Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה חושב שבפיאט חדשה פעולת החלפת שמן ופילטר מורכבת

בהרבה מאשר באחת ישנה?

---

חזרתי מהטיפול, המחיר הסופי 589 ש"ח אחרי הנחה.

אני מצרף חשבונית.

אציין שהמתנתי כ 40 דקות מעבר לשעה שנקבעה מול המוסך מכיוון שלא היו ליפטים פנויים,

וזאת למרות שלא רק שלא איחרתי אלא אף הקדמתי ב 20 דקות.

[ATTACH=CONFIG]456251[/ATTACH]

אציין גם שבמהלך הטיפול פנה אליי האחראי בטענה כי צריך להחליף

רפידות בלמים. כששאלתי האם הרפידות אינן תקינות, אמר שהן תקינות אבל

בעוד כמה אלפי ק"מ יהיה צורך להחליפן. המחיר עבור רפידות מקוריות, אגב,

הוא כ 1,100 ש"ח כולל עבודה.

הבחור שישב לידי בתור קיבל בדיוק את אותה אבחנה. הוא אמר לי שבכל טיפול,

כלומר בכל כ 15,000 ק"מ, הוא מחליף רפידות בלמים. כששאלתי אותו לדפוס הנהיגה שלו,

הוא טען כי יש לו גם מאזדה 6 והוא מחליף כל הזמן בין הסוויפט למאזדה, כך ששתיהן נוסעות

באותו תוואי ועם אותם נהגים, במאזדה הוא נדרש להחליף רפידות, לטענתו, רק לאחר 90,000 ק"מ.

מישהו מכיר תופעה כזאת שהסוזוקי "אוכלות" רפידות באופן יוצא דופן?

- יש קילוף קל של הצבע על הפלסטיק שעל ההגה (עליו כפתורי השליטה במערכת) - ביקשתי

שיחליפו את חתיכת הפלסטיק הזאת. לאחר שבדקו, הם אמרו כי הם מזמינים לי הגה קומפלט

להחלפה (וכל זה בגלל חתיכת פלסטיק עם קילוף של כסנטימטר). לאחר שיצאתי מהמוסך

החלטתי שמדובר בהגזמה וביקשתי לבטל את הזמנת ההגה.

- היו חריקות מהדלתות, לאחר שהם גירזו את הצירים כעת הן נעלמו. נקווה שזה פיתרון לצמיתות.

- במהלך 17 אלף הק"מ שהרכב עבר, מפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי ירד פעמיים מהמקסימום

כמעט עד לקו המינימום. הייתה התעלמות מכך שטענתי שמדובר במערכת סגורה וזה לא אמור לקרות,

נטען שנבדק והכל תקין, וכי עלי להמשיך לעקוב אחרי המפלס.

אם הגיר רציף, יש פחות האטת מנוע בירידות ולפני עצירה. עדיין 15K לרפידות לא נשמע מצב תקין. בקש להציץ ברפידות לפני החלפה.

את רפידות הברקס תוכל להחליף בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, בפחות כסף. תשאל אם אפשר להחזיק עוד 5000 ק"מ.

600 ש"ח להחלפת שמן ופילטר כולל עבודה זאת באמת שחיטה. נסה באמת לבקש הצעת מחיר במוסכים נוספים להבא.

פורסם

1100 שקל לרפידות נשמע המון,בספייס סטאר למשל החלפת רפידות ביחד עם דיסקים קדמיים 870 שקל עם עבודה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איילצבי, את הטיפול עשיתי בסוזוקי נצרת עילית. סה"כ המוסך היה בסדר, אין לי תלונות מיוחדות. המחיר של העבודה היה זול יותר מהמחיר שהבחור פה קיבל.

יגאל, זה שלא החליפו שייבה משמעותי או לא?

מה לגבי השמן? האם הוא באמת השמן המתאים לרכב הזה?

פורסם
אני מכיר מקרוב את התופעה..

