה)

4. שוב, אני מסכים עם ירון. רק ידע ועוד ידע ועוד ידע.

פורסם
כשאתה תהיה מחוקק, תחוקק איזה חוקים שאתה רוצה. עד אז כל עוד זאת מדינת חוק נוסעים במהירות החוקית.

אם כל אחד יקח את החוק בידיים ויחליט מה מותר ומה אסור אז בשביל מה צריך חוקים.

150 קמ"ש בכביש 6 כשמתפוצץ לך צמיג שאלוהים יהיה בעזרך. קל וחומר נהג חדש ולא מנוסה.

פותח השרשור, קח יום חופש, סע לשיקום בבית לוינשטיין להכיר ממהרים או שאחרים שמיהרו פגעו בהם.

יום טוב וחיים ארוכים

Sent from my E6853 using Tapatalk

אני מניח שאם למשהו יתפוצץ גלגל באמצע כביש מהיר גם אם הוא מנוסה הלך עליו לא ?

בכל מקרה האם ממהירויות גבוהות אשכרה מתפוצצים גלגלים או שסתם הגזמת?

פורסם (נערך)

נהג שלא מסוגל לשלוט על המהירות בה הוא נוסע, זה נהג שלא מסוגל לשלוט גם באלמנטים אחרים של נהיגה (שזה לאו דווקא תפעול הרכב).

לנסוע במהירות גבוהה מבלי יכולת לשלוט ברכב זה דבר מסוכן מאוד. למעשה מסוכן מאוד לנהוג בכל מהירות או לנהוג בכלל אם אין יכולת לשלוט ברכב.

כביש ציבורי זה לא המקום להוציא אליו את העצבים, התסכולים וכד', זה לא המקום לספק ריגושים.

ברגע שעבור מישהו הכביש הציבורי הופך למשהו כזה, יכולת השיפוט שלו נעשית לא נכונה ומסוכנת, הוא יקח סיכון היכן שאסור, למשל ישתלב ויעקוף איפה אסור לעשות זאת. זה עלול לעלות בחיי אדם.

רישיון לנהוג זה לא רישיון להרוג, לכן בכביש ציבורי יש לשים את כל הריגושים והעצבים בצד, לנהוג רגוע כדי להסתכל על הסיטואציה בצורה אוביקטיבית. זה כולל לדעת לרסן את העצבים במקרה שמישהו אחר נוהג לא כשורה, זה לא נותן לגיטימציה לנהוג גם לך (לך - הכוונה לכל נהג או נהגת הנוהגים ברכבים) בצורה כזאת.

נהג שלא מסוגל לנסוע לאט, אסור לתת לו לנהוג מהר. זה מתכון לאסון.

ביטחון עצמי מופרז - זה מתכון לאסון (כאן אין שאלה שם האם, יש רק שאלה של מתי), הנהג חושב שהוא שולט ברכב, שהוא נהג טוב, אך בפועל לוקח החלטות לא נכונות (גם אם ההחלטות ניראות לאגו שלו כנכונות).

בנהיגה יש לשמור על כללי ברזל של זכות קדימה ברמזורים, צמתים מעברי חצייה וכל מקום אחר, תמיד לשמור מרחק גדול מהרכב שלפנים (גם אם הוא נוסע לאט וזה מעצבן), לא לבצע עקיפות מסוכנות ו/או עקיפות היכן שאסור.

זה לא מספיק, חייבים לקרוא את הכביש, לחזות מהלכים של נהגים אחרים, לנהוג יעיל ובצורה בטוחה ביחס לתוואי הדרך, מצב בכביש ומזג האויר. הדברים האלו נרכשים עם הזמן והניסיון. לכן נהג חדש צריך להתחיל את דרכו על הכביש במהירות נמוכה ולעלות את המהירות בהדרגה רק כאשר הוא שולט באופן מלא בסיטואצייה (לא כאשר האגו שולט, אלא כאשר הנהג שולט בצורה אוביקטיבית). צריך כל הזמן להתחשב בסובבים, בנהגים אחרים, בהולכי רגל - בכולם. במידת האפשר לעזור לנהגים אחרים להשלים מהלכים, כמו להשתלב, לעבור נתיב, לצאת מהחניה. אם חוזים שנהג אחר הולך לבצע תמרון לכיוון שלכם, מראש לתת לו מקום לעשות את זה. וכמובן, כמה שפחות לתמרן.

כביש זה לא המקום לאפשר לתת לאגו ולריגושים להשתלט עליכם. מי שלא מסוגל לשלוט בעצמו, יש היום דרכים לעזור להתמודד עם זה.

נהג חדש קודם כל צריך ללמוד לנהוג נכון ועל פי חוק, רק אחרי זה אם הוא מחליט במודע לעשות דברים לא נכונים לפי חוק, זה הסיכון שהוא לוקח והוא צריך להבין את ההשלכות. וגם אז, מידת הסיכון לא צריכה לעבור את היכולת שלו לשלוט ברכב, אחרת זה עלול להסתיים באסון.

