Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עברה שנה מעליית הרכב לכביש ולכן אני עתיד לסור ביום חמישי למוסך

בכדי לבצע טיפול שנתי במוסך מורשה סוזוקי.

באופן די אוטומטי, יצרתי קשר עם מוסך דב שבפ"ת שהוא הכי קרוב לביתי.

ראשית, אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון או היכרות עם המוסך הזה ומה דעתו.

שנית, הצעת המחיר עבור הטיפול - הכולל לטענת הפקידה שמן, פילטר שמן ושייבה - הינה 600 ש"ח.

האם מדובר במחיר הוגן?

עד עתה לא יצא לי להתנהל עם רכב חדש (באחריות יבואן), כל הרכבים החדשים בבית היו רכבי ליסינג (לאורך כל העשור האחרון).

פורסם

עצוב שזה המצב. פילטר שמן + שמן לא יעברו את ה200 שקלים (וגם פה אני מדבר על שמן מאוד יקר) אם תקנה לבד, ולהחליף את זה עם ג'ק עוד חצי שעה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ועדיין, הייתי משלם ולו לשם רישום הטיפול במחשבי החברה, לכל מקרה תקלה שלא תצוץ שלא יהיה פתח לטענת אי טיפול בזמן.

נסה להתמקח, אולי ילך לך.

פורסם
עצוב שזה המצב. פילטר שמן + שמן לא יעברו את ה200 שקלים (וגם פה אני מדבר על שמן מאוד יקר) אם תקנה לבד, ולהחליף את זה עם ג'ק עוד חצי שעה.

ברור לי, כך אני עושה עם הפיאט שלי. כאן מדובר ברכב חדש עם אחריות יבואן,

אז אני בוחר לטפל בו במוסך מורשה יבואן. טיפולים שוטפים "בבית" ברכב כזה אינם באים

בחשבון מבחינתי, וזאת מכיוון שלא רק שתהיה לכך השפעה במקרה הצורך להפעיל את האחריות,

אלא גם משמעות אמיתית במחיר המכירה. אני כקונה של רכב בן שנים בודדות כן הייתי רוצה

לראות שגרת טיפולים רשומה.

נסה להתמקח, אולי ילך לך.

אנסה, למרות שממה שיצא לי להתמקח בטלפון, הובטחה הנחה של 10%

עבור העבודה ולא מעבר לכך.

---

היום אני ניגש לביצוע הטיפול.

פורסם

ראשית קח בחשבון שיכול להיות הבדל בין המוסכים מבחינת המחיר,המחיר עצמו הגיוני למוסך מורשה יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יהיה מעניין לעיין בחשבונית ולראות על מה בדיוק הם מחייבים 600 ש"ח

כאשר הטיפול במלואו כולל בתוכו רק החלפת שמן ופילטר שמן (אה, גם יש שייבה).

טיפול כזה אני עושה לפיאט שלי בכחצי שעה בתנאים ביתיים עם ג'קים ובוקים,

אני מניח שעם ליפט זמן העבודה מתקצר לפחות בחצי.

פורסם

אין לך פיאט חדשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק עשיתי טיפול ראשון לקרוסאובר 2015 במוסך של היבואן.

מחיר סופי 473 ש"ח.

מחיר של מסנן שמן מקורי לפי החשבונית הוא 37 ש"ח כולל מע"מ ועוד כ-200 לשמן. השאר על עבודה.

דרך אגב, לא החליפו שייבה, אני גם צלא ראיתי שרשום שצריך בספר רכב. ולגבי השמן שמשתמשים, אני קצת סקפטי אבל שיכנעו אותי שזה השמן שכל המוסכים של סוזוקי משתמשים בו וזה השמן הכי מתאים.

IMG_20160402_090249.jpg

פורסם
בדיוק עשיתי טיפול ראשון לקרוסאובר 2015 במוסך של היבואן.

מחיר סופי 473 ש"ח.

מחיר של מסנן שמן מקורי לפי החשבונית הוא 37 ש"ח כולל מע"מ ועוד כ-200 לשמן. השאר על עבודה.

