Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין לרכוש רכב ל3 חודשים בלבד, לאחר פרק זמן זה הרכב יימכר.

שיקולים מרכזיים:

1) איבוד ערך מינימאלי בתום ה3 חודשים (בתוספת יד ...)

2) שוק נוח לקניה ומכירה

3) צריכת דלק - חשוב, אך לא קריטי

רוב הנסיעות עירוניות (בתוך ירושלים), פעמיים בשבוע נסיעות בין עירוניות (ירושלים - ת"א), ידני גם תופס.

תקציב כפי שנרשם, עד 25K.

פתוח להמלצות (!)

פורסם

ל3 חודשים הייתי קונה רכב בכמה אלפים בודדים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוזוקי אלטו, פיאט פנדה או משהו בסגנון.

קטנות, חסכוניות יחסית ותוכל למצוא גם מתחת לתקציב (בייחוד במקרה של הפנדה)

Sent from my X5pro using Tapatalk

פורסם
ל3 חודשים הייתי קונה רכב בכמה אלפים בודדים.

המלצה קוקנרטית?

סוזוקי אלטו, פיאט פנדה או משהו בסגנון.

קטנות, חסכוניות יחסית ותוכל למצוא גם מתחת לתקציב (בייחוד במקרה של הפנדה)

Sent from my X5pro using Tapatalk

שנתון מסויים של הפנדה?

פורסם

שקלת השכרת רכב?

יש מצב לקבל מחיר טוב להשכרה של 3 חודשים, אבל לא תצטרך להתעסק עם מכירה, תיקונים (בטוח יהיה משהו), טסט, ביטוחים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
המלצה קוקנרטית?

פונטו ספייס,פורד פיאסטה,יונדאי גטס.

שנתון מסויים של הפנדה?

פנדה כדי לקנות החל 2011 בגלל שבשנה הזאת המנוע קיבל 69 כ"ס לעומת 60 שהיה בשנים הקודמות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השכרה ל3 חודשים תעלה פחות מקניה של רכב בסכום הזה.

אחרי כל העלויות מסביב (ביטוח, בדיקה, טיפול, טסט אם צריך, מציאת רכב, מכירה, ירידת ערך) אתה תצא ביותר נזק אם תקנה ותמכור בתקופה כה קצרה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בדקתי את נושא ההשכרה, ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי הייתה 2000 ש"ח לחודש.

בהסתכלות על 3 חודשים - חשבתי שאוכל להפסיד פחות מה6000 ש"ח.

פורסם

אתה ממש מדמיין שיהיה לך קל למכור רכב אחרי 3 חודשים.

אני לא הייתי אפילו מתקשר אם הייתי רואה שהרכב בבעלותך 3 חודשים, ובמידה ולא תרשום את זה במודעה, בדקה שהייתי מגלה את זה בטלפון הייתי מנתק בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

גם אני חושש שלתקופה כזאת השכרת רכב תחסוך לך המון התעסקות בקנייה/מכירה/טיפולים/ביטוח/רישוי. השווה היטב מחירים. יש מבצעים טובים על רכב ידני קטן.

בכל מקרה, אם אתה הולך על אפשרות הרכישה לזמן קצר, תקפיד שלרכב יהיה טסט למספיק זמן גם כדי למכור אותו.

בגדול ככל שתקנה רכב בפחות כסף, תפסיד פחות במכירה. כמובן שיש לזה מחיר, ויש יוצאים מהכלל.

ברר לפני כן, כמה יעלה לך ביטוח לתקופה כזאת. רוב הצעות המחיר מתייחסות לשנה שלמה.

בהצלחה!

פורסם
בדקתי את נושא ההשכרה, ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי הייתה 2000 ש"ח לחודש.

בהסתכלות על 3 חודשים - חשבתי שאוכל להפסיד פחות מה6000 ש"ח.

בדיקת קניה ₪500

העברת בעלות ₪200

ביטוח מקיף (לא מכיר את הנתונים שלך, נלך לפי ממוצע של 4.5 כולל חובה) יעלה ₪1125

לכל הפחות טיפול קטן ₪300

אני כבר על ₪2125 וזה חישוב מאוד שמרני. נשאר ₪3875. זה בערך הסכום שתאבד בין קניה ומכירה על זה שהוספת יד

איפה חישוב על טסט שאולי תצטרך לעשות או חלילה איזו תקלה שתקרה?

יש רכבים שיעברו מאות אלפי קילומטרים ולא יקרה להם כלום, אבל *דווקא* ברכב שאתה תקנה יתקלקל משהו חיוני כמו מדחס או אלטרנטור או השד יודע מה. לא תתקן? תתקן.

נוסף לזה אתה חושב שתצליח למכור ברגע שתעלה את המודעה לאוויר? סיכוי טוב שלא ואז 3 חודשים מתארכים ל4-5, עלויות כמובן עולות בהתאם, או ש"תוריד מכנסיים" במחיר, כמובן תפסיד יותר

הבנת את הרעיון אני מקווה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ביטוח זאת לא בעיה גדולה. עושים לשנה וכאשר מוכרים את הרכב מבטלים ומקבלים החזר יחסי כמעט מלא. הבעיה היא הוספת יד ובעלות של 3 חודשים. בעלות קצרה כזאת מעלה חשד אצל הקונה העתידי שמדובר ברכב לימון וא/ו סוחר חאפר. קשה למצוא רכב בכמה אלפים שלא יתקלקל, אפילו בתקפה קצרה כל כך. אבל לפעמים כאשר מחפשים - מוצאים. ואחר כך אפילו לפרוק.

לדוגמא, רנו קליאו/מגאן ידנית מודל 2001-2002 עם טסט לתקופה הנדרשת . תציץ בלוח - מחירי בדיחה, ויש רכבים במצב סביר שיחזיקו מעמד. גם נוח והבטיחות לא רעה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רעיון גרוע שיעלה לך בהרבה זמן וכסף.

תשכיר רכב, אף אחד לא קונה רכב לשלושה חודשים (וגם לא ממישהו שהרכב אצלו שלושה חודשים)

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• תוכן חדש...