אני חושב שפותח השרשור נמצא בתחילתה של הדרך הנכונה, השלב הראשון לפתרון בעיה זה להיות מודע לבעיה. הוא מודע לזה שהוא נוסע מהר מאוד. שלב הבא הוא להתחיל ללמוד לנהוג בצורה רגועה ובמהירות חוקית. יהיה קשה להגמל ממהירות והריגושים הקשורים בזה, אבל צריך לזכור שהמציאות היא מורה אכזרית, היא קודם בוחנת ורק אחרי זה נותנת שיעור.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

שים לב שיש הבדל מהותי בן כביש בין עירוני לכביש מהיר.

בכבישים בין עירוניים שבהם המהירות מוגבלת ל-90 קמ"ש לא הייתי ממליץ לך לנסוע במהירויות כאלה, בגלל שלל הסיבות שכבר צוינו לפני, לעומת זאת בכבישים מהירים, דוג' קטעים מסוימים בכביש 4 שהמהירות שם 110 קמ"ש (בן ראשון לאשדוד), כביש 6, 431 וכו' אין שום בעיה לנסוע במהירויות כאלה, חלק מהכבישים אף לא נופלים ברמתם מ-autobahn ממוצע (מניסיון).

בכל מקרה, את הכבישים שבהם אתה נוסע במהירויות כאלה אתה צריך להכיר בע"פ, ואתה צריך הרבה יותר ניסיון בכללי.

תנסה ללמד את עצמך להנות גם משיוט רגוע על 100 קמ"ש, ומשמירה מוחלטת על חוקי הדרך, יש בזה גם הנאה, סוג של שלווה.

בכנות, אין דבר יותר מעצבן מנער שהוציא רישיון לפני יומיים וחושב שהוא נהג שודים והכל קטן עליו (ורואים המון כאלה יומיום), אז תנסה להבין את התגובות.

עריכה אחרונה על ידי HeroE
פורסם
אני מניח שאם למשהו יתפוצץ גלגל באמצע כביש מהיר גם אם הוא מנוסה הלך עליו לא ?

בכל מקרה האם ממהירויות גבוהות אשכרה מתפוצצים גלגלים או שסתם הגזמת?

אתה אינטיליגנט. עלית על נקודות הכשל של הטיעון הזה.

פורסם

איך עליי להשתחרר מהמעשה?

אשמח לעצות

תקנה אאוטלנדר, אתה תהנה משיוט איטי ותאבד את החשק להרביץ בכבישים

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

נהג שלא מסוגל לנסוע לאט, אסור לתת לו לנהוג מהר.

מימרה לפנתיאון!

אתה אינטיליגנט. עלית על נקודות הכשל של הטיעון הזה.

לעניות דעתך, נהג שהוא מיומן ואשר יודע כיצד להתנהל במצב של התפוצצות גלגל - כלום הוא לא עשוי לצאת ממנו בשלום, גם במהירויות של דרך מהירה?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לדעתי ההגבלה כ"ס שיוסי הציעה היא הדבר הכי בטוח לנהגי צעירים בנוסף יש מכוניות (פורד קא החדשה אם אני לא טועה) שיש אפשרות להכניס הגבלת מהירות אלקטרונית

יש לי את זה באאוטלנדר, בכביש של 90 אני מגביל מהירות ל119, שוטרים לא עוצרים על מהירויות כאלה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מי כמוך יודע שנהג מיומן ולא פחות חשוב מכך - נבון - ידע איך לנהוג במקרה של התפוצצות גלגל ועשוי לצאת ממנו בשלום, גם במהירויות של דרך מהירה. לא כך?

לכן אמרתי תגובה אחת קודם: ידע ועוד ידע ועוד ידע.

צמיגים לא מתפוצצים ממהירות נסיעה.

כשצמיג מתפוצץ מצבך בכי רע. ברור שאם אתה על 100 מצבך טוב יותר מאשר על 160. אם תרגלת משהו בחייך מצבך טוב יותר ממי שלא תרגל. ועדיין, גם המנוסים ביותר, בסוף נכנעים לכוחות הפיזיקה.

פורסם

אני לא מבין למה התגובה הראשונית של רוב המגיבים פה היא להתלהם ולעשות מהילד שטן מהלך.

אני בטוח במאה אחוז שגם אתם הייתם בני 17 וגם אתם נהגתם מעל המהירות המותרת שהייתם נהגים חדשים.

ממליץ לך מאוד להירגע ולהפסיק עם זה לגמרי,זה פשוט לא שווה את העונש(במיוחד בתור נהג חדש=עונש גדול יותר)

Dont do the crime if you cant do the time

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם

לא מתלהמים.

פשוט כנהגים ותיקים אנחנו מבינים אותו אבל גם סובלים מנהגים כאלו ביומיום.

אם כולם היו יודעים לנהוג מהר זה היה מעולה.

אין בעיה עם מהירות.

