Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר DSG בפולו GTI 2014 תרגיעו אותי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי כחודש ימים POLO GTI 2013 ולא מילאתי שמן כלל.

כמו שציינתי הוחלפו סט מצמדים לרכב בעבר במסגרת האחריות.

הרכב עבר 51000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות נוספות.

הדגשים שלי לרכב:

*ממליץ לך לנסוע על D בלבד ולא לקרוע את הרכב עם S. (אני לא נוסע על S בכלל).

*אני מתדלק ב98 בלבד.

*אני משתמש בשמן איכותי של Motul 5w40 בלבד.

*בנוסף לא לשכוח להמתין 2-3 דק' לפני תחילת נסיעה / כיבוי מנוע.

*לבדוק שמן כל שבועיים פלוס מינוס.

תהנה ותשמור על הרכב.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

רוצה לומר לכם רק ששאול צודק, הייתה לי פולו 2012 ולפני כשנה הייתי בצמפיון בבני ברק, הרכב היה שם שבועיים כי חיכה שיגיע מרצון טוב סט של טיימינג ובגלל ששמעתי את הרעשים של הגיר שהם בסדר גמור ונילחצתי מזה אז הם טענו שצריך להחליף קלאצים במסגרת האחריות, את אותו הדבר ששאול תיאר היה לי אחד לאחד.

בנוסף אני לעומת שאול קיבלתי רכב לאחר שבועיים מפוצץ בשריטות וכל הרכב מבפנים עם חומר שחור מרוח על הדשבורד והמושבים, רכב שחזר אליי בתוספת 500 קילומטר כןכן!!.

מעבר לזה לא התעצבנתי ולא אמרתי כלום כי חבל על הבריאות סה"כ חתיכת פח שנוסעת. לימים קניתי איביזה שנת 2015 אוטו מושלם בשילוב הגיר והמנוע אבל נראה לי לאחר עדכונים חשובים ולא כפי שהיה פעם.

אני אציין רק שהבטחתי שזה פעם אחרונה שככה רכב יוצא לי מהמוסך ולי יש מי שיתן גב ויתמוך במצב כזה בצורה דרסטית שיכולה לגרום להם להחליף לי את כל הרכב גם לחדש ואם לך אין את זה אז תשקול את הרכישה.. מעבר לזה קנית רכב חלום כשהוא בלי תקלות :wink:

עריכה אחרונה על ידי 1993
פורסם

הדגשים שלי לרכב:

*ממליץ לך לנסוע על D בלבד ולא לקרוע את הרכב עם S. (אני לא נוסע על S בכלל).

GTI קונים כדי ליהנות ממנה מידי פעם (לדעתי), אחרת תקנה כבר 1.2TSI כי זמינות כח תהיה לך גם שם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

וואו... לא ציפיתי שהשרשור יתפתח ככה כל כך. שאפו לכם.

חלום זו לא מילה. הרכב הצגה, משוגע, אכזרי, נוח. כל מה שתרצו או לא תרצו.

ללא ספק חוויה של פעם בחיים.

כפיר - תודה רבה על העצות, ללא ספק איישם אותן.

לגבי שאר החבר'ה פה ... כל עוד יש אחריות על הגיר עד 2019, הכל בסדר. אם יש תקלות בגיר- שצ'מפיון יתקנו.

לגבי המנוע- עניין של תחזוקה. מאוד מפתה להעביר לטיפטרוניק או ל-S, להפעיל קצת משקל על הגז ולעוף קדימה.

אך בד בבד, לדעת לשמור ולתחזק כמו שצריך. אם זה למלא שמן, בתחילת נסיעה כשהמנוע קר לתת לו להתחמם לפני מאמץ וכו' וכו'.

כן, זה גם הרבה מזל. לאנשים יש סוזוקי שהולך לה ההגה כוח אחרי שנתיים שלוש, וגם לאנשים יש פולקסווגן DSG+TSI שמחזיקים שנים ללא תקלה אחת.

יהיה בסדר... מהחבר'ה שיש להם את השילוב DSG7+TSI, או GTI כלשהו - מה טוב, משנת 2013-2014 ומעלה,

אשמח לקבל בפרטי קצת יותר פרטים על איך כדאי להתנהג ולשמור, איזה שמן הכי מומלץ לרכוש, כל כמה זמן טיפול וכו'.

(לצורך העניין הרכב בהרצה, טיפול קודם היה 15K טיפול הבא רק ב-30K כשהרכב כבר עבר 25K )

אשמח לעצות המומחים בפרטי או כאן.

שוב תודה לכולכם. השכלתי.

פורסם

בהוראות היצרן כתוב לא להמתין לפני תחילת נסיעה, אלא להתחיל מיד בנסיעה רגועה עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה (שים לב לטמפרטורת השמן, לא נוזל קירור).

למה הרכב בהרצה?

פורסם

על איזו הרצה אתה מדבר? אתה על 25 אלף קמ.

זה לא משנה מה כותבים, תשתדל להניע ולחכות 3-5 דקות עד שתצא מהחניה. בתום נסיעה זה פחות קריטי, אלא אם כן חזרת מהתגרזנות עד פתח הבית.

סע בדרכים טובות, ומי יתן והמזל יהיה איתך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

תקנו אותי אם אני טועה אך למיטב הבנתי הם החזירו את dsg6 לא? יש המון שמתארים את הבעיה לפני 2012 ולא נראה שהיא חוזרת על עצמה בגירים שעברו עדכון משמעותי מאז.. אשמח לשמוע תגובות שלכם בנושא כי אני מרגיש שוני גדול מאוד בין התיבה הקודמת בפולו שהייתה לי לבין האיביזה שלי כרגע.