דרך אגב, לא החליפו שייבה, אני גם צלא ראיתי שרשום שצריך בספר רכב. ולגבי השמן שמשתמשים, אני קצת סקפטי אבל שיכנעו אותי שזה השמן שכל המוסכים של סוזוקי משתמשים בו וזה השמן הכי מתאים.

[ATTACH=CONFIG]456246[/ATTACH]

היכן עשית את הטיפול ומה התרשמותך מהמוסך ?

פורסם

אין לך פיאט חדשה.

אתה חושב שבפיאט חדשה פעולת החלפת שמן ופילטר מורכבת

בהרבה מאשר באחת ישנה?

---

חזרתי מהטיפול, המחיר הסופי 589 ש"ח אחרי הנחה.

אני מצרף חשבונית.

אציין שהמתנתי כ 40 דקות מעבר לשעה שנקבעה מול המוסך מכיוון שלא היו ליפטים פנויים,

וזאת למרות שלא רק שלא איחרתי אלא אף הקדמתי ב 20 דקות.

IMG_20160407_125016.jpg

אציין גם שבמהלך הטיפול פנה אליי האחראי בטענה כי צריך להחליף

רפידות בלמים. כששאלתי האם הרפידות אינן תקינות, אמר שהן תקינות אבל

בעוד כמה אלפי ק"מ יהיה צורך להחליפן. המחיר עבור רפידות מקוריות, אגב,

הוא כ 1,100 ש"ח כולל עבודה.

הבחור שישב לידי בתור קיבל בדיוק את אותה אבחנה. הוא אמר לי שבכל טיפול,

כלומר בכל כ 15,000 ק"מ, הוא מחליף רפידות בלמים. כששאלתי אותו לדפוס הנהיגה שלו,

הוא טען כי יש לו גם מאזדה 6 והוא מחליף כל הזמן בין הסוויפט למאזדה, כך ששתיהן נוסעות

באותו תוואי ועם אותם נהגים, במאזדה הוא נדרש להחליף רפידות, לטענתו, רק לאחר 90,000 ק"מ.

מישהו מכיר תופעה כזאת שהסוזוקי "אוכלות" רפידות באופן יוצא דופן?

- יש קילוף קל של הצבע על הפלסטיק שעל ההגה (עליו כפתורי השליטה במערכת) - ביקשתי

שיחליפו את חתיכת הפלסטיק הזאת. לאחר שבדקו, הם אמרו כי הם מזמינים לי הגה קומפלט

להחלפה (וכל זה בגלל חתיכת פלסטיק עם קילוף של כסנטימטר). לאחר שיצאתי מהמוסך

החלטתי שמדובר בהגזמה וביקשתי לבטל את הזמנת ההגה.

- היו חריקות מהדלתות, לאחר שהם גירזו את הצירים כעת הן נעלמו. נקווה שזה פיתרון לצמיתות.

- במהלך 17 אלף הק"מ שהרכב עבר, מפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי ירד פעמיים מהמקסימום

כמעט עד לקו המינימום. הייתה התעלמות מכך שטענתי שמדובר במערכת סגורה וזה לא אמור לקרות,

נטען שנבדק והכל תקין, וכי עלי להמשיך לעקוב אחרי המפלס.

פורסם (נערך)

אני מכיר מקרוב את התופעה..

חלק גדול מהמוסכים המורשים מנסים כל הזמן לדחוף רפידות בלם - אפילו בטיפול הראשון שלי שעשיתי ושהרכב היה חדש ניסו לדחוף לי רפידות ( 9000 ק"מ ) ואני נהג זהיר מאוד.

כנראה תופעה.

עריכה אחרונה על ידי Buki
ק
פורסם

דרך אגב, לא החליפו שייבה, אני גם צלא ראיתי שרשום שצריך בספר רכב.

החלפת שייבה לא רשומה בשום ספר רכב אלא בהוראות טכניות לביצוע פעולת האחזקה.

כמו גם מומנט הסגירה של הברגים, מכלולים הדורשים פירוק על מנת לבצע את פעולת האחזקה, חומרים משלימים וכו'..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...