הבעיה היא עם העובדה שהוא לא יודע להעריך נכון את הכביש, את היכולות של האוטו ואת היכולות של עצמו.

אני למדתי עד כמה אלימה יכולה להיות תאונה כשמישהי נכנסה באוטו שלי ב70 קמ"ש מאחורה (עמדתי במקום).

הנהגים החדשים לא מודעים לכמה נזק יכול להיגרם אפילו במהירות עירונית חוקית.

פורסם

צהריים טובים.

אני חייב לציין שרמת ההתבטאות של רובכם כאן היא מזוויעה ביותר,למרות שאני לא מתייחס לכך.

אתם קוראים לפני שאתם מגיבים?את המשפט הזה קראתם:''

אימצתי אידיאולוגיה מאוד ברורה:מהירות מופרזת אינה גורמת לתאונות דרכים כשאתה דוהר בכביש לבד.''

רובכם טענתם שאני מתיימר להיות ''נהג מצויין'',שאני טוען זאת ובולשיט מצוי אחר.

ובכן,יש הבדל בין המצוי לרצוי,הרצוי(''הבנתי שעכשיו מתחילים להקפיד ולעשות יותר מארבים,אז החלטתי להרגיע,בכל זאת אני נהג חדש ועדיין אין לי ניסיון בכביש). משתמש החליט להגיב שאני מתיימר להיות נהג מצויין בעל ניסיון עשיר בנהיגה,שזה המצוי.

שאלה לי אליכם:

על כמה אתם נוסעים בכביש כשאין רכב לצדכם?עוברים את 90 הקמ''ש בספידומטר?גם אתם עברייני תנועה לצערי.

אם לא הייתי בודק את הוותק שלכם,הייתי משער לעצמי שנמצאים ילדים בני 13 מהמסך שיודעים רק להגיב בלי לקרוא קריאה סלקטיבית וביקורתית.

לשני המשפטים שכתבתי,התייחסתם?

1-''הבנתי שעכשיו מתחילים להקפיד ולעשות יותר מארבים,אז החלטתי להרגיע,בכל זאת אני נהג חדש ועדיין אין לי ניסיון בכביש.''

2-''כשאתה דוהר בכביש לבד''.

איפה אתם המנהלים הראשיים שיכולת הקריאה שלכם מוטעית ומטעה גם משתמשים אחרים?

DiscoTD5-הגבת שאתה לא רוצה לראות ילדים יתומים וגם שאני מחשיב את עצמי לנהג בעל ניסיון,האם קראת את המשפט לעיל?או שהחלטת לקטול אותי משום שאני בן 17?העובדה היא שהחלטת לקטול אותי משום שאני רק בן 17,אם הייתי כותב שגילי 30,היית מגיב אחרת(וגם כלל הפורטל)?התשובה היא כן.

אז חזרנו לנושא של המהירות.

אני מוכן להתערב שאין פה אדם שנוסע על 90 קמ''ש כל דרכו למיקום היעד.עברת 90?עברת על החוק.

התגובת שמהם למדתי:תגובות מנומקות ולא קוטלות,לא שופטות על כך שאני רק בן 17,תגובות בלי בולשיט של ''לך תתאשפז'' תגובות שהסבירו לי לעומק מה יכולות להיות ההשלכות.

תבינו,אני נוסע מהר רק כשאני לבד בכביש,וציינתי כך גם בפתיחת השרשור,כך שאף אחד לא יכול להיפגע חוץ ממני(כשמגיע רכב אני מאיט ל85 קמ''ש).

מה הסקתי מכלל התגובות הקוטלות:הייתי חושב שנמצאים מאחורי המסך ילדים בני 15,שהחלב משפתיהם עדיין לא נדף מפיהם.

לרגע חשבתי שאני נמצא ב''כספ'',למה?כי הרמה של התגובות הייתה דומה מאוד.

מקווה שהעברתי מסר ברור לכולכם.

אני את הלקח שלי למדתי.

דרך אגב:הראשי והמנהל שהגיבו כאן,אני חושב שמקומכם לא כמנהלים בפורטל,וזאת לפי צורת ההתבטאות שלכם.

תודה.

פורסם
פתרון: תתחיל לממן את הדלק.

תרגיש בכיס את החסכון ותנהג רגוע.

מצטער להגיד לך,אתה חתיכת בן אדם מסכן.

אני מכיר ילד בן 14 שממן לו דברים שאתה בגיל 14 רק היית יכול לחשוב עליהם.

התגובה שלך,באה ממקום של מסכנות,כנראה שאתה תלוי בהורים שלך/היית תלוי בהורים שלך בגיל 17.

מה אתה מחטט לי בכיס?זה לא עניינך וגם אף פעם לא יהיה.

תנסה להצחיק במקום אחר(הישראלי המכוער).

פורסם

הלוואי והיה אפשר להתנייד בכבישים עם קארט 2 פעימות.

אומנם 4 פעימות אבל ,

קארט על כביש ציבורי , בוינה .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...