חלק גדול מהמוסכים המורשים מנסים כל הזמן לדחוף רפידות בלם - אפילו בטיפול הראשון שלי שעשיתי ושהרכב היה חדש ניסו לדחוף לי רפידות ( 9000 ק"מ ) ואני נהג זהיר מאוד.

כנראה תופעה.

מעניין האם זו תופעה מכאנית אמיתית של רפידות שדורשות החלפה או שמא

מנהג להחליף כי אפשר וכי זה רווחי - כי רוב הלקוחות אומרים 'אמן' על כל מה שיגידו להם

בנוגע לבלמים.

אם מיכל העיבוי היה סגור בפקק לחץ אז המערכת היתה סגורה ולא היה איבוד של נוזל .

בקרוסאובר מיכל העיבוי פתוח לאוויר החופשי לכן יש התאדות של הנוזל .

כלומר זהו מצב נורמלי, כשאחת לכחצי שנה צריך להוסיף נוזל קירור?

אם הגיר רציף, יש פחות האטת מנוע בירידות ולפני עצירה. עדיין 15K לרפידות לא נשמע מצב תקין. בקש להציץ ברפידות לפני החלפה.

את רפידות הברקס תוכל להחליף בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, בפחות כסף. תשאל אם אפשר להחזיק עוד 5000 ק"מ.

600 ש"ח להחלפת שמן ופילטר כולל עבודה זאת באמת שחיטה. נסה באמת לבקש הצעת מחיר במוסכים נוספים להבא.

השאלה אם יש מוסך מורשה יבואן אחר באזור - אחרת את ההפרש במחיר הטיפול השנתי אבזבז בדלק ובזמן.

להבא אשאל גם האם ניתן להביא את החלקים (מקוריים) עצמאית ולשלם עבור העבודה.

לגבי הבלמים - כשבאתי לראות ולהתעניין לגביהם, נאמר שאפשר לסחוב עוד 3-4 אלף ק"מ.

כמובן שהבלמים ייבדקו ויוחלפו במקוריים במידת הצורך.

פורסם

כל משרד מורשה משרד התחבורה יכול בקלות להחליף רפידות ולחרוט צלחות. אם יש לך מוסך מוכר שאתה עובד איתו, אני בספק רב אם יש למורשה-יבואן יתרון על מוסך מקצועי אחר, ובספק עוד יותר רב אם הדבר יפגום באחריות.

*עדיין תקפיד על רפידות מתאימות מאיכות טובה!

פורסם

שמתי לב עכשיו שאצלך השמן ששמו הוא בדיוק השמן שרשום בחוברת הטיפולים של הרכב. השמן ששמו לי במוסך הוא סתם שמן של פז שרשום עליו "מתאים לסוזוקי" על המיכל. אני תוהה... השמן ששמו לי אכן מתאים לרכב? יכול להיות שמוסך של היבואן ישתמש בשמנים לא מתאימים?

פורסם
כל משרד מורשה משרד התחבורה יכול בקלות להחליף רפידות ולחרוט צלחות. אם יש לך מוסך מוכר שאתה עובד איתו, אני בספק רב אם יש למורשה-יבואן יתרון על מוסך מקצועי אחר, ובספק עוד יותר רב אם הדבר יפגום באחריות.

*עדיין תקפיד על רפידות מתאימות מאיכות טובה!

בהחלט, הכוונה הייתה למוסך לטיפולים שוטפים. אין לי שום כוונה

לשלם מחירים מופקעים כשאינני חייב בכך (-:

המצב האופטימלי מבחינתי הוא להחליף לרפידות מקוריות חדשות.

פורסם

רפידות ברקס זו תורה שלמה ועולם בפני עצמו .

בסוזוקי סוויפט 2008 היתה בעייה בסוג החומרים - דיסק ורפידות שלא היו מגיעים לטיפול אלא נגמרים לפני זה .

רפידות שנגמרות מהר הן רפידות רכות יותר שגם שומרות על הדיסק ופחות חורצות אותו והרגשת הבלימה שונה מאשר עם רפידות קשות .

• תוכן חדש...