חוץ מזה בואו לא נשכח שכאשר קונים רכב יותר משוכלל יהיו יותר תקלות, לא חכמה לקנות רכב קוריאני/יפני שחלקם אפילו לנעליים של נייק יש יותר טכנולוגיה ולהגיד שהוא יותר אמין.

אתם אמנם לא שומעים הרבה על רכבי יוקרה שיש להם תקלות אך יש להם תקלות מפחידות רק שיש לאלו שקנו שירותי vip בדרך כלל ואין להם על מה להתלונן מה גם שיש כסף.

תיהנה מהאוטו גבר אל תיתן לכל דעה להשפיע עלייך

עריכה אחרונה על ידי 1993
פורסם
אם מדובר בDSG 7 אז קח בחשבון החלפות של קלאצים כל 40 אלף לערך והחלפה של מכנטרוניק במקרה של תקלה משביתה.

והכי גרוע השרות הטוב אבל בהלא מקצועי של צמפיון.

המנוע צריך להדאיג אותך יותר , מנועיי הTSI חזקים חסכניים ומרשימים אבל סובלים משריפת שמן ובעיות במותחנים של השרשרת, משאבות קרור ....

לצערי מנסיון אישי גם אם תשמור על הרכב הכי טוב לא תאמץ את המנוע ולא תלחץ על הגיר הבעיות יצוצו.

גילוי נאות היו לי כמה רכבים של VAG, בהחלט הדורות האחרונים לא אמינים , אני עברתי ליצרן אחר .

אפשר לשאול לאיזה יצרן עברת?

פורסם (נערך)

לגבי שמן אני משתמש בזה:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Motul-8100-5W40-5L.html

רצוי מאד שיהיה לך גם בתא המטען קבוע לצורך מילוי.

בנוסף תימנע מלהיכנס לבורות עם הרכב הזה.

לחץ אוויר בצמיגים ע"פי המלצות היצרן 39PSI מקדימה ו36PSI מאחור.

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם
זה לא משנה מה כותבים, תשתדל להניע ולחכות 3-5 דקות עד שתצא מהחניה. בתום נסיעה זה פחות קריטי, אלא אם כן חזרת מהתגרזנות עד פתח הבית.

מה ההגיון בלהמתין ברכב 3-5 דקות, ולא לנסוע רגוע במשך ה3-5 דק' הראשונות (עד להתחממות המנוע)? פעם ראשונה שאני שומע את העניין הזה, ואני לא מבין את הרציונל.

בנוגע להגעה הביתה: בהרבה רכבי טורבו מומלץ לתת איזו דקה לטורבו להתקרר לפני הכיבוי, כמובן במיוחד לאחר שהוא 'נתן עבודה'. אני בד"כ נוסע רגוע לפני ההגעה ליישוב שלי, ואז ביישוב אני תמיד נוסע מאוד רגוע, ולכן לא ממתין ברכב. אם קרה ועד ליישוב לחצתי, אז אני יושב ברכב איזו דקה כשהוא מונע ונותן לטורבו לרוץ ולהתקרר.

בפורד אקובוסט של חבר, הטורבו ממשיך לרוץ לאחר הכיבוי. אני לא מבין איך הפיצ'ר הזה לא נכנס לכל הרכבים המודרניים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא ממתין יותר מ 2-3 דק' לפני נסיעה/כיבוי מנוע.

נכון זה מבאס אבל מתרגלים.

רק כשאני מתדלק אני מכבה את המנוע ישירות מבלי להמתין.

פורסם

גם בפולו GTI חדשה 2016 הטורבו ממשיך לעבוד לאחר כיבוי מנוע, כנ"ל גם המאווררים של הרדיאטור.

אני מתחיל נסיעה מיד כשאני מתניע, אולם נוסע רגוע על מצב "Normal" בלבד עוד שמד חום המנוע מגיע ל- 90°. עם זאת, כשאני חוזר מנסיעה אני ממתין כחצי דקה לפני שאני מכבה מנוע אך לדעתי זה מיותר (אולי אחדל מהמנהג בהמשך).

פורסם

באמת שמתי לב שיש רעש לאחר כיבוי המנוע, לא הבנתי מה זה. בהתחלה בדקתי את הצמיגים פחדתי שבורח אוויר.

בכל אופן... אני תמיד נותן למנוע להתחמם לפני ש"משתולל". כשקרוב ל90 מעלות כבר מתחיל ללחוץ ואז מגיע ל95 בערך.

לא יודע כמה אני אסגל את העניין של לחכות כמה דק' לפני תחילת נסיעה, אבל ללא ספק אתן למנוע להתחמם בעדינות.

מה שכן, לאחר נסיעה אתן לטורבו להירגע, אימצתי.

כפיר- למה לא להיכנס לבורות ספציפית עם הרכב הזה?

באופן כללי כמובן שזה מוסיף בריאות לצמיגים, למתלים ולרכב. יש משהו ספציפי ברכב שאבנים, חצץ, בורות- משפיע לרעה?

דבר נוסף, הבנתי שיש אפשרות להתקשר לפולקסווגן ולהאריך את האחריות על הגיר בעוד שנתיים. (האחריות שניתנה במעמד קניית הרכב ב2014 הייתה 3 שנים על הגיר ועוד שנה על כל השאר. לכן אנחנו רוצים להאריך את האחריות של הגיר.)

מישהו התנסה בזה? הדבר כרוך בתוספת תשלום כלשהי? שווה ?

• תוכן חדש...